Review: Chakra kracht voor vrouwen – Lisa Erickson

Genre: Persoonlijke ontwikkeling / Mindfulness / spiritualiteit
Uitgever: AnkhHermes
ISBN: 9789020217339
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 294
Uitgave: januari 2021

Hartelijk dank aan Uitgeverij AnkHermes voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Chakra kracht voor vrouwen - Kaft

Toen ik dit boek zag was mijn interesse gelijk gewekt en niet alleen omdat het een prachtige cover heeft, maar ook omdat ik altijd graag meer leer over de chakra’s en ik vond het stukje dat er extra aandacht wordt gegeven in het boek aan seksueel trauma ook erg belangrijk . Ik ben dan ook begonnen met lezen in het boek en het is echt onwijs interessant! Niets zweverigs aan mocht je daar bang voor zijn, hou ik namelijk ook niet van πŸ™‚ Lisa Erickson geeft op een hele duidelijke en begrijpelijke manier weer hoe wij vrouwen onze energie en chakratools het beste kunnen gebruiken en leren door middel van oefeningen in het boek en de meditaties die op haar site staan er mee aan de slag te gaan. Ikzelf heb altijd gewerkt met de chakra’s via de Tree of Life methode, maar mijn interesse ging steeds meer richting reiki. Om reiki te kunnen leren moet je echter vaak een behoorlijke som geld neertellen en aangezien ik dat jammer genoeg niet heb, leek dit boek me dan ook echt perfect om nog meer te leren erover dan ik al weet. Nooit te oud om te leren, toch?! Natuurlijk was het de vraag of dat ook echt zo zou zijn, maar al heel snel werd me tijdens het lezen duidelijk dat Lisa absoluut weet waar ze over praat en daarbij heeft ze een ontzettend fijne, vlotte en toegankelijke schrijfstijl. Wat ik ook ontzettend goed vind is dat ze veel aandacht schenkt aan vrouwen die het slachtoffer zijn geweest van seksueel misbruik en ze geeft ook echt ontzettend nuttige tips en oefeningen daarover. Wel waarschuwt ze ook dat je niet moet schromen om professionele hulp in te schakelen bij een deskundige als dat voor jou nodig is. En dat raad ze dan ook echt ten zeerste aan.
Chakra kracht voor vrouwen 2
“Waarheid: Mijn misbruiker of aanrander heeft misbruik gemaakt van zijn macht om mij pijn te doen en te kwetsen. Maar het is mogelijk voor mij om te helen. Hij heeft me niets afgenomen en heeft niets dat ik terug moet krijgen. Ik ben klaar met hem.”
De schrijfster leert je middels dit boek om je grenzen te stellen, jouw persoonlijke doelen te bereiken met behulp van de chakratools en om je stress te leren managen. Je leert met je chakra’s en je vrouwelijke energie te werken, onze energie als vrouw zijnde is namelijk anders dan hoe het bij mannen werkt. Dit doet ze door middel van een heel heldere en begrijpelijke uitleg te geven hoe dit werkt voor ons. In elk van de twaalf hoofdstukken geeft ze je oefeningen mee om met dat chakra aan de gang te gaan, ook kun je de meditaties op haar site als ondersteuning erbij aanzetten. Ze legt erin uit hoe jij je chakratools kunt gaan gebruiken en geeft vele tips.
Chakra kracht voor vrouwen 3
“Het werkt het beste om de tools een voor een te leren en er een bepaalde periode mee te werken en dan verder te gaan. De eerste zeven chakratools zijn gericht op een chakra en vormen een basis voor de latere tools. Mijn voorstel is om je één chakratool per week aan te leren en te gebruiken en dat twaalf weken lang.”
Ik heb nog niet die volledige twaalf weken de tijd ervoor genomen, ik heb het boek eerst gelezen, tussendoor wel wat oefeningen gedaan en merkte al vrij snel dat ik er baat bij had. Nu mediteer ik al wel heel wat jaartjes, dus dat is voor mij misschien dan al wat makkelijker, maar dat kun je jezelf goed aanleren en met de hulp van dit boek gaat dat je zeker lukken. Ik ga er dan ook echt mee verder om zo alle chakratools toe te passen en er beter mee te leren werken. Ikzelf heb seksueel misbruik meegemaakt, al op idioot jonge leeftijd en dat is iets wat je voor het leven kan tekenen, maar waar je wel zelf ook anders in kan gaan staan om ermee te leren leven. En ja, dit is verre van makkelijk, maar het is te doen. Heb ik soms nog nachtmerries? Ja die heb ik. Heb ik soms nog hevige PTSS aanvallen en al? Ja, die ook. Maar toch had ik al voor ik dit boek las, ver ervoor, besloten om niemand die mij pijn heeft gedaan nog enige vat op mijn leven te geven. En dat geeft je werkelijk een ongelooflijke bevrijding. In dit boek geeft Lisa nog veel meer tips om er nog beter mee om te gaan en sommigen daarvan wil ik dan ook zeker aan gaan leren nog. Het is absoluut een boek dat je kan ondersteunen bij dit proces, maar ook bij allerlei andere processen die je doormaakt in je leven. Van de simpele dingen tot veel verder.
Chakra kracht voor vrouwen 1
“We kunnen gemakkelijk het gevoel verliezen van wie we zijn en gevangen zitten in het eindeloze spel van ons aanpassen aan wat mensen van ons willen. Sociale media versterken deze neiging vaak, omdat we smachten naar likes voor onze posts, als een vorm van bevestiging.”
Dit boek kan ons vrouwen helpen om onze groei en heling in werking te zetten met de behulp van onze eigen vrouwelijke energie en chakratools. Voor de korte, maar ook zeker voor de lange termijn. Het kan je helpen om beter om te gaan met pijn uit het verleden, maar je ook beter weerbaar maken voor de tijd waar we nu in leven. Het is een fijn boek, dat je zeker ondersteuning kan bieden op de weg die nog voor je ligt. Ik vind het zeker een absolute aanrader.
Cover: 🌟🌟🌟🌟1/2
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟1/2
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟1/2

Happy Reading!

Liefs,

Bren

One Comment on “Review: Chakra kracht voor vrouwen – Lisa Erickson

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: