Review: De Weddenschap – José Kruijer

Genre: Literaire roman / Thriller
Uitgever: Godijn Publishing
ISBN: 9789493157682
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 322
Uitgave: Oktober 2020

Hartelijk dank aan Uitgeverij Godijn Publishing voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

De Weddenschap - Kaft

Als je de waarheid vertelt, wordt het onderdeel van je verleden. Als je liegt, wordt het onderdeel van je toekomst. Een weddenschap met zichzelf zet het leven van Dieke Wielinga compleet op zijn kop. Ze vlucht naar een andere provincie om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Als jaren later de levens van haar kinderen in gevaar komen door een cruciale fout uit haar verleden, gaat ze de confrontatie met haar belager aan. Wie heeft het op haar gemunt, en is ze nog op tijd?

Dieke Wielinga loopt al vanaf haar achttiende met een groot geheim dat ze voor alles en iedereen verborgen houdt. Ze lijkt het achter zich te hebben gelaten, maar niets is minder waar. Haar privéleven is toch niet zo perfect als dat ze het graag gezien zou hebben en als ze dan eindelijk de keuze maakt om voor haarzelf te kiezen, vindt ze dat het nu toch eigenlijk ook wel echt tijd is om ook een streep te trekken door haar verleden. Ze neemt de stap om naar Friesland te gaan en ervoor te zorgen dat het nu weleens klaar mag zijn ermee en dat de enige persoon die haar geheim kent echt zijn mond blijft houden, zodat zij nu eindelijk vrij mag leven. Maar gaat het haar ook echt lukken om het verleden achter haar te laten of is het daar eigenlijk al veel te laat voor?

De weddenschap is een thriller/roman die gegarandeerd staat voor best wat uurtjes leesvermaak. Heb ik betere gelezen, absoluut. Maar ik heb me daarom zeker niet minder vermaakt met het lezen van dit boek. Er zit van begin tot eind echt wel een spanningsboog in het verhaal en ik wou ook zeker weten hoe het af zou lopen, maar het was het voor mij toch net niet helemaal. Misschien omdat ik bij thrillers echt hou van dat puntje op je stoel zitten gevoel en dat deed dit boek het niet voor mij. Ook vond ik dat sommige dingen Dieke wel erg makkelijk afgingen, zoals een huis kopen, haar bedrijf opzetten en al… dat gaat in het echte leven toch wel even een stukkie lastiger. En zulke dingetjes waren voor mij gewoon wat ongeloofwaardig en haalden me soms wat uit het verhaal.

De Weddenschap - 1

José Kruijer heeft zeker een prettige schrijfstijl waardoor je wel makkelijk door het boek heen gaat, op de paar minpuntjes na dan die ik al eerder heb genoemd. Denk dan ook dat veel mensen dit boek absoluut heel erg fijn gaan vinden om te lezen. Het verhaal wordt verteld vanuit Dieke en degene die op zoek is naar haar. Dit boek is denk ik een perfect boek om op vakantie te lezen of als je lekker even niets te doen hebt en in je tuin of op het balkon lekker onderuit wilt met een boek en een kopje thee of misschien wel een ander drankje.

Cover: 🌟🌟🌟1/2
Vertelling: 🌟🌟🌟1/2
Originaliteit: 🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟

Happy Reading!

Liefs,

Bren

One Comment on “Review: De Weddenschap – José Kruijer

  1. Bren, Your review of “THE BET,” by JOSÉ KRUIJERs, is really “grounded” in honest balance, recommending this thriller as good pastime reading but not a ringing endorsement of great praise. I like that quality of honesty you bring to your reviews. Don’t you love that quotation in the caption under the cover photo that refers to the main character, Dieke Wielinga, & her life???!!! “When you tell the truth, it becomes part of your past. When you lie, it becomes part of your future.” –Love this quotation! Isn’t it the truth, Bren!!! –Compliments, Bren, on your review here! Phil

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: