Review: Why I Write — George Orwell

Genre: Non-fictie
Uitgever: Penguin Books
ISBN: 978-0-14-101900-0
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 120
Uitgave: 2004

Why I write door George Orwell was een boek dat al een tijdje op mijn wishlist stond om te lezen. George Orwell, de meester achter het wereldberoemde boek ‘1984’, wat een dystopische toekomst voorschotelt waarin “Big Brother” alles ziet wat je doet en de geschiedenis continu herschreven wordt. Ik dacht dat dit boek dan ook interessant zou worden, hoewel het aan de dunne kant is, maar dat is juist ook wel eens fijn, toch?

Why I Write

Why I write is een compilatie van een aantal essays van George Orwell. Dit wist ik van tevoren niet toen ik begon te lezen. Na een stukje waarvan ik dacht dat het de introductie was waarom de beste man schrijft krijgen we een essay voorgeschoteld over hoe Engeland in elkaar steekt. Hoewel redelijk interessant snapte ik niet helemaal waarom dit in een boek stond met de titel Why I write. Daarna volgt een kortverhaal getiteld “A hanging”, waarin we de typische manier van vertellen van George Orwell weer zien, met een ironisch einde en alles. Het slotstuk heet “Politics and the English Language” en ook dit is weer een essay over de Engelse taal en hoe deze steeds verder in verval raakt door gebruik van onnodig moeilijke woorden die niet duidelijk een boodschap kunnen overbrengen, aldus George Orwell.

Why I Write 1

Helaas is dit boek totaal niet wat ik ervan verwacht had en hoewel ‘1984’ en ‘Animal Farm’ behoren tot mijn favoriete boeken slaat Penguin met dit boekje de plank totaal mis wat mij betreft. Ik had gehoopt op een semi-autobiografisch boek met de redenen waarom George Orwell schreef en misschien tips voor aspirerende schrijvers. Helaas kwam ik bedrogen uit en vraag ik me een beetje af waarom ik mijn tijd aan dit boek heb verdaan. Omdat het dun was heb ik hem uitgelezen, maar de essays waren ook erg gedateerd en hebben me bijzonder weinig inzichten gegeven. Erg jammer, want dit boek leek me juist zo interessant. Door de misleidende titel en de gedateerde inhoud kan ik dit boek dan ook geen hoog cijfer geven en eindig ik op een zeer magere twee sterren.

Cover: 🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟
Inhoud: 🌟
Lettertype: 🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟
Happy Reading!

Liefs,

Jefrey

One Comment on “Review: Why I Write — George Orwell

  1. Jeffrey, Your disappointment is clearly justified with Penguin packaging these George Orwell essays as incites for an author with the title, “Why I write.” I do like the quote on the cover, presumably from Orwell. Note at the bottom of the cover the publisher says, “Great Ideas,” perhaps the only clue to the fact that, as you said, “Why I Write is a compilation of a number of George Orwell’s essays.” Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: