Gastreview: Iene Miene Mutte β€” M.J. Arlidge

Genre:Thriller
Uitgever:Boekerij
Serie:Helen Grace #1
ISBN:9789022576229 (paperback)
Uitvoering:Luisterboek
Speelduur:9 uur, 34 minuten
Uitgave:Januari 2017

Ik ben begonnen met luisterboeken via Storytel en ik moet zeggen, ik ben verkocht! Ik heb de laatste tijd gewoon niet genoeg focus om te kunnen lezen ondanks dat ik het wel graag zou willen. Op deze manier kan ik op elk moment toch een boek pakken en erin verdwalen. Zo ook in de reeks van M.J. Arlidge, een serie waar ik zo ontzettend nieuwsgierig naar was. Heeft het boek mijn verwachtingen weten te overtreffen?

Iene Miene Mutte Cover.jpg

Flaptekst:

Onderdeel van de serie Helen Grace

Het meisje was amper nog in leven toen ze het bos uit kwam lopen. Het verhaal van haar ontvoering was donkerder dan de meest verschrikkelijke nachtmerrie. Maar alles wat ze zei was waar. Elk gruwelijk detail. Een aantal dagen later wordt een tweede in shock verkerend slachtoffer gevonden en ontstaat er een patroon. In tweetallen worden mensen ontvoerd, vastgehouden en uitgehongerd. Vervolgens krijgen ze een duivels dilemma voorgelegd: doden of gedood worden. Inspecteur Helen Grace en haar team weten dat ze jacht maken op een ingenieuze psychopaat die zijn slachtoffers gebroken en vol schuldgevoel achterlaat. Niet alleen dienen ze als zijn visitekaartje, ze zijn ook de moordenaars. De slachtoffers lijken lukraak gekozen, de plaats van het misdrijf zorgvuldig uitgekiend. Iets moet alle slachtoffers met elkaar verbinden…

Het antwoord hierop is volmondig: JA! Het boek is geweldig opgebouwd. Je maakt kennis met de hoofdpersoon Inspecteur Helen Grace, waar je gaandeweg meer over te weten komt. Ook krijg je een inkijk in het hoofd van de slachtoffers, collega’s en omstanders. De opbouw van het verhaal krijgt kracht door het wisselende perspectief en de korte cliffhanger aan het einde van elk perspectief. Je moet gewoon meer weten!

Iene Miene Mutte 1.jpg

Er wordt op een gruwelijke, maar pakkende manier inkijk gegeven in een onderzoek naar moord. Een onderzoek met bizarre wendingen en daarbij plottwists, verdenkingen en speculaties. Dit zet je als lezer aan het denken en zorgt ervoor dat je het antwoord moet weten. Een typisch “puntje-van-je-stoel”-boek.

Het boek heeft me vanaf moment één niet meer losgelaten. Wie was de dader en waarom juist deze mensen? De verhaalstijl zorgt ervoor dat je de emoties, gedachtes en vooral redenen zelf kunt ervaren. Het doet je beseffen dat dingen niet altijd zijn zoals ze lijken. Al met al was ik totaal weg van het boek. Niet alleen de covers die me al die tijd al trokken maar ook het verhaal was top.

Cover: 🌟🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟🌟

Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟

Verhaallijn: 5
Vertelstem: 5
Lengte van het luisterboek : 5

Daarbij kom ik dus ook uit op 5 prachtige sterren.

Liefs,

Lisa

Report: Signeersessie ‘Vakantievlinders’ β€” Vannessa Thuyns

Afgelopen zaterdag, 27 Juni, waren wij uitgenodigd om even gezellig langs te komen bij een van onze favoriete lokale boekwinkels; Blankevoort. Want die dag zou tussen 14:00-16:00 Vannessa Thuyns haar boek Vakantievlinders signeren! Wij kenden Vannessa nog niet, maar we wisten wel dat het boek via Dutch Venture Publishing werd uitgegeven en daar hebben we wel goede contacten mee. πŸ™‚

Het was een beetje vreemd weer zaterdag, erg wisselvallig, maar bij aankomst zagen we dat Vannessa zichzelf slim buiten onder het afdakje bij de winkel had gesetteld op een bankje. Daarnaast stond een statafel waar haar gloednieuwe boeken op prijkten. Ze had zelfs in de tijd voor wij er waren al wat boeken mogen signeren!

Vannessa Thuyns 1

Wat altijd leuk is als we bij Boekhandel BlankevoortΒ komen is dat we zo hartelijk welkom worden geheten en dat was ook dit keer niet anders. We namen gezellig plaats op het bankje en hebben heerlijk gekletst met Vannessa over haar boek en wat ze nu geschreven heeft. Maar het bleek dat ze niet alleen schrijft, maar ook nog eens Nederlandse les geeft aan nieuwkomers en daarnaast ook nog zangeres is! Kortom, Vannessa is werkelijk een manusje van alles!

Vannessa Thuyns 2
Jeffrey druk in gesprek met Vannessa over schrijven! (Foto door Rob Kuyper)

Uiteraard zijn we niet met lege handen weggegaan bij Boekhandel Blankevoort, want een bezoek aan een boekhandel zonder iets te kopen, dat is ons totaal onbekend πŸ˜› Dus we gingen weer weg met een stapeltje boeken πŸ˜‰ Natuurlijk zat die van Vannessa daar ook bij! Hoewel het niet helemaal Jeffrey zijn genre is gaat hij toch een poging wagen om ook eens een feelgood te lezen, heeft hij beloofd, dus we houden jullie uiteraard op de hoogte van zijn vorderingen πŸ˜› Bren gaat het boek sowieso lezen, want de laatste tijd leest ze veel feelgoods en met zo’n leuk zomerboek gaat dat vast helemaal goed komen!

Uiteindelijk zijn we nog tot bijna 16:00 gebleven en hebben we gezellig gekletst. De aanloop was, helemaal gezien het rare weer, best goed en veel mensen kwamen geΓ―nteresseerd vragen wat Vannessa precies had geschreven! Wat helemaal supergaaf was, was dat Vannessa ons uiteindelijk zelfs heeft uitgenodigd om eens naar een van haar optredens te komen! Die uitnodiging konden we niet afslaan, dus 30 oktober hebben wij alvast weer iets leuks in het verschiet! ^_^ En in de tussentijd gaan wij ons vast vermaken met Vannessa d’r boek Vakantievlinders!

Happy reading!

~Bren & Jeffrey

 

Mijn nieuwe troon β€” door Mysty

Gisteren waren Bren en ik jarig en dat hebben we geweten, want we zijn allebei enorm verwend. Nu hoort dat natuurlijk ook wel bij iemand van mijn status als leider van deze Clan. Na lekker uitgeslapen te hebben dacht ik: “Laat ik maar eens een stukje schrijven om iedereen te vertellen hoe mijn 14e verjaardag was!”

20200505_154552

De laatste dagen voelde ik me weer erg energiek en dat was mede te danken aan de goede zorgen van mijn mensen die me lekker veel te eten geven. Ze hebben namelijk gezegd dat ik een beetje aan moet komen. Nou, ik vind het prima, al dat heerlijke eten! De enige die me een beetje aankijkt en soms zelfs eten probeert te stelen is Storm, maar zodra hij te dicht bij komt bijt ik wel van me af hoor. Die vlegel kent soms zijn plek niet helemaal, maar hij vergeet dat ik nog steeds boven hem sta, ook al ben ik misschien kleiner. Want het gaat niet om hoe groot je bent, het gaat om hoe scherp je klauwen zijn en die van mij houd ik vlijmscherp!

Maar goed, gisteren was ik dus jarig en ik heb werkelijk waar genoten van de dag, want niet alleen kregen wij allemaal super lekker eten en nog wat extra traktaties, er is ook een gloednieuwe troon neergezet, speciaal voor mij! Eerst was er wel een hoop gerommel en snapte ik niet zo goed waar papa en mama mee bezig waren, maar toen ineens stond hij daar!

1593512497135

Is het geen prachtige troon? Hij ligt in ieder geval zeer comfortabel en als ik er zelf geen gebruik van maak, dan laat ik het zelfs toe dat mijn clangenoten er op zitten, of liggen, want het is er wel eentje gemaakt voor comfort, dat is wel duidelijk!

20200622_183020

Speciaal voor Bobbie en Blix is er een relaxruimte onderin gemaakt. Ik was nog net op tijd om deze foto te maken van Bobbie!

20200622_184239

Uiteraard hoop ik nog lang gebruik te kunnen maken van mijn nieuwe aanwinst, maar ik voel me erg fit en heb al flink wat tips gelezen van Queen Elizabeth hoe zij het al zo lang volhoudt. Ik heb namelijk enorme bewondering voor deze krachtige vrouw en het is dan ook mijn plan om nog lang mijn clan te leiden! Zodra ik er een keertje tijd voor heb zal ik mijn tips eens met jullie delen. Voor nu ga ik weer even heerlijk genieten van mijn nieuwe aanwinst en wens ik jullie allemaal een purrfecte dag!

Liefs,

Mysty

Review: Illiyana – Arwen Mannens

Genre:Fantasy
Uitgever:Zilverbron
Serie:De laatste strijd #1
ISBN:978 94 907 6794 5
Uitvoering:Paperback
Aantal pagina’s:323
Uitgave:Maart 2015

Hartelijk dank aan Uitgeverij Zilverbron voor het beschikbaar stellen voor het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Illiyana - kaft.jpg

Allereerst de cover, want wat is die gaaf! Iedereen weet eigenlijk wel zo’n beetje dat ik eigenlijk geen fan ben van personages op de cover. Want ja, voor mijn gevoel neemt dat altijd heel veel van je eigen verbeelding weg en dat is zo jammer. Maar bij dit boek heb ik dat gevoel geen een keer gehad. De cover sprak me juist heel erg aan, het spel met alle kleuren en alles maakte het juist tot een mooi geheel. Dat was echt heel fijn om te ervaren, dus kudos voor de cover!

Dan het verhaal, in dit eerste deel uit “De laatste strijd” trilogie maken we kennis met Illiyana, zij is een arme vissersdochter uit het plaatsje ImbriΓ«. Zij is jaren geleden al uitgehuwelijkt door haar oom, Xiandrei, aan een persoon die zij echter nog nooit gezien heeft. Haar hart behoort toch al toe aan Lotte, ook al weet ze dat ze de wil van haar oom zal moeten volgen en haar gevoelens voor haar beste vriendin beter los kan laten. Hoe oneerlijk dit ook voor haar kan voelen. Ook lijkt Illiyana in haar uiterlijk totaal niet op de andere inwoners van hun dorp, zo heeft zij een huid zo wit als sneeuw en haren zo rood als het mooiste vuur, terwijl de rest van het dorp een warme getinte huid heeft. Je kan wel zeggen dat ze nogal opvalt en dat wordt niet gewaardeerd. Ze is een uitgestotene en heeft maar weinig mensen waar ze op kan terug vallen. Waarom zij er anders uit moet zien dan de anderen begrijpt ze niet, ja haar oom lijkt op haar, maar die is er bijna nooit. Als ze later meer te horen krijgt over haar ouders begint ze de dingen rondom haar uiterlijk heel iets te begrijpen, maar verklaren waarom en wie ze dan is lukt haar nog steeds niet.

“Wat heb je aan de macht over de wereld als je geen vrienden hebt?” -blz.158-

Dan breekt de dag aan dat haar oom haar samen met haar verloofde komt halen en als zij oog in oog met haar verloofde komt te staan, wordt Illiyana haar volledige wereld op zijn kop gezet. Dan lijkt de hel los te breken in ImbriΓ«, een gevolg van moordlustige en bloeddorstige wezens lijkt het op Illiyana te hebben voorzien. Het waarom is haar een raadsel, maar hierdoor is haar leven niet meer zeker en moet ze noodgedwongen vluchten naar Liourain. Steeds vaker hoort zij stemmen in haar hoofd die in talen spreken waar ze niets van begrijpt, maar waarvan ze weet dat ze iets met haar te maken moeten hebben. Illiyana besluit tijdens haar vlucht dan ook op zoek te gaan naar haar ware identiteit. En die zoektocht zal voor vele verassingen zorgen. Want als niets ineens nog is zoals jij altijd dacht dat het was….wat ga je dan doen? En gaat het Illiyana lukken om erachter te komen wie zij nou eigenlijk is?

Illiyana 1

“De bomen spreken hun eigen verhaal, ook al ligt deze zeer dicht bij de onze. Als je bereid bent om naar hen te luisteren, kunnen ze je verhalen vertellen waarvan je versteld zou staan. Er is geen enkel geheim dat de natuur niet kent. Ongeloof heeft er echt voor gezorgd dat vele mensen deze wijze vrienden zijn vergeten en hun aanwezigheid bestempelen als vanzelfsprekend.” -blz.246-

Met dit eerste deel heeft Arwen Mannens een hele eigen fantasy wereld weten op te bouwen die je al vrij snel voor ogen weet te halen. Aan worldbuilding is er dan ook absoluut geen gebrek, dat is echt goed gedaan. Ook zijn de personages geweldig, de verloofde van Illiyana heb ik echter geen moment gemogen, er was iets dat me gelijk tegenstond. Hoe verder ik in het boek kwam, hoe meer ik snapte waarom. Illiyana zelf is echt een prachtmeid, die nog zoveel over wie zij eigenlijk is te leren heeft en ook ineens in het avontuur gestort wordt tijdens hun vlucht naar de plek waar zij eigenlijk vandaan komt. Het is echt een gaaf verhaal, alleen heb ik wel een paar minpunten…en dat vond ik echt jammer. Dit boek beslaat 323 pagina’s maar bestaat maar uit acht hoofdstukken die echt behoorlijk lang zijn dus. Sommige zijn zelfs meer dan zestig pagina’s lang en dat vond ik toch wel te veel van het goede. Het is niet dat ik nog even voor het slapen gaan kon zeggen “ik lees nog even een hoofdstuk uit”Β  want ja, die waren daar toch even net iets te lang voor. Hierdoor was ik sneller geneigd het boek dan toch maar naast me neer te leggen, ondanks dat ik graag verder wou met het verhaal, maar dat liet ik dan toch weer tot de volgende dag wachten.

Ook worden er aardig wat verschillende talen in het boek gesproken, niet een of twee, nee, echt meerdere. Nu heb ik er onwijs veel respect voor dat een schrijver dit kan verzinnen zo’n geheel eigen taal, moet je nagaan als het er meerdere zijn. Maar jammer genoeg gebeurde dit zo vaak en ook kwam het in behoorlijk lange zinnen voor, dat ik daardoor helemaal uit het verhaal getrokken werd. Onderaan de bladzijde stond wel netjes de uitleg van wat het betekende, dus daarvoor hoefde je niet te zoeken achterin het boek, maar toch vond ik het wel ietwat storend. En dat vond ik echt heel erg jammer, want het verhaal is zo goed! Het is ook echt een absolute aanrader om te gaan lezen, dat zeker. Echter moet je hier dus wel rekening mee houden, maar ik hoop gewoon dat een ander hier geen last van ondervind natuurlijk. πŸ™‚ Ik ben ook nog steeds hartstikke nieuwsgierig naar hoe de rest van de trilogie verloopt en ga daar binnenkort lekker voor zitten. Hopelijk ben ik er dan wat aan gewend en stoort het me niet weer, want wat ik al zei, aan het verhaal ligt het echt niet. Dat zit echt onwijs goed in elkaar.

“Wie ben je? Illiyana wreef door haar zwartgeverfde haren, waar de natuurlijke rode kleur doorheen scheen. ‘Een meisje dat opgroeide onder de vleugels van Ksanta, maar nu haar huis en haar volk wil vinden in het land dat daar het meest geschikt voor is.” -blz.285-

Cover: 🌟🌟🌟🌟1/2
Vertelling: 🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟1/2

Happy Reading!

Liefs,

Review: The Paradox of Choice: Why More Is Less β€” Barry Schwartz

Genre:Non-fictie / Psychologie
Uitgever:Harper Perennial
Uitvoering:Luisterboek
Speelduur:7 uur, 2 minuten
Uitgave:September 2010

Toen ik een tijdje geleden op Audible zat en wat rond zat te snuffelen kwam ik dit luisterboek tegen. Aangezien ik het prettig vind om tijdens het diamond painten een luisterboek op te zetten dacht ik dat dit boek perfect was, want dan kon ik tijdens het painten ook nog eens wat opsteken! πŸ™‚ Ook duurt dit boek niet mega lang, wat ook wel fijn is, ten opzichte van sommige luisterboeken waar je toch al gauw zo’n 20+ uur mee bezig bent.

The Paradox of Choice - kaft.jpg

De luisterboek editie van The Paradox of Choice is voorgelezen door Ken Kliban, die een beetje een professor-achtige stem heeft, maar zeker geen onprettige stem om naar te luisteren. Bij dit boek paste het erg goed zelfs! Het vervelende van luisterboeken is natuurlijk dat je het niet voor het zeggen hebt wie het boek voorleest en dat kan een luisterboek maken of breken. Daarom luister ik altijd eerst even een sample, om te bepalen of de manier van vertellen me aanstaat. Anders koop ik liever het boek als het me interessant lijkt.

The Paradox of Choice is een boek dat in essentie gaat over wat ons nou precies gelukkig maakt. Nu denken we vaak dat een weelde aan keuze gelijk staat aan vrijheid en dat is ook wel zo, maar is die hoeveelheid keuze die we hebben nou wel echt goed voor ons? Of maakt het ons alleen maar ongelukkig, omdat we niet weten welke keuze de beste is? Barry Schwartz maakt hierin onderscheid tussen zogeheten maximizers; mensen die de beste keuze willen maken en niet settelen voor minder dan het allerbeste. Dan zijn er ook de satisficers; mensen die kiezen voor “goed genoeg”. Zijn theorie is dan ook dat je een veel gelukkiger mens zult zijn als je probeert zoveel mogelijk een satisficer te zijn in plaats van een maximizer, omdat je simpelweg niet van alles het beste kunt krijgen. We kunnen niet allemaal de beste baan, de beste partner, het beste huis en de beste gezondheid hebben. In plaats daarvan pleit hij ervoor dat we gaan voor wat goed genoeg is, waarbij we absoluut niet moeten settelen voor minderwaardig, maar wel voor wat voldoet. Vooral als het om materiΓ«le dingen gaat kunnen we best genoegen nemen met wat minder.

The Paradox of Choice 1

β€œAdding options to people’s lives can’t help but increase the expectations people have about how good those options will be. And what that’s going to produce is less satisfaction with results, even when they’re good results.”

Dit boek voldeed in meerdere opzichten aan mijn verwachtingen en heeft me ook wel wat inzichten gegeven, dat vind ik altijd belangrijk bij een goed non-fictie boek. Nu ben ik zelf al wel een satisficer en hoef ik niet altijd het beste van het beste. Tuurlijk zijn daar altijd uitzonderingen op, dat is ook precies wat het boek je probeert bij te brengen. Dat bij je belangrijkste levenskeuzes je wel de energie erin moet steken om voor het beste te gaan, maar dat het bij dingen als boodschappen doen er echt niet zoveel toe doet of je nu pasta van merk A, of merk B neemt

The Paradox of Choice
Misschien ook herkenbaar: Een half uur op Netflix browsen om vervolgens niks te kijken, omdat er zo’n overdaad aan keuze is en je bang bent dat je het verkeerde kiest!

De overdaad aan keuze die we hebben in ons leven maakt het ons juist enorm moeilijk en daardoor besteden we vaak te veel tijd aan dingen die er eigenlijk niet toe doen, zoals de beste televisie uitkiezen, terwijl ze in essentie allemaal hetzelfde doen. Het maakt uiteindelijk niet zo veel uit welke je neemt, maar toch besteden veel mensen hier uren tijd aan om te vergelijken, zich in de materie te verdiepen en dan met de allerbeste televisie thuis komen. Die dan misschien wel eens vele malen duurder is dan een televisie die “goed genoeg” was. En of je daar dan uiteindelijk gelukkiger van wordt? Dat is nog maar de vraag.

Mocht je zelf heel erg worstelen met keuzes maken, probeer dan dit boek eens. Het kan je enorm helpen om dingen in perspectief te zetten en je te laten merken wat er nu echt toe doet en wat niet. Je bespaart jezelf een enorme lading stress als je loslaat dat je altijd voor het beste moet gaan en gewoon gaat voor goed genoeg. Doe ook niet mee aan wedstrijdjes wie de beste auto heeft, of de beste baan. Het echte geluk zit altijd in dankbaarheid voor dat je genoeg hebt en dat je gezond bent πŸ˜‰


Cover: 🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!

Liefs,

Jeffrey

Ons bezoekje aan Sebastiaan en Lisa in Assen!

Afgelopen weekend waren Bren en ik in het verre Oosten van het land. Voor ons dan πŸ˜‰ Na een rit van ruim twee uur waren we eindelijk in Assen voor een bezoek aan niemand minder dan Sebastiaan & Lisa Koen! Het was namelijk hoog tijd voor een tegenbezoek, nadat zij hier al een paar keer op bezoek waren geweest. ^_^

We maakten eindelijk kennis met Luna en Lily (respectievelijk links en rechts)! Luna is een lekkere bijdehante tante, die wilde eerst mee de logeerkamer in en stond vervolgens met hoge rug naar Jeffrey toe, nadat hij de deur voor haar snuitje dicht deed. Maar gelukkig is het meer show en is ze verder erg lief. Lily is echt een knuffelkont en zit het liefst de hele tijd bij iedereen op schoot. Allebei zijn ze wel echt onwijs schattig!

Kort nadat we onze spullen een plekje hadden gegeven zijn we het centrum van Assen even in geweest, want dat moesten we natuurlijk wel even zien en uiteraard konden we het niet laten om naar een koffie & thee winkeltje te gaan en de lokale boekhandel!

20200620_170638

Bij Boekhandel Van der Velde hebben we niet alleen nieuwe boekjes gescoord, we zagen er ook deze supertoffe poef op wieltjes, gemaakt van echte hardcover boeken! Een leuk DIY project om zelf eens te gaan doen, dachten wij zelf πŸ˜€

1592996190479

En hier onze buit van de beide winkeltjes ^_^

1593006494569

Een super gaaf Frans kookboek! Bren zag dit boek en moest hem meteen hebben, alleen al vanwege de gezellig ogende voorkant. Lisa raadde dit boek ook aan, dus we hadden geen keus, dit boek moest mee! πŸ˜› We zijn beiden gek op zoetigheid dus dit boek moest in onze collectie! Er staan heerlijke gerechten in, dus daar komen ook zeker nog reviews van op ons blog!

20200624_133201

The Sin Eater van Megan Campisi was ook weer zo’n boek dat je dan ziet liggen en gewoon niet kunt laten liggen vanwege de supergave kaft! Na het lezen van de achterflap was Bren helemaal om en moest dit boek geadopteerd worden door ons πŸ™‚

20200624_133447

Zet ons in een koffie & thee winkel als Coffee & Tasty en de kans is zo’n 100% dat we niet met lege handen naar buiten gaan. πŸ˜› Uiteraard veel te veel keuze, maar we hebben toch aardig wat lekkere dingetjes uit kunnen kiezen! De Open haard romance is zelfs al open gegaan, want die klonk zo gezellig! En hij was ook super lekker met appel, kaneel, ananas, cacao en meer winterse ingrediΓ«nten. Dat kun je ook gewoon prima hartje zomer drinken. πŸ˜›

Uiteraard hebben we ook heerlijk genoten van het weer en toen we eenmaal heerlijk gegeten hadden, kregen we als toetje nog Red Velvet taart! Dat was niet geheel zonder reden, want we hadden alvast Bren haar verjaardag een klein beetje gevierd. De taart was ook nog eens voorzien van een van de tofste opdrukken die we ooit hebben gezien!

20200620_201016

Wat een plaatje, niet? Het was echt zonde om op te gaan eten, al maakte Lisa er snel korte metten mee met haar mes xD Maar oh, oh, wat was deze taart lekker! ^_^

De zomerzonnewende was ook afgelopen zaterdag, dus konden we niet anders dan ook nog even gezellig rond de vuurkorf zitten met marshmellows! Yum! πŸ˜€

1592996192119

Na een superleuke dag en avond was het dan toch tijd om eventjes te gaan slapen. De volgende dag hebben we nog heerlijk in de tuin ontbeten en gezellig zitten kletsen over van alles en nog wat!

20200621_123430

Er werd zelfs druk gesproken over het schrijversleven door Sebas en Jeff, want dat gaat niet over rozen. Wel over talloze karaktermoorden. πŸ˜›

20200621_123435

Lisa d’r blik toen Jeffrey weer eens een dad-joke maakte… Goud πŸ˜›

Aan alles komt helaas een eind, dus einde van de middag moesten we toch maar weer eens de rit naar Uithoorn gaan maken. Lily was het er duidelijk niet mee eens en besloot Bren dat even duidelijk te maken door op haar rug te gaan zitten. Comfy! πŸ˜›

20200621_160338

Zoals altijd is een bezoek aan vrienden altijd te kort als het zo gezellig is, maar gelukkig zien we Sebas en Lisa snel weer! πŸ™‚

En wij gaan weer lekker genieten van een boekje onder het genot van een kopje koffie en thee!

Happy reading!

~Jeffrey & Bren

Unboxing Fairyloot Mei 2020 “Desert Dreams”

Gisteren ging de bel, DHL aan de deur. Euhm okay…Ik verwacht toch niets? Maar toen kreeg ik een zwarte doos in handen van Fairyloot en werd alles duidelijk πŸ˜€ De mei box met het thema “Desert Dreams” is er dan eindelijk πŸ˜€ Jeej! Kijken jullie gezellig mee?

20200618_174318

There we go!!!

Fairy Loot May 2020 - 9

Als eerste na de gigantische vracht aan paarse papieren snippertjes kwam deze…jawel…theedoek tevoorschijn met een mooie quote uit de boekenserie “Daevebad” van S.A. Chakraborty. Ik vind de quote erg mooi, maar om ‘m nou ook echt als theedoek te gaan gebruiken vinden we eigenlijk wel zonde. Ik heb de boeken niet, maar ben er nu wel heel nieuwsgierig naar geworden. Iemand van jullie ermee bekend misschien? Is het iets? πŸ™‚

Fairy Loot May 2020 - 4

De boekenlegger en de tarot kaarten van deze maand zaten er natuurlijk ook weer bij πŸ™‚ Heel eerlijk gezegd alleen geen idee waar ze op geΓ―nspireerd zijn aangezien de spoiler kaart in de box ontbrak….

Fairy Loot May 2020 - 5

Een handig zonnebrilzakje met een prachtige quote uit het boek “The forbidden wish” van Jessica Khoury en Magic desert sand badzout met de geur van sandalwood. Jeffrey baalde gelijk dat wij zelf geen bad hebben, dus hoopt nu nog harder op snel een ander huis met bad, hahaha.

Fairy Loot May 2020 - 7

Dit is echt een van mijn favorieten uit de box, een onwijs gave en mooi bewerkte pollepel met wederom een mooie quote, maar dit keer uit het boek “Rebel of the Sands” van Alwyn Hamilton. Onwijs gaaf boek btw! Ga binnenkort de trilogie ervan opnieuw lezen, nou ja deel 1 en 2 opnieuw, want deel 3 heb ik nog niet gelezen.

Fairy Loot May 2020 - 6

Deze items vind ik toch ook wel erg gaaf. Een theeblik met een quote erop uit het boek “We hunt the flame” van Hafsah Faizal. Ik vind ‘m echt gaaf, mooie kleur blauw en love the quote. Enige jammere is dat het blikje beschadigd is aangekomen…de deksel zitten twee fikse butsen in 😦 Waarschijnlijk gebeurd tijdens het vervoer vermoeden we. Ook zat deze geurkaars “The tribal desert”erin geΓ―nspireerd naar het boek “An Ember in the Ashes” van Sabaa Tahir en die ruikt echt zo onwijs lekker zoet…Maakt gelijk nieuwsgierig naar het boek ook πŸ™‚ En nee die heb ik jammer genoeg nog niet.

En daar is ‘ie dan, het boek van de maand mei “Girl, Serpent, Thorn” van Melissa Bashardoust. And again, met prachtige sprayed edges, een onwijs mooie artprint aan de binnenkant van de omslag en een handtekening van de auteur. Erg gaaf! Alleen werd ik toch ook wel erg verdrietig toen ik het boek vasthield en nee dat lag niet eens aan de hoeveelheid roze πŸ˜› , maar het boek is beschadigd en de coveromslag is ingescheurd. Dat doet mijn boekenhart toch wel heel erg veel pijn en verdriet. Er gaat dus ook wel een mailtje nog naar Fairyloot toe, want ja een missende artwork spoiler kaart en twee beschadigde items dat vonden we toch niet zo heel erg geslaagd. Hopelijk komen ze van Fairyloot met een goede oplossing ervoor. Ik hou jullie natuurlijk op de hoogte ervan.

Fairy Loot May 2020 - 8

Dan nog een foto met alles gezellig bij elkaar. Dit keer vond ik de box wel erg leuk weer, op de eerder genoemde dingen na dan, natuurlijk. Maar de goodies zijn zeker erg leuk en het boek lijkt me ook gaaf. Dus wat dat betreft absoluut een leuke mei editie van dit toch wel hele rare jaar 2020. Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om mee te hebben kunnen kijken met de unboxing en tot de volgende keer weer!

Happy Reading!!!

Liefs,

Bren

 

Review: Het zoekavontuur van Geenhoorn – Mark de Groot

Genre:Kinderboek / Fantasy
Uitgever:Godijn Publishing
ISBN:9789493157293
Uitvoering:Paperback
Aantal pagina’s:199
Uitgave:Januari 2020

 

Hartelijk dank aan Uitgeverij Godijn Publishing voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Geenhoorn - Kaft

“Als het waait in je hart, moet je erop uit.
Geenhoorn weet niet waar hij thuishoort. Hij is anders dan de eenhoorns in zijn dorp. Is hij de enige eenhoorn zonder hoorn? Hij trekt het uitgestrekte woud in en gaat op zoek.
Onderweg ontmoet hij Neekhoorn en Spronkhaan, zij reizen met hem mee. Er zijn veel gevaren onderweg, meer dan Geenhoorn van tevoren heeft bedacht en de zwarte kat heeft voorspeld.
Hij weet niet dat Kwaadwilg in het woud woont. En ook niet dat in het Labyrinth een wezen schuilgaat dat donkerder is dan een donderwolk…
Maar met een beetje eenhoornlef kom je een heel eind en kan je zelfs een held zijn. Vraag dat maar aan Keeva.
Durf jij mee te gaan op het zoekavontuur van Geenhoorn?”

Mark de Groot heeft met “Het zoekavontuur van Geenhoorn” een onwijs leuk, vlot en fantasierijk verhaal weten neer te zetten waar niet alleen kinderen van gaan genieten, maar ook jong volwassen en lezers die vele jaren ouder zijn. Geenhoorn is een eenhoorn, maar dan zonder hoorn. Hij is op zoek naar meer van zijn soort en gaat er dan ook op uit, tijdens zijn zoektocht maakt hij al snel vrienden die met hem mee op reis gaan. Echter is hun avontuur niet zonder gevaar. Maar dat weerhoudt de vrienden niet om door te gaan. Dapper zetten ze hun zoektocht voort. En daar leert Geenhoorn dat het misschien helemaal niet zo belangrijk is dat hij geen hoorn heeft zoals de anderen in zijn dorp. En dat hij daardoor absoluut niet minder is dan de anderen, wat hem al zo vaak verteld is door zijn ouders, broertjes en zusjes. Geenhoorn begint dan toch wel zijn familie en zijn dorp te missen en wil niets liever dan naar huis gaan. De drie vrienden besluiten dan ook om rechtsomkeert te maken, maar ook dat pad is niet zonder gevaar.

Geenhoorn - 1

“Je zal het zelf moeten ontdekken, maar weet wel dat wie jij bent niet bepaald wordt door anderen. Een witte roos tussen rode rozen is toch een roos. En wat is een roos? Niet meer dan een naam voor een bepaald soort bloem. Als de roos anders heet, een flurfelplagje bijvoorbeeld, is het dan geen roos meer? Natuurlijk wel, het is maar een naam. Een roos is tenslotte een roos.” -Weerwolf, blz.77-

Wat was dit een ontzettend leuk boek om te lezen! Een absolute aanrader. Mark ontbreekt het absoluut niet aan fantasie, want wat heeft hij een ontzettend leuke en mooie wereld geschapen. Niet eens zo heel anders dan die van ons, maar toch ook weer wel. Al snel zag ik alles voor me en werd ik door Geenhoorn en zijn vrienden meegenomen op hun zoektocht en wat heb ik me vermaakt. Ik had het boek in no time uit en heb me er geen seconde mee verveeld. Ook staan er wijze levenslessen in die je als kind zo goed kan gebruiken, want hoe erg is het nou eigenlijk om anders dan anderen te zijn, om er net iets anders uit te zien, of misschien niet zo goed zijn in iets waar anderen wel goed in zijn, jij hebt toch je eigen dingen waar je wel goed in bent? Dat maakt je niet minder, dat maakt jou jou. En er bestaat niets mooier dan dat jij jezelf bent en dat moet je ook gewoon kunnen zijn, wees trots op jezelf! Dit boek is echt perfect om als kind in de wereld van de fantasy te duiken, Geenhoorn neemt je mee op een avontuur dat je niet snel weer zal vergeten. Dit verhaal is ook perfect om voor te lezen, of zelf te lezen, of je nu tien bent of vele jaren ouder, eigenlijk maakt dat niet zoveel uit. Want het is gewoon zo leuk, dit wil je gewoon gelezen hebben.

Als je de laatste bladzijde dichtslaat, slaak je een diepe zucht en ben je waarschijnlijk net als ik benieuwd of Geenhoorn, Neekhoorn en Spronkhaan nog meer avonturen gaan beleven. Achterin het boek vind je een boodschap op een eenhoorn hoorn die je doet vermoeden naar meer. En ik hoop dan ook echt dat dit niet het laatste verhaal is over deze drie geweldige vrienden! Ik weet zeker dat mijn neefje en nichtje dit verhaal ook helemaal geweldig gaan vinden, dus Fenna en Rick, dit boek wil jullie mama vast wel voorlezen voor jullie tot jullie het zelf kunnen gaan lezen πŸ™‚ Dus ja, dit boek is een absolute aanrader voor als je je kind met de fantasy wereld wilt laten kennis maken, of gewoon een heel tof verhaal vol avontuur wilt laten lezen. En ik weet zeker dat jijzelf er ook van gaat genieten, want Mark heeft met dit verhaal absoluut een topper neergezet!

“Wat maakt het eigenlijk uit wat spotvogel van hem denkt en wat hij over hem zegt? Eerder zou hij vast beledigd, zelf gekwetst, zijn geweest, maar nu niet meer. En als je leven bestaat uit het belachelijk maken van anderen, wat is dat dan voor leven?”-Geenhoorn, blz.129-

 

Cover: 🌟🌟🌟½
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟½

Happy Reading!

Liefs,

Bren

Review: Loving Someone with Bipolar Disorder β€” Julie A. Fast & John D. Preston

Genre:Psychologie / Zelfhulp
Uitgever:New Harbinger Publications
ISBN:978-1-60882-219-5
Uitvoering:Paperback
Aantal pagina’s:236
Uitgave:2012

Bren gaf mij dit boek als kado een tijdje geleden en natuurlijk niet geheel zonder reden, want Bren heeft natuurlijk een bipolaire stoornis (type 1 met rapid cycling) en dat betekent dat je best wel wat kennis moet hebben van de ziekte om een goede relatie met elkaar te kunnen hebben. Niet dat ik het slecht deed, maar elk hulpmiddel is er weer een en dat is wat dit boek ook precies wil zijn.

Loving Someone with Bipolar Disorder - cover

Loving Someone with Bipolar Disorder is niet alleen maar een theorieboek. Het is een echt doe-boek! Er wordt vanaf de eerste hoofdstukken dan ook gevraagd of je een dagboek wilt gaan bijhouden waarin je alles gaat opschrijven over de bipolaire stoornis. Van wat het met jouw gevoelens doet, tot het benoemen van al je partner’s symptomen en triggers. Kortom, het is nogal wat en dat is ook de reden waarom ik deze review nog niet eerder heb geschreven.

“When you decide to treat bipolar disorder first by thinking about the role it plays in your relationship and you then learn to break down your partner’s bipolar disorder into its major symptoms, you are creating a foundation for a healthy and stable relationship. Your role as a partner is important and you can truly help your loved one and your relationship find stability.” β€” Blz. 33-

Laat ik vooropstellen dat dit boek is geschreven voor zo’n beetje iedere relatie met iemand die een bipolaire stoornis heeft. Dat betekent ook dat de hele extreme gevallen (en die zijn er zeer zeker) ook worden beschreven. Vaak als ik dat soort stukken las over die relaties was ik erg blij dat dit bij Bren en mij niet het geval is en dat zij ook al een leven lang ervaring heeft opgebouwd. Dat werkt dus absoluut in mijn voordeel, omdat Bren er ook openhartig over durft te praten. Daardoor hebben we aardig wat uurtjes tijd besteed aan het in kaart brengen van haar symptomen en triggers en konden we daar openhartig over praten. Dit is in veel relaties, als ik het boek mag geloven, niet het geval. Vaak werd er dan ook vermeldt dat als je partner momenteel niet in staat is om te participeren aan het opstellen van het behandelplan, dat je alvast in je eentje aan de slag kon gaan.

Loving Someone with Bipolar Disorder - 1

“It’s often difficult to know how to help your partner when they are ill. The solution is to write down what works and what doesn’t, so that you can read the list as soon as you see the first signs of bipolar disorder.” β€”Blz. 65-

Als je eenmaal aan het einde van het boek bent belandt, dan heb je als het goed is veel geschreven in je dagboek. Dit is een continu proces en dat betekent dat je nooit klaar zult zijn met alles helemaal fine-tunen. Het allerbelangrijkste dat dit boek je bijbrengt en waar ik ook dankbaar voor ben is dat de ziekte te managen is, zolang je allebei zorgt voor een stabiele omgeving en triggers zoveel mogelijk weet te voorkomen. Dit is natuurlijk nooit volledig onmogelijk, dus zal het altijd blijven gaan om zoveel mogelijk te voorkomen, want vooral bij een Bipolaire Stoornis is voorkomen zeker beter dan genezen.

Loving Someone with Bipolar Disorder - 2
Ik ben erg blij met Bren d’r handleiding πŸ˜›

“There are many things about bipolar disorder that you may not like, but you will have to face them if you want to create a stable, healthy, and joyful relationship.” β€”Blz. 196-

Dit boek kan je een hoop bijbrengen, maar ik wil benadrukken dat het allerbelangrijkste is dat je met je partner blijft communiceren, want dat is de sleutel tot succes. Niet alleen voor een gezonde relatie met iemand met een bipolaire stoornis, maar een universele sleutel voor alle relaties.


Cover: 🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟½
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟½
Inhoud: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!

Liefs,

~Jeffrey

Review: Valkyrja β€” Inge Pietjouw

Genre:Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β  Fantasy / Avontuur / Mythologie
Uitgever:Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β  Zilverspoor
ISBN:Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β  978 94 6308 208 2
Uitvoering:Β Β Β Β Β Β Β Β Β  Paperback
Aantal pagina’s: 305
Uitgave:Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β Β  Maart 2020

Met hartelijke dank aan Uitgeverij Zilverspoor voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Valkyrja_kaft

De cover en achterflap van dit boek spraken me echt gelijk aan. Noorse mythologie, love it. En dan die prachtige raaf, de wolf en een stoere Vikingvrouw met het noorderlicht op de achtergrond, prachtig. Ik hou van verhalen uit die tijd en ik hou van mythologie. Dus heeft de cover mij ook weten te brengen wat ik hoopte te krijgen uit dit verhaal?

“Niets gaat zoals Kira wil. Allereerst is ze hartstikke dood. Dat zat niet in de planning, ze is nog maar 14 jaar oud. Als ze dan ook nog eens de taken van een weggelopen Valkyrja moet waarnemen, is ze helemaal klaar met haar bestaan.

Kira ploetert door, met het raafje Balthasar aan haar zijde. Maar zelfs in de dood laat haar verleden haar niet met rust. En dan veroorzaakt ze per ongeluk ook nog het begin van het einde der tijden. Nu is Kira zelfs haar dood niet meer zeker. “

Wat ik al zei, de hele omslag van het boek sprak me al gelijk aan. Ik hou van verhalen over de Vikingen en over mythologie. Het blijft me gewoon aantrekken en ik was dan ook laaiend enthousiast toen ik dit boek mocht lezen. Want dit zijn toch wel een aantal onwijs gave onderwerpen. Ik begon met lezen en dat was het dan, geluiden begonnen om me heen te vervagen, de wereld van het hier en nu werd steeds meer de wereld van Kira. Wat een onwijs gaaf verhaal! Het verveelt gewoon geen moment. Wat heeft Inge Pietjouw een heerlijke vlotte schrijfstijl die je vanaf het allereerste moment meeneemt het verhaal in. En de wereld die ze heeft geschapen voelt zo echt. Buiten dat het verhaal spannend is van begin tot eind, zit het ook nog eens vol heerlijke humor. Ik heb zo vaak hardop moeten lachen, maar ook vaak een hand voor mijn mond geslagen van ooooh f*ck…en nu dan? En die Valkyrjas wat zijn ze onwijs gaaf!

Valkyrja_1

“Het was genoeg geweest met haar geklaag en onzekerheid. Ze was nu eenmaal hier en dit was de enige plek in alle werelden waar ze enigszins welkom was. Een thuis was er niet meer. Geen familie meer, geen banden meer. Niets. Kira voelde zich vreemd opgelucht. Soms was het juist goed om helemaal niks meer te verliezen te hebben.”-blz.94-

Kira is een geweldig personage, ze wil een stempel op de wereld drukken, alleen haar leven wordt haar veel te snel ontnomen waardoor dat onmogelijk lijkt te zijn. Maar zoals het Noorse geloof gaat, ben je na je dood niet ineens vervaagd. Je leeft in je dood verder, in een van de vele lagen die het rijk kent. Maar ze komt niet zomaar ergens terecht, ze wordt opgewacht door Speer Drager, een echte Valkyrja die haar voor het blok zet en haar haar taken laat overnemen. Volledig onervaren staat Kira ineens met de wapens in haar handen en zal ze deze taak tot een goed einde moeten brengen. Na een tijd van twijfel, begint ze toch steeds meer te geloven dat ze dit kan. Ze moet Odin en alle anderen laten zien dat zij het toch echt waard is om een Valkyrja te zijn. Maar dit gaat niet helemaal volgens een soepel plan….Ze krijgt het onbedoeld voor elkaar om Ragnarok, het einde der tijden, te ontketenen. Nu zal ze alles op alles moeten zetten om dit weer goed te krijgen…Er is alleen een heel groot probleem….hoe gaat ze dit in vredesnaam doen als ze niet eens zeker weet of alles wel echt zo is als dat er gezegd wordt en wie kan ze in vredesnaam nog vertrouwen?

Vee sterft
Verwanten sterven
Ook jij zult sterven
Een ding echter
Sterft nooit;
De roem van jouw daden

(HΓ‘vamΓ‘l)

Hou jij van een spannend meeslepend verhaal dat heerlijk weg leest, met de nodige humor erin? En hou jij ook van de Noorse mythologie en wil je je daar ook tussen wanen? Lees dan echt dit boek. Je zult er zo geen spijt van krijgen! Dit boek staat bij mij zeker tussen mijn favoriete boeken van dit jaar en ik hoop echt dat dit niet het laatste boek gaat zijn dat erover geschreven gaat worden, want wat was dit een onwijs gaaf avontuur. Loved it!!!

Cover: 🌟🌟🌟🌟1/2
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟1/2
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟1/2

Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!

Liefs,

Bren