Review: De Nepvampier – Sophia Drenth

Genre: Jeugd
Uitgever: Hamley Books
Serie: De bloedstollende avonturen van Vladimir von Rotenbeck #1
ISBN: 9789463967976
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 211
Uitgave: 8 mei 2021

Hartelijk dank aan Uitgeverij Hamley Books voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

De Nepvampier - Kaft

Flaptekst:
Boze darmen, jeuk aan zijn kladden en een reusachtige pukkel op zijn neus. Vladimir von Rotenbeck is geen gewone vampier. Bloed maakt hem ziek tot op het bot, een kwaal die hem tot de schande van zijn familie maakt.
Vladimir zweert dat hij op de Nacht der Doden weer bloed zal kunnen drinken. Tijdens zijn speurtocht naar een geneesmiddel maakt hij kennis met het waarzegmeisje Naswikka. Zij vertelt hem dat er een groter gevaar op de loer ligt dan boze darmen. Op de Nacht der Doden zal een vampierjager Knekelstein onveilig maken. Zijn doel: alle vampiers uitroeien.
Durft Vladimir een held te worden en zijn moeder en zussen te redden, ook al vinden zij hem een waardeloze nepvampier?

Hoewel we bijna alle boeken van Sophia Drenth in huis hebben staan, ben ik er door de drukte en alle recensie-exemplaren elke keer gewoon nog steeds niet aan toe gekomen ze allemaal te gaan lezen. En ik wil ze juist zo graag lezen! Maar dat komt toch hopelijk binnenkort wel eens goed. Nu Sophia bij Hamley Books als jeugdauteur debuteert, was ik dan ook echt ontzettend nieuwsgierig hoe dit boek zou zijn.

Allereerst is de kaft echt ontzettend gaaf voor een jeugdboek over een vampier…nou ja…een nepvampier dan in Vladimir zijn geval. De kleuren zijn ontzettend goed gekozen en het kasteel met de vleermuizen en de volle maan op de achtergrond zal vele kinderhartjes doen kloppen van spanning wat er allemaal gaat gebeuren in het verhaal. Echt heel gaaf gekozen. Ik zou het boek dan ook zeker in de winkel hebben opgepakt, al was het alleen maar voor de cover.

De Nepvampier - 1

“Mensen werd geleerd om bang te zijn voor monsters, zoals vampiers werd geleerd om bang te zijn voor de zon.”

Het verhaal speelt zich af in het monsterdorp Knekelstein, een plek waar alleen maar monsters leven die wij mensen kennen uit mythen, verhalen en vast ook wel uit nachtmerries. De mensen leven aan de andere kant van het gevaarlijke Grimgruwelbos. Eens per jaar komen ze naar Knekelstein om daar gezamenlijk de Nacht der Doden te vieren. En ook dit jaar is daar geen uitzondering op.

Het verhaal is erg beeldend geschreven waardoor je alles al snel tot je ogen tot leven ziet komen (of je dat nou wilt of niet, hahaha), het leest lekker vlot weg en heeft een leuke spanningsboog. Ik weet zeker dat kinderen die van enge verhaaltjes houden deze serie geweldig zullen vinden. Eerst vond ik het wel wat jammer dat bijvoorbeeld een vampier in dit verhaal geen spiegelbeeld heeft, niet tegen knoflook zou kunnen en meer van de standaard dingetjes, maar later had ik wel echt zoiets van come on Bren, het is een verhaal voor kinderen, dan kan dit gewoon nog. En zo is het ook gewoon, dus toen boeide het me ook totaal niet meer, het is en blijft gewoon een leuk verhaal om te lezen. Ik had het ook echt binnen no time uit. De illustraties in het boek passen er perfect bij ook. En het allermooiste vind ik de lessen die Sophia in het verhaal heeft verwerkt. Zoals, anders zijn dan anderen is niet erg, het maakt je je juist tot de persoon wie jij bent en daar is er altijd maar een van en daar moet je gewoon lekker trots op zijn. Want zo leuk is het heel eerlijk gezegd toch ook niet om maar hetzelfde te zijn als ieder ander, zeg nou zelf…

De Nepvampier - Banner

“Hij was anders dan alle vampiers en in dat anders zijn school zijn kracht.”

Cover: 🌟🌟🌟🌟½
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟Happy Reading!

Liefs,

Bren

One Comment on “Review: De Nepvampier – Sophia Drenth

  1. Bren, A good book for kids about a vampire… a fake vampire, Vladimir!!! And a great book cover! You always like a book with a message or lessons; like it is OK to be different & not like everyone else & be yourself! –Nice review, Bren. Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: