Review: Verdwaald in Tirol – Astrid Habraken

Genre: Literatuur, avontuur, roman
Uitgever: Queesten boekproducties
ISBN: 9789083050003
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 203
Uitgave: April 2020

Hartelijk dank aan Astrid Habraken voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Verdwaald in Tirol - Kaft

Flaptekst:
Stephanie hoeft niet lang na te denken als haar man Lex thuiskomt met het aanbod voor een baan in Oostenrijk. Ze gaan: dit is haar kans om helemaal opnieuw te beginnen. Zonder een idee van hoe ze de dagen in Innsbruck gaat invullen, vertrekt Stephanie naar haar nieuwe woonplaats. Naar een stad die ze niet kent en een appartement waar ze nog nooit binnen is geweest.
Al snel merkt Stephanie dat ze haar oude leven niet zo makkelijk van zich afschudt. Opnieuw beginnen is lastiger dan ze had gedacht. Terwijl Lex zich in zijn werk verliest en veel weg is, worstelt Stephanie steeds meer met zichzelf en met de vraag: wat doe ik hier?

Verdwaald in Tirol is een roman die begint als een avontuur, Stephanie en haar man Lex hebben altijd al gesproken over emigreren en ergens anders (het liefste in Amerika) volledig opnieuw te beginnen. Wanneer Lex via zijn werk dan ook aangeboden krijgt om in Innsbruck een hoge en goede functie te gaan bekleden grijpen ze deze kans met beide handen aan, vooral omdat het hun opstap is naar Amerika, waarvan het de bedoeling is dat ook daar het bedrijf zich zal gaan vestigen en Lex daar binnen korte tijd nodig gaat zijn. Vooral Stephanie laat alles achter, zij runt in Nederland haar eigen bedrijf, heeft daar haar familie en vrienden, maar laat dat allemaal achter zich om zich in Innsbruck te settelen totdat zij hun droom gaan waarmaken… Maar dat lijkt toch wel anders te gaan dan ze gehoopt had.

Verdwaald in Tirol - 01

“Ik weet het niet, lief. Misschien is het mijn wens wel dat ik me thuis ga voelen, daar in dat stadje in de bergen,’ stamel ik uiteindelijk, net voor twaalf uur.”

Het lukt Stephanie maar niet om zich te aarden in Innsbruck, ze vindt hun appartement maar niets en dan vooral de keuken niet, ze kent er bijna niemand en Lex ziet ze nog maar heel weinig. En als hij thuis eet is zijn collega Werner er ook altijd bij, echt tijd samen lijkt er amper nog in te zitten. Dat doet haar verdriet, toch brengt ze het liever niet ter sprake, omdat ze ook geen ruzie wil veroorzaken. Hierdoor neemt Stephanie de beslissing om toch weer opdrachten in Nederland aan te nemen, waardoor ze daar ook vaak naar terug gaat, maar wat begint met opdrachten, eindigt met ook naar vrienden gaan en van dagen en weekendjes worden het weken dat ze zich niet meer in hun nieuwe omgeving laat zien. Je snapt dat dat niet echt lekker gaat in hun relatie. Er moet toch een keer gepraat worden over hoe nu verder. En zou het ook niet slimmer zijn van Stephanie om de beginnende vriendschappen en toegereken handen in Innsbruck eens aan te nemen, want weglopen is toch ook niet de oplossing?

Verdwaald in Tirol is echt een boek waarbij je met een warme mok thee, of chocolademelk jezelf lekker op de bank nestelt en gaat lezen. Stephanie omschrijft ontzettend goed hoe mensen soms hals over kop en zonder er veel bij na te denken hun dromen achterna jagen, wat niet slecht is, want je dromen willen bereiken is zeker een goed iets, maar de realiteit wil soms nog wel eens wat anders laten zien. En dat laat ze zo goed zien, geen weg gaat alleen maar over rozengeur en maneschijn. Elk pad en ieder mens heeft zijn of haar eigen problemen. Het gaat erom dat je het samen aan gaat en ervan maakt wat je kan. Ze heeft een hele fijne schrijfstijl, waardoor je al snel middenin het verhaal zit en graag door wilt lezen om erachter te komen of het ze samen gaat lukken. Want omg, je gunt het ze zo! Het is een mooi verhaal over liefde, dromen achterna jagen en nieuwe werelden ontdekken.

“De weekenden samen zijn geweldig, maar je kunt toch niet van weekend, naar weekend leven? Ik mis het dat ik hem niet alles meer kan vertellen, met hem kan sparren, dat ik niet meer het gevoel heb van wij samen tegen de wereld.”

Covers: 🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟1/2
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟1/2
Papiergeur: 🌟🌟🌟1/2
Overall: 🌟🌟🌟1/2
Happy Reading!
Liefs,

Bren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: