Review: Bewakers van het Fragment – Johan Lubbers

Genre: Fantasy
Uitgever: Zilverbron
Serie: De Komeet #2
ISBN: 9789463083430
Uitvoering: paperback
Aantal pagina’s: 357
Uitgave: Oktober 2020

Hartelijk dank aan Johan Lubbers voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar voor de blogtour  in ruil voor mijn eerlijke mening.

Bewakers van het fragment kaft

Flaptekst:
Mensen geboren onder de komeet zijn magiërs en een deel van de komeet is neergestort in de woestijn. Het bewaken van dit fragment is Thessa’s heilige missie. Het mag niet in verkeerde handen vallen. Magie is levensgevaarlijk en slecht. Wanneer Thessa ontdekt dat zij magie kan gebruiken, begint ze te twijfelen aan haar missie en aan alles wat ze heeft geleerd.
Ver weg in het zuiden kan Myrthe niet meer genieten van haar magische krachten en worstelt met de pijn die ze heeft veroorzaakt. Ze wil geen magiër meer zijn en gaat op zoek naar een andere plek waar ze zich meer op haar gemak voelt.
De nieuwe koning heeft het politieke systeem van Rhodas veranderd. De prijzen om je te laten behandelen door een dokter zijn betaalbaar geworden en magiërs mogen hun krachten ook voor andere zaken inzetten. De straatjongen Thoran is een vertrouweling en vriend van de koning geworden en geniet van zijn nieuwe rol en het gebruiken van magie. Toch mist hij iets en wil zijn familie vinden.
Niet iedereen is het eens met de veranderingen in Rhodas. De inquisitie en priesters waarschuwen voor het gebruik van magie en iemand zet zelfs magiërs op de brandstapel. Thoran, Myrthe en inquisiteur Oswals moeten samenwerken om de dader te vinden en vechten elk voor hun eigen geliefden, idealen en dromen.

Na het lezen van het eerste boek in deze serie was ik echt razend nieuwsgierig geworden naar hoe het verhaal nu verder zou gaan. Maar toen ik de achterflap las werd ik toch een beetje ontmoedigd…want jeetje wat een info dump…iets wat helemaal niet nodig is voor een boek, want daar kom je lezenderwijs wel achter. Dus ja, beetje jammer. Maar ik besloot volledig met open mind verder het boek te gaan lezen, want tsja, ik wou toch echt weten hoe het verder zou gaan. En daar was ik al heel snel blij mee.

Bewakers van het fragment 2

“Je bent juist sterk, sterker dan wie dan ook in dit land.”

Binnen no time zat ik weer helemaal in het boek. Het verhaal is ontzettend boeiend en al tijdens het lezen weet de schrijver de spanning steeds verder op te bouwen. De verschillende denkwijzen over magie zijn echt extreem, bij het ene land mag het door iedere magiër vrij worden gebruikt en bij de ander kan het zijn dat het zwaar verboden is en er zelfs de dood op volgt als blijkt dat je erover beschikt. De wereldopbouw zit goed in elkaar en ik kon alles dan ook makkelijk voor me zien. De personages zijn goed uitgewerkt en je krijgt met sommige echt een hechte band waar je een ander weer ontiegelijk haat. Ik hou ervan als dat gebeurt in een boek. Ik zou over deze wereld zeker graag mee willen lezen, want wat is het gaaf. Vanaf de eerste bladzijde word je het verhaal ingezogen en dat laat je ook na het lezen van de laatste bladzijde niet snel meer los. Ik wou gewoon stiekem meer lezen, dus ja, ik hoop echt dat er in de toekomst nog wel een derde deel in zou zitten. Mijn favo personage is Thessa, zij maakt zo’n groei door in het verhaal en die is zo onwijs interessant en gaaf om te volgen, ondanks dat ze zoveel meemaakt blijft ze doorvechten om haar doel te bereiken en daar kon ik niet anders dan onwijs veel respect voor hebben. Johan heeft een hele fijne, vlotte schrijfstijl waardoor je je gemakkelijk in de wereld en de personages kan verplaatsen, wat mede ervoor zorgt dat je als een speer door het boek heen raast met lezen. Ik kan deze serie dan ook zeker aanraden aan de fantasy liefhebbers, want het is gewoon echt heel leuk, met de juiste dosis spanning en verraad voor een fantasy verhaal, maar ook de kracht van vriendschap staat hierin heel sterk. En het vertrouwen in je eigen kunnen hebben…

Bewakers van het fragment 1

“Je hebt ze gedood. Waarom? Wat hebben die vrouwen je aangedaan? ‘Die vrouwen? Mij niets. Maar wel ons mannen!’ “

Cover: 🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟1/2
Lettertype: 🌟🌟🌟1/2
Papiergeur: 🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!

Liefs,

Bren

One Comment on “Review: Bewakers van het Fragment – Johan Lubbers

  1. Bren, I am glad you were so approving of this book II, “GUARDIANS OF THE FRAGMENT,” by JOHAN LUBBERS, in this Fantasy series. From the “blub” on the storyline I thought it was a “heavy” story, but you gave it your strong approval! The book cover ties in nicely with the magic aspect of the story. Even though this is not sci-fi, it sounds like strong worldbuilding here. And you love stories with magic, characters you can bond with, & with strong friendships in the story. And the author build the tension which moves the story along. And I know you will be reading book III in this series since you said, ” I really hope there would be a third of it in the future. My favorite character is Thessa!” –Bren, your review excites people to read this series! GOOD JOB! Phil

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: