Review: LEGO® 75274: TIE Fighter Pilot Helmet

Steeds was hij maar uitverkocht, maar eindelijk kreeg ik laatst een berichtje van LEGO dat hij weer beschikbaar was; de TIE Fighter Pilot helm! Dit was de laatste helm uit de serie die ik nog niet had, dus ik was meteen maar overstag gegaan en heb hem besteld.

1614329521130

De TIE Fighter Pilot helm is deels vergelijkbaar met die van een Stormtrooper, maar dan wel helemaal in het zwart. Wat direct opvalt zijn ook de slangen die naar de helm toe lopen om de piloot van zuurstof te voorzien. Ik was erg benieuwd hoe je dit moest maken.

De doos bevat zes zakjes met steentjes, een stickervelletje en natuurlijk de bouwinstructie. Best een flinke set dus weer!

20210214_212558

Bij de eerste stap maak je zoals altijd bij de helmen eerst een solide basis waar je de rest op kunt gaan bouwen. Het is een kleurrijk geheel nu nog. Maar dat maakt het bouwen dan ook aanzienlijk gemakkelijker.

20210214_215305

Na het tweede zakje heb je ook de base voltooid waar de helm op komt te staan. Het is dan ook al echt een solide stuk LEGO wat je vast hebt op dat moment.

En dan begint het werk van de helm maken pas echt. Na het derde zakje begint al echt een beetje de helm vorm te krijgen en zit er om de bovenste rand en achterop al veel zwart.

20210216_220643

Het ziet er nu nog raar uit, met die twee flexibele steeltjes die eruit hangen, maar dat komt uiteindelijk helemaal goed. De ene helft van de helm en de ogen en het mondstuk zitten er nu ook al op. Ik was toen even gestopt en ben een paar avonden later verder gegaan om de helm af te maken, aan het bureau.

20210220_231623

Nu zitten de beide zijkanten erop en rest alleen het laatste deel nog, de slangen en de rest van de onderkant van de helm en de twee emblemen nog.

20210220_234706

En hier is de helm in al zijn glorie! BB-8 is er van onder de indruk 😉 Dit was denk ik de leukste helm om te bouwen van de hele serie (tot nu toe). Ze staan ook echt geweldig alle drie naast elkaar. Ik zit er nog aan te denken om misschien ook de schepen erbij te bouwen, want ik heb de Slave I en een TIE Fighter nog liggen om gebouwd te worden. Dan kan ik ook de minifigures bij de helmen zetten. Het enige is dat Stormtroopers natuurlijk geen schip hebben, maar goed, misschien kan ik daar wat anders voor verzinnen dan.

Het enige nadeel van deze helm is wel dat het héél veel zwart is. Dat betekent dat het soms best lastig te zien is of je alles wel goed hebt gedaan. Ik zat er een paar keer naast, ondanks dat in het boekje wel alles gehighlight was. Maar goed, dat maakte het des te uitdagender. Ik hoop dat LEGO deze lijn doorzet met nog meer helmen, want ik heb er nog wel wat op mijn verlanglijstje staan. 😛

Aangezien ik deze set voor de reguliere prijs heb gekocht, geef ik hem daarvoor drie sterren, want de set was best aan de prijs.

Overall score: 🌟🌟🌟🌟½

Prijs: 🌟🌟🌟

Bouwplezier: 🌟🌟🌟🌟½

Toonbaarheid: 🌟🌟🌟🌟🌟

Leg godt, play well!

—Jeffrey

One Comment on “Review: LEGO® 75274: TIE Fighter Pilot Helmet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: