Review: Sahana – Ruby Coene

Genre: Young Adult
Uitgever: Dutch Venture Publishing
ISBN: 9789492585776
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 320
Uitgave: Juni 2021

Hartelijk dank aan Uitgeverij Dutch Venture Publishing voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Sahana - Kaft

Flaptekst:
Zeven Grote Huizen herrezen onder de ruΓ―nes van de vroegere wereldsteden.
Zeven Grote Families beloofden de vrede voorgoed te bewaren.
De zestienjarige Nyah
ziet de zon slechts twee keer per jaar. De rest van de tijd verblijft ze onder de grond. Hier werkt ze voor een van de Grote Families in ruil voor bescherming tegen de straling die de Laatste Oorlog veroorzaakt heeft. Dat ziet Nyah tijdens haar werk gruwelijke beelden van de buitenwereld: het zijn de bebloede velden die ze al jaren in haar dromen ziet.
Voordat ze de kans krijgt te achterhalen hoe die verboden beelden in haar dromen terecht zijn gekomen, wordt ze verkocht aan de erfgenaam van de meest beruchte Grote Familie. Nu ze een gevangene is van deze grillige jongen, zal ze nooit meer kans zien de waarheid over haar dromen te achterhalen…tenzij ze vlucht.
Al snel blijkt dat ze niet zomaar kan weglopen voor wat haar is overkomen. Om echt vrij te zijn moet ze de laatste restjes van haar veiligheid opgeven en de waarheid achterhalen over haar verleden en de rol die ze speelt in Nieuw-Europa. Pas als ze weet waar ze voor vecht, zal ze kunnen winnen.

“Als je niet weet waarvoor je vecht, zul je nooit winnen.”

De cover van het boek maakte me al gelijk nieuwsgierig naar het verhaal, want wat is die gaaf en wat een prachtig kleurgebruik, de achterflap maakte dat ik het 100% zeker weten wou lezen. Wat was dit een ontzettend gaaf boek. Al snel zat ik volledig in het verhaal en werd ik de wereld van Nyah ingezogen. Het is een dystopisch verhaal, waarin de wereld door de laatste Grote Oorlog zo erg is verpest door straling dat mensen amper tot niet meer buiten kunnen komen. Slechts twee keer per jaar, met de zomer- en winterzonnewende mag iedereen even naar buiten toe. Verder leeft de mensheid onder de grond. Het is een volkomen oneerlijke wereld waarin de massa onderdrukt wordt en maar te doen hebben wat de Grote Families hen opdragen. Een wereld waar een lach bijna niet voorkomt…Nyah wordt bruusk bij haar ouders weggehaald en verkocht aan een van de grootste hufters van dit verhaal, Charles George, de erfgenaam van het Leeuwenhuis. Hij behandelt “zijn” meisjes als zijn bezit en eist van ze dat ze doen wat hij wil, zo niet staat ze een verschrikkelijk lot te wachten. Een waarbij een gewone dood misschien nog wel de beste zou zijn… Nyah probeert in het begin nog op hem in te praten, maar komt er al snel achter dat haar enige uitweg vluchten is…

Sahana - 1

“Jij hebt de mogelijkheid om het beter te doen, de macht om niet dezelfde fouten te maken als de mensen van toen. Jij bent de enige die de kans heeft om echte vrede te brengen. Om echt iets goeds te doen. Om te luisteren naar mensen en het geweld te stoppen.”

Ik hou echt van dystopische verhalen, ik heb werkelijk een aantal planken in mijn boekenkast vol staan met dit genre. Een tijd lang leek het alsof dit soort verhalen er amper nog waren, maar gelukkig is daar dan Sahana, een dystopisch young adult verhaal. En het is echt gaaf. Nyah is een personage waar ik me al snel verbonden mee voelde, ik leefde ontzettend met haar mee, maar bewonderde haar eigenwijsheid en haar kracht ook enorm. Het boek heeft een ontzettend fijne spanningsboog, met soms echt wel gruwelijke dingen die erin gebeuren. De personages zijn erg goed neergezet en Ruby Coene heeft een fijne schrijfstijl wat er nog eens extra aan bijdroeg dat ik werkelijk door het verhaal heen vloog. Ik hoop dan ook echt dat er een vervolg op gaat komen…want dat einde…en ik wil gewoon echt zo graag meer weten over deze wereld en hoe nu verder.

Sahana - Banner

‘Zij zijn de belichaming van alles wat er mis is in onze wereld. De mensen met macht hebben alles terwijl de rest wegkwijnt. Nooit echt volle magen, nooit echt veilig zijn en nooit echt helemaal van jezelf kunnen zijn. De machtigen hebben alle rijkdom, meer eten dan ze op kunnen, de meest extravagante kleding. Voor ons is vanaf het moment dat we geboren worden ons hele leven vastgelegd.”

Cover: 🌟🌟🌟🌟1/2
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟1/2
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟Happy Reading!

Liefs,

Bren

2 Comments on “Review: Sahana – Ruby Coene

  1. Bren, No doubt left here of your approval from your strong review favoring this Young Adult novel, “SAHANA,” by author RUBY COENE!!! So you favor the dystopian genre & bonded with main character Nyah & her underground existence along with the masses of population oppressed by the Big Families. I love the quotation, β€œIf you don’t know what you’re fighting for, you’ll never win.” Apparently Nyan “knows”!!! Bren, you wrote an exciting review here! Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: