Review: Inspirerend Leven Agenda 2022

Genre: Agenda
Uitgever: Ankh Hermes
ISBN: 9789020217957
Uitvoering: Hardcover
Uitgave: augustus 2021

Hartelijk dank aan Uitgeverij Ankh Hermes  voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Inspirerend Leven Agenda - Kaft

Dit gaat eens een andere recensie worden dan normaal, want ditmaal schrijf ik er niet een over een fictief of non-fictie boek, maar over een agenda voor het jaar 2022. Toen ik de kans kreeg deze te mogen recenseren heb ik die met beide handen aangegrepen, want yup ik houd het liefste al mijn afspraken nog steeds bij in een papieren agenda, ook omdat ik door dingen zelf op te schrijven het makkelijker kan onthouden, maar ook omdat ik een agenda gewoon ontzettend fijn vind en het het liefste ook als een soort dagboekje bij houdt.

Allereerst is de vormgeving van de kaft echt heel erg mooi en rustgevend, ik hou van die kleuren paars zo door elkaar heen verweven en het water met die prachtige maan en de wolken brengt mij al helemaal in een relax mode. Ook is er veel aandacht gegeven aan illustraties binnenin het boek, wat het gewoon echt een ontzettend mooie agenda maakt, waar je het (bijna) zonde gaat vinden om in te schrijven. Maar daar is ‘ie natuurlijk wel voor bedoeld en dat ga ik ook echt doen volgend jaar. Je begint al met een mooie en wijze quote die je tot nadenken zet en je een heel fijn gevoel geeft. Ook is er genoeg ruimte voor je persoonlijke gegevens, de belangrijke data en feestdagen, vakantieperiodes en het jaaroverzicht in maanden. Maar dan nog iets ontzettend gaafs, waar ik echt veel waarde aan hecht, namelijk een maankalender waar voor elke dag van elke maand, het hele jaar door de stand van de maan weergegeven wordt. Hierdoor kun je dit nog makkelijker bijhouden. De maan heeft een grote invloed op ons als mens, de dieren en onze planeet (denk maar aan eb en vloed) dus dit is gewoon zo fijn dat dat erin staat. Tussendoor is er genoeg ruimte voor notities gemaakt waar je op kan schrijven wat jij maar wilt. Ik denk dat ik daar mijn ideeën en plannen op ga schrijven die ik voor het jaar heb en wat ik graag wou willen bereiken, om dan aan het einde van het jaar terug te lezen en te kunnen zien wat er daadwerkelijk van gelukt is 🙂

Inspirerend Leven Agenda - 2

“Het is heel moeilijk maar ook geweldig om niet langer perfect te willen zijn en te beginnen aan de klus om jezelf te worden

Elke maand start met een mooie afbeelding/foto met daarbij de affirmatie voor die maand en wat januari voor jou kan betekenen en waar deze maand voor staat om jezelf te helpen verder te komen en op weg te gaan naar de persoon die jij echt wilt zijn en diep van binnen bent, dit klinkt misschien wat zweverig zoals ik het zeg, maar dat is het echt niet. Het geeft je een steuntje in de rug en helpt je om je die maand te focussen op dat waar die maand voor staat en dat is echt onwijs handig. De teksten zijn erg mooi en ik weet zeker dat ze veel mensen zullen helpen hiermee. Ook begin je elke maand met invullen wat de vorige maand jou gebracht heeft aan momenten die je echt wilt onthouden en met welke intentie jij de nieuwe ingaat. Er is ruimte voor reflecties en notities en dan start jouw nieuwe maand volledig fris.

Inspirerend Leven Agenda - 1

“Alles wat je over jezelf en over het leven leert, maakt je zelfstandiger.”

De agenda is opgedeeld per week, met genoeg regelruimte waar zelfs mensen als ik, met een groot rond handschrift hun afspraken op kwijt kunnen, de weeknummers staan er netjes bij vermeld en elke week heeft zo zijn eigen quote erbij. Ik vond ze echt ontzettend mooi en het geeft zo elke week wel iets extra bijzonders. Elke maand heeft ook zijne eigen kleur en je kunt makkelijk bijhouden waar je bent door het satijnen leeslint, super handig en mooi! Ik ben in ieder geval ontzettend enthousiast over deze agenda en heb ‘m dan ook al klaar liggen voor als het nieuwe jaar begint. Dus twijfel jij nog welke agenda goed bij jou zou passen en hou jij van mindfulness en geïnspireerd worden op een hele mooie manier, dan is deze agenda het zeker voor jou.

“Aandacht is het gereedschap waarmee je je wereld schept”

Cover: 🌟🌟🌟🌟🌟
Inhoud: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟🌟
Illustraties: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟
Happy Reading!
Liefs,

Bren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: