Review: Uncommon Knowledge

Genre: Non-Fictie
Uitgever: The Economist Books
ISBN: 9781788163323
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 261
Uitgave: 2019

Boeken over feitjes, ik kan er heel eerlijk gezegd geen genoeg van krijgen. Toen we dit boek vonden in de winkel wilde ik hem dan ook graag hebben, want de titel sprak me aan en ook de achterflap stond al vol met vragen waar in het boek antwoord op wordt gegeven. Maar is het nou ook echt wat?

Uncommon Knowledge - Kaft

Ja en nee, is het antwoord op die vraag. Laat ik beginnen met waarom wel. Het boek staatΒ stampvol met allerlei artikelen over van alles en nog wat. Elk artikel is maximaal twee pagina’s verdeeld over tien onderwerpen. Dit maakt het dat je het boek makkelijk even oppakt en een paar artikeltjes tussendoor kunt lezen. In elk artikel kom je echt van alles te weten, van geschiedenis, tot biologie, tot economie, het wordt allemaal wel aangehaald. Het is dan ook echt een boek dat voor iedereen interessant kan zijn, juist omdat het zo breeds is opgezet. En een ding is ook zeker, je leert Γ©cht iets als je dit boek leest. De schrijfstijl is erg fijn en vaak worden er ook grafieken of andere illustraties gebruikt bij artikelen om ze extra kracht bij te zetten.

Uncommon Knowledge

Waarom is het boek dan zo leuk, maar toch ook weer niet? Dat heeft eigenlijk vooral te maken met wat ik eerder ook aanhaalde in waarom ik het boek wel leuk vind, namelijk dat de artikelen erg kort zijn, waardoor soms als iets interessant is je niet echt verder kunt lezen over dat onderwerp. Ook dat het boek zo breeds is opgezet kan een nadeel zijn, omdat het dus ook onderwerpen behandelt die je misschien totaal niet interesseren. Sommige artikelen wisten me dan ook erg te boeien, terwijl de andere een waar snore-fest waren. Gelukkig zijn de artikelen dan kort πŸ˜‰ Wat ik ook een nadeel vind aan dit boek is dat sommige artikelen helaas nu al verouderd waren. Zo werd er bijv. in het boek aangehaald dat er mogelijk een pandemie op komst zou zijn in de toekomst en zat het er compleet naast, want COVID-19 is ondertussen al onderdeel van ons leven geworden. En zo waren er meer artikelen die ondertussen eigenlijk zo al de prullenbak in kunnen.

Overall is dit wel echt een leuk boek, maar ik vrees dat het wel snel verouderd zal zijn en daarom zou ik dit boek alleen aanraden als je echt compleet gek bent op het verzamelen van feitjes en je deze ook graag deelt op feesten ende partijen, zoals ik. πŸ˜›

Covers: 🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟
Inhoud: 🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟
Happy Reading!
Liefs,

Jeffrey

Ultra korte review: Hades, Ultra korte verhalen

Genre: Fantasy
Uitgever: Perubo Publishing
ISBN: 9789492702272
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 64
Uitgave: 2020

Hartelijk dank aan Perubo Publishing voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Hades 01

Wat een heerlijk kort boekje is dit zeg! Ursula Visser heeft Hades en de rest van de Griekse mythologie in een modern jasje gestoken en we volgen hem in tien korte verhalen, waarbij elk verhaal vaak een grappige of ironische twist op het einde heeft. Alle verhalen zijn voorzien van leuke illustraties en passen goed bij elk verhaaltje. Het dagelijkse leven van de oude Griekse God van de onderwereld is in ieder geval geen moment saai, als we Ursula Visser mogen geloven!

Zin in een heerlijk snackje tussendoor? Probeer dan dit boekje eens, als je durft! πŸ˜‰

Covers: 🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟
Happy Reading!

Liefs,

Jeffrey

Review: De Meesterdief – Emmelie Arents

Genre: Young Adult – Fantasy
Uitgever: Hamley Books
Serie: Woestijndief #2
ISBN: 9789464208238
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 361
Uitgave: September 2021

Hartelijk dank aan Uitgeverij Hamley BooksΒ  voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

De Meesterdief kaft

Flaptekst:
Taran is klaar om een nieuw leven op te bouwen en zijn pijnlijke verleden een plaats te geven. Wanneer de prins wordt vermist en Saradan ten onder dreigt te gaan aan Dode Magie, schakelt de sultan Taran’s hulp in. Taran reist naar het verlaten eiland Turat om de zeldzame qalzarabloem te vinden, die het hart van de prins en het lot van Saradan kan redden. Maar het eiland is niet verlaten. Niets is wat het lijkt. Niemand is te vertrouwen. Een nieuw, dodelijk spel gaat van start.

Het eerste wat mij opviel aan dit boek was de onwijs gave cover, de kleuren zijn prachtig met elkaar verweven, de prachtige letters en al doet gewoon schreeuwen om gelezen te worden. Nu wou ik dat ook al heel erg graag, want ik heb werkelijk genoten van het eerste deel (recensie de Woestijndief) en was daardoor dan ook razend benieuwd hoe het verhaal verder zou lopen. Hoe zou het met Taran en de andere personages gaan en wat staat ze nog meer te wachten? Ik moest het gewoon weten en toen dit boek dan ook op de mat viel, ben ik er diezelfde avond in begonnen met lezen.

De Meesterdief 01

“Een storm was op komst, misschien wel de zwaarste die een hart kon verduren.”

Al bij het openslaan van het boek en het zien van de prachtig vormgegeven hoofdstukken wil je gewoon niets anders dan lezen, lezen en nog eens lezen. Want niet alleen de cover is prachtig, maar zo is de vormgeving binnenin het boek dat ook, het is mysterieus en geeft je al gelijk het juiste gevoel mee. Gelijk word je meegenomen de wereld van Taran in en al snel zie je het in je hoofd tot leven komen. Emmelie heeft zo’n ontzettend vlotte, fijne beeldende schrijfstijl, freaking love it. De personages komen goed tot hun recht en ook al had ik misschien zo mijn vermoedens bij sommige dingen, toch gebeurde er van alles wat ik niet zag aankomen. Het boek heeft de juiste dosis spanning en avontuur, met een prachtige wereldopbouw, de personages zijn zo goed neergezet dat je je er als lezer een goed beeld bij kan vormen en het gevoel krijgt ze echt te kennen. Ik keek zo uit naar dit tweede deel in deze tweeluik en het heeft me ook echt niet teleur gesteld. Het is van begin tot eind spannend en neemt je mee die mysterieuze wereld in. Je leeft mee met de personages en bij sommigen kun je ze wel wat. Het verhaal komt realistisch over, al is dit gelukkig in het echt niet mogelijk…nou ja… laten we gewoon hopen van niet πŸ˜›

De Meesterdief 02

“Ik zwaaide woest met mijn mes alsof het zou uitmaken. Toen ik me omdraaide was het te laat.”

Als het goed (nou ja, goed?) is, dan is met De Meesterdief dit tweeluik tot zijn einde gekomen en oh wat ga ik het missen, ik ben echt zielsveel van de wereld en haar personages gaan houden. Liefste neem ik helemaal nog geen afscheid ervan. Ook kan ik gewoon niet anders dan je ze van harte aanraden, want ze zijn echt zo onwijs goed! Graag had ik nog veel meer gelezen over deze prachtige wereld, die ik zeker een plek in mijn hart heb gegeven en ik kijk sowieso alweer uit naar Emmelie haar volgende boek. Want dat zij ook wel de Vlaamse Leigh Bardugo (een van mijn favoriete schrijvers) wordt genoemd, ben ik het absoluut volmondig mee eens. Wat kan ze toch verslavend goed schrijven. En wat zijn de covers keer op keer prachtig. I love it. Dus ben jij op zoek naar een gave serie, stop maar met zoeken, want met deze duologie heb je die zeker in handen. Heel veel leesplezier in ieder geval van mij gewenst.

De Meesterdief Blogtour Banner

“Hebben geweldige verhalen altijd een goed einde?”Ik wilde de stoel weggooien. ‘Nee.’zei ik. ‘Sommige breken je hart. ‘Zijn ze daarom slecht?’ ‘Niet als ze hoop geven op een betere toekomst.”

Cover: 🌟🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟
Happy Reading!
Liefs,

Bren

Review: Wat is hekserij? – Lunadea Ruthy Jankiewicz

Genre: Non-fictie / Hekserij
Uitgever: http://www.lunadea.nl
Serie: 1e deel van de heksenboekjes
ISBN: 9789082830507
Uitvoering: Met de hand gebonden
Aantal pagina’s: 58
Uitgave: 2016

Wat is hekserij, is het eerste boekje uit Lunadea haar heksenboekjes reeks. Elk boekje kan gewoon afzonderlijk van elkaar gelezen worden en geeft je een kijkje en uitleg over het betreffende onderwerp. Op dit moment heeft zij deze zes boekjes in eigen beheer uitgegeven:

Wat is hekserij - 02

Maar daar komen er nog meer van. Ook zijn er (bijna) twee boeken bij Uitgeverij Ankh Hermes uitgegeven van Lunadea, namelijk De weg van de Heks en Heks in het groen (is 28 september uitgekomen).

Wat is hekserij? is een boekje of gids van 58 bladzijdes en is met de hand gebonden door de schrijfster zelf. Dat is echt zo leuk, geeft echt net even dat beetje extra eraan. Hierdoor heb je ook gelijk een leeslint eraan met een bijpassend bedeltje, voor dit boekje is dat een pentakel. Er wordt in het kort uitleg gegeven over wat hekserij inhoudt, je leert dat hekserij een natuurlijke manier van leven is. Dit is echt ontzettend handig voor mensen die meer over hekserij willen weten, maar misschien nog twijfelen erover en niet gelijk een dikker boek erover zouden willen lezen. Het helpt je te leren over de eerste stappen in de hekserij. Lunadea geeft hiermee op haar geheel eigen manier aan wat hekserij inhoudt en dat doet ze echt ontzettend goed en fijn. Zelf heb ik alle boekjes en boeken die tot nu toe zijn uitgekomen van haar in huis en ook allemaal gelezen natuurlijk. Want niet alleen zijn de kleine heksenboekjes ontzettend handig voor de zoekende of beginnende heks, maar ook zeker voor de ervaren heksen, ze zijn handig om als naslagwerk te gebruiken of gewoon even lekker door te neuzen. Ik vind ze in ieder geval echt ontzettend leuk, handig en cute ook.

Wat is hekserij - 01

“In traditionele hekserij worden tradities en gebruiken van weleer beleefd om deze in ere te herstellen en niet te vergeten.” blz.9

Het boekje is voorzien van rijke illustraties die erg goed erbij passen, maar ook net weer dat extra beetje geven wat het nog leuker maakt. Er staat genoeg informatie in en geeft je een duidelijk beeld over wat hekserij inhoudt , er staan weetjes en tips in, waardoor Lunadea je tijdens het lezen meeneemt in de hekserij. Niets engs, niet zweverig, mocht je daar bang voor zijn, want ze is echt een heks die met beide benen op de grond staat, maar wel ontzettend in haar kracht staat. Ik kan dit boekje dan ook zeker aanraden aan een ieder die in hekserij geΓ―nteresseerd is. Het is lekker vlot geschreven en geeft je gewoon net even dat beetje meer inzicht en informatie. Ik kan je echt alle boeken van Lunadea aanraden, ik lees ze echt ontzettend graag en hou ze als naslagwerk dan ook vlak bij mijn altaar πŸ™‚

‘De natuur is een soort dynamo: hoe vaker je er komt, hoe beter je er op afgestemd raakt en hoe meer energie je zult ontvangen.”

De boekjes zijn alleen niet overal verkrijgbaar, maar sommige spirituele online winkels verkopen ze ook en anders gewoon op Lunadea haar eigen website : www.lunadea.nlΒ  voor belgische klanten zijn ze ook verkrijgbaar bij: https://www.hetrijkvanholle.be

Ik wens jou als zoekende heks, of al ervaren heks ontzettend veel plezier met het lezen ervan en binnenkort zullen mijn recensies van de andere boekjes ook online te lezen zijn op ons blog πŸ™‚

Cover: 🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟🌟
Informatie: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟
Happy Reading!
Liefs,

Bren

Review: Onvolmaakt & Onvolledig – Kyra Mind

Genre: New Adult Dark Romance
Uitgever: SVM Publishing
Serie: Beschadigd duet
ISBN: Onvolmaakt: 9789493030930 Onvolledig: 9789464200003
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 251 & 233
Uitgave: 2020 & 2021

Hartelijk dank aan Uitgeverij SVM Publishing voor het beschikbaar stellen van de recensie-exemplaren in ruil voor mijn eerlijke mening.

Onvolmaakt - Kaft

Ik ga weer een review doen van een duologie, maar dan wederom samen in één blog bericht. Dit keer gaat het om het Beschadigd duet: Onvolmaakt (boek 1) en Onvolledig (boek 2). We volgen in deze duologie de levens van Isabel en James. Twee totaal verschillende mensen die elkaar op een nogal aparte manier tegen het lijf lopen…okay…de eerste keer dat ze in elkaars buurt waren daar weet Isabel niets van en James weer wel, maar daar komt ze vrij snel achter. Isabel is voor haar vriend, Sebastian, wat zij dacht de liefde van haar leven, naar de andere kant van de wereld vertrokken en denkt daar met hem een geweldige toekomst op te kunnen bouwen. Deze droom wordt echter nogal ruw verstoord wanneer ze hem met een andere vrouw in bed aantreft. Ze pakte gelijk haar spullen en heeft hem verlaten, ze is er volledig klaar mee. Dan komt ze James tegen in de tent waar ze even aan het bijkomen is en ze laat zich verleiden om met hem mee naar zijn boot te gaan. Daar komt ze erachter dat James toch niet de persoon is wie zij dacht dat hij zou zijn. Toch hebben de twee een enorme aantrekkingskracht naar elkaar, ondanks dat ze bij James het bloed onder zijn nagels vandaan weet te halen met haar bijdehante opmerkingen en gedrag. Dat is hij normaal niet gewend, dat vrouwen zo tegen hem doen. Maar ook James kan al snel niet anders meer dan toegeven dat Isabel het voor hem is, hoe absurd hun relatie misschien ook kan zijn.

“Voor mijn gevoel ben ik helemaal niemand verloren, want ik heb nooit iemand gehad.”

Of Isabel en James het nou willen of niet, ze vallen toch echt voor elkaar. En als ze dachten dat hun leven hiervoor al niet makkelijk en easy was verlopen, dan staat ze nu helemaal nog van alles te wachten. En is Isabel wel tegen het leven dat James leidt bestand? Kan zij dit aan en heeft hun relatie kans van slagen ondanks dat ze beiden onwijs beschadigd zijn?

Onvolledig - Kaft

“Ik weet niet eens hoe dat moet, van iemand houden. Toch weet ik zeker dat dat hetgeen is wat ik voel. En nu ben ik doodsbang om het te verpesten, want ik weet dat ik dat zal doen – dat doe ik namelijk altijd.”

Β Je leest het verhaal vanuit twee perspectieven, namelijk vanuit die van James en van Isabel. Dit is echter geen moment storend omdat er duidelijk boven elk hoofdstuk wordt aangegeven vanuit wie je het dit keer leest. Het is geen gewone new adult, het is er zeker een met een duister randje eraan en ik weet dan ook niet of dit voor iedere lezer geschikt zou zijn. Zelf vond ik sommige dingen ook behoorlijk over de top, waardoor het voor mij persoonlijk ook weleens wat ongeloofwaardig werd. Wat op zich maar goed is ook, want daardoor hou je wel wat makkelijker afstand. Kyra Mind heeft wel een hele fijne en vlotte schrijfstijl waardoor je behoorlijk snel door het verhaal heen schiet met lezen. Voor degenen die houden van een vlot verhaal, met uitbundige en levendige personages, want dat zijn ze zeker (al vond ik Isabelle wel een tikkeltje naΓ―ef soms, maar goed dat hoort ook wel weer bij haar karakter) en een new adult verhaal met een duistere rand eraan, dan zit je met deze duologie helemaal goed en kan ik je ‘m ook zeker aanraden.

Covers: 🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟1/2
Originaliteit: 🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟1/2
Happy Reading!
Liefs,

Bren

Review: De Ierse heks – Ron Langenus

Genre: Β Historische roman
Uitgever: Storyland
ISBN: 9781913980054
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 148
Uitgave: April 2021

Hartelijk dank aan Uitgeverij Storyland voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

De Ierse Heks - Kaft

Flaptekst:
De Ierse Heks is een historische roman die zich afspeelt in het westen van Ierland, in de 19e eeuw.
Biddy Early is een sterke en onafhankelijkeΒ  vrouw met een grote kennis van natuurgeneeskunde. Haar weigering om zich te buigen naar de wetten van de Engelse kolonisators en de kerk, zal haar leven heel moeilijk maken. Vanaf haar geboorte tot na haar dood slaagt ze erin om haar eigen wereld, de Ierse, trouw te blijven.
Nan Keely en Rory Kennedy voelen veel voor elkaar, maar behoren tot verschillende werelden. Zonder het zelf te weten, zijn er twee geheimen die hen verbinden.
Rory zit bovendien met een heleboel vragen: Waarom noemt zijn vader hem “de verkeerde keuze”? Waarom is de familie van zijn moeder, die stierf tijdens de bevalling, niet meer welkom op de boerderij? Wat is het verband tussen zijn familie en Biddy Early?
Biddy Early, die in de ene wereld een heks en een ketter en in een andere wereld een heilige wordt genoemd, zal Rory haar levensverhaal vertellen. Een verhaal van geluk, verdriet, eenzaamheid, vuur, moord, bijgeloof, wijze vrouwen, hongersnood, ziekte, opstand, emigratie, de bovennatuurlijke Shee…

Eigenlijk zegt de flaptekst alles al zo’n beetje wat je aan info nodig hebt om dit boek te willen lezen (of niet, kan ook natuurlijk). Ik was bij de titel en de woorden ‘historische roman’ al om, maar bij het lezen van de flaptekst wou ik het helemaal lezen. Iedereen die mij ook maar een beetje kent, weet dat mijn interesses liggen bij de wijze vrouwen (en mannen) van toentertijd en ook zeker die van nu. Degenen die werden afgedaan als het kwaad toen het christendom zijn opmars maakte, maar wat gewoon verre van eerlijk is geweest. Als je het mij vraagt was het gewoon bang zijn voor wat voor hun onbekend was en ook wel een beetje ernstig triest om de mensen iets op te dringen wat ze helemaal niet wouden perse, angst zaaien en de baas willen spelen onder het mom van… De mensheid kan er wat van, helemaal als ze ook nog eens doorslaan met een geloof. Begrijp me niet verkeerd, ieder zijn geloof en dat vind ik echt helemaal prima en ik vind het mooi als mensen er hun troost in kunnen vinden. Maar aan mij is het niet besteed. Ik heb toch echt de interesse in de natuurgeneeskunde en de wijsheid van de mensen van toen, degenen die werden afgedaan als heksen en ketters… Niet dat heks zijn iets slechts is, maar het heeft in de tijd van de heksenvervolgingen een nare bijklank gekregen. Toch vind ik juist dat het getuigt van kracht en moed. En dat zie je heel erg goed terug in het verhaal van Biddy Early.

De Ierse Heks - 01

“Als een heks een jonge vrouw is die te trots, te onafhankelijk en te opstandig is tegen de kerk en onderdrukkende grondbezitters is, dan heeft hij gelijk.” -blz.63

De Ierse Heks was voor mij echt een pageturner en ook al was ik het heus niet met al Biddy haar beslissingen eens, ik snapte ze wel. Je moest in die tijd wel, wou je overeind blijven. Het is een verhaal dat getuigt van ongelooflijke moed en kracht, want zelfs met wat ze allemaal heeft meegemaakt bleef Biddy staan voor de persoon die ze was. Een wijze vrouw, die zich niet naar de kerk liet slepen en die weigerde mee te gaan in de Engelse kolonisatie. Waren haar keuzes altijd de beste, vast niet, maar wel begrijpelijk. Het is soms een verdrietig en heftig verhaal, maar ook een die hoop geeft en die je laat zien dat het echt kan, jezelf blijven, ondanks wat anderen daarvan denken. De schrijver Ron Langenus (1956) heeft met dit boek eer willen bewijzen aan sterke (Ierse) vrouwen die volgens hem een plaats verdienen in de “officiΓ«le” geschiedenis, in plaats van alleen in maar in verhaaltjes die je kinderen vertelt of die je leest, zoals sprookjes en folklore verhalen. En dat vind ik echt een ontzettend mooi doel. Want deze mensen verdienen het om herinnerd te worden, zij zijn onze voorouders en hebben ons wijze en mooie lessen te leren. En verdienen het respect dat hun toekomt. Ik hoop dan ook dat de schrijver met al zijn ervaring die hij heeft opgedaan in Ierland (hij is er meer dan vijftig keer geweest) nog lang blijft schrijven over onderwerpen als deze.

Cover: 🌟🌟🌟1/2
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!
Liefs,

Bren

Review: Op de schouders van de natuur β€” Anne Sverdrup-Thygeson

Genre: Non-fictie / Wetenschap
Uitgever: De Bezige Bij
ISBN: 978-94-031-38213
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 270
Uitgave: 2021

Flaptekst:
We zijn dieper verbonden met het weefsel van de natuur dan we denken. Miljoenen soorten organismen helpen ons aan voedsel, medicijnen en een leefbare omgeving. In Op de schouders van de natuur laat Anne Sverdrup-Thygeson zien hoe belangrijk al die soorten dieren, planten en schimmels voor ons zijn. Zo neemt ze ons mee naar de regenwouden, waar orchideebijen parfum maken, en naar de loopgraven, waar soldaten schimmels gebruikten als lichtbron in maanloze nachten. We lezen over eeuwenoude bossen met boomsoorten waar we kankermedicijnen aan te danken hebben, en over de ijsvogel die als inspiratie diende voor de Japanse kogeltreinen. Tegelijkertijd waarschuwt ze hoe ons gedrag dit alles in gevaar brengt: de uitbuiting van de natuur ondermijnt ons eigen bestaan.
Vandaag de dag kampen we met een biodiversiteitscrisis waarin diersoorten bedreigd worden en leefomgevingen verdwijnen – een situatie die even urgent is als de klimaatcrisis. Sverdrup- Thygeson betoogt dat we, als we onze eigen toekomst willen veiligstellen, moeten leren samen te werken met de natuur.

Op de schouders van de natuur - kaft

Toen Bren en ik dit boek zagen liggen in de winkel wisten we het meteen: Dit boek wilden we in huis hebben! We zijn allebei gefascineerd door de natuur en we houden ervan om er meer over te lezen en te zien in documentaires. Helemaal in deze tijd, waarin de mensheid steeds meer lijkt te zijn vervreemd van de natuur is het belangrijk dat we onze plek in het geheel kennen. Geeft dit boek ook die inzichten? Er staat immers: “Hoe tien miljoen soorten onze levens redden” op de kaft.

Een verzameling van artikelen

Dit boek is opgedeeld in 10 hoofdonderwerpen en elk onderwerp bevat vervolgens weer diverse korte hoofdstukjes over dat hoofdonderwerp. Hierdoor voelt het boek daardoor als een collectie van allerlei artikelen, vol met allerlei weetjes over de natuur. Is dat erg? Nee, absoluut niet. Het enige nadeel ervan is dat overal niet bijster diep op wordt ingegaan, maar daarentegen probeert het boek een zeer breed scala aan onderwerpen de revue te laten passeren, waardoor je dus een goed beeld kunt vormen over al die soorten en waarom ze nou zo belangrijk zijn voor ons.

Op de schouders van de natuur - 01

Duidelijke boodschap

Dat Anne Sverdrup-Thygeson gefascineerd is met insecten, dat wordt ook erg duidelijk. Vol passie vertelt ze over van alles en nog wat, maar zodra het over insecten gaat zie je de liefde voor haar vak. Ook is de boodschap van het boek duidelijk: We moeten zuinig zijn op wat we hebben en zorgen dat de biodiversiteit op onze planeet niet te laag wordt, want in de huidige situatie stevenen we af op een volgende massa uitsterving en dit moeten we kosten wat het kost voorkomen.

Op de schouders van de natuur is een zeer informatief en vermakelijk geschreven boek, maar zoals eerder gezegd ook echt eentje met een belangrijke boodschap. Het behoud van onze natuur en het zelfs aanleggen van nieuwe natuurgebieden is noodzakelijk als we de toekomst van onze planeet willen waarborgen. Het is dus enorm belangrijk dat we hier met zijn allen zorg voor gaan en blijven dragen. Ik ben ook erg benieuwd naar het eerder verschenen boek van Anna Sverdrup-Thygeson geworden, dus die staat dan ook op mijn To-Read lijst πŸ™‚

Cover: 🌟🌟🌟🌟½
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟½
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟½
Informatie: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟½
Happy Reading!
Liefs,

Jeffrey

Review: Verdwaald in Tirol – Astrid Habraken

Genre: Literatuur, avontuur, roman
Uitgever: Queesten boekproducties
ISBN: 9789083050003
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 203
Uitgave: April 2020

Hartelijk dank aan Astrid Habraken voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Verdwaald in Tirol - Kaft

Flaptekst:
Stephanie hoeft niet lang na te denken als haar man Lex thuiskomt met het aanbod voor een baan in Oostenrijk. Ze gaan: dit is haar kans om helemaal opnieuw te beginnen. Zonder een idee van hoe ze de dagen in Innsbruck gaat invullen, vertrekt Stephanie naar haar nieuwe woonplaats. Naar een stad die ze niet kent en een appartement waar ze nog nooit binnen is geweest.
Al snel merkt Stephanie dat ze haar oude leven niet zo makkelijk van zich afschudt. Opnieuw beginnen is lastiger dan ze had gedacht. Terwijl Lex zich in zijn werk verliest en veel weg is, worstelt Stephanie steeds meer met zichzelf en met de vraag: wat doe ik hier?

Verdwaald in Tirol is een roman die begint als een avontuur, Stephanie en haar man Lex hebben altijd al gesproken over emigreren en ergens anders (het liefste in Amerika) volledig opnieuw te beginnen. Wanneer Lex via zijn werk dan ook aangeboden krijgt om in Innsbruck een hoge en goede functie te gaan bekleden grijpen ze deze kans met beide handen aan, vooral omdat het hun opstap is naar Amerika, waarvan het de bedoeling is dat ook daar het bedrijf zich zal gaan vestigen en Lex daar binnen korte tijd nodig gaat zijn. Vooral Stephanie laat alles achter, zij runt in Nederland haar eigen bedrijf, heeft daar haar familie en vrienden, maar laat dat allemaal achter zich om zich in Innsbruck te settelen totdat zij hun droom gaan waarmaken… Maar dat lijkt toch wel anders te gaan dan ze gehoopt had.

Verdwaald in Tirol - 01

“Ik weet het niet, lief. Misschien is het mijn wens wel dat ik me thuis ga voelen, daar in dat stadje in de bergen,’ stamel ik uiteindelijk, net voor twaalf uur.”

Het lukt Stephanie maar niet om zich te aarden in Innsbruck, ze vindt hun appartement maar niets en dan vooral de keuken niet, ze kent er bijna niemand en Lex ziet ze nog maar heel weinig. En als hij thuis eet is zijn collega Werner er ook altijd bij, echt tijd samen lijkt er amper nog in te zitten. Dat doet haar verdriet, toch brengt ze het liever niet ter sprake, omdat ze ook geen ruzie wil veroorzaken. Hierdoor neemt Stephanie de beslissing om toch weer opdrachten in Nederland aan te nemen, waardoor ze daar ook vaak naar terug gaat, maar wat begint met opdrachten, eindigt met ook naar vrienden gaan en van dagen en weekendjes worden het weken dat ze zich niet meer in hun nieuwe omgeving laat zien. Je snapt dat dat niet echt lekker gaat in hun relatie. Er moet toch een keer gepraat worden over hoe nu verder. En zou het ook niet slimmer zijn van Stephanie om de beginnende vriendschappen en toegereken handen in Innsbruck eens aan te nemen, want weglopen is toch ook niet de oplossing?

Verdwaald in Tirol is echt een boek waarbij je met een warme mok thee, of chocolademelk jezelf lekker op de bank nestelt en gaat lezen. Stephanie omschrijft ontzettend goed hoe mensen soms hals over kop en zonder er veel bij na te denken hun dromen achterna jagen, wat niet slecht is, want je dromen willen bereiken is zeker een goed iets, maar de realiteit wil soms nog wel eens wat anders laten zien. En dat laat ze zo goed zien, geen weg gaat alleen maar over rozengeur en maneschijn. Elk pad en ieder mens heeft zijn of haar eigen problemen. Het gaat erom dat je het samen aan gaat en ervan maakt wat je kan. Ze heeft een hele fijne schrijfstijl, waardoor je al snel middenin het verhaal zit en graag door wilt lezen om erachter te komen of het ze samen gaat lukken. Want omg, je gunt het ze zo! Het is een mooi verhaal over liefde, dromen achterna jagen en nieuwe werelden ontdekken.

“De weekenden samen zijn geweldig, maar je kunt toch niet van weekend, naar weekend leven? Ik mis het dat ik hem niet alles meer kan vertellen, met hem kan sparren, dat ik niet meer het gevoel heb van wij samen tegen de wereld.”

Covers: 🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟1/2
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟1/2
Papiergeur: 🌟🌟🌟1/2
Overall: 🌟🌟🌟1/2
Happy Reading!
Liefs,

Bren

Review: Wedden van wel? – Vannessa Thuyns

Genre: Feel good
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN: 9789492585929
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 341
Uitgave: augustus 2021

Hartelijk dank aan Uitgeverij Dutch Venture Publishing voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Wedden van wel - kaft

Flaptekst:
Robine heeft een motto: lang leve de lol! Ze woont niet voor niets vijfentwintighonderd kilometer van haar gecompliceerde familie, kritische ex-vriend en mislukte carrière vandaan.
Sep daarentegen wil niets liever dan dat zijn tweelingzus weer voorgoed in Amsterdam komt wonen, dus wanneer Robine voor een bezoek in Nederland is, bedenkt hij ter plekke een weddenschap. Als het Robine lukt om zijn werkgever Jasper te strikken als date voor een familiefeest, mag ze zonder protest en op haar broers kosten terug naar haar onbezonnen leven in ItaliΓ«.
Helaas is advocaat Jasper wel het type: stug, onbereikbaar, te zelfverzekerd en belachelijk knap. Vol goede moed gaat Robine de uitdaging aan en ze doet alles om dit spelletje te winnen. Maar wat als Jasper tochΒ  leuker blijkt te zijn dan ze in eerste instantie dacht…

En daar was dan weer een feel good van eigen bodem van Vannessa Thuyns. Toen ik zag dat deze eraan zat te komen werd ik al helemaal enthousiast. Ik hou van haar schrijfstijl die zowel liefde als net genoeg drama en humor bevat om tot nu toe elk verhaal weer een feest te maken om te mogen lezen. En gelukkig was dat met dit boek ook zeker weer het geval. De personages in dit boek zijn ontzettend leuk en al mocht ik haar zus Daphne eerst eigenlijk helemaal niet zo, begon ik tegen het einde toch wel weer sympathie voor haar te krijgen. Robine had mij al vanaf het begin voor haar gewonnen, wat is zij een heerlijk ontwapenend karakter.Β  En Sep, ach dat is toch gewoon ook een schat, zo’n broer zou iedereen zich wel wensen.

Wedden van wel 02

“Bienie, waar is het bij ons misgegaan? Hij stopt een hand in zijn zak en met zijn andere wrijft hij over zijn lichte baardje. Want als ik samen ben met jou voelt het als thuiskomen.”

Robine heeft haar leventje in Nederland al een tijdje geleden achter zit gelaten en vermaakt zich opperbest in het prachtige ItaliΓ«. Eigenlijk wil ze voor geen goud terug naar Nederland meer, maar als haar tweelingbroer Sep haar uitdaagt, kan ze de verleiding om die aan te gaan toch niet weerstaan. Want kom op zeg, dat gaat haar toch zeker wel lukken! Echter is Jasper heel zo makkelijk nog niet om voor zich te winnen, dus daar gaat ze nog flink wat werk aan krijgen, als het haar al gaat lukken. Toch weet ze zijn aandacht op haar te richten. Al is dat dan niet omdat ze er nou zo zwoel uitziet, maar omdat ze in de problemen komt met haar tijdelijke baantje. Jasper biedt zich aan als haar advocaat in deze zaak en laat duidelijk merken dat het ook alleen daarvoor is. Als ze hem verder iets te melden heeft, dan zal dat via zijn assistente moeten. Gaat het Robine lukken om hem mee te nemen naar het feestje van haar vader? Of krijgt Sep zijn zin en zal ze zich toch gewonnen moeten geven en zich weer in Amsterdam moeten vestigen?

Wedden van wel 01

“Glimlachte Jasper van Gunniken naar me? Absoluut. Hij glimlachte dit keer niet in zichzelf. Dit was een oprechte glimlach en niet zomaar eentje, wauw, het was de mooiste glimlach die ik ooit heb gezien. Eindelijk!”

Het verhaal wordt verteld vanuit Robine haar perspectief en hierdoor leer je deze ontwapenende en spontane dame erg goed kennen. Haar familie is zoals het op de flaptekst al omschreven staat inderdaad ietwat gecompliceerd. Haar ex lijkt echt een droomvent, al is hij wel heel erg gefocust om haar terug te krijgen. Elk personage heeft wel iets en ze zijn allemaal zo ontzettend goed beschreven dat je al lezende snel een band met ze krijgt. Jasper lijkt een typische geslaagde advocaat, maar hoe beter ze elkaar leren kennen als goede kennissen, hoe meer ze zijn zachtere kanten leert kennen. En hierdoor wordt ook hij een heel stuk benaderbaar voor de lezer. Het verhaal zit ontzettend leuk in elkaar en ik heb me dan ook geen moment verveeld. Vannessa laat je zien dat hoe moeilijk sommige dingen soms ook kunnen lijken, dat dat niet perse betekend dat je ze niet kunt overwinnen. En dat de kracht van vriendschap en liefde zo ontzettend belangrijk is in het leven. Wederom weer een erg leuk verhaal, waar ik zeker van genoten heb. Gewoon een fijn boek om te lezen, die ook zeker een lach op je gezicht tovert door de heerlijk, licht sarcastische humor die erdoorheen verweven zit, ik hou ervan.

Wedden van wel - blogtour banner

“Heb jij weleens meegemaakt dat je denkt dat het allemaal niet erger kan, maar dat dat toch gebeurd en dat je de controle over je eigen leven kwijt bent?”

Cover: 🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟1/2
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟
Happy Reading!
Liefs,

Bren

Review: Paniek – Sandra J. Paul

Genre: Psychologische thriller
Uitgever: Hamley Books
ISBN: 9789463967662
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 216
Uitgave: 23 Augustus 2021

Hartelijk dank aan Uitgeverij Hamley Books voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Paniek - Kaft

Flaptekst:

WILLEM: De eerste knallen lijken voetzoekers, tot het schreeuwen begint. Verborgen in een schuilplaats met vijf anderen luistert Willem wanhopig naar de kreten om hulp. Ze zitten in the middle of nowhere, niemand komt hen helpen. Hoelang zal het duren voor de schutters hun schuilplaats ontdekken.
JAKE: Jake staart verward naar de feestelijk uitgedoste gasten die in paniek de trap oprennen, en te laat beseffen dat er geen uitweg voor hen is. Schoten weergalmen door het gebouw, hij ziet de schutters op zich afkomen. Hij beseft dat enkel de dood op hem wacht als hij niet meteen reageert.

Willem en Jake nemen een drastisch besluit. Wachten op de dood is geen optie. Paniek ook niet.

Allereerst de cover, niet eens heel bijzonder, maar het schreeuwt om gelezen te worden, tegels met bloed en lege kogelhulzen… en de titel Paniek in grote rode letters erbij. Je kan niet anders dan ernaartoe getrokken worden en willen weten wat er voor verhaal achter de cover schuilt. En Sandra kennende, zal dat waarschijnlijk ook echt goed zijn. Dan sla je het boek open en het eerste wat je tegenkomt zijn inktzwarte pagina’s, wat je nog meer doet afvragen wat je in vredesnaam in dit boek te wachten staat.

“Alles waar ik me tot nu toe aan kon vastklampen, verdwijnt als sneeuw voor de zon.”

En dan begint het verhaal, niets rustig opbouwend, nee gewoon vol middenin de actie. Hierdoor wil je als lezer alleen maar gelijk doorlezen. Want wat is er toch gebeurd? Je begint het verhaal vanuit Willem zijn oogpunt te lezen, die zit met vijf andere mensen, waaronder zich kinderen bevinden, verstopt in een kleine ruimte voor de aanslagplegers. Dit speelt zich af tijdens de laatste momenten van de aanslag en erna. Vanuit Willem zijn ogen volg je het angstwekkende verhaal van het op de vlucht zijn en niet precies weten hoe en wat en wie dit in hemelsnaam op zijn geweten heeft. En op het moment dat hij daar achter komt, stort zijn hele wereld in.

Paniek 01

“My biggest mistake is thinking that people care for me as much as I do for them.”

Hierna wordt het verhaal verteld vanuit Jake, beginnend midden in de aanslag en met elk hoofdstuk dat dan volgt een stukje terug in het verhaal. Deze manier van vertellen zorgt ervoor dat je met beide personages wel een klik krijgt, of je dat nou wilt of niet. Het verhaal zit zo ontzettend goed in elkaar gewoon. Een ware pageturner vol met plottwists die je echt niet aan zag komen en omg daar hou ik zo van he! Tijdens het lezen lijkt het net alsof je er zelf bij bent, je voelt wat hun voelen en ziet wat hun zien. En dat maakt het zo fascinerend. Ik vond het verhaal niet eng, maar wel best heavy, zoals dat natuurlijk in het echt ook gaat. De emoties van de personages worden zo ontzettend goed weergegeven dat je je zo goed in ze weet in te leven. Je kan gewoon niet meer stoppen met lezen, je moet weten hoe dit verhaal vordert en hoe het nou allemaal echt in elkaar zit en dan kom je bij de laatste bladzijde, slaat het boek dicht en daar zit je dan… want het verhaal laat je niet zo even los, het laat je nadenken over dit soort gebeurtenissen en eigenlijk was ik zelfs een beetje verbijsterd. Maar volledig op de goede manier natuurlijk. Want omg wat is dit boek waanzinnig goed! Sandra J, Paul heeft het wederom voor elkaar om een waanzinnig goede en verslavende psychologische thriller neer te zetten die je nog lang bij zal blijven.

“Hij doet me aan de Joker denken, zonder de make-up die hem zo vreselijk maakte. Hij was altijd al geobsedeerd door die film, met het personage dat zo angstaanjagend was.”

Paniek is echt een absolute aanrader en ook al draait het in de hoofdmoot niet perse om de actie, al is die echt wel gruwelijk en heftig, maar meer om de personages zelf. Sandra weet je met dit verhaal een kijkje te geven in de gedachtes en levens van twee personages. Twee levens die volledig verwoest zijn… en of dat ooit weer goed zal komen? Ik kan niet anders zeggen dan dat je dit boek echt moet gaan lezen als je van een goede psychologische thriller houdt, want my goth wat is dit boek goed! Dus schaf het boek zelf aan, of leen ‘m bij je bibliotheek en geef je over aan deze rollercoaster. Ben benieuwd wat jij ervan gaat vinden πŸ™‚

“Dit is het einde. Ik wil wegkijken, niet zien wie me het leven zal ontnemen, maar ik doe het niet. Als ze me willen afknallen, mogen ze me in de ogen kijken.”

Cover: 🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟
Happy Reading!
Liefs,

Bren