Review: Als doden slapen – Mel Hartman

Genre: Urban Fantasy
Uitgever: Hamley Books
Serie: Dodenreeks #3
ISBN: 9789464208566
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 364
Uitgave: 23 november 2021

Hartelijk dank aan Uitgeverij Hamley Books voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Als Doden Slapen - Kaft

Flaptekst:
April Charles is nog niet bekomen van haar vorige avontuur of er wordt haar weer om hulp gevraagd. Dit keer door niemand minder dan Hecate, een hogere elf. Hecate heeft verontrustend nieuws: van de groep miljardairs die van Terr een pretpark voor volwassenen wilde maken, is er een ontsnapt, die nog duisterdere plannen lijkt te hebben.
April heeft haar geliefden eindelijk opgebiecht dat ze geen mens is en neemt hen mee naar de droomwereld, in de hoop dat ze haar dan beter zullen gaan begrijpen. Samen met haar vrienden gaat April op onderzoek uit, terwijl ze ondertussen nog steeds vecht met haar persoonlijke demonen.
Zal April haar geliefde droomwereld en haar relatie kunnen redden zonder zichzelf te verliezen?

En daar lag dit boek dan voor me, het laatste deel uit de trilogie “Dodenreeks” en wederom met een stunning cover. De speling met de kleuren roept echt het mysterieuze op en past perfect bij de droomwereld Terr, het maakt dat je het boek onmiddellijk open wilt slaan en erin wilt gaan beginnen met lezen. En dat heb ik dan ofc ook gelijk gedaan. Dekentje, warme mok thee en de katten erbij en mezelf voor de derde keer heerlijk verliezen in de wereld van April.

Als Doden Slapen - blogtourbanner

“Hoe lelijk moest je zijn dat anderen een roze bril nodig hadden om je aanblik te verdragen?”

De schrijfstijl van Mel Hartman is er een die ik echt puur en alleen bij haar ben tegengekomen, zo spontaan en anders, maar zo ontzettend fijn om te lezen. Het zal voor sommige mensen misschien even wennen zijn, maar ik hou ervan als een schrijver zich zo weet af te splitsen van anderen in het vak. Daarbij is Urban Fantasy ook nog eens een van mijn meest favoriete genres dus ik was elke keer happy wanneer er weer een deel uit kwam. Maar dit is dan toch het laatste…slik…vooral met dat einde! Omg!

Door het hele verhaal heen zit weer een fikse dosis sarcasme en humor verweven, maar ook de spanning en emoties van wat April te doen staat en waar ze in haar relatie doorheen gaat spatten van de bladzijdes af. Niet dat het nou een eng boek is, maar het houd je zeker weten bezig πŸ™‚ Ook leer je in dit laatste deel Zev en Ilse, April haar menselijke relaties beter kennen, waardoor het nu makkelijker is om ook met hun een band te kunnen krijgen, Al is denk ik Hecate toch een van mijn echte favo’s in dit boek, ze heeft gewoon echt iets… maar dat zou natuurlijk ook kunnen omdat ik gek op mythologie ben en een heks ben, dus misschien word ik er er dan sowieso al wel sneller door aangetrokken. Ik moest na het lezen van het boek wel echt even bijkomen want…wtf…dat einde had ik echt zo niet zien aankomen gewoon. En ja, Mel, ik heb je dankwoord na het lezen van het boek gelezen en ik snap het volledig, hoor πŸ™‚

Ik kan toch iedereen wel aanraden de boeken van deze fantastische schrijfster te gaan lezen. Niet alleen zijn ze ontzettend leuk en fijn om te lezen, maar het zijn ook echt juweeltjes om in je boekenkast te hebben staan. Ik ben alleen stiekem wel benieuwd of dit echt het volledige einde van deze serie is…maar dat zal alleen de tijd ons gaan leren.

“Een nieuw hoofdstuk brak voor ons aan. Een compleet anders en spannend leven, maar we zouden het samen doen en dat was het enige wat voor mij telde.”

Cover: 🌟🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟
Happy Reading!
Liefs,

Bren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: