Review: In de knel — Heleen Smit

Genre: Polderthriller / Thriller
Uitgever: De Crime Compagnie
Serie:
ISBN: 9789461094742
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 276
Uitgave: April 2021

Hartelijk dank aan Uitgeverij De Crime Compagnie voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

In de knel - kaft

Flaptekst:
De wanorde is groter dan ooit op de boerderij van haar ouders. Kan Noor het bedrijf nog redden en ten koste van wat?
Noor Aalberts is gelukkig met haar stadse leven in Amsterdam, al staat dat in groot contrast met haar jeugd in de Achterhoek. Na een noodkreet van een familielid keert Noor terug naar de boerderij waar ze is opgegroeid. Ze treft een complete chaos aan en haar vader is nergens te bekennen…

Noor krijgt tijdens een meeting op haar werk een telefoontje van haar oma of ze alsjeblieft naar huis kan komen want het gaat slecht met haar opa. Na wikken en wegen besluit ze erheen te gaan, waar ze eigenlijk had besloten nooit meer terug te keren naar de boerderij, maar haar opa en oma zijn altijd belangrijk voor haar geweest dus wil ze hun nu toch ook zeker niet laten zitten…
Wanneer Noor aankomt bij haar opa en oma lijkt het toch iets anders in elkaar te steken dan wat haar aan de telefoon was verteld, haar vader is verdwenen en niemand weet waar hij is. Al beweert iedereen dat hij echt wel weer terugkomt omdat dit wel vaker schijnt voor te komen.
Noor vindt het maar een vreemd verhaal en vertrouwd er weinig van, al snel merkt ze dat er zich vreemde dingen op en rond de boerderij afspelen en ondanks dat ze het liefste gewoon naar huis zou keren en de boel de boel laten, besluit ze te blijven en uit te zoeken wat hier in vredesnaam allemaal aan de hand is. Maar of dat nou wel zo’n slim idee is? Wat is er met Noor haar vader gebeurd, waar is hij en wie zijn die duistere figuren die zich op het land begeven? Hoe langer ze op de boerderij verblijft hoe meer ze betrokken raakt bij alles…en dat is nou net wat ze absoluut niet wil.

In de knel - 1

“Hoe jullie persoonlijke verhouding ligt, maakt voor mij geen enkel verschil. Als u zijn belangen op het bedrijf blijft behartigen, kloppen we vroeg of laat bij u aan. Daar kunt u van op aan.”

In de knel is een thriller die rap wegleest, het heeft een fijne leesflow, fijne korte hoofdstukken en Heleen Smit haar schrijfstijl is vlot en beeldend, waardoor je het boek in rap tempo uit hebt. Echt heel spannend vond ik ‘m niet echt, maar het verhaal zit zeker wel goed in elkaar. En wat is Noor haar familie geflipt zeg… Ik snap haar wel dat ze het liefste weer rechtsomkeert zou maken naar Amsterdam. Het verhaal wordt vertelt vanuit het heden via Noor en vanuit het verleden via Noor haar vader. Hoe verder je komt hoe meer je duidelijk wordt, maar toch weet Heleen Smit je ook weer aardig op een dwaalspoor te zetten met de verschillende plottwists die ze in het verhaal heeft verwerkt. Al met al is het zeker een boek die je in zijn greep weet te houden en veel thrillerlezers zullen er dan ook echt van genieten. En dat het zich op en rondom een boerderij afspeelt zie je ook niet vaak, dus dat vond ik ook echt wel heel erg tof gedaan eigenlijk.

“Met een mengeling van angst en haat keek ze door haar tranen naar hem op. Als ze het zou kunnen zou ze het uiteinde van de bezemsteel met plezier in Tumors oog rammen.”

Cover: 🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟1/2
Verhaal: 🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟

Happy Reading!

Liefs,

Bren

One Comment on “Review: In de knel — Heleen Smit

  1. Bren, Sounds like a simple enough thriller storyline novel even for me to follow! I was wondering what a Polderthriller is. Author Heleen Smit’s “In A Pinch” sounds neat with its plot twists!!! –A nice, simple review, Bren, & an honest appraisal!!! Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: