Review: De Kliniek – Martine Kamphuis

Genre: Thriller
Uitgever: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461094681
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 301
Uitgave: Januari 2021

Hartelijk dank aan Uitgeverij De Crime Compagnie voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

De kliniek - Kaft

Flaptekst:
Na haar artsenexamen neemt Sanne Molenaar een baan aan in een tbs-kliniek. Met een aantal collega’s kan ze goed opschieten, maar anderen zijn nauwelijks te onderscheiden van de patiΓ«nten. Machtspelletjes en intimidatie zijn aan de orde van de dag. Als Sanne in een gevaarlijke situatie belandt met een zedendelinquent, wil ze het liefste vertrekken. Maar ze heeft intussen iets ontdekt wat de weg terug onmogelijk maakt.

Toen ik zag dat dit boek uitkwam spraken de titel en de achterflap me gelijk aan, want een thriller dat zich afspeelt in een tbs-kliniek, dat zou toch gewoon echt spannend moeten zijn. Kon dan ook niet wachten om erin te beginnen met lezen. Maar bracht deze thriller mij ook wat ik ervan hoopte?

Sanne is pas afgestudeerd als arts, eigenlijk is haar droombaan dan ook om in een gerenommeerd ziekenhuis te gaan werken, maar toch kiest ze ervoor om die droom te laten varen en reageert ze op een oproep voor een baan als arts in een tbs-kliniek. Al snel wordt ze hiervoor aangenomen, zelf is ze vol goede moed, al vindt ze het natuurlijk ook onwijs spannend en heeft ze er ontzettend veel zin in om te gaan beginnen. Echter is haar vriend, Brandon, met wie zij samenwoont absoluut niet blij met haar carriΓ¨re keuze en wil er dan ook het liefst niets over horen en probeert haar te overtuigen iets anders te gaan doen. Dit tot groot verdriet van Sanne, je zou elkaar toch juist moeten steunen in een relatie? Maar dan gebeuren er vreemde dingen in de kliniek die Sanne niet vertrouwt. Niet alleen lijken sommige collega’s aan de verkeerde kant van de deuren te zitten, zulk vreemd en idioot gedrag dat ze vertonen, maar ook begint het er steeds meer en meer op te lijken dat er dingen gewoon ronduit niet kloppen wat er gezegd en gedaan wordt. Wanneer Sanne hier wat van zegt, wordt het ook weggewuifd als dat ze als beginner hier nog niets van kan weten en dat er helemaal niets aan de hand is. Toch blijft ze het niet vertrouwen, maar thuis erover praten met Brandon levert alleen maar gedoe en ruzie op… dus besluit ze zelf op onderzoek uit te gaan naar wat er nou werkelijk speelt in de tbs-kliniek en wie van haar collega’s is er eigenlijk nog wel te vertrouwen? Een gevaarlijk spel, dat absoluut, maar Sanne kan het niet meer loslaten en met gevaar voor eigen leven en haar baan zet ze door…

De kliniek 1

“En dan, als ze zich omdraait om weer naar buiten te gaan, hoort ze een geluid. Ze is niet meer alleen.”

Al lezende maak je de ontwikkeling en groei van Sanne als personage mee, eerst onzeker en schuchter naar een steeds meer zelfverzekerde vrouw die voor zichzelf en anderen opkomt. Dit is absoluut erg goed gedaan, hierdoor komt ze erg waarheidsgetrouw over. Ook krijg je een klein kijkje hoe het er in zo’n kliniek aan toe kan gaan, al mag ik toch hopen dat in het echte leven de collega’s niet zulke creeps zijn. Het verhaal zit goed in elkaar en leest redelijk vlot weg. Het is zeker vermakelijk en het blijft je aandacht vasthouden omdat je gewoon wilt weten wat er nou allemaal aan de hand is. Toch miste ik wel een echte spanning, dat puntje op je stoel gevoel miste ik… datgene wat een thriller echt creepy maakt. Want dat had ik eigenlijk verwacht met dit verhaal. Niet dat er geen spanning in het verhaal zit, want dat zit er wel degelijk. En weet ook zeker dat dat voor veel mensen waarschijnlijk spanning genoeg is, maar voor mij persoonlijk had het nog wel wat meer gemogen. Verder heeft Martine Kamphuis een fijne schrijfstijl en merk je ook tijdens het lezen dat zij zelf veel ervaring heeft als psychiater, zoals ze haar kennis weet te verwerken in dit boek. Dat is absoluut erg knap gedaan en maakt alles echt behoorlijk geloofwaardig. Ze weet je een aantal keren op het verkeerde been te zetten en je blijft je als lezer het hele boek door afvragen wie nou eigenlijk zo ontzettend fout is. En daar is ofc ook zeker wat van te zeggen bij een thriller. Al met al, ik heb me zeker vermaakt met het lezen van dit boek en kan het dan ook zeker aanraden aan de thriller lezers πŸ™‚

De kliniek 2

“Ze heeft de man gezien, maar ze heeft hem niet herkend, sterker nog,Β  ze zou hem met de beste wil van de wereld niet kunnen beschrijven.”

Cover: 🌟🌟1/2
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟1/2
Verhaal: 🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟1/2

Happy Reading!Liefs,

Bren

One Comment on “Review: De Kliniek – Martine Kamphuis

  1. Bren, “THE CLINIC,” by MARTINE KAMPHUIS, is quite an unusual setting for a thriller, a tbs clinic! Indeed, the author’s experience as a psychiatrist helps to make this story work. It sounds like Dr. Sanne Molenaar is out there all alone trying to figure out the strange happenings with the staff since trying to discuss things with boyfriend Brandon only results in arguments. And while the storyline could use more tension for your taste, you recommend this thriller for readers’ consideration. –Nice job, Bren! Phil

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: