Review: Gevallen dromen – Sarina Bowen

Genre: New Adult romance
Uitgever: SVM Publishing
Serie: Ivy Years #1
ISBN: 9789493030138
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 289
Uitgave: Oktober 2019

Hartelijk dank aan Uitgeverij SVM Publishing voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Gevallen Dromen - Kaft

Flaptekst;
In een oogwenk veranderde mijn leven. Het was de bedoeling dat ik aan mijn studie zou beginnen als lid van het ijshockeyteam van Harkness. In plaats daarvan verschijn ik in een rolstoel op de campus. Alles aan mijn nieuwe leven is moeilijk en er is maar een persoon die dat snapt. Tegenover mijn kamer zit namelijk de enige andere studentenkamer die speciaal toegankelijk is voor mindervaliden. En daar woont de onwaarschijnlijk aantrekkelijke Adam Hartley. Zijn been is op meerdere plaatsen gebroken. We krijgen een band vanwege gedeelde frustratie over kapotte liften, ijshockeywedstrijden en teleurstellingen. We zijn gewoon vrienden, tot die nacht waarin alles uit elkaar valt. Of in elkaar klikt. Het enige wat ik weet, is dat ik voor hem gevallen ben. En hard ook. Maar kan Hartley wel van iemand houden die zo gebroken is als ik? In zijn donkerbruine ogen schuilen zijn eigen demonen. En terwijl mijn problemen voor iedereen duidelijk zichtbaar zijn, zitten zijn littekens diep van binnen verborgen.

Toen ik het boek voor het eerst in mijn handen had, was er iets in me dat zei; “Oh Bren…waar begin je aan, het gaat over ijshockey”. Ik ben geen fan van ijshockey, ik heb er geen hekel aan, maar het is niet mijn soort sport. Maar de titel van het boek “Gevallen Dromen” en de cover die spraken me zo aan, ik wou het gewoon lezen en dat deed ik. Of ik er spijt van had? Nope, geen moment. De schrijfstijl van Sarina Bowen is zo ontzettend spontaan gewoon, heerlijk. En het verhaal…loved it! Ze heeft de personages zo goed beschreven dat je het gevoel krijgt ze echt te kennen en al snel merk je nog maar weinig van de realiteit om je heen. Het las echt zo fijn weg, heb me geen seconde verveeld gewoon.

Gevallen Dromen 1

“Weet je wat het is, we zijn allemaal breekbaar.  Het is gewoon dat de meeste van onze vrienden het geluk hebben dat ze dat nog niet weten.”

De strijd van Corey was voor mij zo herkenbaar, het ene moment sta je letterlijk nog vol in het leven en het andere lijkt alles van je weggerukt te zijn en zit je in een rolstoel…misschien wel voor altijd. Op dat moment is het ontzettend zwaar om het leven nog te zien als een dierbaar en mooi iets, maar voelt het ontzettend oneerlijk. Ik leefde daarom ook echt zo ontzettend mee met haar, ik weet hoe zwaar die strijd is en hoe moeilijk het is om de kracht te vinden om door te gaan. Toch is Corey naar Harkness gegaan en zet ze door. De vriendschap die ze daar krijgt met Hartley is zo ontzettend leuk. Zijn vriendin, oh wat haatte ik haar mee met Corey. Wat een afgrijselijk mens is dat zeg, wat zag hij toch in haar? Corey zal kei en keihard aan zichzelf moeten werken om toch weer te kunnen leren lopen, daarvoor zal ze verder moeten gaan met revalidatie therapie en dat valt haar ontzettend zwaar. Maar zou het haar met de kracht van vriendschap (en een stiekeme verliefdheid, ofc) wel lukken om door te zetten? En gaat Hartley dan toch eindelijk eens inzien dat Corey niet alleen een ontzettend leuke vriendin is, maar ook wel eens meer dan dat voor hem kan zijn. En dit zijn nog maar een paar rode lijnen in het verhaal die ervoor zorgden dat ik door wou blijven lezen. Want Corey heeft zo haar problemen, maar Hartley heeft er anders ook genoeg, alleen hij probeert ze uit alle macht voor zich te houden…
“Jij bent de eerste persoon met wie ik wil praten als ik opsta en de laatste die ik wil zien als ik ga slapen.”
Ik kan dan wel niet echt wat met ijshockey hebben, maar in deze serie vind ik het werkelijk waar geen enkel probleem om erover te lezen. Want het hoort er gewoon echt bij en ik ben het echt eens met de quote die voorop het boek staat: “Niemand schrijft over ijshockey zoals Sarina Bowen.” Want wat was dit een ontzettend mooi en leuk boek om te lezen. Ik heb me geen seconde verveeld en was als een kind zo blij dat ik verder kon lezen in het tweede boek van deze serie en hoop dan ook echt dat er meer in uit worden gebracht. Mijn recensie van het tweede boek zal binnenkort te lezen zijn hier op ons blog.
“Hope is the thing with feathers-
That perches the soul-
And sings the tune without the words-
And never stops – at all  –
Emily Dickenson
Cover: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Vertelling: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Originaliteit: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Verhaal: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Lettertype: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ1/2
Papiergeur: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Overall: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸHappy Reading!

Liefs,

Bren

4 Comments on “Review: Gevallen dromen – Sarina Bowen

  1. Bren, Plenty of ” red lines in the story” to keep you going in this storyline between Cory & Hartley. Once author Sabrina Bowen’s hockey aspect of the story led to Corey’s wheelchair & then to Hartley’s leg injuries & eventual attraction, you were hooked of this romance, “Fallen Dreams.” Good that there is another book in this series for you to continue these dreams. –“Nice”! Phil

    Geliked door 1 persoon

  2. Pingback: Review: Ieder zijn geheim – Sarina Bowen – The Book Dragon's Nook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: