Review: Prinsessen van het Oosten – Garvin Pouw

Genre: High Fantasy
Uitgever: Godijn Publishing
ISBN: 9789493233959
Uitvoering:  Paperback
Aantal pagina’s: 491
Uitgave: juli 2021

Hartelijk dank aan Uitgeverij Godijn Publishing voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Screenshot_20220105-134812_bolcom

Flaptekst:
Het orakel heeft gesproken. Alle paden leiden naar het oosten, Shutai jaagt zijn begeerde draagsteen na, Vohan zoekt zijn weg naar Imrochran en Vantraxis arriveert aan het hof van de barbarenkoning Hyrath. Ook de geplaagde Emerin zet haar zinnen op een reis oostwaarts. Om de laatste wens van een oude vriend te eren, waagt ze zich aan de beklimming van het hoogste gebergte dat Valtada rijk is. Wat voor geheimen wachten haar tussen die besneeuwde pieken?
In “Prinsessen van het oosten” ligt het accent op de Nara-rijken Lundog en Gashdan. Sturen zij aan op een conflict met het westen of is de dreigende Gordeloorlog slechts een facet in een veel groter plan?

Prinsessen van het oosten is alweer het vierde deel in de High Fantasy serie Valtada – De Kronieken van Azeria van Garvin Pouw. Ik ben van deze wereld gaan houden, ondanks dat ik blijf vallen over dat het lettertype te klein is om me echt lekker op het lezen te kunnen concentreren. Maar de worldbuilding, het verhaal en de personages die deze prachtige wereld met zich meebrengt zijn absoluut geweldig neergezet. In elk deel uit de serie leer je de personages weer beter kennen, wat zijn hun drijfveren, hoe zitten ze in elkaar en wat maakt hun tot de personen die ze zijn. Het maakt ze echt en dat vind ik altijd zo fijn als dat gebeurt tijdens het lezen. Niet elke schrijver heeft dat in zich om de personages voor je ogen tot leven te laten komen natuurlijk. Toch had ik er deze keer langer dan anders voor nodig voordat ik echt in het verhaal zat, niet dat het slecht was, dat absoluut niet, maar het ging een stuk moeizamer dan normaal. Misschien dat dat ook ligt aan dat de wereld toch net iets anders was, waardoor ik weer aan nieuwe dingen moest wennen en de manier van schrijven af en toe wat stroever liep qua bewoordingen. Maar dan nog is het echt wel een goed verhaal en heb ik mezelf er gewoon toe gezet om door te lezen. Na een tijdje kwam ik dan toch echt in het verhaal en voelde me dan wel echt erin gezogen worden. Waarna het me niet meer losliet tot de laatste bladzijde.

20220105_143651

“Dat er niemand is, maakt een plaats als deze nog niet vrij van gevaar.”

Ik vond het boek zeker vermakelijk en heb er absoluut van genoten, maar zoals ik al eerder zei blijft het lettertype me heel erg tegenstaan, het is gewoon net iets te klein om echt lekker weg te lezen. Ik kreeg snel last van vermoeide ogen waardoor ik het boek moest wegleggen, wat ik eigenlijk helemaal niet wou omdat ik het liefste gewoon verder was gaan lezen. Dus ja, dat vond ik echt wel weer jammer. Ondanks dat de start van het boek voor mij niet echt lekker soepel ging, maakte het verhaal dat verderop absoluut weer goed. Avontuur alom en je moet en zal gewoon weten hoe het verder gaat en zal gaan in de volgende delen. De boeken van Garvin zijn zeker aanraders voor de High Fantasy liefhebbers. Wel zou een bookseat aan te raden zijn, omdat de boeken vrij zwaar zijn en je dat na een tijd lezen wel gaat voelen in je polsen. Dus ik zou zeggen schaf die er lekker bij aan of maak er zelf eentje en verlies je daarna in de Valtada wereld en have fun!

“Weet je wat het is, Ferren? Pas wanneer je de dingen kwijtraakt, besef je wat ze voor je betekenen, vooral de kleine dingen. Dingen die je in het normale leven voor lief neemt. Je ziet pas de waarde van ademhalen wanneer je stikt. De waarde van een zonsopkomst wanneer de zon niet terugkeert.”  

Cover: 🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟1/2
Lettertype: 🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟

Happy reading!

Liefs,

Bren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: