Review: Zwarte koffie, macchiato & takkenthee – Jacodine van de Velde

Genre: Feelgood
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN: 9789492585806
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 273
Uitgave: Juni 2021

Hartelijk dank aan Uitgeverij Dutch Venture Publishing voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Zwarte koffie, macchiato en takkenthee - kaft

Flaptekst:
Sarah heeft een prima leven met haar man Stef en twee dochtertjes Jenna en Liv. Sinds kort heeft ze ook nog eens een leuk baantje in de Bagels & Beans van haar beste vriendin Marit. Kortom, het leven lacht haar toe. Maar toch bekruipt haar soms een onbestemd gevoel. Steeds vaker maakt Stef opmerkingen waardoor ze zich onzeker gaat voelen. Ze probeert hem zoveel mogelijk tegemoet te komen, tot haar duidelijk wordt dat zij de enige is die bereid is te vechten voor hun huwelijk.
Sarah belandt in een rollercoaster aan emoties. Haar wereld staat volledig op z’n kop…net als haar woonkamer, wanneer op een ochtend blijkt dat Sinterklaas niet alleen voor haar dochters is langs geweest en ze op een wel heel ludieke manier op een blind date wordt gevraagd. Is dit het werk van Stef? Of van die sexy Macchiato-man die duidelijk een oogje op haar heeft?

Zwarte koffie, macchiato en takkenthee

Wat was dit een fijn boek om te lezen. Ik ben echt gek op feelgoods, ze kunnen je echt even dat momentje van bijkomen en weer dat lekker-in-je-vel gevoel geven, als je dat zelf even niet zat. Jacodine heeft een fijne, spontane schrijfstijl. Al snel nadat ik begon met lezen wou ik het boek gewoon niet wegleggen. De personages zijn geloofwaardig, je zou ze bijvoorbeeld zelf kunnen kennen. De situatie waar Sarah inzit is voor ik denk best wat mensen herkenbaar en maakt ook al snel dat je makkelijk een band met haar kan vormen. Dit zal veel lezers dan ook zeker aanspreken.

Zwarte koffie, macchiato en takkenthee - banner

“Wie ik ben kan ik nog niet zeggen, maar op pakjesavond zullen de Sint en ik een bezoekje bij jullie afleggen.”

Ik vond het echt een leuk en vermakelijk verhaal, origineel nou ook weer niet, maar dat is natuurlijk wel vaker het geval bij dit genre. Je vindt er altijd wel wat dingetjes in die je al kent uit vorige boeken, maar dat stoort echt totaal niet. Ik heb er dan ook echt van genoten om dit boek te lezen en ben ook zeer zeker benieuwd naar Jacodine haar volgende boeken. Dus hou jij van een fijne, makkelijk leesbare en ook echt gezellige feelgood, met een serieuze lijn door het verhaal, dan zit je met dit boek absoluut goed!

Cover: 🌟🌟🌟1/2
Vertelling: 🌟🌟🌟1/2
Originaliteit: 🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟1/2
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟1/2

Happy Reading!

Liefs,

Bren

One Comment on “Review: Zwarte koffie, macchiato & takkenthee – Jacodine van de Velde

  1. Bren, Once again your honest review gives credence to your book reviews. It sounds like this feel good genre made you “feel good” when you stated that you “really enjoyed reading this book” and that you are curious about the author’s books to come in the future. However, your reservation is that the storyline is not very original, which is typical with the feel good genre you said.. Yet, you do tell readers that the story is nice & entertaining; “…easy to read and also really cozy feel-good, with a serious line through the story.” I laughed that in the ratings you rated the Font & Paper Smell 4 Star over the others at 3/12 Stars!!! No doubt Font is important to publishers. But Paper Smell makes me laugh. What impresses me with any book is the quality of the bond & the edges of the pages, beautifully rough or cut straight. –Super review, Bren….HONEST!!! Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: