Review: Brief Answers to the Big Questions β€” Stephen Hawking

Genre: Non-fictie / Wetenschap
Uitgever: Bantam Books
ISBN: 9781984819192
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 230
Uitgave: October 2018

Stephen Hawking, wat een held was hij toch. Niet alleen een van de grootste denkers van onze tijd, maar ook een enorme harde vechter. Door zijn gevecht tegen ALS op 21-jarige leeftijd heeft hij het nooit makkelijk gehad. Dat hij echter uiteindelijk 76 jaar is geworden is uitzonderlijk, want aanvankelijk kreeg hij na het vaststellen van zijn diagnose door experts hooguit vijf jaar. Wat een ontzettend grote nalatenschap heeft deze genius ons gegeven! Dit boek is eigenlijk een soort bundeling van veel gestelde vragen die hij in zijn lange carrière steeds maar weer kreeg. Het is aan de ene kant een heel persoonlijk boek, omdat Stephen Hawking antwoord geeft op deze belangrijke vragen, maar tegelijkertijd ook een heel wetenschappelijk boek, omdat de antwoorden grotendeels gebaseerd zijn op al zijn onderzoek.

Brief Answers to the Big Questions - kaft

In totaal behandelt Stephen Hawking tien vragen in dit boek. Vragen als “Is er een God?”, “Hoe ziet de binnenkant van een zwart gat eruit?” en “Overleeft de mensheid op Aarde?”. Stuk voor stuk vragen die je jezelf misschien wel eens hebt afgevraagd. Het allerbelangrijkste is dat we vooral ook van dit soort vragen blijven stellen, zegt Stephen Hawking aan het begin van dit boek. Want als we geen vragen meer stellen, dan moeten we ons zorgen gaan maken.

“If you fall towards a black hole feet first, gravity will pull harder on your feet than your head, because they are nearer the black hole. The result is that you will be stretched out lengthwise, and squashed in sideways. If the black hole has a mass of a few times our Sun, you would be torn apart and made into spaghetti before you reached the horizon”

Dit is niet het eerste boek dat ik van Stephen Hawking heb gelezen en ik moet eerlijk toegeven dat zijn eerdere boeken soms mijn pet iets te boven gingen, ondanks dat hij alles probeert uit te leggen voor de “leek”. Desondanks heb ik wel een klein beetje een idee hoe kwantum fysica werkt en door meer boeken over dat onderwerp te lezen steeds wat meer vat op de materie gekregen. Wat mij opviel aan dit boek is dat Stephen Hawking ook niet heel erg de diepte in gaat met zijn antwoorden, wat dan ook weer strookt met de titel van het boek. Alles gaat uiteraard gepaard met de typische humor die deze man had en daardoor blijft alles enigszins luchtig, wat perfect is om alle onderwerpen die worden aangehaald toegankelijk te maken voor de lezer.

Brief Answers to the Big Questions 1

“I would like to speculate a little on the development of life in the universe, and in particular on the development of intelligent life. I shall take this to include the human race, even though much of its behaviour throughout history, has been pretty stupid and not caculcated to aid the survival of the species.”

Een groot deel van dit boek gaat over de toekomst van de mensheid. Overleven we met zijn allen op Aarde? Moeten we de ruimte koloniseren? Hoe moeten we omgaan met artificiΓ«le intelligentie? Het boek staat vol met waarschuwingen, maar tegelijkertijd lees je ook hoeveel hoop Stephen Hawking heeft voor de toekomst. Ten tijde van het schrijven van dit boek wist hij al dat hij niet lang meer onder ons zou zijn en daarom is dit boek zo’n prachtig testament aan ons. Van begin tot einde is het een fijn boek om te lezen. Je verwondert jezelf over de inzichten die deze man ons heeft gegeven. Bij het lezen van het nawoord, dat geschreven is door Lucy Hawking, de dochter van Stephen, moest ik echt een traantje wegpinken. Een ding is zeker, dit boek moet je gewoon een keer gelezen hebben!

Cover: 🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟🌟
Inhoud: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!

Liefs,

Jeffrey

De Verhalen van Auruco

Gegroet allemaal!

Mijn naam is Sebastiaan Koen. Jullie kennen mij wellicht van de ‘Verhalen van Auruco’ reeks. Zo niet, aangenaam kennis te maken!

De Verhalen van Auruco 4
De Verhalen van Auruco reeks is voor iedereen vanaf een jaar of 14 te lezen. Zeker als je van duistere, epische fantasy houdt. Je volgt voornamelijk de gebroeders Staalhart en hun vrienden die het rijk Auruco van de ondergang proberen te behoeden. Van deze serie is onlangs het vierde en tevens afsluitende deel verschenen: Een vlam in de duisternis.

De Verhalen van Auruco 2

Vanwege de grote C (Corona/Covid-19) is het als schrijver erg lastig om je boeken aan de man te krijgen. Er zijn geen gezellige festivals of andere evenement waar wij in het “echie” met mensen kunnen binden. Deze periode heeft echter twee zijdes. Niet alleen schrijvers hebben het natuurlijk zwaar, verreweg van! Daarom probeer ik als auteur de mensen juist op te beuren. Dit doe ik door middel van leuke acties. Zo loopt er nu een actie rondom de feestdagen. Alle vier de boeken voor slechts €77.95. Dat is inclusief verzendkosten. (Normaal zit je op ongeveer €90)

De Verhalen van Auruco 1
Daarnaast zitten er allemaal goodies bij die bij de serie aansluiten. Een leuke extra voor de hardwerkende mensen die al maandenlang thuiszitten. Hulde aan jullie!
Omdat jullie nu lastig naar Auruco kunnen komen, komt het rijk Auruco naar jullie!

Neem vooral eens een kijkje (via deze link) op mijn Facebook pagina, als jullie daar contact met me opneemt kunnen jullie gebruik maken van deze mooie actie!

Happy reading!

Sebastiaan Koen

Mijn nieuwe draken aanwinst

De mensen die mij kennen weten het al onwijs lang dat een van mijn allergrootste liefdes, de draak is. En dan echt zoals in mythische / fantasy verhalen. Zo spaar ik al zo’n 20 jaar (als het niet al langer is ) spulletjes van draken, boeken, beelden, knuffels, mokken, LEGO, lampen en ga zo maar door. Zo heb ik ook een behoorlijk grote tatoeage op mijn volledige rechter dijbeen staan met een afbeelding van een prachtige draak van Anne Stokes, ik hou echt zoveel van haar artwork. En aangezien deze draak niet alleen kwam met pentagram, maar ook nog eens met een prachtige maan wist ik dat die vereeuwigd zou worden op mijn lichaam. En zo draag ik al jaren mijn drakenmetgezel met mij mee πŸ˜€ Maar laatst zag ik zoiets gaafs op Facebook, Yule ( of als je kerst viert, kerst) ballen maar dan met een drakenoog. En ik was gelijk verliefd. Want zeg nou zelf, dit is toch gewoon een beauty! En echt niet alleen om met de feestdagen op te hangen natuurlijk, want dit is het hele jaar door gewoon gaaf!

Drakencollectie 3

Het drakenoog is gemaakt door Sharon van Siebi’s Creations en dit is zeker niet de enige, ze maakt er nog zoveel meer en elk item is uniek, want het is helemaal met de hand gemaakt. And do I love that! Ook interesse in wat Sharon nog meer maakt of wil jij zelf ook zoiets prachtigs aanschaffen voor jezelf of een andere drakenliefhebber? Dan kun je haar werk hier vinden:

Β siebi’s creations . Geloof me het is zo de moeite waard om daar even rond te snuffelen!

Maar nu nog wat meer over draken, ik heb niet van alle draken een foto gemaakt die ik heb, want dat zou echt een ontzettend lange post gaan worden dan, maar er zijn er toch wel wat die ik jullie gewoon echt even wil laten zien als drakengekkie πŸ˜€

Deze draakjes zijn me onwijs dierbaar, ik heb ze ooit gekocht in Hilversum, a long, long time ago. Ze zijn van het merk Dragontales en ik blijf ze nog altijd schattig vinden, zo mooi gedetailleerd ook, looooove them!!! In de fantasyboekenkast staan er nog een aantal van deze lijn trouwens. Zoals je ziet houdt Bobbie ook heel erg van draken, want madam wou maar wat graag met haar snufferdje erbij op de foto staan πŸ™‚

Drakencollectie 4

Meet Draco, een van mijn knuffeldraakjes, deze staat op een van onze boekenkasten de boeken te beschermen (stiekem de kast zelf ook, want door hoe hij staat kan er geen kat bovenop de kast springen, maar ssssh don’t tell them!)

Een gedeelte van de boeken die ik over draken heb, of waar ze in ieder geval ook in voorkomen. En zoals ik al zei, echt een gedeelte, want ik heb er nog aardig wat meer staan. Binnenkort wil ik eens gaan kijken hoe ik ze allemaal bij elkaar kan gaan zetten. Maar zo hebben jullie toch alvast een inkijkje bij mijn geliefde drakenboeken. Heb ze nog niet allemaal gelezen, maar daar gaat toch echt spoedig verandering in komen. Misschien maak ik van 2021 wel een drakerig leesjaar… klinkt niet eens zo slecht, toch? πŸ˜€

Drakencollectie 5

Deze lamp heb ik nog niet zo heel lang geleden gekregen van Wesley, de man van Jeff zijn zus Marsha. Denk nu een jaartje geleden ongeveer. Dit exemplaar staat bovenop de vitrinekast met LEGO en niet alleen LEGO van Jeff, maar ook met mijn draken LEGO erin van LEGO Elves, wat jammer genoeg niet meer geproduceerd wordt, snik, snik. Vooral in deze tijd van het jaar staat deze lamp gezellig elke avond aan. Ik vind ‘m echt zo mooi en gaaf gewoon. En yes, erbij staat een ander draakje van de Dragontales serie. De kaars die ernaast staat met het elfje heb ik zelf gemaakt.

Drakencollectie 6

Deze beauty wou ik jullie ook echt nog even laten zien. Vorig jaar gekregen van Jeffrey bij de stand van Anne Stokes op Elfia. Het beeld heeft onderop ook haar handtekening. Ik vind dit echt zo’n onwijs mooi beeld gewoon, love it! Erachter staan ook wat boekjes van Anne Stokes die ook gesigneerd zijn door haar.Β 

En zo kan ik eigenlijk nog wel uren en uren doorgaan over draken, waar mijn liefde ervoor ooit ontstaan is, is echt in mijn kindertijd geweest. Ik zag ze altijd als de ultieme beschermers en heb mijn ouders hun hoofd stuk gezeurd over dat ik een draak als huisdier wou en vond het zo ongelooflijk flauw dat ik die nooit gekregen heb πŸ˜› Maar ik ga een einde haken aan deze post, mochten jullie vragen hebben of nog meer draken willen zien uit mijn collectie vraag het me gerust πŸ˜€ Want net als boeken en creativiteit, de liefde voor draken moeten we toch blijven delen.Β 

Hoop dat jullie de post leuk vonden en dat jullie een hele fijne dag hebben. Stay safe!Β 

Drakerig veel liefs,

Bren Medusa

Review: Een ijzeren vuist β€” Sebastiaan Koen

Genre: Fantasy
Uitgever: Zilverbron
Serie: De Verhalen van Auruco #3
ISBN: 978-94-6308-193-1
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 313
Uitgave: November 2019

Met het laatste deel net uit leek het me goed om eindelijk eens verder te gaan in de serie van Sebastiaan Koen. De Verhalen van Auruco is een serie van vier boeken en het laatste deel Een vlam in de duisternis wordt binnenkort uitvoerig besproken op ons blog, want Bren doet mee aan de blogtour omtrent dit boek! Maar goed, zoals vaker loop ik natuurlijk hopeloos achter. Eerlijk toegegeven ben ik een klein beetje fantasy moe de laatste tijd, maar dat zal ongetwijfeld te maken hebben door de overdaad aan verhalen in het genre en mijn mindere ervaringen de laatste tijd met het lezen ervan.

Een ijzeren vuist - kaft

Wat was ik dan ook blij dat ik aan de slag kon in dit derde deel van De verhalen van Auruco reeks, ik had erg genoten van de voorgaande twee delen en wilde toen al weten hoe het allemaal verder ging. Ondanks mijn fantasy-moeheid zat ik heel snel weer in het verhaal, want vanaf de eerste pagina zit je al direct weer in de actie.

De acht van Auruco (hoewel het er niet meer acht zijn) zijn druk bezig met hun strijd tegen de kwaadaardige tovenaar Felkon Demonos. Nadat de Ijzeren Stad belegerd is door het leger van Styrr, een handlanger van Felkon, is het hoog tijd voor een tegenoffensief. De broeders Staalhart verzamelen bondgenoten om dit te bewerkstelligen, maar hun weg is er niet een zonder kleerscheuren.

Een ijzeren vuist 1

Het andere deel van het verhaal gaat over Skjald en Elisia. Skjald is aan het einde van het vorige deel spoorloos verdwenen en Elisia besluit om hem te gaan zoeken. Ze belooft dat ze zich daarna weer aan zullen sluiten bij de rest van het gezelschap. Haar reis brengt haar echter veel verder weg van de rest en ook die weg is geen gemakkelijke.

Dit derde deel van De verhalen van Auruco was weer van begin tot eind volgepakt met actie. Grote legers die tegen elkaar strijden, enorme steden gehouwen uit bergen, een brug die onmogelijk door mensen gemaakt had kunnen worden. Alles wat je verwacht van goede worldbuilding zit in dit verhaal. Toch is het een verhaal dat karakter gedreven is en dat is ook precies wat de serie zo sterk maakt. Je leeft mee met alle personages. Soms schreeuw je het uit van frustratie en andere keren juich je weer als er iemand kapot gaat die het zo enorm verdient. Hoewel de hoofdpersonen in de vorige boeken al aardig wat te lijden hadden is daar in dit boek nog even een schepje bovenop gedaan. Het is haast alsof Sebastiaan Koen ervan geniet om zijn personages zoveel leed voor te schotelen, maar tegelijkertijd toont het ook weer aan hoe verschrikkelijk oorlogen en verlies kunnen zijn, of het nou een fantasy setting is of niet. Dat een schrijver al die gevoelens los kan maken zegt ook wat over de kwaliteiten van de persoon in kwestie.

Een ijzeren vuist 2

Op de voorkant van het boek zien we ook een draak die vuurspuwend naar voren komt. Voor liefhebbers van draken; er zitten draken in dit boek! Maar of je nu wel of niet van draken houdt, deze fantasy reeks is absoluut de moeite waard en het lijkt wel of elk deel weer beter is geschreven. Wat dat betreft zie je dat Sebastiaan Koen zich als schrijver ook steeds verder blijft ontwikkelen. Ik kan dan ook niet wachten om de ontknoping te gaan lezen! Ben je nog niet begonnen aan deze reeks? Dan zou ik hem zeker eens gaan proberen, het is een perfecte serie voor deze steeds donker wordende dagen!

Cover: 🌟🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟½

Happy Reading!

Liefs,

Jeffrey

Review: 21 Lessen voor de 21e eeuw β€” Yuval Noah Harari

Genre: Non-fictie / Filosofie
Uitgever: Vintage
ISBN: 978-1-784-70828-3
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 417
Uitgave: 2019

Nadat ik Sapiens had gelezen van Yuval Noah Harari heb ik direct zijn andere boeken gekocht.Β 21 Lessons for the 21st Century (ik heb de Engelse versie gelezen) is wel een heel ander boek dan Sapiens. Waar Sapiens vooral terugblikt naar onze geschiedenis en hoe we zo ver zijn gekomen kijkt “21 lessen” vooruit. Dat betekent dat dit een heel ander boek is danΒ Sapiens.Β Kan Yuval Noah Harari ook nu weer indruk maken?

21 Lessons for the 21st Century - Kaft

Yuval Noah Harari is een grootse denker, dat is duidelijk na het lezen van dit boek. Het is aan de ene kant een boek vol met waarschuwingen, maar ook met toekomstbeelden die aan de andere kant angstaanjagend, maar ook intrigerend en provocerend zijn. Soms werd ik intens verdrietig door dit boek, omdat het belangrijke onderwerpen aanhaalt waar wij als mensen nΓΊ nog iets aan kunnen doen, zoals de klimaatverandering, maar ook de ontwikkelingen van A.I. en algoritmes die beter zijn om beslissingen te maken voor ons dan dat wij zelf kunnen.

Het boek is opgedeeld in een aantal delen; technologische uitdagingen, politieke uitdagingen, hoop en wanhoop, waarheid en veerkracht. In elk van deze delen worden in een aantal hoofdstukken onderwerpen aangehaald die hiermee te maken hebben. Yuval Noah Harari stelt alles aan de kaak als geen ander. Ik was het niet altijd eens met al zijn stellingen en theorieΓ«n, maar dat betekent niet dat hij wel degelijk met hele goede punten komt waar we echt iets mee moeten doen als mensheid. Zelf hou ik er altijd van als dingen als geloof ook even worden aangehaald, vooral omdat geloof iets heel persoonlijks is en Yuval Noah Harari ook mooi weergeeft hoe de oorsprong van bepaalde geloven is en dat hier vaak veel te veel gewicht aan gegeven wordt. Hij vergelijkt geloof zelfs met fake news, dat vond ik erg mooi.

“I am aware that many people might be upset by my equating religion with fake news, but that’s exactly the point. When a thousand people believe some made-up story for one month, that’s fake news. When a billion people believe it for a thousand years – that’s a religion, and we are admonished not to call it ‘fake news’ in order not to hurt the feelings of the faithful (or incur their wrath).” β€” Blz. 272

Een van de belangrijkste dingen uit dit boek is dat Yuval Noah Harari aanhaalt dat wij mensen verhaalgedreven wezens zijn. We hebben overal verhalen voor nodig. We hebben een verhaal dat vertelt wie wij zijn en waar we voor staan, we hebben een verhaal in ons hoofd over hoe de wereld in elkaar zit en over alles en iedereen die we kennen. Zolang het verhaal klopt, is ons leven goed en is er niks aan de hand, maar Yuval Noah Harari zegt dat het ook anders kan, zonder dat we daarmee terugvallen naar een nihilistisch bestaan zonder betekenis. We kunnen “zonder verhaal” leven, gewoon door meer te zijn in het hier en nu. In het laatste deel van het boek legt de schrijver ook zijn eigen hoofd nog even op het blok en vertelt hij hoe hij leeft en waarom dit voor hem werkt. Vooral meditatie is een belangrijk onderdeel van zijn leven en hij mediteert dan ook zo’n twee uur per dag! Zelf doe ik dat zo’n twaalf minuten in de ochtend en dat doet voor mij al wonderen.

21 Lessons for the 21st Century - 1

“In front of the amazed eyes of the assembled peasants the priest held high a piece of bread and exclaimed ‘Hoc est corpus!’ β€” ‘This is the body!’ β€” and the bread supposedly became the flesh of Christ. In the minds of illiterate peasnts, who did not speak Latin, ‘Hoc est corpus!’ got garbled into ‘Hocus pocus!’ and thus was born a powerful spell that can transform a frog into a prince, and a pumpkin into a carriage.” β€” Blz. 329

Dit boek is echt een boek dat je aan het denken zet. Over zowel je eigen leven, als de mensheid en hoe we onszelf staande kunnen houden in een wereld waarin de veranderingen sneller gaan dan iemand dan ook maar bij zou kunnen houden. Ons wereldbeeld is enorm subjectief en vaak zitten we in allerlei bubbels zonder dat we het zelf door hebben. Juist omdat we door globalisering niet meer zonder elkaar kunnen is het juist nu nodig dat we diverse stappen maken in de goede richting. Dit boek vertelt ons wat er allemaal mogelijk is, waar we voor moeten waken en hoe we het zouden kunnen doen. Ik denk dat we meer moeten luisteren naar mensen als Yuval Noah Harari voor een betere toekomst. Dit boek kan je echt heel veel inzichten geven, maar het kan je ook zeker provoceren en misschien soms wel een beetje boos maken. Dat zijn volgens mij de beste boeken. Ik kan dan ook niet anders dan dit boek een dikke 5* geven. Dit was zeker een van de beste boeken die ik gelezen heb dit jaar!

Cover: 🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!

Liefs,

Jeffrey

Review: Mijn hart van ijs β€” Jen Minkman

Genre: Young Adult / Mythologie
Uitgever: Hamley Books
ISBN: 978 94 6396 745 7
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 401
Uitgave: 4 november 2020

Hartelijk dank aan Uitgeverij Hamley Books voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Mijn hart van ijs - kaft

Flaptekst:

Een eeuwenoude vloek teistert al sinds de middeleeuwen de Oostenrijkse vallei waar Magda woont. Tijdens de carnavalsweek verdwijnen er kinderen, die volgens de legende door een berggeest worden ontvoerd en nooit meer terugkeren. Als Magda’s broertje Tobias spoorloos verdwijnt, gaat ze op zoek naar een manier om hem te redden. Jaren geleden is de tweelingbroer van haar vader ook op mysterieuze wijze verdwenen en Magda weigert zich erbij neer te leggen dat de vloek voor de tweede keer haar familie treft.

Om Tobias te redden, moet ze echter de sluimerende krachten aanspreken die ze sinds haar vroege jeugd heeft weggestopt. Het hele dorp gelooft dat ze een heks is…en Magda vreest dat de dorpelingen gelijk hebben. Kan ze haar talenten aanwenden om Tobias te redden? En waarom krijgt ze steeds vaker nachtmerries over een heks die in 1586 in de vallei op de brandstapel is beland?

Mijn hart van ijs - banner

Toen ik over dit boek hoorde wist ik gelijk al dat ik het wou lezen. Ik ben gek op mythologie en lees er het liefste zoveel mogelijk over. En als het dan ook nog eens een boek is waar heksen in voorkomen dan heb je me helemaal, want ik hou van verhalen over heksen. Maar of het verhaal dan ook daadwerkelijk goed is, dat is altijd nog maar de vraag. Gelukkig was dat in dit geval niet aan de orde, het boek is gewoon echt leuk. Het duurde wel eventjes tot ik echt in het verhaal zat, maar dat weerhield mij er geen enkel moment van om door te blijven lezen. πŸ™‚

De cover met die gigantische berg op de achtergrond is werkelijk prachtig, het riep gewoon om gelezen te worden. En ik hou dan wel niet echt van personages op de cover, maar die berg maakte gewoon alles goed, hahaha. Prachtig! En als je dan begint met lezen waan je je al snel in een heerlijk winters verhaal. Ik had er dus ook lekker warme choco bij gepakt tijdens het lezen, perfecte match! Het kwam op mij echt over als een soort sprookje en laat dat mijn guilty pleasure nou echt zijn, sprookjes πŸ˜€

Mijn hart van ijs 1

“Magdalena, je moet Tobias redden. Jij kunt dat.”

Het verhaal is ontzettend leuk en vlot geschreven en als je er eenmaal inzit kun je gewoon niet meer stoppen met lezen. Je moet gewoon weten of het Magda allemaal gaat lukken en hoe het verhaal nou echt in elkaar steekt. Jen heeft zo’n eigen manier van schrijven en met elk boek weet ze je weer te verrassen. Ik heb zelfs even een traan gelaten op een bepaald moment toen het er toch allemaal wel even flink om spande. En als alle kleine draadjes in het verhaal zich samenweven en er een mooi groot geheel van maken dan komt de kracht van Jen haar schrijfkunsten helemaal goed naar voren. Want wauw, wat is dit een ontzettend fijn boek om te lezen en jezelf gewoon even in te laten verliezen. Ik heb er echt ontzettend van genoten en ga het boek ook zeker vaker oppakken om gewoon nog eens te lezen πŸ™‚ Een absolute aanrader!

Mijn hart van ijs 2

“Ze kreeg geen antwoord. In plaats daarvan voelde ze zich licht worden, trad ze uit haar eigen lichaam. Ze zag zichzelf, haar ravenzwarte haren en haar groene ogen die wijd opengesperd waren in doodsangst. ‘Jij kunt het tij keren,’ fluisterde Anna in haar hoofd.” -blz.161- 

Cover: 🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟1/2
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!

Liefs,

Bren

Unboxing AnderWereld MYSTERY BOEKENBOX OKTOBER

Laatst kwam de Mystery boekenbox binnen van de maand Oktober van AnderWereld met als thema “Fairytale Fantasy”. Ik zag de aankondiging voor deze boekenbox en ik moest deze gewoon hebben, het sprak me echt zo aan. En daar was ‘ie dan eindelijk. Kijken jullie gezellig mee met de unboxing?

Unboxing AnderWereld 1

Het eerste dat ik tegenkwam in de doos was deze prachtige herfstige booksleeve van Books Art Liberty. En iedereen die mij ook maar een beetje kent weet dat ik een gigantisch zwak heb voor booksleeves, dus voor mij was de box al zo goed als volledig goedgekeurd. Want zeg nou zelf, deze is toch waanzinnig leuk en past ook nog eens perfect bij deze tijd van het jaar!

Unboxing AnderWereld 2

Dan dit schatje, een magisch sprokkelhoutje met daarop een vosje en al, zo ontzettend cute! Vind ‘m echt zo mega schattig, echt super gemaakt, Dromeleijn!
Een zakje met bloemzaadjes om volgend jaar te planten zodat we in de zomer kunnen genieten van deze prachtige plant…zou dat dan op het balkon hier zijn of hebben we dan al geluk gehad en hebben we dan eindelijk een ander huisje met tuin…let’s hope.
Ook zat er nog dit boekenlint in, handgemaakt net als alle andere goodies, alleen deze keer door Elve Geluk. De kraal is versierd met de kleuren die je rond deze tijd van het jaar vooral tegen komt in het bos en de bedel is van de Vrouwe van het Woud. Ik vind ‘m erg cute. weer eens wat anders dan een gewone boekenlegger πŸ™‚

Unboxing AnderWereld

En dan het altijd weer spannende moment bij een Unboxing….het boek! Wat was ik ontzettend blij toen ik zag dat het “Tussen de beesten en Wilde Rozen” was van Ashley Poston, want dit boek stond op mijn wishlist, had ‘m ook al eens in mijn handen gehad in de boekhandel en was er toen al weg van, maar had hem niet meegenomen. En nu heb ik het boek alsnog! En dan ook nog eens met een persoonlijk geschreven brief van Ashley Poston, echt heel erg gaaf. Die bewaar ik natuurlijk netjes in het boek πŸ™‚

Nu natuurlijk nog even een foto van alles bij elkaar, want dat staat gewoon lekker gezellig.

Unboxing AnderWereld 3

Anderwereld heeft er echt een leuk pakket van gemaakt, ik fleurde er echt van op. Zo’n heerlijk herfstig thema en alles erin hartstikke geslaagd! Don’t you just love it?! Ik zal zeker vaker bij AnderWereld een box bestellen, want zeg nou zelf, dit is toch gewoon hartstikke leuk zo saampjes. Zodra ik het boek gelezen heb (ik hoop daar in december aan toe te komen) volgt daar ook mijn recensie van hier op ons blog. Hoop dat jullie de unboxing leuk vonden en natuurlijk tot snel weer !

Happy reading!

Liefs,

Bren

Review: Asquil, boek 1: Een lange reis β€” Arlieke van Remmerden

Genre: Fantasy
Uitgever: Zilverbron
Serie: Asquil
ISBN: 9789463081825
Uitvoering: E-book
Aantal pagina’s: 241
Uitgave: Juli 2019
Asquil - Kaft
Samenvatting:
Enyria hoopt dat haar vader voor haar een echtgenoot zal uitkiezen tijdens hun volgende bezoek aan de stad. Dat is in haar ogen het doel in haar leven: trouwen en kinderen krijgen.
Dan wordt de stad tijdens het lentefestival, een dag die feestelijk hoort te zijn, aangevallen door een draak. Haar vader sterft in het gevecht. Enyria ontdekt vreemde magische krachten in zichzelf waarmee ze het monster doodt.
Hierdoor komt ze erachter dat ze een beschermer van het leven is, maar wat dit precies voor haar betekent?
Niets is zoals het was. Enyria moet zichzelf opnieuw leren kennen en haar plek in de wereld zien te vinden.
Het prachtige ontwerp van de kaft trok mijn oog. Donker, mysterieus en de fantasy gevoelens spatten er vanaf. Maar is dit boek ook donker, mysterieus en fantasy? Het antwoord op deze vragen zijn nee, ja en ja. Het begin is al mysterieus. Het verhaal gaat over Enyria een jong meisje die op het punt staat een vrouw te worden. Dit is niet zomaar iets want het betekent dat haar vader een man moet kiezen voor haar.
Iets wat ze heel graag wil; moeder worden, een huisvrouw en bovenal een getrouwde vrouw. Sayla, haar grote zus is al zover. Haar vriend maakte haar een jaar geleden het hof op het lentefestival. Het lentefestival van dit jaar loopt echter niet zoals ze gehoopt had. Een draak gooide roet in het eten. Haar vader, de man die haar zou moeten weggeven is hierdoor gestorven… wat moet ze nu? Verpest had Enyria het toch al…of toch niet?
“Ik hou van je zoals een vader van zijn dochter houdt”
Veel tijd heeft ze niet om na te denken. Ze moet vluchten.Β Die weg vlucht je als lezer met haar mee. Door de weinige perspectiefwissel wordt je als lezer meegenomen tot in het diepste van je gevoel. Angst, boosheid, moedeloosheid, oneerlijkheid maar ook kracht. Bizarre plottwists voeren de boventoon in dit verhaal. Als lezer vraag je je af hoeveel kan zo’n meisje aan, hoeveel moet er nog gebeuren voor ze breekt?
Asquil boek 1
“Mijn naam is Enyria, heer”
Het antwoord is niets. Enyria is de beschermer van het leven. Maar is dat het ook waard om zelf te overleven? Wat betekent deze grote verandering voor haar? Zal haar droom om een man te vinden, te trouwen en moeder te worden overleven? Dit weet zowel Enyria als de lezer niet. Er gebeurt veel en in delen van het verhaal spring je van actie naar actie.Β Ondanks de magische touch uit het boek is het boek verre weg van vrolijk. Het neemt je mee naar de duistere kant van de mens.
Dit zou vervelend kunnen zijn maar de schrijfster heeft de scenes goed uitgewerkt. Verschillende scenes zullen bij menig lezer een heleboel woede en walging oproepen. Wat kunnen mensen toch vreselijk zijn.
De vele actiescenes zorgen er voor dat je er in een ruk door komt. In dit verhaal speelt natuur een belangrijke rol.Β De natuur in het algemeen, de menselijke natuur, de elementaire kracht. Maar wat betekent dit voor Enyria valt nog te zien.
” Ik ben geen kind, ik ben geen soldaat, ik ben een beschermer!”Β 
Dit boek neemt de lezer mee naar een andere wereld, heeft een sterke zuigkracht en blijft goed hangen. Het nodigt uit om iedere keer weer het boek op te pakken. Opeens is hij dan ook uit… Maar het mooie is de reis gaat verder!
Dit boek nam mij mee naar een andere plek, deed de wereld om mij heen even vergeten. Dit is iets wat een boek al lang niet meer met mij heeft gedaan. Al met al kom ik dan ook uit op een dikke vijf ster.

Cover: 🌟🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!

Liefs,

Lisa

Kartonnen Sterren – Seren J. Smedts

Genre: Young Adult
Uitgever: Hamley Books
ISBN: 978 94 6396 747 1
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 275
Uitgave: 13 oktober 2020

Hartelijk dank aan Uitgeverij Hamley Books voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Kartonnen Sterren kaft

Flaptekst:
Bij de terugkeer van Liv’s vader uit Amerika wordt haar leven volledig omgegooid. Hij is immers niet langer meer de man waar ze altijd naar opkeek, waardoor hun vader-dochter relatie compleet de mist in gaat.
Een normaal onbezorgd tienerleven lijkt niet voor haar bestemd te zijn, tot ze Jasper ontmoet. Jasper, die haar hart op korte tijd verovert. Hij laat haar wegdromen onder een hemel van sterren.
Maar niet alle sterren schitteren als kristal. Sommigen zijn zo hard als karton.

Allereerst de cover, want hoe simpel die eigenlijk ook is, tegelijkertijd straalt het zo’n warme en knusse sfeer uit. En ik kreeg gelijk zin in koffie met caramel touch… thank you for that! πŸ˜› Het is gewoon echt zo’n uitnodigende cover, je krijgt gelijk zin om het boek op te pakken en te gaan lezen en dat heb ik dan ook snel gedaan πŸ™‚

Maar zo lieflijk als de cover eruit ziet zo anders is het verhaal, want my goth, wat gebeurt er veel in het leven van Liv. Het begint als een redelijk rustig verhaal, maar gaandeweg bouwt het zich steeds verder op en krijg je meer en meer te weten van wat er allemaal gaande is en nog gaat gebeuren. Liv haar leven staat werkelijk op zijn kop. En de dingen die er gebeuren komen niet over als dat het alleen maar in een fictief verhaal zou kunnen voorkomen, nee, het kan iedereen overkomen. Ik denk dan ook dat vele andere meiden van Liv’s leeftijd zichzelf in haar zullen herkennen. Ze is geen meid die werelden overwint zoals in fantasy verhalen, nee ze heeft haar eigen leven te leven en dat is al moeilijk genoeg met alles wat er om haar heen gebeurt. En dan wordt ze verliefd op Jasper, een intens lieve en mooie jongen, alleen hij lijkt volledig onbereikbaar voor haar en daarbij een jongen als hij kan iedereen krijgen, dan ziet hij toch zeker niets in haar. De twee tieners bouwen langzamerhand een mooie, diepe vriendschap op, maar of het ooit meer zal zijn dan dat?

Kartonnen Sterren 3

“Wat is er gebeurd met het beeld dat iedereen ons als kind gaf? Waar zijn de happy endings van alle sprookjes gebleven? Misschien heeft Jasper gelijk en moet ik me ook afvragen of er echt niet iets is als houden van. Sterker nog: of houden van er nog toe doet.”Β 

Kartonnen Sterren is een verhaal dat aan de ene kant heerlijk relaxt wegleest, maar laat ook heel goed zien dat het leven niet alleen maar over rozen gaat en dat er verdriet in verschillende gradaties bestaat, onzekerheid en al. Maar het allermooiste is, dat hoe donker het soms ook kan zijn en hoeveel verdriet je dan ook kan hebben er altijd ergens wel een heldere ster zal schijnen die het lichtje weer laat opbloeien. Dit verhaal is absoluut mooi en ik heb echt een traan of wat weg moeten pinken op een gegeven moment, maar juist dat ik me zo in kon leven in het verhaal, maakt het ook zoveel echter. De band die je met Liv en de andere personages krijgt is mooi en voelt echt en dat is een van de dingen die dit boek zo goed maakt.

Kartonnen Sterren 2

“Zonder liefde, zou de wereld niets zijn.”

Seren J. Smedts is de jongste auteur waar ik ooit een boek van heb gelezen en met dit debuut, dat zij schreef op haar zestiende heeft ze nu al een aardige indruk op me weten achter te laten. Ik ben dan ook razend nieuwsgierig hoe zij zich verder zal gaan ontwikkelen en wat we nog meer van haar hand te lezen krijgen, want een ding heeft ze met dit boek al wel bewezen, schrijven zit haar in het bloed. En ik, ik zou graag nog heel veel meer van haar willen lezen. Hamley Books heeft er wederom een absolute topper bij!

“Dan zie ik hem. Een licht, fel puntje dat tevoorschijn komt achter een wolk. Zo fel, dat zelfs de maan er niets bij is.”Β 

Kartonnen Sterren - Blogtour banner

Cover: 🌟🌟🌟🌟1/2
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟1/2
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟1/2

Happy Reading!

Liefs,

Bren

Review: Nooit meer alleen β€” Angelique Haak

Genre: Thriller
Uitgever: De Crime Compagnie
ISBN: 978 94 6109 470 4
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 352
Uitgave: September 2020

Hartelijk dank aan Uitgeverij De Crime Compagnie voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Daar was ‘ie dan, het nieuwste boek van Angelique Haak, in mijn ogen een van Nederlands beste thriller schrijfsters. Ik keek dan ook enorm uit naar dit boek en was onwijs blij dat ik deze dan ook mocht lezen en recenseren. Maar of het boek mij ook gebracht heeft naar wat ik zocht, dat lees je zo.

Nooit meer Alleen - Kaft

“Zes vrienden, verbonden door een groot geheim…
Kunnen zij verborgen houden wat hen al die jaren geleden uit elkaar dreef?”

In dit verhaal volgen we het leven van Emma, zij leest in de krant een overlijdensbericht wat haar behoorlijk overstuur maakt. Haar beste vriendin uit haar schooltijd, Sara, is overleden en onderaan staan drie dik gedrukte letters: N.M.A. Letters waarvan Emma hoopte ze nooit meer tegen te komen in haar leven en waar ze zo haar best voor had gedaan ze proberen te vergeten. Emma moet weten hoe alles in elkaar steekt en wat de waarheid omtrent Sara haar dood is. Echter zal zij hiervoor het verleden ook weer toe moeten laten… iets wat zij liever niet zou doen. Ze roept de hulp in van haar vrienden van vroeger en samen proberen ze voor eens en voor altijd de waarheid boven water te halen, terwijl ze aan de andere kant een onwijs groot geheim hebben dat beter verborgen kan blijven. Al snel komen de herinneringen aan vroeger steeds meer boven, niet alleen die van haar en haar vrienden, maar ook die over Emma haar moeder. De vrouw die keer op keer weer haar leven verziekte met haar gedrag. Gaat het haar lukken om hun geheim veilig te houden tijdens de zoektocht naar de waarheid omtrent Sarah haar dood en weet ze de demonen uit het verleden tegen te houden om niet de overhand te nemen?

Nooit meer alleen 2

“Even geen geheimen en geesten uit het verleden, geen moeder die ziek was en geen wereld om me heen. Alleen al die prachtige kaften en de neiging elke achterflap te lezen. Eindelijk lukt het me om het gejaagde gevoel van me af te zetten. Boeken hadden me altijd geholpen alles op de rit te houden en mijn gedachten te verzetten.” β€”blz.161β€”

Het verhaal wordt verteld vanuit het heden 2019 en het verleden 1994/1995, dit is gelukkig geen enkel moment storend en zorgt er juist voor dat er een constante spanningsboog in het verhaal zit waardoor je alleen maar door wilt lezen. Angelique Haak schroomt er ook deze keer niet voor om onderwerpen die vaak als taboe worden beschouwd aan te halen in haar boek, zoals psychische problemen, verkrachting en geloofskwesties. Ik ben er helemaal voor dat zij dit doet, want dit zijn vaak ondergeschoven onderwerpenΒ  waar mensen in het echte leven ook mee te kampen hebben. Angelique heeft met dit boek wederom een spannende thriller weten neer te zetten die je meerdere keren op een dwaalspoor zal doen stuiten. Hier hou ik van, het niet gelijk weten hoe iets in elkaar zit, continu door het hele boek heen moeten zoeken naar hoe het nou eigenlijk zit en dat heeft zij echt weer perfect gedaan. Ik kreeg hierdoor ook een sterke band met de personages en je leeft ontzettend met ze mee, al zou je anderen juist weer het liefste iets aan doen. Met “Nooit meer Alleen” heeft ze een echt spannende thriller geschreven die menig thriller liefhebber in het hart zal doen sluiten, want wat was dit boek weer goed! Spanning van de eerste tot aan de laatste bladzijde πŸ˜€

Nooit meer alleen 1

“In die schelp lag alles besloten wat tot dan toe fijn was geweest in mijn leven. De herinnering aan Tom, die me een goed gevoel over mezelf gaf, die me liet voelen wat het betekende om geliefd te zijn, de herinnering aan een moeder met wie het beter dan ooit ging, de zon, de zee, het strand… Alles wat ik koesterde zat in dit simpele object, dat ze in een seconde voor mijn ogen tot duizend stukjes vertrapte.” β€”blz.209β€”

Cover: 🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟1/2
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟1/2

Happy Reading!

Liefs,

Bren