Review: LEGO® BrickHeadz 75232: Kylo Ren & Sith Trooper

BrickHeadz, het is een beetje een “you love ‘em” of “you hate ‘em” dingetje van LEGO. Zelf noem ik ze de betere versie van Funko’s, omdat je er ook nog eens plezier aan beleeft om ze te bouwen. Nu was ik al een tijd op zoek naar deze set van Kylo Ren met de Sith Trooper uit Episode IX, maar kon ze alleen voor ver boven de adviesprijs vinden. Ik was dan ook zó blij dat ik deze set kreeg voor Kerst/Yule van onze vriend Robin! ^_^

Het leuke aan dit soort dubbele sets BrickHeadz is dat je er twee keer zoveel bouwplezier van hebt, of je kunt gezellig samen ieders eentje bouwen. Dat hebben Bren en ik ook wel eens eerder gedaan en dat was echt zo leuk!

20210207_162117

Zoals altijd bij dit soort dubbele sets zitten er ook twee aparte bouwinstructies bij en zijn de BrickHeadz apart in een zakje verpakt.

Kylo Ren is in deze versie als Supreme Leader Kylo Ren ontworpen, met de helm die opnieuw in elkaar is gezet, met de rode naden. Ik vond hem zelf erg gaaf qua design, maar toch blijf ik de Kylo Ren uit Episode 7, waar hij ook nog een kap over zijn helm droeg de beste versie. Toch is het rare dat in deze versie van BrickHeadz het wel lijkt alsof hij ook een kap opheeft. Bonus punten dus van mij! 😉

De Sith Trooper, ook door velen “Red Trooper” genoemd, is denk ik een van mijn favoriete Stormtrooper designs. Ook in Star Wars: Galaxy of Heroes is het een van mijn favoriete units, die perfect in een First Order of Sith team past en de tegenstanders compleet van de kaart vaagt. Zijn wapen, de ST-W48 Blaster Rifle, maakt ook echt een heerlijk geluid!

De details van de helm zijn ook erg goed gedaan. Gelukkig geen stickers die geplakt hoefden te worden, want daar heb ik altijd best een hekel aan. Ik tril net iets teveel vaak als ik ze probeer te plakken en ze komen eigenlijk bijna nooit helemaal naar mijn zin op het project. Maar goed, die ellende had je dus niet met deze hele set BrickHeadz. Kudos dus voor LEGO!

20210207_172432

Ik heb echt veel bouwplezier gehad van deze twee BrickHeadz. Al met al ben je niet veel langer dan drie kwartier bezig, als je rustig aan doet. Dus dit is echt perfect voor even een lekker momentje voor jezelf.

Overall score: 🌟🌟🌟🌟½

Prijs: n.v.t. (want ik heb deze set kado gekregen) 

Bouwplezier: 🌟🌟🌟🌟

Toonbaarheid: 🌟🌟🌟🌟🌟

Leg godt, play well!

—Jeffrey

One Comment on “Review: LEGO® BrickHeadz 75232: Kylo Ren & Sith Trooper

  1. Jeffrey! You were in your glory with this BrickHeadz double set with “twice the building fun”!!! When I told my #1 oldest son & biggest Star Wars fan about your last Lego Helmet post, he said these sets were NOT inexpensive!!! –Very nice! Phil

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: