Review: Darth Vader – Dark Lord of the Sith Vol. 2

Genre: Scifi / Comic
Uitgever: Marvel
Serie: Dark Lord of the Sith
ISBN: 9781302925451
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 336
Uitgave: Augustus 2020

Na het lezen van de eersteΒ Dark Lord of the Sith omnibus van Marvel wist ik dat ik het tweede deel wilde lezen. Deze omnibus bevat de Darth Vader comics #13 t/m #25 uit 2017 en de Darth Vader comic uit 2017. Zoals gewoonlijk is het ook dit keer weer genieten van het prachtige artwork door Giuseppe Camuncoli.

darthvaderannual2

In de comics volgen we Vader bij de invasie van Mon Cala, de thuiswereld van onder andere Admiral Ackbar. Dat ze zich niet zomaar door de Empire laten inpalmen is al snel duidelijk en mede dankzij de vindingrijkheid van het volk weten ze zich lang staande te houden. Weet Vader hier verandering in te brengen?

Een andere verhaallijn waar ik enorm van genoten heb is die van de oorsprong van Darth Vader’s kasteel op Mustafar, de planeet waar hij notabene voor dood achtergelaten was door zijn voormalige meester, Obi Wan Kenobi. Zo kom je erachter waarom hij dan ook exact deze planeet kiest als de zijne.

Darth Vader is natuurlijk het gezicht van Star Wars en ik vond het ook dit keer weer erg gaaf om meer te weten te komen over hoe hij nu in elkaar steekt en wat hem drijft. Deze comics doen erg hun best om het gat op te vullen tussen de films en series en geven Darth Vader nog meer diepgang. Voor fans zijn deze comics dan ook echt must-read materiaal, wat mij betreft.

Cover: 🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟½
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟½
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟½
Happy Reading!

Liefs,

Jeffrey

One Comment on “Review: Darth Vader – Dark Lord of the Sith Vol. 2

  1. Jeffrey, Once again your review of these comics on Dark Vader help me to discuss Star Wars with my kids & grandkids!!! And thanks for teaching me about Giuseppe Camuncoli, the illustrator! Now even I remember & know about the character Obi Wan Kenobi from the original movies! –Very enjoyable review! Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: