Review: Als doden spreken – Mel Hartman

Genre: Urban Fantasy
Uitgever: Hamley Books
Serie: Dodenreeks #2
ISBN: 9789463967648
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 301
Uitgave: 18 februari 2021

Hartelijk dank aan Uitgeverij Hamley Books voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Als de doden spreken - kaft

Flaptekst:
Aprils leven is een rommeltje. Ze is gevlucht omdat ze haar gave niet onder controle heeft en bang is om haar vrienden te doden en als ze de mensen van wie ze houdt niet wil verliezen, moet ze hen de waarheid over haarzelf vertellen.
Dan is er nog een journaliste, Annie Hemmings, die heeft ontdekt dat April geen mens is en dat wil ze met de hele wereld delen. Om meer bewijs te vinden, brengt Annie een vriendin van April in gevaar. April moet haar gave gebruiken om enkele moordenaars tegen te houden, maar dreigt zichzelf daardoor te verliezen.
Gelukkig krijgt ze deze keer ook hulp van enkele machtige vrienden, onder wie Sekhmet, de Godin van ziekte en verderf.

Daar was dan eindelijk het tweede deel in de “Dodenreeks” serie. Keek hier echt zo naar uit, van het eerste deel (lees hier mijn recensie van deel 1) had ik ook zo intens genoten en was dan ook razend nieuwsgierig hoe het nu allemaal verder zou gaan. Mel Hartman heeft met dit tweede boek absoluut weer een heerlijk verhaal weten neer te zetten. Zodra je het boek openslaat en begint met lezen weet ze je gelijk mee te voeren de wereld van April in. En al snel kost het ontzettend veel moeite om het boek nog weg te leggen om bijvoorbeeld even te gaan slapen. April krijgt in “Als doden spreken” aardig wat te verduren, het lijkt wel dat overal waar ze komt het ongeluk of de narigheid haar blijft achtervolgen. Ze doet alles wat in haar macht ligt om iedereen zo goed mogelijk te helpen, maar ondertussen vlucht ze hiermee wel weg van de mensen die zielsveel van haar houden en of dat nou wel zo’n strak plan is?…

Als de doden spreken - 1

“Waarom deden ze dat? Beschermen? Was dat nodig? Was Sekhmet dan nog erger dan haar reputatie deed vermoeden?”

In dit deel maak je weer de meest bizarre dingen mee, zoals bekende mensen die April op Terr tegenkomt. Dit en ook andere dingen leveren genoeg hilarische momenten op, waardoor ik af en toe echt hardop in de lach schoot. Maar ook gebeurde er genoeg in dat de spanningsboog zich hoe verder het verhaal vorderde, zich steeds meer opbouwde. Heerlijk! Ik leefde toch wel erg mee met April en haar gevecht met haar gave, maar dan krijgt ze hulp aangeboden uit wel heel onverwachte hoek, zou dat haar gaan helpen? Who knows….want dat lezen we in het derde deel πŸ™‚ Wat ik echt ontzettend gaaf vond is dat Sekhmet in dit deel een redelijk grote rol kreeg, ik hou van de Godenwereld van toentertijd. Het heeft echt iets en Mel weet haar op zo’n gave manier neer te zetten ook, ik kon niet anders dan gelijk zielsveel van deze Godin te gaan houden, al heten ze op Terr dan weer ‘halflingen’.

Als de doden spreken - banner

“Eenieder kiest zijn levensweg en moet dan niet verbaasd zijn wat hij tegenkomt,”

Gaat het April lukken om te leren omgaan met haar gave en weet ze haar vriendin die door de dwaze ex-journaliste in gevaar is gekomen te redden? En durft ze dan toch eindelijk haar geliefden in vertrouwen te nemen over wie ze eigenlijk werkelijk is en waarom ze zo’n tijd onbereikbaar was voor ze? “Als doden spreken” is wederom een heerlijk verhaal dat je van de eerste tot aan de laatste bladzijde vast blijft houden. Mel haar ontzettend eigen schrijfstijl is echt heerlijk om te lezen, het is zo ontzettend spontaan en zo toegankelijk, ik hou er van. En dan dat einde van dit boek…omg!!! Dat wordt weer wachten tot het derde deel er is…want ik moet gewoon weten wat er aan de hand is en wat er nu toch weer te gebeuren staat. ‘Als doden dromen” is een absolute aanrader voor de Urban Fantasy fans, maar eigenlijk ook gewoon voor fantasy liefhebbers. Niet alleen is de kaft echt een lust voor het oog, maar het verhaal zal je ook zeker weten te vermaken, het is echt zo’n tof verhaal!

Cover: 🌟🌟🌟🌟1/2
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!

Liefs,

Bren

One Comment on “Review: Als doden spreken – Mel Hartman

  1. Bren, “WHEN THE DEAD SPEAK,” by MEL HARTMAN, is quite a second installment in this “Death Series” as an Urban Fantasy. That IS quite a cover with April on the hilltop over Terr! And what a storyline this must be with April not being human & having a dangerous gift wanting to save her friends &, yet, flee! And April so conflicted to tell her friends about herself! And then there is Sekhmet, A Goddess, called a “halfling” on Terr! And then April is trying to save her friend from the journalist using her friend to find out all about April. You credit the author with a great storyline & writing style that hold the reader from start to finish! And you praise that ending of the book & await book III. –You really get any reader of this review wanting to read it!!!!!!! –Great, Bren! Phil

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: