Review: Overstekers 1 – Een kracht ontwaakt – Petra Doom

Genre: Urban fantasy
Uitgever: Lannoo
Serie: Overstekers #1
ISBN: 9789401446280
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 395
Uitgave: September 2017

Flaptekst:
Vijf jaar geleden kwam Mirabel van de magische wereld Aeterna naar de aarde om er een nieuw leven te beginnen, een stap die vele zogenaamde ‘Overstekers’ wagen. Samen met haar huisgenoot -vormveranderaar Terya- runt ze een fruitbedrijfje. Officieus heeft ze nog een tweede baan: het bemiddelen wanneer Overstekers in conflict raken met elkaar of, nog vervelender, met mensen. Maar dan krijgt Mirabel onverwacht bezoek uit Aeterna en moet ze bemiddelen in een zeer ingrijpende zaak. Er is namelijk een moord gepleegd…

Overstekers kaft

Al een paar jaar geleden had ik dit boek gelezen, maar door heftig geheugenverlies na ziekte in 2018 wist ik buiten dat ik het leuk vond, niet veel meer van het verhaal. Dus toen Hamley Books aankondigde dat ze voor het derde deel gingen samenwerken met Petra Doom en ik mee kan doen aan de blogtour daarvan, greep ik mijn kans om het boek fijn te kunnen herlezen. Heel lief kregen de bloggers van Hamley Books de gehele trilogie opgestuurd…(waardoor ik het eerste deel nu dubbel heb en die ga ik weggeven in een winactie binnenkort!)

De cover valt gelijk op, ik vind ‘m echt zo mooi gewoon. Het verschil van de twee werelden is duidelijk zichtbaar en laat gelijk zoveel fantasie in je los komen dat je niets liever wilt dan beginnen met lezen. En dat heb ik dan ook weer gedaan, ik ben gelijk begonnen met lezen en al snel zat ik weer in het verhaal. Wat heeft Petra Doom een fijne en toegankelijke schrijfstijl! De personages komen echt tot leven in je hoofd en je krijgt een band met ze, een van de dingen die ik zo ontzettend belangrijk vind bij een goed boek. En dan is het ook nog eens Urban Fantasy, een fantasy stroming waar ik echt dol op ben. Het speelt zich af in het hier en nu, maar wel met een wereld ernaast, waar de voor ons Fantasy / Mythologische wezens vandaan komen. Alleen zijn de ‘Overstekers’ allen om eigen reden weggegaan van Aeterna en maakten de overstap naar onze wereld om zich tussen ons te begeven. Stel je eens voor hoe gaaf dat eigenlijk zou zijn, dat je buurman of buurvrouw of misschien wel iemand van je vrienden eigenlijk helemaal geen mens is, maar een faun, vormveranderaar, incubus, succubus of wat dan ook…in het echt is. Ik zou het geweldig vinden in ieder geval!ย  In de wereld van Mirabel is dit dan ook volkomen normaal. Maar de mensheid mag dat natuurlijk niet weten…want de mens en dingen die ze niet begrijpen… Toch heeft Petra het voor elkaar gekregen deze twee werelden samen te voegen en leven mens en Oversteker naast elkaar. Dit kan natuurlijk wel eens voor de nodige problemen zorgen en daarvoor wordt Mirabel vaak gevraagd als bemiddelaar om de boel weer te sussen.

Overstekers 1

“Het leek alsof er geen manier was om te ontsnappen aan mijn verleden. Hoe harder ik ervan weg probeerde te komen, hoe sneller ik het in de armen liep.”ย 

Het verhaal heeft een fijne opbouw en laat je kennismaken met de personages en hoe het er precies aan toe gaat. Gaandeweg kom je achter hun karakters en de schaduw die ze als rugzak met zich meedragen. Mirabel haar strijd om haar verleden achter zich te willen laten, maar wat haar toch elke keer weer inhaalt is herkenbaar, maar ook goed geschreven. Mirabel is heel niet zo gewoontjes als dat ze denkt en heeft heel wat geheimen die ze het liefste niet uit zou willen zien komen. Het verhaal verveelde mij geen moment, ik heb het echt met plezier gelezen. Geen queeste zoals je normaal in Fantasy verhalen tegen komt, maar een moord die opgelost moet worden… Er zit humor in verwerkt, maar ook een fijne spanningsboog. Er gebeurt genoeg om je als lezer elke keer weer vast te laten bijten in het verhaal. Dit boek is het debuutverhaal van Petra Doom en ik vind het zeker geslaagd, het vraagt om meer en gelukkig is dat er. Ik ben dan ook na het lezen van dit deel, gelijk doorgegaan met lezen in het tweede boek. En start later deze week in het derde deel.

“De wassende maan scheen over de boomgaard, maar die bracht me niet tot rust zoals gewoonlijk. Vreemde schaduwen leken mee te bewegen.”

Dus ben jij op zoek naar een leuk, spannend en constant in beweging zijnde Urban Fantasy verhaal, zoek dan niet verder en bestel dit boek bij je lokale boekhandel, it’s so worth it!

Cover: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ1/2
Vertelling: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Originaliteit: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Verhaal: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Lettertype: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Papiergeur: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Overall: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ

Happy Reading!

Liefs,

Bren

Review: LEGOยฎ 75276: Stormtrooper Helmet

Na de iconische helm van Darth Vader zijn zijn handlangers, de Stormtroopers, misschien wel het allerbekendste “gezicht” van Star Wars. In de nieuwe helmen lijn van LEGO zit ook deze helm opgenomen en nadat ik die van Boba Fett had aangeschaft wist ik het zeker; ik moest en zou alle helmen bemachtigen! Gelukkig zijn het er in de eerste lichting drie, dus dat valt mee. ๐Ÿ˜‰ Deze helm heb ik voor kerst/yule gekregen van Bren รฉn de katjes! Mysty had zelfs nog geholpen met uitzoeken, vertelde Bren me.

20201225_224311

Een goede voorbereiding is altijd het halve werk. Ik had er een lekker glas verse citroen/gember ijsthee bij gepakt en de zakken steentjes netjes op volgorde gelegd. In totaal vijf, dus je bent wel eventjes zoet met deze set! Ik heb hem dan ook in twee sessies gebouwd.

Het blijft altijd apart die eerste stappen, waar je eigenlijk de fundering bouwt voor waar later de helm als het ware overheen wordt gebouwd. Je ziet allerlei steentjes met felle kleuren liggen en denkt bij jezelf: Een Stormtrooper helm heeft die kleuren niet eens!ย Maar als snel wordt duidelijk dat je daar later niks meer van ziet en dat het vooral bedoeld is om het bouwen minder moeilijk te maken, omdat de felle kleuren op de bouwtekeningen veel meer opvallen.

Wat erg gaaf is aan deze sets is dat je al vrij snel bezig bent met alle verschillende kanten van de helm en voor je het weet staat er een volledige helm voor je neus. Eerst maak je de achterkant, een deel van de voorkant en vervolgens beide zeiden en de rest van de onderkant van de voorkant van de helm.

Al met al is het dus best een werkje. Ik had ook een paar keer dat ik net iets te hard drukte op bepaalde stukken en er steentjes los kwamen. Dat vond ik wel jammer. Stel dat de helm een keer onverwacht valt, dan is de kans dus zeer groot dat je een deel opnieuw kunt gaan fixen. Nu is dat natuurlijk met LEGO wel vaker het geval, maar vooral de onderkant van de helm aan weerszijden en voor zitten best losjes.

20201230_012359

Als de helm dan eenmaal klaar is kun je nog zo’n mooi naamplaatje erbij zetten en is het plaatje compleet. Ik heb er ook een minifigure bij gezet die staat naast de helm, net als die van Boba Fett. Dat leek me wel leuk om de helmen zo tentoon te stellen. Ik zal later ook een collage maken van de volledige galerij aan helmen, als ik de TIE Fighter Pilot helm gebouwd heb!

De Stormtrooper helm is een super gave toevoeging aan de collectie en ik ben ook erg benieuwd hoeveel andere helmen we nog kunnen verwachten in deze serie. Het zijn mooie sets om tentoon te stellen en ze zijn groot genoeg dat er veel details zijn, maar ook weer niet onhandig groot dat ze in de weg staan, zoals echte helm replica’s dat wel hebben.

Overall score: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ

Prijs: n.v.t. (want ik heb deze set kado gekregen)ย 

Bouwplezier: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ

Toonbaarheid: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ

Leg godt, play well!

โ€”Jeffrey

Review: Dizary – Het levende systeem โ€” Patrick Berkhof

Genre: Fantasy
Uitgever: Uitgeverij Versa
Serie: Dizary #1
ISBN: 9789082566802
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 333
Uitgave: September 2016

Dizary is een fantasywereld verzonnen door Patrick Berkhof. Het eerste deel uit deze reeks heet “Het levende systeem” en stond al een tijdje bij ons in de kast. Elke keer als ik weer zat te kijken naar onze boeken was ik toch erg nieuwsgierig of dit nou ook echt een leuk boek was. Ik had er al veel over gehoord en Patrick stond ook op diverse beurzen met zijn boeken, maar het lezen kwam er steeds maar niet van. Tot nu!

Dizary - Kaft

Het levende systeem vertelt het verhaal van een zes vreemden die elkaar treffen bij het vredesgilde Moed en Daad. Allemaal zijn ze bij elkaar gekomen, omdat ze naar dit gilde zijn gestuurd met een Maark op hun rechterhand (een soort teken). Ze hebben allemaal een misdaad begaan en de Maark geeft ze slechts een week de tijd om een goede daad te doen, zodat ze ervan afkomen en dus in leven blijven. Lukt het ze niet voor die tijd, dan zal het levende systeem hen claimen en hun leven nemen.

Allereerst maken we kennis met de twee jongens Arak en Ileas. Vanuit hun perspectief krijgen we het eerste deel van het verhaal mee en al snel is duidelijk dat de Wold van Dizary een mega stad is waar je zo in kunt verdwalen. Kaarten zijn verboden en brengen ongeluk, dus het is best een wonder dat de jongens zich uiteindelijk de weg naar het gilde Moed en Daad weten te vinden. Daar aangekomen maken ze kennis met hun lotgenoten, de dwerg Rudarg, een mysterieus meisje genaamd Jinasum, een jongen die Ylly heet en de boekhouder Dideron. Samen moeten ze erachter zien te komen waarom het gildegebouw compleet verlaten is en vooral, hoe ze van hun Maark af komen.

Dizary - Het levende systeem 1

Dizary –ย Het levende systeem is niet een standaard fantasyverhaal. Het gaat eens niet om een epische strijd tussen goed en kwaad, of een uitverkorene die de wereld moet redden. Dit vond ik een enorme verademing, omdat veel fantasy series zich hier wel op richten en dat is nou niet bepaald origineel. Je volgt tijdens het verhaal het gezelschap en hun worstelingen om van hun Maark af te komen door goede daden te verrichten. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot.

Het taalgebruik is ook heel erg eigen. Rudarg spreekt constant met woorden die wij helemaal niet kennen, maar waar je de strekking wel gewoon van kunt begrijpen, soms vond ik dit wel een beetje storend. Er zijn veel zelfverzonnen termen en woorden en deze worden niet altijd even goed uitgelegd. Een woordenlijst achterin zou fijn geweest zijn. Gelukkig is er ook ruimte voor de nodige humor in het verhaal en leef je ook echt mee met de personages. De wereld of Wold die neergezet wordt spreekt tot de verbeelding en ook de personages zijn stuk voor stuk interessant en niet perse de standaard clichรฉs die we al van zoveel fantasy verhalen kennen. Sterker nog, de hoofdpersonen zou je best kunnen bestempelen als antihelden die eigenlijk helemaal niet samen zouden werken onder normale omstandigheden. Juist dat gegeven maakt dat je verder wilt blijven lezen, want er is natuurlijk ook de nodige spanning onderling. Vooral als duidelijk wordt dat van een Maark afkomen niet zomaar even gedaan is!

Kortom, heb je zin in een fris fantasy verhaal met een originele insteek? Dan is Dizary echt een aanrader!

Cover: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Vertelling: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Originaliteit: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Verhaal: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Lettertype: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Papiergeur: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Overall: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ

Happy Reading!

Liefs,

Jeffrey

Mijn top 5 video games van 2020

2020 was een erg goed jaar voor gamers. Er waren super veel goede releases, maar erg veel heb ik niet op mijn PlayStation 4 gespeeld, moet ik zeggen. Dat komt vooral omdat er zo’n enorme lading aan goede games op de Nintendo Switch uit kwam. Ik had welย Star Wars: Squadronsย van Bren gekregen, maar omdat die game alleen in 1st person te spelen is, beviel het mij niet helemaal, want ik speel veel liever in 3rd person, zodat ik meer van mijn omgeving kan zien. Maar ik ga hem zeker nog spelen, voor het verhaal, maar PVP zal ik niet zoveel doen.

Maar goed, het gaat hier om mijn top 5 van dit jaar. Dat betekent niet dat de games perse ook dit jaar zijn uitgebracht, maar in veel gevallen wel. Het ging er vooral om wat mij bezig hield en waarom. ๐Ÿ™‚ Kijken jullie gezellig mee?

#5 Yoshi’s Crafted World

Yoshi is een van mijn favoriete Nintendo karakters en altijd zo schattig, maar dit spel doet er nog even een flinke schep bovenop!ย Yoshi’s Crafted World is een klassieke side-scrolling platform game en het level design is echt fantastisch. Alles is gemaakt van papier, vilt, plastic bekertjes, keukenrollen en stukjes touw. De gameplay is ook erg goed. Hoewel de game overall vrij gemakkelijk is, is het wel lastig om alles aan collectibles in de game te halen. Ik heb het einde wel gehaald, maar nog lang niet alle levels op 100% gehaald, dus daar zit ook zeker een deel van de herspeelbaarheid in. Het is echt een heel schattige game en een absolute aanrader voor mensen die van platformers houden. Nintendo doet dat altijd goed!

yoshiscraftedworld1

#4 Fire Emblem: Three Houses

Fire Emblem is een van mijn favoriete IP’s van Nintendo. De games combineren strategische, turn-based RPG elementen met een geweldig verhaal, de mogelijkheid om al je teamgenoten compleet te customizen en iets van een dating sim element.ย Fire Emblem: Three Houses is een game waarin je een professor speelt op een academie in het midden van een enorm land. Het land is verdeeld in drie gebieden, elk met zijn eigen factie die in een onrustige vrede samenleven.

Fire Emblem Three Houses 11

Wat dit deel erg goed maakt is dat je het spel driemaal door kunt spelen, met elk van de huizen een keer. Dit zorgt er ook voor dat je het verhaal anders ervaart. De eerste keer dat ik speelde was met de Black Eagles, maar ik merkte al snel dat de normale moeilijkheidsgraad erg simpel was. In mijn tweede playthrough, waar ik nog mee bezig ben, heb ik gekozen voor de Blue Lions op Hard, maar ook dat is al veel te makkelijk geworden merk ik. Misschien toch eens de moeilijkste stand proberen? ๐Ÿ˜‰ Als je van turn-based strategy gevechten houdt, dan moet je deze game absoluut toevoegen aan je collectie!

#3 Star Wars: Galaxy of Heroes

Dit jaar bestaat deze mobiele game van Star Wars al weer vijf jaar. In de tussentijd zijn er veel ontwikkelingen geweest in de game, toevoegingen van nieuwe spelmodi, raids en een hele sloot aan karakters. Het is wel een Pay-2-Win game, wat het lastig maakt om soms mee te komen tegen mensen die soms wel tot duizenden euro’s in het spel stoppen (zogeheten whales). Om te spelen hoef je zeker niet te betalen, maar je progressie zal natuurlijk een stuk minder snel zijn in dat geval. Ik speel nu ruim drie jaar. Eind 2020 had ik dan ook eindelijk een van de nieuwe Galactic Legens: Sith Eternal Emperor geunlocked. Een echte mijlpaal!

Met de toevoeging van allerlei karakters uitย The Mandalorian en nog meer onderweg ben ik erg benieuwd wat er in 2021 allemaal toegevoegd gaat worden aan deze turn-based strategy game. Helaas zijn niet alle ontwikkelingen even goed. De “nieuwe” Rancor raid is zo belachelijk moeilijk en vereist ook dat mensen uit je guild allemaal tegelijk online zijn, alsof de game een MMO is. Wat we echt nodig hebben is een nieuwe raid. Ik hoop nog steeds dat die er aan gaat komen en dat je daar ook je vloot voor nodig hebt, want mijn schepen zijn goed ontwikkeld. ๐Ÿ™‚

#2 Hyrule Warriors: Definitive Edition

Nintendo bracht vorig jaar een nieuw deel uit in deze reeks. Maar toen ik hoorde dat die kwam, kreeg ik enorm veel zin in het eerste deel en heb ik die uiteindelijk gekocht. Op de Wii U bracht me dat al uren spelplezier en nu ook weer. Deย Definitive Edition bevat alle DLC en karakters die ooit is uitgebracht voor deze game.ย Hyrule Warriors is een crossover tussenย The Legend of Zeldaย en deย Warriors franchise van Koei Tecmo.

Hyrule Warriors 1

In deze strategische hack ’n slash game ren je van hot naar her over het slagveld terwijl je duizenden vijand te lijf gaat met je gekozen karakter. Niks geeft zo’n heerlijke gevoel als complete legers wegvagen met speciale aanvallen en combo’s. Het tempo van de game ligt hoog en vereist dat je allerlei snelle beslissingen moet maken om te winnen. De grootste bonus van de game is de Adventure Mode. Hierin moet je een volledige landkaart ontdekken waarbij elk vakje een missie is. Hoe verder je komt, hoe lastiger de missies worden en vaak moet je specifieke karakters gebruiken voor extra beloningen.

#1 Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing speel ik al sinds het eerste deel ooit op de GameCube verscheen. Deze game is nooit in Europa uitgebracht, maar kon je dankzij een speciale disc toch spelen. Toen was ik al verslingerd aan deze superleuke en schattige game.

Animal-Crossing

Animal Crossingย is best lastig uit te leggen. Je bent een eilandbewoner en het doel van het spel is om je eiland helemaal eigen te maken. Je kunt een huisje bouwen en deze steeds verder uitbouwen en inrichten en alles helemaal naar wens maken. Tom Nook, de lokale maffiabaas (eigenlijk een wasbeer) wil je uiteraard Bells (de lokale valuta) lenen om je dromen te verwezenlijken. Je spendeert je tijd met vissen, fossielen opgraven, insecten vangen en tal van andere activiteiten. Bren en ik spelen samen en delen een eiland, maar eigenlijk wil ze haar eigen eiland ondertussen.

Gamen in 2021

2021 belooft een goed jaar te worden voor gamers. Nu we nog steeds veel thuis zitten door de Corona crisis is het maar goed dat er zoveel games komen ook. ๐Ÿ™‚ Persoonlijk kijk ik enorm uit naar de nieuwe Zelda die dit jaar uit zou moeten komen. Er gaan ook geruchten dat er misschien wel een rerelease komt vanย Ocarina of Time, omdat dit jaar de Zelda reeks 35 jaar bestaat. Misschien komt er iets vergelijkbaars alsย Super Mario 3D All-Stars? In Maart komt ook de nieuwste telg uit deย Monster Hunter reeks uit: Monster Hunter: Rise.ย Deze game is exclusief voor de Nintendo Switch en ik heb de demo al even gespeeld en het belooft weer een heerlijke game te worden! Dat en nog veel meer komt allemaal dit jaar uit. Op ons blog zal ik ook regelmatig vertellen over mijn digitale avonturen dit jaar.

Wat waren jullie favorieten van 2020? Laat het ons weten in de commentaren!

Happy gaming!

~Jeffrey

Review: Doe en denk als Nietzsche

Genre: Non-fictie / Filosofie
Uitgever: Kosmos Uitgevers
ISBN: 978-90-215-7717-3
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 256
Uitgave: Oktober 2020

Kosmos Uitgevers kwam een tijdje geleden al metย Doe en denk als een kat en langzaam maar zeker komen er steeds meerย Doe en denk als… boeken bij. Zo had ik eerder alย Doe en denk als Darth Vader aangeschaft, maar voor kerst/Yule kreeg ik van Bren dit boek: Doe en denk als Nietzsche!

Doe en denk als Nietzsche - Kaft

Nietzsche wordt door velen gezien als zeer zware kost en ik heb mij in het verleden al aan een paar van zijn boeken gewaagd. Om te zeggen dat alles wat geschreven stond ook begrijpelijk was, is een understatement. Dat de beste man geniaal was, dat is wel duidelijk, maar ook dat hij zijn tijd ver vooruit was. Hij zette zich af tegen de gevestigde orde en hield er zijn eigen denkwijze aan over.

“Dit boekje wil je in alle bescheidenheid en oprechtheid meenemen op een ontdekkingsreis door de filosofie van Nietzsche. Het wil je een helder inzicht geven in de grote lijnen van zijn denken, zijn conceptuele landschap, zodat je er je eigen weg in kunt vinden.” โ€” Blz. 12

Doe en denk als Nietzsche is een erg leuk boek. In het begin wordt uitgelegd hoe je het boek kunt lezen, want geheel in de stijl van Nietzsche hoef je het boek niet op de traditionele manier te lezen, maar kun je zelf bepalen wat je leest en in welke volgorde. Om je daarin bij te staan kun je na elk hoofdstuk een route kiezen, afhankelijk van waar je meer over wilt weten, of je bepaalt het gewoon lekker zelf. Zelf heb ik gekozen om het boek gewoon van kaft tot kaft te lezen. Of dat iets over mij zegt? Vast wel, volgens Nietzsche ๐Ÿ˜‰

Doe en denk als Nietzsche - 1

“Wie vaak ziek is, beleeft niet alleen meer plezier aan gezondheid omdat hij vaker geneest, maar bezit ook een zeer scherp gevoel voor wat gezond of ziekelijk is in zijn doen en laten en dat van anderen.” โ€” Blz. 53

Wat dit boek erg leuk maakt is dat er steeds allerlei delen van Nietzsche’s werk worden gedeeld, waarna uitleg volgt over dit stuk en vervolgens hoe je dit in je eigen leven toe kunt passen. Daarna is het aan jou of je gewoon de pagina weer omslaat, of dat je een ander pad kiest. Wat in ieder geval steeds duidelijker wordt is dat Nietzsche een groot denker was, maar ook dat hij niet zomaar alles van filosofen die hem voorgingen als zoete koek slikte. Sterker nog, hij is erg kritisch op alles en iedereen en nodigt jou uit om dat ook te zijn!

Ik heb echt genoten van dit boek en kan hem dan ook zeer aanbevelen aan iedereen die wel eens benieuwd is naar Nietzsche, maar niet de stap durft te nemen zich te wagen aan zijn werk zelf. Dit is een mooie introductie en Nathanaรซl Masselot nodigt je dan ook uit om na het lezen van dit boek vooral eens zelf de duik in het diepe te nemen en Nietzsche te gaan lezen. Iets waar ik dan zeker mee verder ga, want ik was al gefascineerd door deze man, maar door dit boek is de interesse weer groot om eens verder te lezen in zijn werk!

Cover: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Vertelling: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Originaliteit: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Inhoud: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Lettertype: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Papiergeur: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Overall: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ

Happy Reading!

Liefs,

Jeffrey

Review: The Phantom of Menace โ€” Ian Doescher

Genre: Scifi
Uitgever: Quirk Books
Serie: William Shakespeare’s Star Wars #1
ISBN: 978-1-59474-806-6
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 173
Uitgave: 2015

Vorig jaar heb ik de originele trilogie vanย Star Wars gelezen in de uitvoering van William Shakespeare, door Ian Doescher. Het was echt genieten om de klassieke films als klassiek toneelstuk te lezen. De vormgeving van de boeken, met illustraties in de oude stijl zijn ook geweldig gedaan en maken het plaatje compleet. Maar nu bleek dus dat niet alleen van de OT een serie was, maar ook van de prequels รฉn van de sequels zelfs! Dus ja, ik moet natuurlijk wel de serie compleet hebben!

The Phantom of Menace - Kaft

The Phantom of Menace is geheel in dezelfde stijl uitgevoerd als de OT. Hoewel ik dit persoonlijk een van de minste Star Wars episodes vind (op Episode 2 na, want die vond ik รฉcht het slechtste, op de actiescenes na) heeft Ian Doescher er echt een mooi werk van gemaakt. Vooral de manier waarop hij Jar Jar Binks neerzet is fantastisch. Hij doet zich voor als een nar, maar als we zijn gedachten meekrijgen blijkt hij een stuk intelligenter te zijn dan we als toeschouwer van de films meekregen. Zo heeft Ian Doescher alle personages op hun eigen manier neer weten te zetten in het verhaal, waardoor het toch net even iets anders is dan gewoon een hervertelling van het verhaal.

The Phantom of Menace 1

Dit boek is ook echt weer een zeer geslaagde adaptatie van het origineel en het werkt erg goed om het verhaal in scriptvorm te lezen. Het taalgebruik is vaak erg humoristisch en bij tijden juist weer overgedramatiseerd, wat het alleen maar grappiger maakt. Het is absoluut een van de meest leuke manieren om een keer een Star Wars film op een andere manier te “bekijken” en ik ga dan ook zeker de volgende twee episodes van de prequels snel lezen! Je bent namelijk zo door deze boekjes heen, maar wat zijn ze leuk!

Door het lezen van dit boek kwam ik er weer achter hoe een gaaf personge Qui-Gon Jinn eigenlijk is. Ik heb nog een boek staan over hem en Obi-Wan, Master & Apprentice,ย dus die moet ik binnenkort ook maar eens op gaan pakken.

Cover: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Vertelling: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Originaliteit: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Verhaal: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Lettertype: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Papiergeur: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Overall: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ

Happy Reading!

Liefs,

~Jeffrey

Review: Long acre #4 Hij die vasthoudt – Roni Loren

Genre: New adult romance
Uitgever: Zomer & Keuning
Serie: Long Acre
ISBN: ebook 9789020537727
Uitvoering: Paperback ( dat was de uitgave die ik las)
Aantal pagina’s: 414
Uitgave: 2020

Met dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Hij die vasthoudt - kaft

Flaptekst:
Tijdens het gala van de seniors van Long Acre High School kwamen bij een schietpartij veel studenten om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Ashton had beloofd om nooit meer terug te keren naar Long Acre na de schietpartij, maar dat loopt anders. Als hij weer aankomt in zijn oude woonplaats komt hij zijn beste vriendin Kincaid tegen. Jaren geleden liet hij haar achter. Hoe kan ze dit hem ooit vergeven?
Kincaid heeft de dood van haar vriendje nooit kunnen accepteren. Waarom overleefde zij de schietpartij wel en hij niet? Ze probeert haar leven weer rustig op te pakken, maar dan staat haar beste vriend Ash na jaren opeens weer voor haar neus.

Daar was dan het langverwachte laatste deel in de Long Acre serie, ik keek hier echt zo naar uit. Het is al een tijdje geleden dat ik ‘m gelezen heb, maar ik ben er nog steeds net zo enthousiast over als toen ik hem voor het eerst vasthad. Want wat is deze serie ongelooflijk fijn. En ik keek er zo naar uit om te lezen hoe het met Kincaid verder zou gaan. Roni Loren heeft een talent om haar personages zo levensecht te laten overkomen. Je gaat echt om ze geven en krijgt daardoor zo’n band met ze. Kincaid is een van mijn favo’s van de meiden van Long Acre. Ze heeft gewoon zo’n heerlijk bruisend karakter, zegt waar het op staat en weet wat lol maken is, maar onder dat prachtige masker zit een hele hoop verdriet. In dit boek leer je Kincaid ontzettend goed kennen en begin je zoveel meer te begrijpen van haar, als je dat niet al deed natuurlijk.

“Het gaat raar klinken omdat ik weet dat jouw herinneringen hier niet al te gelukkig zijn, maar mijn herinneringen in dat huis zijn zo slecht nog niet. Dat is het huis waar ik naar binnen glipte om al die nachten naast jou te slapen. Jij zorgde dat mijn leven niet zo eng of eenzaam voelde. Het was mijn veilige plek.”

Kincaid haar leven is bepaald niet over rozen gegaan, haar jeugd was een ramp, haar moeder een verschrikkelijk mens die niet eens de moeite nam om voor haar dochter te zorgen. De boekhandel van Long Acre werd al snel haar meest favoriete plek, de eigenaren Charlie en Grace waren ontzettend lief voor haar en ontfermden zich over haar als dat ze hun dochter was. Liefde die Kincaid zo hard nodig had. Samen met haar beste vriend krijgen ze er een baan en ze hebben er ontzettend veel plezier in, ook wordt ze er stapelverliefd op de eigenaren hun zoon, Graham. De twee vormen al snel een koppel en Kincaid ziet hun hele toekomst al voor zich. Maar dan volgt de verschrikkelijke schietpartij op het gala op hun school en verliest ze daarbij Graham. Niets ter wereld lijkt haar nog te kunnen troosten en tot overmaat van ramp vertrekt haar beste vriend ook nog eens waardoor ze het gevoel heeft alleen achter te blijven. Maar ondanks haar verleden weet Kincaid voor zichzelf een mooi en goed leven op te bouwen. Het enige dat daaraan nog ontbreekt, is een liefde voor het leven, haar soulmate, al denkt ze dat niet meer nodig te hebben na het verlies van Graham…

En dan is daar ineens haar beste vriend Ash weer terug in hun stadje, nu een bekend thriller schrijver, hij neemt zijn intrek bovenin het appartement van de boekwinkel. Hun ooit zo hechte vriendschap bloeit al snel weer op. Maar gaat het Ash lukken dat Kincaid hem echt volledig kan vergeven dat hij toentertijd de benen heeft genomen en ziet ze wat hij werkelijk voor haar voelde toen?

Hij die vasthoudt 1

“Weet je wat romantische liefde is, Ashton?’ Ze wachtte niet tot hij antwoord gaf. ‘Het is een langdurige, diepe vriendschap met gemeenschappelijke interesses, respect en, hopelijk, veel geweldige seks.”ย 

Net als de drie boeken hiervoor is ook dit verhaal weer een topper. Wat heb ik ontzettend genoten hiervan, gelachen en af en toe een traan gelaten en toen was de laatste bladzijde daar….man wat ga ik ze missen. Maar gelukkig heb ik de boeken, dus ik kan altijd ernaar terugkeren als ik dat wil. En ik ga zeker meer boeken van Roni Loren lezen, want was is ze goed. Als je even alles om je heen wilt vergeten dan is deze serie echt geweldig om te gaan lezen, binnen no time zit je in het verhaal en neemt het je mee. I loved it! Hij die vasthoudt is absoluut een waardig einde van deze fantastische serie en oh wat kijk ik ontzettend uit naar andere boeken van Roni haar hand!

“Hij was er al die tijd.
En zij had hem laten gaan.”

Cover: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Vertelling: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Originaliteit: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Verhaal: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Lettertype: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Papiergeur: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Overall: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸHappy Reading!

Liefs,

Bren

Jeffrey’s boeken top 5 van 2020

2020 was het jaar waarin ik de meeste boeken heb gelezen! 50 boeken, maar liefst! Dat is voor mijn doen echt heel veel. Of de Corona crisis daar een oorzaak van is? Mogelijk, maar in alle eerlijkheid is dat dan alleen maar een positief gevolg. Al denk ik eerlijk gezegd dat het gewoonweg komt omdat ik zo veel plezier aan lezen beleef tegenwoordig, iets waar ik enorm blij om ben, want ik heb toch echt een enorme leesdip gehad na de verplichte leeslijst van de HAVO.

Vijftig boeken dus. Maar wat waren daar nou de beste vijf van en waarom? Ik moest er even doorheen gaan, want ik moest natuurlijk ook even checken welke boeken ik ook echt vijf sterren had gegeven. Nu had ik alleen wel zoiets van, vier sterren en een indruk achterlaten is natuurlijk ook prima, maar uiteindelijk ben ik toch gekomen op vijf boeken die ik ook echt als hoogst heb gewaardeerd. ๐Ÿ™‚ Hierbij dus mijn absolute leestips met boeken die ik in 2020 gelezen heb. Dat betekent trouwens niet dat het boek ook in dat jaar is verschenen, maar wel dat ik het zie als een boek dat een “essential read” is!

#5 A Guide to the Good Life โ€” William B. Irvine

20200207_212458

Dit boek las ik als onderdeel van de rubriekย Whisky & Words. Ik had dit boek kado gekregen van Bren tijdens kerst van 2019. Het gaat over hoe je het stoรฏcisme van de oude Grieken toe kunt passen op het moderne leven en ik vond het echt een heerlijk boek. Mijn leefstijl is behoorlijk stoรฏcijns, wat voornamelijk betekent dat je moet loslaten waar je geen invloed op hebt. Mensen maken zich druk om een heleboel dingen, maar heeft dat nut als je er niks aan kunt doen, net als het rijzen van de zon elke dag? Dit boek geeft je alle handvatten en is een perfecte introductie voor het stoรฏcisme als je nog nooit iets hebt gelezen van de stoรฏcijnse filosofen van weleer. Lees mijn volledige review hier.

#4 De meeste mensen deugen โ€” Rutger Bregman

De meeste mensen deugen 1

Als je een positief boek wilt lezen over waarom wij mensen helemaal nog zo slecht niet zijn, danย moet je dit boek lezen. Rutger Bregman pleit voor dat de mens in principe deugt. Natuurlijk, uitzonderingen daargelaten, maar overall gezien zijn de meeste mensen in essentie degelijk. Dit boek laat aan de hand van diverse psychologische onderzoeken en de verwerpingen daarvan zien dat mensen wel degelijk deugen. Ik heb echt genoten van dit boek en het was bovenal een boek dat me best wel wat verloren hoop terug heeft gegeven. Het leest bovenal gewoon lekker weg. Mijn volledige review lees je hier.

#3 Star Wars: Thrawn: Treason โ€” Timothy Zahn

20200229_125132

Timothy Zahn blijft voor mij een van de beste Star Wars schrijvers. Thrawn is zijn creatie en hoewel ik de oude trilogie van hem altijd zal koesteren is de nieuwe trilogie over Thrawn ook echt genieten geblazen. Inย Treason zit Thrawn vast in politieke spelletjes tussen Grand Moff Tarkin en Director Krennic. Het boek is van de start tot aan de finish genieten en een waardige afsluiter van deze trilogie. Gelukkig komt er nog meer Thrawn aan, want het eerste boek van nรณg een trilogie ligt ondertussen ook op mijn TBR stapel. Ben je Star Wars fan? Danย moet je deze boeken gelezen hebben. Mijn volledige review lees je hier!

#2 Als katten van de wereld verdwijnen โ€” Genki Kawamura

Als katten van de wereld verdwijnen

Dit boek hadden we al regelmatig zien liggen in de boekhandel en uiteindelijk geadopteerd, want ja, katten. Maar de titel doet vermoeden dat het helemaal geen leuk boek is, want ze verdwijnen… Ik heb dit boek zowat in een ruk uitgelezen, het was van begin tot eind echt genieten en het heeft mij ook enorm geรฏnspireerd voor mijn eigen roman die ik dit jaar ga af schrijven. De hoofdpersoon is stervende en mag elke dag iets van de wereld laten verdwijnen om een dag langer te kunnen leven, maar de Duivel speelt een spelletje met hem en al snel komt de hoofdpersoon erachter dat het nog niet zo makkelijk is als er dingen van de wereld verdwijnen. Magisch realisme is een genre waar ik nog niet heel erg bekend mee was, maar dit boek heeft echt een blijvende indruk achtergelaten. Een echte must read en voor iedereen toegankelijk! Geen hoogdravend literair gedoe, want daar heb ik zelf een hekel aan. Een schrijfstijl die simpel en recht toe, recht aan is. Mijn volledige review lees je hier!

#1 Brief Answers to the Big Questions โ€” Stephen Hawking

Brief Answers to the Big Questions 1

Een van mijn persoonlijke helden: Stephen Hawking. Dit is het boek dat hij ons naliet. Met zijn antwoorden op de grote vragen die hem zo vaak werden gevraagd door allerlei mensen. Met zowel een flinke dosis humor als logica geeft Stephen Hawking antwoord op al deze vragen. Sommige hoopvol, sommige met wat waarschuwingen voor de mensheid. Het is duidelijk dat hij overal over na heeft gedacht en dat is niet zo gek voor een van de grootste geniรซn die de wereld heeft gekend. Hopelijk luisteren we goed naar zijn waarschuwingen, dan ziet de toekomst er wat rooskleuriger uit voor de mensheid. Mijn volledige review lees je hier!

Het was genieten in 2020!

Mooi lijstje, toch? Ik heb in ieder geval genoten van deze boeken. Eigenlijk van de meeste boeken die ik heb gelezen, gelukkig. Het is bijzonder vervelend als een boek je tegenvalt en je er doorheen moet worstelen om het maar uit te krijgen.

Dit jaar ga ik minimaal dertig boeken lezen en ik ben al met de eerste twee flink op weg! Ik lees altijd non-fictie en fictie door elkaar, omdat dat prima gaat. Twee verhalen door elkaar is wat anders, natuurlijk. ๐Ÿ™‚

Welke boeken waren wat jullie betreft absolute aanraders? Laat het ons weten in de commentaren!

Happy reading!

~Jeffrey

Review: Headspace โ€” Andy Puddicombe

Genre: Non-fictie / Zelfhulp
Uitgever: Spectrum Lifestyle
ISBN: 9789000371815
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 239
Uitgave: 2012

Al aardig wat jaartjes gebruik ik ondertussen deย Headspace app om te mediteren. Dit bevalt me erg goed en is onderdeel van mijn ochtendroutine. Ik was dan ook aangenaam verrast om te zien dat er een boek van was toen we deze tegenkwamen bij onze lokale boekwinkel. Na enige twijfel besloot ik uiteindelijk toch eens het boek aan te schaffen en te kijken of het nog meer aanvulling geeft op de app. Op de achterkant staat immers ook met grote letters: Hรฉt boek bij de populaire Headspace-app

Headspace kaft

Het boek begint met het verhaal van Andy Puddicombe zelf. Hij is een van de grondleggers van Headspace en als je de app gebruikt ken je zijn stem ongetwijfeld. In de introductie doet hij veel uit de doeken over zijn ervaringen in allerlei verschillende kloosters en ook waarom hij uiteindelijk koos voor het leven als monnik, boven het seculaire leven. Uiteindelijk is Andy Puddicombe wel weer een “normaal” leven gaan leiden, maar daarvoor heeft hij lange tijd bij diverse kloosters gezeten. Alle kennis die hij daar heeft opgedaan heeft uiteindelijk ertoe geleid dat hij ook iets voor anderen wilde doen, om ze meer mindful door het leven te laten gaan en de rust te vinden die we allemaal zo graag willen in deze drukke tijden.

Het boek bevat dus de nodige biografische elementen, maar daarnaast ook de befaamde “Take-10” methode voor meditatie, waarbij je in tien minuten een meditatie doet. Wat ik zelf erg fijn vind is dat ook onderbouwd wordt dat er wetenschappelijk bewijs is dat meditatie ons mentaal sterker kan maken en ons ook een betere nachtrust geeft. Ik vind dit erg fijn, want veel mensen vinden meditatie erg zweverig, maar er is niks zweverigs aan, het gaat er gewoon om dat je even je hoofd leeg maakt, zodat je daarna meer in het hier en nu bent. Je traint als het ware je bewustzijn en dat is precies wat Headspace kan betekenen voor je; ruimte in je hoofd.

20201121_111418

Als extra bij de app moet ik wel toegeven dat ik het boek niet heel erg veel vind toevoegen. Ik gebruik de app al zo’n lange tijd, dat ik bekend ben met alle technieken die in het boek beschreven staan en als dat voor jou ook het geval is, dan kun je dit boek gewoon links laten liggen. Als je echter ook meer over Andy Puddicombe wil weten, dan is dit boek aan te bevelen. Ben je benieuwd naar de methode en de app en heb je nog helemaal geen ervaring met meditatie, dan is dit boek echt een perfect startpunt in combinatie met de app. Je leert dan waarom je bepaalde dingen doet in de verschillende soorten meditatie, want je hebt niet alleen meditatie waarbij je zit, maar bijvoorbeeld ook wandelmeditatie en slaapmeditatie.

Ben je echt op zoek naar rust in je hoofd, zoals zoveel mensen, dan kan ik sowieso Headspace als product (of het nou als boek, of de app) aanbevelen. Ik zag zelfs dat er nu ook op Netflix dingen van Headspace staan, dus wellicht is dat een mooi startpunt als je benieuwd bent geworden! ๐Ÿ™‚

Cover: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Vertelling: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Originaliteit: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Inhoud: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Lettertype: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Papiergeur: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Overall: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸยฝ

Happy Reading!

Liefs,

Jeffrey

2021 goed beginnen, met dagboeken!

Mensen zijn maar rare wezens, als je er even bij stil staat. De Aarde draait een rondje om de zon en we vieren feest alsof het een hele prestatie is! Natuurlijk is dat het ook wel, maar toch. Voor veel van ons is 1 Januari ook vaak weer een nieuwe start, een schone lei en hebben we weer allerlei goede bedoelingen in de vorm van goede voornemens. Helaas komt er vaak niks van deze voornemens en zijn we halverwege Januari al weer teruggevallen in onze oude gewoonten. Erg jammer, want we willen wel veranderen, maar verandering is moeilijk. Als je echter een goed beeld heb van je bestemming, dan is de reis een stuk makkelijker. In het verleden heb ik op mijn eigen blog al eens uitgelegd hoe je haalbare doelen stelt voor jezelf. Elk jaar rond eind December neem ik de tijd voor mezelf om te reflecteren op mijn jaardoelen en waar ik het komende jaar heen wil. Dit jaar heb ik ook weer tien doelen voor mezelf gesteld. Heel veel voor schrijven aan mijn boeken, blogs en ook het bijhouden van persoonlijke dagboeken.

Waarom dagboeken bijhouden handig is

Als onderdeel van mijn ochtendroutine eet ik vaak eerst ontbijt en ga daarna aan de ontbijttafel direct even schrijven in mijn dagboek. In het 6-minuten dagboekย schrijf ik elke ochtend drie dingen op waar ik dankbaar voor ben, hoe ik van deze dag een geweldige dag ga maken en een positieve affirmatie. Door dit elke dag weer te doen begin je je dag met een positieve noot en dat helpt je om de juiste mindset te krijgen voor de rest van de dag. Veel mensen die ik ken die worden wakker, stouwen hun ontbijt naar binnen en nemen niet eens de tijd om echt wakker te worden voor ze zich op hun werk storten. Als je mij vraagt wat mijn succesformule is, dan zeg ik dat het vooral de tijd voor jezelf in de ochtend nemen is. Het eerste uur van elke dag is gewoon lekker van mijzelf! En dat is niks waar je je voor hoeft te schamen, of hoeft te vinden dat het egoรฏstisch is. Als je niet de tijd voor jezelf neemt, kun je er ook niet goed voor anderen zijn.

Naast dagboeken bijhouden mediteer ik ook elke ochtend en lees ik ook nog zo’n twintig minuten non-fictie. Op die manier begin ik elke dag met een rustig hoofd, heb ik een positieve noot en als het goed is ook nog iets geleerd van mijn boek! Dit alles bij elkaar kost me een uur van mijn tijd. Dat betekent dat ik dus wel iets eerder op moet staan om dat te doen, maar het is de beste investering die ik ooit in mezelf heb gedaan. De meeste mensen vinden het waarschijnlijk niet te doen, een uur voor jezelf nemen, maar voor mij werkt het en ik kan het iedereen aanbevelen het eens te proberen.

Van jezelf op de hoogte blijven en inchecken bij jezelf, met dagboeken!

Dit jaar heb ik verschillende dagboeken en agenda’s die ik ga gebruiken:

Journals

Allereerst is er hetย “6 minuten dagboek – Puur”, deze editie is gelijk aan het normale 6 minuten dagboek, behalve dat alle theorie er zo’n beetje uit is gesneden, wat meer dan 70 pagina’s aan theorie scheelt. Dit was al een lange tijd een wens van mij en nu is dus deze Pure editie er! Bren heeft hem mij voor kerst kado gegeven en ik was superblij! Naast elke dag een pagina die je kunt invullen kun je ook wekelijkse trackers gebruiken, maandelijkse rapporten over hoe het met je gaat en het is gewoon heel fijn om hier mee bezig te zijn! Grappig feitje: De recensie van het 6 minuten dagboek is ons meest bekeken artikel van het blog! Blijkbaar zijn veel mensen hier dus in geรฏnteresseerd! ๐Ÿ™‚

Als tweede, een blanco agenda van Brepols voor 2021 met voor elke dag 1 pagina. Deze agenda ga ik gebruiken als dagboek om dagelijks even kort te schrijven hoe het allemaal is gegaan, wat er is gebeurd en hoe ik me voel. De pagina’s hoeven niet vol, maar elke dag even aan het einde van de dag zitten en schrijven vind ik gewoon heerlijk!

De derde is de Piens Planner 2021, dit is een familie planner. Bren en ik gebruikten vorig jaar ook deze van Piens en schreven daar onze afspraken in en we gebruikten het als planner voor artikelen op dit blog en mijn eigen blog. Helaas hebben we de planner niet super veel kunnen gebruiken, omdat er weinig afspraken waren dat jaar, dus hopelijk gaat dat dit jaar veranderen, al verwacht ik dat zeker de eerste helft van dit jaar we nog wel last gaan hebben van Corona, mogelijk zelfs langer. Het is dus verstandig dat we ons daar bewust van zijn, om teleurstellingen te voorkomen! Maar goed, we zien wel wat de wereld voor ons in petto heeft ๐Ÿ˜‰

Als vierde en laatste een fantastisch mooi kado van Bren voor de kerst. Ze had dit boek zien liggen en had echt zoiets van: “Dit is รฉcht iets voor Jeff.” Ze kent me te goed, want ik ben gek op dit soort boeken.ย Elke dag een vraag. Maar liefst 5 jaar lang elke dag een vraag. Wat natuurlijk erg interessant gaat zijn van dit boek is of mijn antwoord op de vragen ook gaat veranderen na verloop van tijd. Ik denk ook dat ik er wel eens wat vragen tussenuit ga pikken en met jullie ga delen of de antwoorden ook zijn veranderd over de tijd. ๐Ÿ™‚

Wie schrijft, die blijft

We kennen allemaal dit oude gezegde wel en het is ook gewoon echt zo, vind ik zelf dan. Door te schrijven en dagboeken bij te houden kunnen we onszelf uiten op een manier die anders niet kan. Niet elk ding wat je opschrijft zal briljant zijn, maar soms zal je ook heldere momenten hebben waarin je iets heel oprechts schrijft. Door de tijd te nemen en er echt even een paar minuten aan te besteden kun je reflecteren op je gedachten, dingen op een rijtje zetten voor jezelf, maar ook alles vanuit een ander perspectief bekijken. Het uitzoomen op je emoties en problemen kan je nieuwe inzichten geven en daardoor kun je veel makkelijker relativeren.

Mocht je eens willen proberen een dagboek bij te houden, dan kan ik echt iedereen het 6 minuten dagboek aanbevelen. Het is een hele simpele en niet zweverige manier om elke dag een beetje mindful bezig te zijn en dat is iets wat we in deze tijd echt goed kunnen gebruiken! Dagboeken bijhouden en mediteren zijn twee dingen die mij echt mentaal op de been houden en dat gun ik iedereen ook. ๐Ÿ™‚

Hebben jullie nog goede voornemens voor 2021? Zijn er nog wensen waarvan je hoopt dat ze uitkomen? Ga je eindelijk eens beginnen aan dat ene project wat maar blijft liggen, of misschien zelfs iets afronden? Laat het ons weten in de commentaren!

Happy journaling!

~Jeffrey