Review: Unwritable – Lotte van den Noort

Genre: Young Adult
Uitgever: Uitgeverij Hamley Books
ISBN: 9789464208047
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 355
Uitgave: 21 Oktober 2021

Hartelijk dank aan Uitgeverij Hamley BooksΒ  voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Unwritable kaft

Flaptekst:
New Orleans, 1930.
Een grote kloof tussen de rijke en arme inwoners van de stad zorgt voor veel spanning. De wees Abbigail Barlow heeft zich noodgedwongen aangesloten bij de verzetsgroep Monte Carlo, die bestaat uit de laatste strijders voor gelijkheid.
Het dagelijks leven van Abbigail is gevuld met vermommingen en gevaarlijke missies, waarnaast ze haar grote geheim moet bewaren voor haar medeverzetsstrijders. Alsof dat nog niet zwaar genoeg is, moet ze dit alles doen in samenwerking met de onuitstaanbare, arrogante Jae Hawkins.
Abbigail vecht hard voor haar geliefde stad. Alles lijkt volgens plan te gaan, tot er duistere geheimen aan het licht komen. Een leven als verzetsstrijder is knap lastig, vooral omdat Jae er opeens zo irritant aantrekkelijk uitziet, gebogen over zijn nieuwe typemachine.

Na haar debuut “Unsinkable” komt Lotte van den Noort met dit boek, “Unwritable“, dat al eens eerder was uitgegeven onder de naam Typewriter. Met haar vorige boek wist Lotte mij volledig voor zich te winnen en ik was dus ook razend benieuwd of dat haar deze keer ook weer zou lukken.
Lotte haar schrijfstijl is heerlijk vlot en al snel wist ze me mee te nemen het verhaal in en wou ik weer fijn blijven doorlezen. Het is een mooi, krachtig, emotioneel, verdrietig, maar gek genoeg ook op sommige momenten een romantisch verhaal, dat zich afspeelt in het New Orleans van 1930. Ik hou echt van verhalen die zich in de geschiedenis afspelen of echt hebben afgespeeld. Al lezend meer te weten komen over hoe het er toentertijd uitzag, hoe het eraan toeging en ga zo maar door, interesseert me gewoon echt veel. Lotte weet dat in dit boek op een ontzettend geloofwaardige manier neer te zetten. En ook de personages zijn zeer goed neergezet. Het was een harde wereld waarin Abby moest zien te overleven, als vrouw tussen al die mannelijke verzetsstrijders en toch weet ze het voor elkaar te krijgen. Ondanks dat er dingen zijn die ze moet doen waar ze echt van gruwelt. De anderen weten echter haar grootste geheim niet en dat moet ook echt verborgen blijven, want als dat uit zou komen zou zelfs tussen de hechte verzetstrijdersgroep best een hoop ellende kunnen uitbreken. Je leert Abby, hoe verder je in het verhaal komt, steeds beter kennen en leeft ook echt met haar mee. Ze is best onzeker, maar tegelijkertijd ontzettend stoer, want doe dat maar eens elke dag wat zij allemaal doet. En dan is Jae ook nog eens onwijs irritant bezig tegen haar, waar ze dat aan verdiend heeft is haar echt een raadsel, maar het lijkt er op dat hij haar absoluut niet mag en hij laat geen gelegenheid voorbij gaan om dat aan haar te laten merken. Maar waarom? Dat weet ze niet…het ergert haar dan ook behoorlijk als ze hem toch stiekem best wel aantrekkelijk vind, misschien zelfs wel meer dan dat…

Unwritable

“Ze wilde dat van Jae horen. Van de arrogante kwal die ze wel achter het behang kon plakken, Jae, die het bloed onder haar nagels vandaan haalde, elke keer weer.’

Het verhaal zit erg goed in elkaar, je moet en zal gewoon weten hoe het af zal gaan lopen. En eigenlijk wou ik dat ook weer niet omdat ik er stiekem voor vreesde. Het verhaal is ontzettend mooi en weet je zo aan te grijpen dat op sommige momenten bij mij de tranen over m’n wangen liepen. Het is geen boek dat je na het uit te hebben gelezen zo weer naast je neerlegt en gelijk weer vergeet, het blijft zeker nog wel een tijdje door sluimeren in je gedachten en juist dat vond ik er toch ook wel weer ontzettend mooi aan.

Unwritable Blogtour Banner

“Hoelang je ook nodig hebt om jezelf te vergeven, zoek me op als je er klaar voor bent. Als dat niet in dit leven is, dan maar in het volgende.”

Cover: 🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟
Happy Reading!
Liefs,

Bren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: