Review: Jij – Hannah Hill

Genre: New Adult Romance
Uitgever: SVM-Publishing
Serie: Verbonden met elkaar #1
ISBN: 9789493030282
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 471
Uitgave: November 2019

Hartelijk dank aan Uitgeverij SVM-Publishing voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Jij- Kaft

Flaptekst:
Er hing iets onheilspellend om hem heen. Hij stond voor me maar was tegelijkertijd onbereikbaar. Ik had mezelf nooit met iemand zo mysterieus en ongrijpbaar voorgesteld. Toch was een blik in zijn prachtige ogen genoeg om me tot in mijn kern te raken.
Slechts een aanraking bracht mijn lichaam tot leven en het geluid van zijn stem veroorzaakte een, voor mij onbekend, verlangen. Ik wist dat hij geen man was voor mij, maar onze paden bleven zich kruisen. Alsof het universum anders had besloten. Hoe meer ik mijn groeiende gevoelens voor hem probeerde te onderdrukken, hoe sterker de aantrekkingskracht werd.
Het moment dat ik me eraan overgaf, was ik verloren. We vlogen snel en hoog. Te snel, te hoog. De val was onvermijdelijk en de schade onherstelbaar.

“Ik heb geen controle over mijn leven, dus doe ik dingen waardoor het voelt alsof dat wel zo is. De adrenaline helpt me te herinneren dat ik leef, in plaats van te worden geleefd.”

Jij is het eerste deel in de New Adult Dark Romance trilogie “Verbonden met Elkaar” en in dit eerste verhaal leer je Jessica en Nero kennen. Twee totaal verschillende karakters en beide leven ook in twee totaal verschillende werelden. Zo op het eerste gezicht zou je dan ook niet denken dat de twee bij elkaar zouden passen en toch voelen ze zich al ontzettend snel tot elkaar aangetrokken. De mysterieuze Luca weet zich al snel in Jessica haar gedachten te nestelen en doordat ze elkaar elke keer weer tegen blijven komen zal hij daar ook niet uit verdwijnen. Maar of ze dat eigenlijk ook wel wil…verstandig…absoluut niet…maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en Jessica valt steeds meer voor de onbereikbare Nero de Luca. Maar voelt hij ook echt hetzelfde voor haar? Of gaat het hem simpelweg maar om een ding? Hij wil haar niets vertellen over zijn werk en wat hij nou allemaal precies doet en dat zit haar toch wel tegen..want waarom doet hij er in vredesnaam zo moeilijk over? Zij vertelt toch ook gewoon hoe en wat? Maar Nero blijft daarin een gesloten boek. En ondanks dat ze daar knettergek van wordt blijft ze dieper en dieper voor hem vallen…

Jij - 1

ย “Vlinders fladderden, nee, raasden door mijn buik. Een warme gloed trok over mijn wangen. Dit was meer dan euforie. Dit was geluk in de meest zuivere vorm. Ik had dit niet eerder gevoeld en nu het me overkwam, voelde ik pas hoe erg ik hiernaar had verlangd. Nu begreep ik pas wat Gwen bedoelde als ze zei dat liefde verslavend was. Dat was precies wat het was.”

Dark Romance is wel echt passend voor deze serie, want het boek zit vol sex scenes en Nero is echt behoorlijk dominant in zijn doen en laten, hier moet je dus wel een beetje tegen kunnen. Nu is hij dat niet op een echt slechte manier, maar als ik Jessica was geweest had ik hem af en toe gewoon een bitchslap gegeven dat ‘ie ff normaal moest doen. Maar ondanks dat dominante gedag heeft Hannah Hill zijn personage erg overtuigend weten neer te zetten en zal menig vrouwenhart harder gaan kloppen voor deze Italiaanse casa nova. Sowieso heeft ze de personages in dit boek echt tot leven weten te wekken door haar ontzettend vlotte manier van schrijven. De wereld waar ze in leven weet je snel voor ogen te krijgen. En al vond ik het af en toe wel erg clichรฉ, dan nog was het verhaal wel echt heel erg leuk. Je vliegt er gewoon doorheen. De verhaallijn zit goed in elkaar en is zoals je kan verwachten van dit genre. Ik kan het daarom ook zeker aanraden aan de Dark Romance lezers, want verhalen als dit zijn dan natuurlijk wel echt onmisbaar. Ik ben dan ook zeer benieuwd naar hoe het verder zal gaan allemaal in het tweede deel. Die staat te wachten op me in de kast en die zal ik binnenkort ook zeer zeker gaan lezen. Natuurlijk verschijnt mijn recensie daarvan, daarna snel hier op ons blog ๐Ÿ™‚

“Er zijn geen woorden voor mijn gevoelens op dit moment, zei hij. ‘Je doet iets met me wat ik niet kan bevatten. Jij bent mijn verslaving geworden.”

Cover: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Vertelling: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Originaliteit: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ1/2
Verhaal: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Lettertype: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Papiergeur: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Overall: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ

Happy Reading!

Liefs,

Bren

Review: LEGOยฎ 75274: TIE Fighter Pilot Helmet

Steeds was hij maar uitverkocht, maar eindelijk kreeg ik laatst een berichtje van LEGO dat hij weer beschikbaar was; de TIE Fighter Pilot helm! Dit was de laatste helm uit de serie die ik nog niet had, dus ik was meteen maar overstag gegaan en heb hem besteld.

1614329521130

De TIE Fighter Pilot helm is deels vergelijkbaar met die van een Stormtrooper, maar dan wel helemaal in het zwart. Wat direct opvalt zijn ook de slangen die naar de helm toe lopen om de piloot van zuurstof te voorzien. Ik was erg benieuwd hoe je dit moest maken.

De doos bevat zes zakjes met steentjes, een stickervelletje en natuurlijk de bouwinstructie. Best een flinke set dus weer!

20210214_212558

Bij de eerste stap maak je zoals altijd bij de helmen eerst een solide basis waar je de rest op kunt gaan bouwen. Het is een kleurrijk geheel nu nog. Maar dat maakt het bouwen dan ook aanzienlijk gemakkelijker.

20210214_215305

Na het tweede zakje heb je ook de base voltooid waar de helm op komt te staan. Het is dan ook al echt een solide stuk LEGO wat je vast hebt op dat moment.

En dan begint het werk van de helm maken pas echt. Na het derde zakje begint al echt een beetje de helm vorm te krijgen en zit er om de bovenste rand en achterop al veel zwart.

20210216_220643

Het ziet er nu nog raar uit, met die twee flexibele steeltjes die eruit hangen, maar dat komt uiteindelijk helemaal goed. De ene helft van de helm en de ogen en het mondstuk zitten er nu ook al op. Ik was toen even gestopt en ben een paar avonden later verder gegaan om de helm af te maken, aan het bureau.

20210220_231623

Nu zitten de beide zijkanten erop en rest alleen het laatste deel nog, de slangen en de rest van de onderkant van de helm en de twee emblemen nog.

20210220_234706

En hier is de helm in al zijn glorie! BB-8 is er van onder de indruk ๐Ÿ˜‰ Dit was denk ik de leukste helm om te bouwen van de hele serie (tot nu toe). Ze staan ook echt geweldig alle drie naast elkaar. Ik zit er nog aan te denken om misschien ook de schepen erbij te bouwen, want ik heb de Slave I en een TIE Fighter nog liggen om gebouwd te worden. Dan kan ik ook de minifigures bij de helmen zetten. Het enige is dat Stormtroopers natuurlijk geen schip hebben, maar goed, misschien kan ik daar wat anders voor verzinnen dan.

Het enige nadeel van deze helm is wel dat het hรฉรฉl veel zwart is. Dat betekent dat het soms best lastig te zien is of je alles wel goed hebt gedaan. Ik zat er een paar keer naast, ondanks dat in het boekje wel alles gehighlight was. Maar goed, dat maakte het des te uitdagender. Ik hoop dat LEGO deze lijn doorzet met nog meer helmen, want ik heb er nog wel wat op mijn verlanglijstje staan. ๐Ÿ˜›

Aangezien ik deze set voor de reguliere prijs heb gekocht, geef ik hem daarvoor drie sterren, want de set was best aan de prijs.

Overall score: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸยฝ

Prijs: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ

Bouwplezier: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸยฝ

Toonbaarheid: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ

Leg godt, play well!

โ€”Jeffrey

Unboxing YLA box 35 – Colourful Winter Snow

Ietsje later online dan gepland, maar hier is dan toch mijn unboxing van de eerste YLA Box van 2021. met de vrolijke naam: Colourful Winter Snow. Nu hadden we vorige week nog pakken sneeuw liggen hier in ons kikkerlandje en wat was dat prachtig om te zien. Maar daarbij past deze box ook onwijs goed. En draag je het deze winter niet meer als je het maakt, dan vast de volgende wel, of je maakt er gewoon iemand anders helemaal happy mee! Okay…there we go!

Als eerste bij het openen van de box kom je natuurlijk de spoilerkaart tegen en het patronenboekje voor deze box. Deze keer is het patroon verzorgd door Maartje van “Yarn and other Treasures” van haar gelijknamige instagram pagina @yarnandothertreasures. Natuurlijk heb ik dat gelijk zitten doorbladeren en het is echt heel erg leuk! Super benieuwd hoe dat gaat worden als het af is. Maar ook dit gezellige gift zakje zat er in, wat natuurlijk gelijk ontzettend nieuwsgierig maakte wat daar nou in zou zitten.

Maar eerst het garen, Nu ben ik zelf meer fan van natuurproducten als katoen, wol e.d., maar dit 100% acryl garen Bravo Originals van Schachenmayr ziet er wel echt onwijs kleurrijk uit en dat is dan ook wel weer heel erg gezellig. Want zeg nou zelf, dit zijn toch echt heerlijke kleurtjes om naar te kijken? Ik weet zeker dat als ik ermee heb gemaakt wat het patroon zegt dat ik hier iemand vast heel erg happy mee kan maken ๐Ÿ™‚ en dat is voor mij toch ook wel erg belangrijk ๐Ÿ˜€

Ja ja, daar is het giftzakje weer en ook wat erin zat. Een lippenbalsem alpaca! Nu is mijn beste vriend echt helemaal weg van die dieren, dus ik denk dat ik hem ermee ga verrassen. Al is dat of course geen verassing meer als hij deze blog leest, maar toch. Ook zat er een luxe handcrรจme in die je handen goed schijnt te verzorgen tijdens het koude weer en een frisse dennengeur heeft. Erg handig tijdens de koude dagen dus. Zelf kan ik deze crรจme niet gebruiken omdat ik nogal heftig kan reageren op allerlei lotions en ik o.a daarom mijn crรจmes het liefste zelf maak van volledig natuurlijke producten. Maar ik weet zeker dat er wel iemand is die hier wel iets aan zal hebben, want het is wel gewoon hartstikke leuk en handig natuurlijk.

En dan de laatste items uit deze super vrolijk gekleurde box. Een ontzettend schattige sneeuwvlok steekmarkeerder, ik vind ‘m echt zo cute gewoon. Een Forest Fruit thee met een caramel en Beetroot chocolaatje van @TeaTag, erg leuk voor tijdens het haken of tijdens het kletsen erover…want ook dat is natuurlijk ontzettend leuk! Maar ook een toffe 8mm haaknaald van het merk @KnitPro . Alles in de box weer dus om gezellig aan de haak te gaan met het patroon onder het genot van een lekker kopje thee en een chocolaatje. Heerlijk toch!

Ik vond de box zeker leuk weer, ondanks dat ik er weinig van voor mezelf ga gebruiken, maar ja een ander blij maken is natuurlijk ook gewoon hartstikke leuk, dus daar doe ik het dan gewoon weer voor ๐Ÿ™‚ Ik ben ontzettend benieuwd hoe het project gaat zijn als het af is en dat zal ik jullie natuurlijk ook laten zien op mijn Instagram en misschien zelfs ook wel hier als jullie dat leuk vinden? ๐Ÿ˜€ Ben nu al ontzettend nieuwsgierig wat er in de volgende box gaat zitten… Stiekem hoop ik op een leuk amigurumi patroon, love making them! Wens jullie voor nu allemaal een ontzettend fijne dag en geniet van het lekkere weer natuurlijk en jullie heerlijke creatieve hobby’s!

Happy Crocheting!

Liefs,

Bren

Review: Ieder zijn geheim – Sarina Bowen

Genre: New Adult romance
Uitgever: SVM Publishing
Serie: The Ivy Years #2
ISBN: 9789493030664
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 238
Uitgave: Juli 2020

Hartelijk dank aan Uitgeverij SVM-Publishing voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Ieder zijn geheim - kaft

Flaptekst:
Zou je de liefde van je leven kunnen opgeven om het kind dat van je afhankelijk is te redden?
Vroeger was ik net als de andere Harkness ijshockey-spelers. Ik maakte me alleen zorgen over de volgende wedstrijd of het volgende feestje. Maar dat veranderde allemaal de dag dat ik verantwoordelijk werd voor mijn kleine zusje. Alleen door Lucy verborgen te houden en me gedeisd te houden, zullen we dit jaar overleven.
Maar dan ontmoet ik Scarlet, die me ziet als meer dan een ster atleet of een feestbeest. Ik val hard voor haar. Maar ook zij wordt gevolgd door duisternis. Als haar verleden aan het licht komt, zo ook de vreselijke waarheid: ik kan niet iedereen redden. Maar ik zal nooit stoppen met proberen.

In dit tweede deel uit de Ivy Years serie leren we de populaire Bridger van een volledig andere kant kennen zoals we hem in Gevallen Dromen (check hier de recensie)ย  hebben meegemaakt. Daar was hij altijd wel een het feesten, gek doen en had de een na de andere meid versierd, bijna het enige waar hij serieus over leek te kunnen zijn waren de ijshockey wedstrijden. Maar dat is nu wel anders. Hij heeft een doel voor ogen, een beter leven voor zijn zusje Lucy en daar zal hij alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen. Bridger blijkt buiten de player die hij zo’n lange tijd is geweest eigenlijk gewoon een ontzettend gave gozer te zijn. Natuurlijk heeft hij echt nog wel wat van zijn bravoure gehouden en is zijn ego gewoon nog steeds zoals eerst, maar onder die laag leer je een hele andere Bridger kennen. Zijn zorgzame, lieve, serieuze en loyale kanten komen echt tot uiting. En al lezende begin je zo’n ontzettende sympathie voor hem te voelen, je leeft ook echt zo met hem mee en ik heb echt “fingers crossed” gezeten dat zijn plan zou gaan lukken.

“Want je kunt er niets aan doen dat het hart wil, wat het hart wil”

Scarlet draagt zo haar eigen geheimen met zich mee waarvan ze absoluut wil voorkomen dat er ook maar iemand achter de waarheid komt. Maar dan komt Bridger in haar leven en of ze het nou wil of niet, ze begint langzamerhand toch steeds meer en meer voor hem te voelen. Maar zou hij nog van haar houden als hij zou weten wat ze hem niet wil vertellen? Dat risico durft ze niet te nemen en probeert hem dan ook ver weg bij haar familie en verleden te houden. En ondanks dat de twee een heel eigen geheim met zich meedragen, laat de liefde zich niet vertellen hoe zich te gedragen. De aantrekkingskracht tussen hun wordt met de dag sterker en je gunt het ze ook zo gewoon.

Ieder zijn geheim -1

“Zo werkt liefde niet. Het is de bedoeling dat je ook de rottige dingen deelt. Net zoals de mooie dingen. Dat zei je zelf.”

Wat was dit een ontzettend fijn boek om te lezen, misschien nog wel gaver dan de eerste. Al vond ik die ook echt heel erg leuk. Het verhaal wordt in de ik-vorm geschreven en je leest vanuit Bridger en Scarlet hun ogen. De hoofdstukken zijn lekker kort en het verhaal is gewoon zo ontzettend fijn. Ik vloog echt door het boek heen, moest weten hoe het verder zou gaan en wat er nog meer zou gaan gebeuren. Een absolute aanrader voor de liefhebbers van dit genre. Ik hoop echt dat de andere delen in deze serie ook vertaald gaan worden, want ik ben absoluut fan van de schrijfstijl van Sarina Bowen. Ze zet haar personages ontzettend goed neer, het verhaal zit goed in elkaar. Daarbij laat het je even alles om je heen vergeten en je wanen op Harkness. Dat is normaal al ontzettend fijn als een boek dat doet natuurlijk, maar in deze rare tijden heb je dat helemaal af en toe even nodig, toch?!

“Mijn lijf lichtte op als een kerstboom midden op Fresh Court en ik duwde alle zorgen van de dag zo uit mijn bewustzijn.”

Cover: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ1/2
Vertelling: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ1/2
Originaliteit: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Verhaal: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ1/2
Lettertype: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Papiergeur: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Overall: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ

Happy Reading!

Liefs,

Bren

Review: Goud & Lavijn โ€” Kim Bonefaas

Genre: Roman / Feelgood
Uitgever: Godijn Publishing
ISBN: 9789493233171
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 292
Uitgave: Januari 2021

Hartelijk dank aan Uitgeverij Godijn Publishing voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar voor de blogtour in ruil voor mijn eerlijke mening.

Goud en Lavijn - kaft

Flaptekst:
Voor verpleegkundige Melle Lavijn is het leven weliswaar druk, maar wel lekker overzichtelijk: ’s nachts werkt ze op de kinderafdeling van het plaatselijke ziekenhuis en overdag is ze zo veel mogelijk bij haar zieke vader. Door een uit de hand gelopen grap raakt ze via Instagram in gesprek met de Amerikaanse muzikant Midas, de superster van dat moment. Langzaam maar zeker ontstaat er een bijzondere band tussen Melle en Midas. Als Midas’ fans en de roddelpers dat ontdekken, staat Melles rustige leven totaal op zijn kop. Al snel wordt het contact met Midas levensgevaarlijk…

Dit boek was mijn eerste  kennismaking met het werk van Kim Bonefaas en wat voor eentje. Echt dol op de cover was ik niet, niet dat ik het helemaal niets vond, maar de kleur geel en ik zijn gewoon niet zo’n match. Al past de cover wel weer ontzettend goed bij het verhaal. Ik opende het boek en begon met lezen…en binnen no time had het verhaal me te pakken en liet het me niet meer los. Wat een rollercoaster van een verhaal, maar wel een die goed te volgen is en een ontzettend pakkend verhaal. Je wordt van de ene emotie in de andere getrokken, van blij,  naar ontzet, verwarring, boosheid, verdriet, geschokt en ga zo maar door. Ik heb het dus echt met een lach en een traan zitten lezen en vloog gewoon door het verhaal heen. Kim heeft een ontzettend vlotte en spontane manier van schrijven en de personages kwamen echt voor mijn ogen tot leven. Wat heb ik ontzettend moeten lachen om het taalgebruik en karakter van haar beste vriendin, Eef. Heerlijk hoe die zich kan uiten, wat een persoonlijkheid zeg. Maar Melle stal mijn hart. Jeetje wat heeft ze al veel meegemaakt in haar leven en nog steeds. En wat een kracht om door te zetten, al hangt ze echt wel tegen een burn-out aan, maar toch. Als ze dan door een grapje via Instagram een bericht stuurt aan de Golden Boy Midas en hij daar ook daadwerkelijk op reageert, verandert haar leven in no time. De twee krijgen zo’n ontzettend leuk contact met elkaar. En al snel bouwt er een hechte vriendschap tussen ze op.

Goud en Lavijn - 2

“Mel, ik moet entertainen. Elk moment van de dag, want dat is wat ik ben. Dat is hoe mensen mij zien. Ik ben een dier in de dierentuin, gekooid. Jij liet mij voor even die vrijheid voelen; hoe het is om gewoon te zijn. Ik verlang daarnaar, meer dan je ooit zou kunnen begrijpen.”

Midas is de grootste superster van het moment op het gebied van muziek, Melle staat zover van zijn wereld af, ze lijken zo ontzettend veel van elkaar te verschillen, Maar is dat ook echt zo? Want stiekem wil Midas niets liever dan ook gewoon normaal over straat kunnen en een leven als dat Mel heeft klinkt in zijn ogen juist als een droom, de vrijheid die zij bezit nog, die hem is afgenomen door zijn intens grote populariteit. Hoe meer de twee met elkaar praten hoe dieper hun band wordt, dat is zo ontzettend mooi om te zien. Echter zit er ook voor Melle een keerzijde aan hun contact…Midas fans pikken het niet als ze erachter komen. En wat begon als rotopmerkingen onder foto’s, gaat al snel over in heel veel meer. Melle is haar leven niet zeker meer. Maar stoppen met haar omgang met Midas wil ze ook niet. De twee lijken gewoon echt gemaakt voor elkaar. Maar is deze liefde het waard om zover voor te gaan of is het eigenlijk gedoemd om te mislukken?

Goud en Lavijn - 1

“Ik vind het cool dat je leest, Melle..Echt cool. Zou ik meer moeten doen. Kennis is macht.”

Wat was dit een ontzettend gaaf verhaal, ik heb echt genoten van het lezen ervan. En weet nu al dat ik het echt eens ga herlezen ook. Een ware pageturner. Maar dat eind….W.T.F.! Ik zag het zo niet aankomen en nu nog zit ik er over na te denken. Maar toch hoop ik dat er nog een vervolg komt op dit verhaal. Want met dit open einde en wat voor een einde ook echt, zou dat absoluut mogelijk zijn. En ik wil eigenlijk ook gewoon weten hoe het ze verder vergaat. Het is gewoon echt een gaaf, lief en ontroerend verhaal over liefde, vriendschap en zoveel meer, het zit zo mooi in elkaar. Ik zou het zeker gaan lezen als ik jullie was, want het is zo prachtig…maar hou wel de tissues bij de hand, chocola en een warme kop thee, just to be sure. Want met de spanning in het boek en de rollercoaster aan emoties zou je dat zomaar weleens even nodig kunnen hebben.

“Hoe ga je om met tegenslag en stress? Hoe reageer je wanneer het leven even niet doet wat jij graag wilt? Kan je het van je af zetten of blijf je erin hangen? Ben je een vechter of ren je liever weg? Ben je een winnaar, ook als het tegenzit, of een rasechte verliezer? Is jouw glas halfvol of juist halfleeg?”

Cover: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Vertelling: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ1/2
Originaliteit: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Verhaal: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ1/2
Lettertype: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Papiergeur: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Overall: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ1/2

Happy Reading!

Liefs,

Bren

Review: Lucht โ€” Lara Reims

Genre: Young Adult / Science Fiction
Uitgever: Hamley Books
ISBN: 978-94-6396-761-7
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 329
Uitgave: Februari 2021

Hartelijk dank aan Uitgeverij Hamley Books voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar voor de blogtour in ruil voor mijn eerlijke mening.

Lucht - Kaft

Flaptekst:ย Hallo ben je daar? Is daar iemand?
Romi woont op Mars, Ciro woont op aarde. Ze weten niet van elkaars bestaan. Tot ze op een dag contact met elkaar krijgen. Hoe dat kan, begrijpen ze niet. Via korte gesprekjes die nauwelijks door sterrenruis en meteorietenstormen heenkomen, leren ze elkaars wereld kennen.

Bestaan ze alleen in elkaars hoofd, of zijn er dingen mogelijk waar zij niet van weten?

Bren was al eerder heel enthousiast over de Remi reeks van Lara Reims en vertelde me dat het ook echt boeken zouden zijn voor mij. Toen ze daarom zei dat ik mee kon doen aan de blogtour voorย Lucht van Lara Reims en dit ook Young Adult/Scifi bleek te zijn, wilde ik inderdaad eens wat gaan lezen van Lara, want het gegeven op de achterflap klinkt gewoon erg interessant!

Romi is een meisje dat op Mars leeft, maar eigenlijk wil ze niets liever dan terug naar de aarde, waar ze vandaan kwam. Ze leeft op Mars met een klein groepje mensen, robots en A.I.’s die samen bezig zijn om Mars compleet te transformeren, maar helaas is hun contact met de aarde verbroken en daarmee is hun missie ook stil komen te liggen, door gebrek aan toevoer van nieuwe grondstoffen. Het is dus echt overleven voor haar daar en omdat ze ook geen leeftijdsgenootjes heeft, is het leven voor haar erg saai. Daar komt echter verandering in als ze ineens contact weet te leggen met een jongen, Ciro genaamd. Hij woont op aarde, zegt hij. Al snel wordt het voor Romi duidelijk dat ze niet langer op Mars wil blijven en terug wil naar de aarde, maar hoe?

Lucht - 1

Ciro woont op de aarde. Sinds de “Gamechanger” is het leven niet meer hetzelfde als vroeger en leven mensen veel meer afstandelijk van elkaar. Hij heeft de wereld zelf nooit zo gekend, maar zijn ouders vertellen hem er nog regelmatig over. Zijn vader is een wereldberoemde wetenschapper en mede dankzij hem ziet de wereld er zo uit als nu. Ciro gaat naar school, maar ook dat gaat heel anders dan zoals wij dat kennen. Hij spreekt regelmatig af met zijn vrienden, maar toch voelt hij zich altijd anders dan de rest. En dan komt die ene dag waarop hij een berichtje krijgt van Romi, in zijn hoofd.

Lucht 2

Wat een verhaal is Lucht! Het boek is opgedeeld in meerdere delen en we krijgen zowel vanuit Romi als Ciro het verhaal mee. Beiden groeien ze op, maar allebei zo anders. Toch is er iets dat ze in contact brengt met elkaar, maar hoe en waarom? Daar kom je natuurlijk tijdens het lezen achter. De schrijfstijl van Lara Reims is echt heel eigen. Het las lekker weg, ook mede door het lettertype en de rust tussen de hoofdstukkken door op de pagina’s. Hoe verder je in het verhaal komt, hoe meer vragen je eigenlijk krijgt over het zo onwaarschijnlijke gegeven dat Romi en Ciro in contact staan met elkaar. Zijn ze wel allebei echt? Waarom is die verbinding er? Gelukkig worden al deze vragen uiteindelijk ook beantwoordt, maar Lara zet je regelmatig op een dwaalspoor met de nodige plottwists. Dit maakt het verhaal nog beter en het zit echt goed in elkaar.

Lucht - Blogtour Banner

Toch vond ik dit voor een scifi verhaal niet een bijster origineel verhaal, maar ik heb dan ook zoveel scifi gelezen, dat ik misschien al snel vind dat niet alles heel origineel meer is. Het gaat er uiteindelijk om wat de schrijver met de gegeven feiten uit het verhaal doet en dat is echt dik in orde! Vooral het laatste stuk van het boek wilde ik echt niet meer stoppen en heb ik het dan ook in een ruk uitgelezen. Voor de jongere lezers zou ik dit boek รฉcht van harte aanbevelen. Het is echt heerlijke scifi en bovenal gaat het verhaal om je plek vinden in deze (of misschien wel een andere) wereld en wat het is om mens te zijn รฉn dat is nu precies wat scifi zo’n boeiend genre maakt. Niet alleen het ontdekken van het universum, maar vooral het ontdekken van onszelf.

Cover: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Vertelling: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Originaliteit: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸยฝ
Verhaal: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Lettertype: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Papiergeur: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Overall: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ

Happy Reading!

Liefs,

Jeffrey

Review: Bewakers van het Fragment – Johan Lubbers

Genre: Fantasy
Uitgever: Zilverbron
Serie: De Komeet #2
ISBN: 9789463083430
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 357
Uitgave: Oktober 2020

Hartelijk dank aan Johan Lubbers voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar voor de blogtourย  in ruil voor mijn eerlijke mening.

Bewakers van het fragment kaft

Flaptekst:
Mensen geboren onder de komeet zijn magiรซrs en een deel van de komeet is neergestort in de woestijn. Het bewaken van dit fragment is Thessa’s heilige missie. Het mag niet in verkeerde handen vallen. Magie is levensgevaarlijk en slecht. Wanneer Thessa ontdekt dat zij magie kan gebruiken, begint ze te twijfelen aan haar missie en aan alles wat ze heeft geleerd.
Ver weg in het zuiden kan Myrthe niet meer genieten van haar magische krachten en worstelt met de pijn die ze heeft veroorzaakt. Ze wil geen magiรซr meer zijn en gaat op zoek naar een andere plek waar ze zich meer op haar gemak voelt.
De nieuwe koning heeft het politieke systeem van Rhodas veranderd. De prijzen om je te laten behandelen door een dokter zijn betaalbaar geworden en magiรซrs mogen hun krachten ook voor andere zaken inzetten. De straatjongen Thoran is een vertrouweling en vriend van de koning geworden en geniet van zijn nieuwe rol en het gebruiken van magie. Toch mist hij iets en wil zijn familie vinden.
Niet iedereen is het eens met de veranderingen in Rhodas. De inquisitie en priesters waarschuwen voor het gebruik van magie en iemand zet zelfs magiรซrs op de brandstapel. Thoran, Myrthe en inquisiteur Oswals moeten samenwerken om de dader te vinden en vechten elk voor hun eigen geliefden, idealen en dromen.

Na het lezen van het eerste boek in deze serie was ik echt razend nieuwsgierig geworden naar hoe het verhaal nu verder zou gaan. Maar toen ik de achterflap las werd ik toch een beetje ontmoedigd…want jeetje wat een info dump…iets wat helemaal niet nodig is voor een boek, want daar kom je lezenderwijs wel achter. Dus ja, beetje jammer. Maar ik besloot volledig met open mind verder het boek te gaan lezen, want tsja, ik wou toch echt weten hoe het verder zou gaan. En daar was ik al heel snel blij mee.

Bewakers van het fragment 2

“Je bent juist sterk, sterker dan wie dan ook in dit land.”

Binnen no time zat ik weer helemaal in het boek. Het verhaal is ontzettend boeiend en al tijdens het lezen weet de schrijver de spanning steeds verder op te bouwen. De verschillende denkwijzen over magie zijn echt extreem, bij het ene land mag het door iedere magiรซr vrij worden gebruikt en bij de ander kan het zijn dat het zwaar verboden is en er zelfs de dood op volgt als blijkt dat je erover beschikt. De wereldopbouw zit goed in elkaar en ik kon alles dan ook makkelijk voor me zien. De personages zijn goed uitgewerkt en je krijgt met sommige echt een hechte band waar je een ander weer ontiegelijk haat. Ik hou ervan als dat gebeurt in een boek. Ik zou over deze wereld zeker graag mee willen lezen, want wat is het gaaf. Vanaf de eerste bladzijde word je het verhaal ingezogen en dat laat je ook na het lezen van de laatste bladzijde niet snel meer los. Ik wou gewoon stiekem meer lezen, dus ja, ik hoop echt dat er in de toekomst nog wel een derde deel in zou zitten. Mijn favo personage is Thessa, zij maakt zo’n groei door in het verhaal en die is zo onwijs interessant en gaaf om te volgen, ondanks dat ze zoveel meemaakt blijft ze doorvechten om haar doel te bereiken en daar kon ik niet anders dan onwijs veel respect voor hebben. Johan heeft een hele fijne, vlotte schrijfstijl waardoor je je gemakkelijk in de wereld en de personages kan verplaatsen, wat mede ervoor zorgt dat je als een speer door het boek heen raast met lezen. Ik kan deze serie dan ook zeker aanraden aan de fantasy liefhebbers, want het is gewoon echt heel leuk, met de juiste dosis spanning en verraad voor een fantasy verhaal, maar ook de kracht van vriendschap staat hierin heel sterk. En het vertrouwen in je eigen kunnen hebben…

Bewakers van het fragment 1

“Je hebt ze gedood. Waarom? Wat hebben die vrouwen je aangedaan? ‘Die vrouwen? Mij niets. Maar wel ons mannen!’ “

Cover: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Vertelling: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Originaliteit: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Verhaal: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ1/2
Lettertype: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ1/2
Papiergeur: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Overall: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ

Happy Reading!

Liefs,

Bren

In gesprek met: Nanouk Kira & Ursula Visser

Jullie zien niet dubbel hoor, of toch wel? Vandaag hebben we een dubbelinterview met Ursula Visser en Nanouk Kira, want zij hebben allebei een boek uitgebracht met precies dezelfde titel: ‘Drakenhart’! Lezen jullie gezellig mee?

Drakenharten

Jeffrey: Laten we even beginnen bij het begin, want misschien kennen onze lezers jullie nog niet, of een van jullie, dat kan natuurlijk ook. Nanouk, wil jij beginnen met jezelf even kort voorstellen?

Nanouk 5

Nanouk: Ja natuurlijk, ik ben Nanouk en ik ben net gedebuteerd met Drakenhart. Ik schrijf inmiddels zo’n 10 jaar en houd vooral veel van fantasy (hoewel ik op het moment aan een andere genre werk). Verder vind ik het natuurlijk ook heel leuk om te lezen en volg ik ook de nogal bijpassende studie Letterkunde.

Jeffrey: Ah, je studeert nog! Dat is inderdaad erg bijpassend! Als je nu zo’n tien jaar schrijft, dan is dat al best een tijd! Hoe oud was je dan toen je begon?

Nanouk: Ik zeg altijd dat ik 15/16 was, want toen begon ik serieuzer met schrijven. Toen ik echt heel jong was, heb ik ook weleens wat geschreven, maar dat vind ik niet echt noemenswaardig.

Jeffrey: Oh, dat is best jong! Voor mij begon het avontuur pas aan het einde van mijn twintiger jaren. Wat voor soort verhalen schreef jij toen je ermee startte ? Was het toen ook al fantasy?

Nanouk: Ik heb als eerste verhaal iets geschreven over een meisje dat in het buitenland op een camping ging werken. Toen besloot ik eigenlijk dat ik fantasy veel interessanter vond en heb ik dit verhaal ook nooit meer afgemaakt. Verder is het dus echt bijna altijd bij fantasy gebleven, op een paar historische verhalen na.

Ursula: Ah, dat is leuk om te horen. Ik schrijf ook het liefst fantasy รฉn scifi, maar als ik eens een ander genre probeer, dan denk ik meh, dat loopt toch allemaal minder lekker.

Ik ben ook nogal streng voor mezelf wat dat betreft, want het moet net zo goed zijn als mijn fantasy of scifi, heb jij dat ook, Nanouk?

Nanouk: Ja, dat ken ik ook wel van een ander genre schrijven! Als ik iets anders schrijf, voelt het meestal niet helemaal compleet of zo.

Ursula: Precies, dat!

Nanouk: Grappig dat we dat wel allebei hebben.

Jeffrey: Ja, jullie hebben denk ik naast de titel van jullie nieuwste telg meer overeenkomsten! Ursula is voor sommigen van jullie misschien al bekend van Perubo Publishing. Bren en ik kennen jou ook al een tijdje, maar het kan natuurlijk zijn dat de lezers van dit interview ook jou nog niet kennen. Dus wil je jezelf even introduceren, Ursula?

Ursula 2

Ursula: Zeker! Ik schrijf fantasy en science fiction. Twee genres die ver van elkaar afliggen. Of toch niet? De reden dat ik ooit begonnen ben met het schrijven van science fiction (sci-fi) is, dat ik altijd al benieuwd ben geweest waar wij als mensheid in de toekomst zouden zijn. Mijn eerste sci-fi verhaal Terra Nova, schreef ik met als doel om een kort verhaal van vierduizend woorden te schrijven voor een bundel. Het werd harde science fiction. Toch kon mijn fantasy-minnend hart het niet laten om een spoortje achter te laten. Inmiddels zijn er heel wat boeken van mij uitgebracht, in het Nederlands รฉn Engels. Er zitten nog genoeg verhalen in dat hoofd van mij, dus ik kan nog vooruit!

Bren: Ja, we hebben al je boeken hier dan ook in de boekenkast staan. De kaften zijn altijd echt pareltjes! Maar, we hebben een interview met jullie samen, want jullie boeken hebben precies dezelfde titel! Hoe zijn jullie hier achter gekomen?

Ursula 5
Alle boeken van Ursula!

Nanouk: Ik kwam erachter doordat Ursula mij via Instagram benaderde. Wel grappig om erbij te zeggen dat ik er eerst wel van schrok, want het kan natuurlijk best wel onduidelijkheid opleveren, zeker omdat de covers ook behoorlijk op elkaar lijken. Alleen toen kwamen we op het idee dat we best wel een samenwerking konden doen met een interview en dat maakte het alleen maar leuk.

Ursula: Omdat de bundel Voorbij de Storm waar een verhaal van mij in staat via Macc is uitgegeven, struinde ik wat rond tussen de boeken die verwacht werden, daar stond Nanouks boek bij. Onze boeken zouden vlak na elkaar uitkomen en ik dacht, daar kunnen we gebruik van maken. Ik was erg benieuwd naar haar boek. Vragen rezen op, onder andere: is de inhoud hetzelfde? Ik besloot contact te zoeken en dat beviel goed!

Nanouk: Ja, ik ben blij dat je dat gedaan hebt! Overigens hoor ik van veel mensen dat ze het leuk vinden dat we het zo aanpakken in plaats van te concurreren en ik denk ook precies dat dat een hele mooie insteek is.

Ursula: Ik ben ervan overtuigd dat samenwerken veel meer oplevert, het is ook zรณ leuk. Wie mijn instagram een beetje volgt weet dat ik vaak boeken van anderen lees, boeken deel en ook samenwerk met auteurs uit de UK en US. Dus toen jij ja zei tegen de samenwerking, was ik helemaal blij!

Nanouk: Ja, je hebt gelijk, en bovendien vond ik het ook gewoon leuk om je boek te mogen lezen, want ik was wel heel nieuwsgierig.

Nanouk 9
De boeken van Nanouk, inclusief verhalenbundels waar ze in staat

Jeffrey: Wel echt super dat jullie zo samen zijn gaan werken ja! De kaften hebben wel een beetje eenzelfde sfeer, maar zijn toch duidelijk wel heel eigen ook. En in die van Nanouk is de hoofdrol speler mannelijk, terwijl dat in die van Ursula juist weer een vrouwelijke is. Dus hetzelfde qua titel, maar zeker niet wat de inhoud betreft!

Bren: Wij zeggen ook altijd dat mensen niet maar รฉรฉn boek lezen, dus het is echt leuk om te zien dat jullie elkaar het licht in de ogen gunnen en op deze manier een samenwerking zijn aangegaan! Jullie kennen elkaars verhaal als het goed is. Waarin zitten volgens jullie zelf de grote verschillen?

Nanouk: Onze beide hoofdpersonages bevinden zich gewoon in heel verschillende situaties en krijgen met heel andere problemen te maken. Ik denk dat daarin wel al het grootste verschil zit. Ook het aantal personages door wiens ogen je kijkt is natuurlijk anders. Bij mijn Drakenhart wordt op de proloog en epiloog na alles vanuit de hoofpersoon verteld. Bij Ursula krijgen we wat meer vanuit de andere personages te horen ook. Verder spelen draken bij Ursula voor mijn gevoel wel een grotere rol, terwijl de titel Drakenhart bij mij meer gaat om de waarden die centraal staan in de maatschappij.

Nanouk 2
Artwork gemaakt door de moeder van Nanouk voor haar boek

Ursula: Dat is dan ook een mooi bruggetje naar de reden waarom ik voor de titel koos. Je kunt het eigenlijk letterlijk nemen. Behalve de manier van vertellen, vanuit รฉรฉn of meerdere perspectieven, is de omgeving waar beide verhalen zich afspelen ook verschillend. Daar waar Nanouk zich hoofdzakelijk richt op een bepaalde cirkel in het land, is mijn wereld groter. Het voordeel van Nanouk haar boek is dat je een uitstekend beeld krijgt van de omgeving, je gaat echt mee op reis met het hoofdpersonage en leert zo het gebied en belangrijke plaatsen steeds beter kennen. Je helikoptert als het ware boven het gebied en ziet wat daar gebeurt. Bij mijn boek ben je op de doorreis, krijgt de omgeving minder specifiek aandacht, totdat Mara belangrijke locaties aandoet. Wat ik ook goed vind aan Nanouks boek, is het psychologische spel dat gespeeld wordt. Er is geen duidelijk goed en kwaad, ze heeft de belangrijkste personages iets van beide gegeven. Toch maken de hoofdpersonen van onze boeken een ontwikkeling door. Alles wat ze meemaken gebruiken ze om vooruit te komen. Hoe ze dat doen is dan weer heel anders, haha. Dat mag je zelf ontdekken.

Nanouk: Ja, dat wat je zegt over ontwikkeling is helemaal waar. Ik denk dat het interessant en logisch is hoe onze hoofpersonages allebei zo’n ontwikkeling doormaken, maar allebei een hele andere.

Ursula: Mee eens! Dat maakt het ook zulke verschillende verhalen.

Jeffrey: Bren heeft in ieder geval de eerste twee delen gelezen van Ursula en ik heb die van Nanouk laatst gelezen (zie review). Wij hebben het er natuurlijk al over gehad en de boeken zijn erg verschillend, wat het dan juist zo leuk maakt dat ze de titel delen. Is er voor jullie allebei een bepaalde boodschap geweest die jullie mee hebben willen geven met jullie ‘Drakenhart’?

Nanouk 6
Nanouk op Elfia

Nanouk: Oh, moeilijke vraag, maar ik ga proberen het zo te verwoorden als het in mijn hoofd is. Waar mijn Drakenhart erg op focust is de psychologie van de personages. Een boodschap die daarin zit, is ten eerste dat niemand echt goed of slecht is (zoals Ursula het net al mooi verwoordde). Het hoofdpersonage heeft te kampen met heel veel onzekerheid wat betreft wie hij moet zijn en wat de maatschappij en zijn familie van hem verwacht dat hij is. ‘Drakenhart’ is een waarde daar die staat voor eer en dapperheid, maar verder in het verhaal twijfelt hij of hij daar wel aan voldoet en of degene die die verwachtingen stellen zijn onvoorwaardelijke trouw en toewijding eigenlijk wel verdienen. Kort gezegd zou de boodschap dan zijn dat er van alle kanten wel verwachtingen aan je gesteld worden, maar dat die niet per se goed zijn omdat ze nu eenmaal de norm zijn of door een ‘meerdere’ worden geformuleerd.

Ursula: Oeh, ja, die boodschap! Zoals de flaptekst vermeldt is Mara vervloekt door het bloed van een draak. De meeste mensen die het overleven worden knettergek รณf verbannen naar een afgelegen oord. Mara voelt zich in eerste instantie overvallen door wat haar overkomt, logisch. Maar ergens in dat dametje vlamt een kracht op, die ervoor zorgt dat ze niet opgeeft, zoals iedereen om haar heen dat wel heeft gedaan. Met al haar vastberadenheid weet ze ver te komen, ook al maakt ze niet altijd de juiste beslissing. De boodschap is dus: luister naar jezelf, je bent sterker dan je denkt!

Nanouk: Ah die vind ik erg mooi, en heel toepasselijk voor Mara inderdaad! Die vastberadenheid maakt haar voor mij ook een sympathiek karakter.

Jeffrey: Mooie boodschappen!ย  We hebben nu gekeken naar de verschillen en wat jullie de lezers mee willen geven, maar er zijn natuurlijk ook veel overeenkomsten. Is er eentje die er voor jullie uitspringt? (naast de titel dan, haha.)

Ursula: Er zitten draken in beide verhalen. Pluspunt zou ik zeggen, ik ben dol op draken. De personages krijgen een stevige uitdaging voor de kiezen. De keuze die de personages maken hebben grote gevolgen. Niet alleen voor henzelf.

Nanouk: Ik zag tijdens het lezen wel een paar grappige overeenkomsten, die ook verschillen waren. Bijvoorbeeld dat zowel Mara als Durรฉgo ergens schubben op hun lijf hadden, maar dat dit bij Mara een uitzonderlijke reden had, terwijl het voor Durรฉgo bij zijn volk hoort en iedereen het daar heeft.

Ursula 6
De rebranding van Dragon Heart van Ursula, met compleet nieuwe cover artwork!

Bren: Jullie hebben allebei een voorliefde voor draken. Waar is dat zo vandaan gekomen? Wat maakt draken zo geliefd bij jullie allebei?

Ursula: Bij mij zijn het de westerse draken, de oosterse draken (China) trekken me niet zo aan. Heel raar, maar op de een of andere manier doet die kop me aan een meerval denken, niet echt mooi. Draken lopen trouwens nog steeds op aarde rond. De frilled neck lizard, wordt ook wel kraagdraak genoemd. De dieren boeien me enorm. Misschien is het hetzelfde als een ander van katten houdt. Overigens heb ik meer dieren in mijn boeken die gebaseerd zijn op echte (uitgestorven) dieren, zo zijn de Paleans gebaseerd op het schubdier. En Anam Wolfs (die komen in Dragon Bond voor) op Tasmaanse tijgers.

Nanouk: Ik vind mythische/fantasiedieren over het algemeen gewoon heel interessant en tot de verbeelding spreken, maar eigenlijk heb ik niet echt een speciale obsessie met draken. Voor Drakenhart vond ik het eigenlijk interessanter om een volk neer te zetten dat erin gelooft dat ze verwant zijn aan de draken en hier hun samenleving naar gebouwd hebben. Ik merk wel dat ik er steeds meer plezier in heb om verschillende soorten draken en hun eigenschappen te verzinnen, die gaan in deel 2 dan ook een stuk meer terugkomen.

Jeffrey: Klinkt goed, Nanouk. Voor Drakenhart kunnen we nog een vervolg verwachten, want het wordt een duologie. Hoe gaat het daarmee?

Nanouk: Drakenglas, het vervolg, ligt nu bij de uitgever te wachten. De eerste versie is dus compleet afgerond. Zelf ben ik wel heel enthousiast en benieuwd naar de reacties erop. Nog wat meer dan Drakenhart gaat het in op de psychologie van de personages en er staat natuurlijk ook nog van alles te gebeuren.

Ursula: Ik kijk nu al uit naar Drakenglas, want aan het eind van Drakenhart staan de zaken op scherp!

Jeffrey: Klinkt spannend, Nanouk! We gaan het zeker in de gaten houden, want het eerste deel beviel goed. Ursula, van jou weten we dat je altijd wel aan het schrijven bent. Nu had je Drakenhart eerst even “tussendoor” gedaan, maar je bent ook druk met nieuw werk, toch? Wil je daar ook iets over vertellen?

Ursula: Nou ja tussendoor… Het scheelt dat het vertaalt is door Ninja Paap-Luijten. Dit jaar komt Dragon Bond nog uit, ook deze wordt vertaalt! Daarnaast schrijf ik aan een serie korte Nederlandse verhalen. Bedenk wel dat ik over een boek soms wel twee jaar doe. Aan Shadow Dragon (het laatste deel van de Dragon Queen serie) wordt al een jaar gewerkt. Alles gaat op een traag tempo doordat ik erg weinig energie heb. Schrijven maakt me blij, dus ik ga ermee door! Ideeรซn genoeg, daar ligt het niet aan. Schrijf jij ook korte verhalen, Nanouk?

Nanouk:ย  Eigenlijk niet heel vaak, maar voor twee bundels van Uitgeverij Macc heb ik korte verhalen geschreven die zich in dezelfde wereld afspelen als Drakenhart! Ik denk dat ik me beter aan personages kan hechten als ik langer over ze schrijf en daarom vind ik het ook wel leuker om lange verhalen te schrijven. Trouwens vind ik dat wat je zei: ‘Schrijven maakt me blij, dus ik ga ermee door’, echt een heel goede instelling. Dat is waarschijnlijk de eerste reden dat iemand ooit begint met schrijven en door een soort van prestatiedruk om te publiceren kunnen we dat nog weleens vergeten.

Ursula 3

Ursula: Heel toevallig dat ook een kort verhaal van mij bij Macc is uitgekomen, in de klimaatbundel Voorbij de Storm! Over het schrijven van verhalen in een wereld waar al boeken van zijn uitgegeven, dat is herkenbaar! Er zitten zoveel bijverhalen in mijn hoofd over Mara, side-stories van personages… ah, mijn hart begint alweer sneller te kloppen!

Nanouk: Ik ben heel benieuwd naar die bijverhalen! Altijd super leuk om meer over personages en achtergronden te weten te komen.

Bren: We hebben het nu al over allerlei werelden gehad. Wat ik me afvroeg: In welke wereld zou je graag zelf eens willen leven uit je eigen boeken en/of uit boeken van andere schrijvers en waarom?

Ursula: In mijn eigen wereld? In Wulan! De magie van het land, de groene, uitgestrekte moerassen, het volk en hun gebruiken. Ja hoor, laat me daar maar los! In Wulan leven geen muggen. Haha. Dat is dan wel fijn. Maar er zijn zulke mooie bloemen, watervallen en draken…

Nanouk: Geen muggen lijkt me echt een heel groot voordeel… In veel fantasywerelden zou ik niet per se willen leven, omdat ik waarschijnlijk opgegeten zou worden door een draak of zou sterven in een veldslag of zo. Al lijkt het me wel leuk om magie te kunnen leren, dus wat dat betreft misschien de wereld van Harry Potter, is ook nog relatief veilig.

Ursula: Uhm, afgezien van hij wiens naam we maar niet noemen. Maar ik snap je wel.

Nanouk: Haha ja precies, vandaar de ‘relatief’ veilig.

Jeffrey: Haha, mooie antwoorden! Het lijkt mij fantatisch als ik ooit eens in de werelden van Star Wars zou kunnen ronddwalen, maar veel planeten zijn waarschijnlijk erg gevaarlijk ook, ja. En jij Bren?

Bren: Ik heb niet perse specifiek eentje waar ik zou willen wonen, maar het liefst zou ik wonen in een wereld zoals het vroeger was, waarin de mens in harmonie leeft met de natuur en elkaar. Waar er nog magie is enย  ik zou het wel onwijs gaaf vinden als er ook draken en feniksen waren en andere mythologische wezens. Wat me weer bij de volgende vraag brengt, als je een mythisch/fantasy wezen zou mogen verzorgen welk zou dat dan zijn en waarom?

Ursula: Een draak. Sorry, het wordt zo wel saai he? Hoewel niet alle draken benaderbaar zijn, zou ik ze toch echt wel in levende lijve willen zien. En dan niet a la Jurrassic Park, maar in hun eigen omgeving. Haha. Nou ja, kan Mara me mooi helpen ze te beteugelen. Als draken niet kunnen dan ga ik voor een Direwolf. Ik ben allergisch voor honden, maar hopelijk dan niet voor die wolven. Dat zou wat zijn…

Nanouk: Haha, misschien ben je ook wel allergisch voor draken, wie weet… Ik zou wel een feniks willen verzorgen. Dat vind ik wel fascinerende wezens en (in mijn gedachten in ieder geval) zijn ze ook redelijk zelfstandig. Of anders misschien een pegasus of draak, of iets anders waarmee je kan vliegen. Wel eentje die niet te gevaarlijk is, graag.

Ursula: Oh, jaaaa vliegen! Dat lijkt me zo tof!

Jeffrey: Ze zeggen altijd dat schrijvers zelf hun grootste criticus zijn en dat geldt voor mij ook absoluut. Als ik soms wel eens mijn eigen boeken opensla en dan stukjes lees dan denk ik vaak “Had ik dat maar anders gedaan”, maar ook vaak genoeg dat ik wel erg tevreden ben, gelukkig. Ervaren jullie dat ook?

Ursula: Er zijn altijd verbeterpunten in mijn werk, hihihi. Ik heb bij ieder nieuw boek plankenkoorts hoor, ik hoop altijd dat lezers mijn boeken goed genoeg vinden. Altijd spannend! Terugkomend op verbeterpunten; zo schreef ik deze eerste drie Engelstalige boeken in de serie met de gedachte: houd het klein. Omdat ik vind dat fantasy niet altijd laaaange boeken hoeven te zijn. Nu ik in de wereld ben gedoken merk ik dat ze vanzelf dikker worden. Dragon Bond is bijvoorbeeld 340 pagina’s, dat is heel wat meer dan Blood Magic bijvoorbeeld. Een voorbeeld van een dilemma: ik ga dit jaar de Engelstalige serie rebranden. De eerste 3 boeken worden ook gebundeld, dus Dragon Bond wordt deel 4, Shadow Dragon deel 5. De oude covers worden vervangen en ik weet dat een deel van de lezers dat niet leuk vindt, maar een aantal vindt het niet erg. Dan twijfel ik zรณ enorm of ik zal doorzetten. Uiteindelijk kies ik er toch voor om nieuwe covers te nemen, omdat er een reden was dat ik verliefd werd op de nieuwe stijl.

Nanouk 3
De favoriete leesplek van Nanouk

Nanouk: Drakenhart heb ik al een behoorlijke tijd geleden geschreven. Hoewel ik er nog steeds wel blij mee ben, zijn er ook wel dingen die ik nu anders zou doen. Zo is mijn stijl inmiddels wat anders en ga ik toch net wat meer in op de psyche van personages. In het geval van Drakenhart zou ik waarschijnlijk het begin veranderd hebben, zodat er een stuk minder namen aan bod komen. Achteraf gezien lijkt dat me eigenlijk beter en rustiger voor de lezer, maar goed dat is natuurlijk ook weer iets om van te leren. Nu zijn het in Drakenhart ook niet de meest makkelijke namen. Ze zijn allemaal met een accent geschreven en dit stamt nog uit de tijd dat ik een ander verhaal schreef waar de drekar als รฉรฉn van de volken in voorkwamen. Toen had ik voor alle volken een bepaald aantal klanken dat in de namen voorkwam, zodat het duidelijk werd dat ze tot een andere groep behoorden. Nu dit in Drakenhart helemaal niet voorkomt, snap ik wel dat het verwarrend kan zijn om zoveel moeilijke namen bij elkaar te hebben.

Ursula: Is dat verhaal nog ergens te lezen?

Nanouk: Nee, dat was toevallig mijn eerst fantasy verhaal ooit. Misschien dat ik het ooit weleens herschrijf, maar het zou een heel lang boek worden omdat ik daarin echt alles tegelijk wilde doen.

Jeffrey: Echt leuk om dit allemaal te horen! Zo’n kijkje in de keuken bij de schrijvers is altijd erg leuk.ย  Als het goed is lezen jullie zelf ook aardig wat. Zijn er nog boeken die jullie echt heel erg aan kunnen bevelen aan de lezers, die jullie bijv. geรฏnspireerd hebben om zelf ook te gaan schrijven?

Ursula: Ik moet zeggen dat ik erg veel schrijvers ontdekt heb via Instagram. Omdat ik veel Engelstalige boeken lees, kan ik je de volgende boeken aanbevelen: The Cards of Death serie van Tamara Geraeds en de Insomnia saga van Lynn Robin (beide Nederlandse schrijfsters). Caroline Noe, Stella Williams, W.A. Ashes. Een van mijn favoriete scifi schrijvers is Jeffrey Debris (degene die nu dit interview doet, red.) en een ander voorbeeld is Ben Alderson (fantasy). Nederlandstalige schrijvers die ik graag lees zijn Mara Li, Johan Klein Haneveld, Ninja Paap-Luijten en Sandra J. Paul. Momenteel lees ik Dizary, fantasievol verhaal! Een auteur die me geรฏnspireerd heeft om te schrijven is Charlaine Harris. Vooral haar toegankelijke taalgebruik was een trigger. Ik schrijf dat zelf ook, hoor ik vaak. Dat is een mooi compliment.

Nanouk: Hmm lastig, er zijn echt heel veel auteurs en boeken die ik geweldig vind en ieder verhaal draagt op zijn eigen manier wel bij aan mijn motivatie om meer te lezen en te schrijven denken ik. Ik zou ook echt niet een favoriet kunnen noemen of zo en ik denk dat dat ook juist wel mooi is. Zoveel mooie en leuke boeken voegen allemaal op een andere manier iets toe. Net als Ursula heb ik trouwens best wel veel (vooral Nederlandse) schrijvers via Instagram ontdekt, en ik probeer ook juist wel veel van Nederlandse schrijvers te lezen.

Jeffrey: Haha, Ursula, dan moet ik snel maar weer scifi gaan schrijven denk ik. Wij lezen natuurlijk ook veel fantasy van Nederlandse en Vlaamse auteurs en er zitten echt ontzettend goede tussen. Het is jammer dat veel mensen dan toch uitwijken naar buitenlandse auteurs, terwijl er echt juweeltjes tussen zitten in ons eigen taalgebied.

Drakenhart - 1

Ursula: Misschien kennen de lezers ze nog niet. We hebben in ieder geval wat tips gegeven.

Bren: Na al deze boekentips zijn we nog niet klaar met boeken. Veel verhalen bevatten de meest prachtige quotes. Wat is jullie favoriete bookish quote?

Ursula: “All we have to decide is what to do with the time that is given us.” โ€” J.R.R. Tolkien

Nanouk: Okรฉ ik krijg echt heel veel keuzestress van deze vraag, want er zijn te veel geweldige quotes en ik heb niet echt een favoriet. Een deel valt al af om hier te noemen, omdat ze Franstalig zijn en omdat Ursula die mooie al zei, zal ik ook even geen Tolkien doen. Deze uit The Ballad of Songbirds and Snakes vind ik wel heel interessant: โ€œYou can blame it on the circumstances, the environment, but you made the choices you made, no one else.โ€

Nanouk 7
De Tolkien verzameling van Nanouk

Bren: Wow, die is inderdaad erg mooi! Hebben jullie naast het schrijven ook nog andere hobbyโ€™s?

Nanouk: Oeeh, een beetje standaard dingen als lezen, wandelen, te veel netflix kijken en met vrienden afspreken. En verder vind ik het heel gaaf om te hiken en wildkamperen, al heb ik dat echt al te lang niet gedaan. Oh en zingen vind ik ook altijd heel leuk, al is dat niet per se prettig voor mijn omgeving.

Ursula: Hahaha, geeft niet Nanouk, als zingen je blij maakt, gewoon doen! Ik hou erg van tekenen, lezen en ik word blij van wandelen en e-fietsen.

20200310_110903

Jeffrey: Wij vonden het echt ontzettend leuk om dit interview met jullie te hebben en we kijken natuurlijk ontzettend uit naar al jullie nieuwe werk in de toekomst. Is er nog iets wat jullie de lezers van dit interview mee zouden willen geven over boeken, lezen en schrijven?

Ursula: Ik hoop dat de lezers net zo genieten van mijn boeken als ik doe van het schrijven. Het is zo magisch om je onder te dompelen in een andere wereld. Hartelijk dank voor het lezen van dit interview!

Nanouk: Daar sluit ik me helemaal bij aan. Iedere lezer die van een verhaal kan genieten telt en ik hoop dat onze Drakenharten daaraan bij mogen dragen!

Bren: Dat gaan ze zeker doen! Mocht je nou denken na het lezen van dit gezellige interview: “Ja, die boeken moet ik รฉcht lezen!” dan hebben we goed nieuws voor jullie! Je kunt de boeken namelijk winnen! We hebben samen met Nanouk en Ursula een leuk pakket samengesteld en we mogen een van jullie hier gelukkig mee maken! Hoe kun je winnen? Dat lees je hieronder!

Winactie Drakenharten

We hebben echt een mega gaaf pakket voor jullie! Kijk maar eens wat we allemaal te winnen valt! ^_^ Beide boeken zijn ook nog eens gesigneerd door de auteurs!

Wat moet je doen?

  1. Reageer onder dit interview dat je mee wilt doen.
  2. Volg ons blog door je in te schrijven voor onze e-mail updates, of als je een WordPress account hebt, volg ons dan via WordPress! Hoe je dat doet via e-mail? Klik of tik op Contact en vul vervolgens je e-mail adres in bij “Volg blog via e-mail”.

Winactie Vannessa

Reageren kan t/m vrijdag 25 Februari. Kort daarna maken we dan de winnaar via ons blog bekend aan jullie. Let er goed op dat je aan beide voorwaarden voldoet! Alvast heel veel geluk gewenst! En mochten jullie nog vragen hebben aan beide dames, stel ze dan ook gerust ๐Ÿ™‚

Happy reading!

Bren, Jeffrey, Nanouk & Ursula!

Review: Negentig Seconden – Vannessa Thuyns

Genre: Feel Good
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN: 9789492585653
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 319
Uitgave: Februari 2021

Hartelijk dank aan Uitgeverij Dutch Venture Publishing voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Negentig Seconden - kaft

Flaptekst:
Een vrouw heeft niet langer dan negentig seconden nodig om haar date te beoordelen. Na anderhalve minuut weet ze al of die persoon een blijvertje is. (Brits onderzoek 2012)
Yara leeft voor cijfers, formules en haar succesvolle accountancybedrijf, dus wanneer ze na een grote fout wordt gedwongen een time-out te nemen, komt dat keihard aan. In alle paniek bedenkt ze een list: in plaats van te vertrekken naar een verre vakantiebestemming rijdt ze met haar laptop en een koffer vol dossiers naar de Veluwe. Hiermee doet ze immers haar moeder een gunst en kan ze in alle rust stiekem blijven werken om haar fout te herstellen. In haar ogen is dit een absolute win-win situatie.
Eenmaal daar zorgen veeleisende klanten, een betweterige huisgenoot, een koppige hond en een flirtgrage bruidegom voor de nodige stress en afleiding. Verliefd worden is al helemaal geen optie. Maar dat komt Yara erachter dat er toch een waarheid schuilt in die “negentig seconde”-formule…

Als eerste viel mij de cover op van het boek, die is niet eens ingewikkeld of wat dan ook, maar ontzettend knus. Het maakt dat je gelijk weet dat het hier om een feel good gaat en dat je dit boek gewoon wilt lezen. And so I did.

Negentig Seconden 2

De feelgoods van Vannessa Thuyns zijn altijd net even anders dan de meeste die er op de boekenmarkt worden gebracht. Waar die andere vaak boordevol romantiek zitten, bevatten die van Vannessa ook echt een verhaal waar je jezelf in zou kunnen herkennen. De personages zijn erg geloofwaardig neergezet en er zit een heerlijke dosis humor in verwerkt. Yara is een echte work-a-holic en heeft het er ontzettend moeilijk mee dat ze door haar beste vriendin en tegelijkertijd mede-eigenaresse van hun bedrijf nu drie maanden verlof moet nemen om weer bij te tanken. Het vuur zou verdwenen zijn. Yara vindt dit natuurlijk de grootste onzin die er is en besluit het dan maar gewoon stiekem op haar eigen manier te doen, maar of dit nou echt zo’n slim plan is moet nog maar eens gaan blijken. Ze verblijft die maanden in het huis van haar moeder waar ze op haar zieke hond past, terwijl haar moeder op vakantie is. Daar dacht ze in alle rust haar fouten te kunnen herstellen en gewoon te kunnen werken. Niets is minder waar, haar moeder blijkt een huurder te hebben waar ze Yara niet over heeft ingelicht, dus zal ze het huis moeten delen met Gerben…iets waar ze zo geen zin in heeft. Hij is ook compleet anders dan dat zij is met zijn meditaties en al. Hoe moet dat ooit goed gaan die drie maanden?

Negentig Seconden 1

“Nogmaals, daar hoef je geen sorry voor te zeggen. Jij voelde je op dat moment zo en als je je daarvoor excuseert, is het net alsof je sorry zegt voor wie je echt bent.”

Ik heb me weer kostelijk vermaakt met dit boek. Af en toe vond ik dat Yara echt wel eens wat relaxter mocht worden, maar hoe langer ze in de Veluwe in het dorp Berkeloo, verblijft, hoe meer ze, zonder dat ze dat zelf eerst beseft, tot rust weet te komen. Terwijl ze het drukker heeft dan ooit. Tijdens het lezen van het boek zie je haar gewoon opbloeien, ze komt flink wat obstakels tegen, maar maakt ook hele leuke dingen mee. Het was echt een ontzettend fijn boek om te lezen. Gewoon lekker op de bank genesteld met een dekentje over me heen, katjes ernaast en een fijne warme kop thee en lezen maar, ik vloog door het verhaal heen. Echt een boek dat je gewoon op kan pakken om even uit het hier en nu te zijn, heerlijk toch!

Negentig Seconden - Blogtour banner

Cover: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Vertelling: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Originaliteit: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Verhaal: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Lettertype: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ1/2
Papiergeur: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Overall: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ

Happy Reading!Liefs,

Bren

Bekendmaking winnaar “Vakantievlinders” Giveaway!

Hallo allemaal! Afgelopen week hadden we een giveaway via ons blog lopen voor het boek “Vakantievlinders” van Vannessa Thuyns. Er is lekker enthousiast gereageerd onder deze post, maar helaas heeft niet iedereen zich ook aangemeld voor onze e-mail nieuwsbrief, of volgen ons blog met hun WordPress account.

We zijn bij giveaways altijd streng op de deelnemers, dus hebben we flink wat mensen moeten diskwalificeren voor deelname.ย  “Sad” โ€” D-O

Maar gelukkig hadden we ook heel veel reacties en nieuwe inschrijvingen!ย 

Zoals altijd bepalen wij de winnaar eerlijk en random. Als jullie onze Facebook filmpjes hebben gezien bij winacties, dan hebben jullie vast de naamloten website wel eens voorbij zien komen. Dit keer hebben wij ook weer random bepaald wie er gewonnen heeft. En de winnaar is….

Nelly

Van harte Nelly! Neem je even contact met ons op? Dat kan via thebookdragonsnook@gmail.com ! Dan zorgen wij dat het pakket zo spoedig mogelijk jouw kant op komt! Hieronder nog een foto van het pakket dat Nelly heeft gewonnen! We wensen je heel veel plezier met het boek en alle goodies!ย 

Winactie Vakantievlinders

Niet gewonnen? Houd ons blog dan vooral in de gaten, want er komen nog veel meer winacties aan! ๐Ÿ˜€

Happy reading!

Liefs,

~Bren & Jeffrey