Vind weer rust met Zenmeester Storm

Hallo allemaal!
Het is al een tijdje geleden dat wij (de viervoeters van deze familie) onze kennis met jullie deelden. Bren en Jeffrey mediteren dagelijks, maar wat ze jullie waarschijnlijk nog niet verteld hebben is dat ik ze daar bij help, want mediteren is een vaardigheid die je moet ontwikkelen en ik, als zenmeester, heb me deze vaardigheid natuurlijk compleet eigen gemaakt.

Meditatie, hoe te beginnen…

Wij katten kunnen als de beste mediteren. Kijk maar eens goed naar ons, je denkt dat wij misschien de hele dag slapen, maar eigenlijk zijn wij minimaal tien uur per dag in een diepe meditatieve staat van bewustzijn. Dat we daarbij niet netjes zitten, komt omdat ons lichaam heel anders is gebouwd. Bovendien kan meditatie ook gewoon prima liggend of in een van de vele exotische houdingen die wij met onze soepele lichamen aan kunnen nemen.

Zenmeester Storm - 2

Om te beginnen met mediteren hoef je helemaal niet veel te kunnen. Zorg dat je in een rustige omgeving zit en dat je de komende vijf uur niet gestoord wordt. Als mensen dan gaan zeggen dat dat wel erg lang is, zeg dan maar dat dat maar de helft is van wat ik er elke dag minimaal aan besteedt. Ze zullen dan versteld staan dat een kat zo lang kan mediteren.

Ga rustig zitten, of liggen, zorg dat je je even bewust bent van je omgeving en haal enkele keren diep adem. In door je neus en uit door je mond. Als je dit drie keer hebt gedaan, sluit dan je ogen en laat je ademhaling weer rustig terugkeren naar zijn natuurlijk ritme.

Probeer je nu bewust te worden van je lichaam en het gewicht dat je lichaam uitoefent op de ondergrond waar je op zit. Voel je je comfortabel? Of misschien juist wel niet? Probeer in je gedachten door je lichaam te scannen, van de spits van je oren, tot aan het achterste puntje van je staart. Hoe voelt alles? Probeer niet te lang overal stil bij te staan, maar ga op hetzelfde tempo door tot je de scan compleet hebt.

Zenmeester Storm - 1

Nu is het tijd voor het belangrijkste deel van de meditatie. Je bent je nu bewust van je lichaam. Tel nu je ademhalingen. Eén bij het inademen, twee bij het uitademen. Tot je tien hebt bereikt en begin dan weer opnieuw. Herhaal dit zo’n vier uur lang. Het is niet erg als je daarbij soms je aandacht verliest bij de ademhaling. Dat is heel natuurlijk. Zelfs ik heb daar last van en dan merk ik dat ik ineens aan lekker eten zit te denken, of dan denk ik me in dat ik heel hard door het huis heen ren om al die kosmische energie kwijt te kunnen die in mij zit.

Het mediteren beëindigen

Stel, je merkt dat je op deze manier tot rust komt en je weer de hele wereld aan kunt, open dan niet direct je ogen. Probeer je langzaam weer bewust te worden van je omgeving. De geluiden van tjilpende vogels, of een van je huisgenoten. Kom weer terug in het hier en nu en open dan pas je ogen. Sta ook niet direct op als je klaar bent met de meditatie, maar probeer even rustig om je heen te kijken. Hoe ziet het leven er nu uit? Neem de rust van dit moment de hele dag met je mee. Tenzij er eten op het spel staat, ren dan zo hard als je kunt naar de bron en mauw er hard bij dat je trek hebt. Want van meditatie kun je enorme trek krijgen!

Hopelijk hebben jullie wat aan deze les in de meditatie gehad. Ik doe dit dus elke dag en mediteer zelfs mee met mijn huisgenoten. Ze denken dan altijd dat ik daarna slaap, maar ik heb geen verdere verplichtingen, zoals jullie mensen dat wel hebben. Soms denk ik dan wel eens; wat hebben jullie nog veel te leren in dit leven, mensen. En dan kijk ik ze met een tevreden blik aan, omdat ik weet dat ze door mij dit pad zijn gaan bewandelen.

Heel veel liefs en happy meditation!

~Storm

2 Comments on “Vind weer rust met Zenmeester Storm

  1. Dear Storm, Love your satire on Jeffrey & Bren’s meditation. Despite the exaggeration & humor, Storm, you definitely mention various aspects of the mediation model that I am presently doing. Loads of fun here, Zen Master Storm! Thanks to Jeffrey & Bren too! And great photos all! Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: