Review: De Woestijndief — Emmelie Arents

Genre: Young Adult / Fantasy
Uitgever: Hamley Books
Serie: Dievenreeks #1
ISBN: 9789463967693
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 416
Uitgave: 21 april 2021

Hartelijk dank aan Uitgeverij Hamley Books voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

De Woestijndief - Kaft

Flaptekst:
Taran kan stelen als de beste. Wanneer zijn laatste diefstal eindigt in een drama, wordt zijn broer Amir gekozen om deel te nemen aan het Labyrint, een magisch spel waar criminelen strijden voor vrijheid.
Vastberaden om zijn broer te redden, raakt Taran verstrikt in de duistere geheimen van magie.

“Degenen die bereid zijn om een verschil te maken, moeten ook bereid zijn om te falen.”

Wat was De Woestijndief weer een ontzettend gaaf verhaal. Ik was al fan na haar boek “Het hart van de Adelaar” (recensie kun je hier lezen) te hebben gelezen, maar damn dit boek is ook onwijs gaaf. Emmelie Arents wordt ook wel de Vlaamse Leigh Bardugo genoemd, een van mijn meest favoriete schrijvers ooit en heel eerlijk, ik kan niet anders dan het hiermee eens zijn.

De Woestijndief - 1

“En soms maken we onze eigen keuzes, ervan overtuigd dat we het juiste doen. En deden we precies het tegenovergestelde.”

De cover nodigt gelijk uit tot lezen, het is in prachtige rustige aardetinten en geeft een heerlijke oosterse sfeer weg, je kan gewoon niet anders dan het boek openen en beginnen met lezen..en lezen…en lezen. Want wegleggen is er met dit boek niet zomaar even bij. Het artwork bij elk hoofdstuk is wederom prachtig gedaan en past echt zo ontzettend goed bij de stijl van het verhaal. Ik hou er echt zo van en het bracht ook echt nog meer extra leesplezier. Emmelie Arents heeft met dit boek wederom een ijzersterk verhaal weten neer te zetten, met een geweldige world-building. Vanaf de eerste pagina word je meegezogen het verhaal in en mede door haar beeldende schrijfstijl zie je alles voor je tot leven komen. Bij elk hoofdstuk wordt goed weergegeven door middel van de naam, vanuit welk personage het verhaal verteld wordt. De personages zijn ontzettend goed neergezet en voelen al snel als vrienden aan. Vanaf het begin af aan zit de spanning al goed in het boek en bouwt zich hoe verder het verhaal gaat meer en meer op. Dit is geen boek dat je even oppakt om na een of twee hoofdstukken weer naast je neer te leggen, want je wilt gewoon weten hoe het verder gaat. En dan dat einde….ik kan eigenlijk niet wachten tot ik weet hoe dit verhaal zich verder zal gaan ontpoppen in het tweede deel “De Meesterdief“, maar ik wacht braaf geduldig af…

De Woestijndief - Banner

“Een compliment accepteren betekend niet dat je te trots bent, maar dat je ook bereid bent iets terug te krijgen wanneer je altijd geeft.”

Dus ben jij op zoek naar een goed, spannend en mooi fantasy verhaal, stop dan met zoeken en echt schaf Emmelie haar boek aan, het is echt zo ontzettend goed. En buiten dat het verhaal onwijs gaaf is, staat dit pareltje ook echt onwijs mooi in je boekenkast bij de rest van je collectie.

“Ik zal altijd terugkomen, zelfs als je me nooit meer wilt zien.”

Cover: 🌟🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!

Liefs,

Bren

2 Comments on “Review: De Woestijndief — Emmelie Arents

  1. Bren, “THE DESERT THIEF,” by EMMELIE ARENTS, as young adult fantasy, is as good as your favorite writer, Leigh Bardugo, starting with the cover & artwork in each chapter, the strong storyline, & the characters who become your friends!!! And you said the tension in the story drives the reader to keep reading until the end so that you can’t wait for the author’s next book in the series. And FIVE STARS all around in your ratings!!! –Strong review, Bren!!! Phil

    Geliked door 2 people

  2. Pingback: Review: De Meesterdief – Emmelie Arents – The Book Dragon's Nook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: