Review: Wacht maar af – Loes den Hollander

Genre: Thriller
Uitgever: De Crime Compagnie
ISBN: 9789461094711
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 280
Uitgave: November 2020

Hartelijk dank aan Uitgeverij De Crime Compagnie voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Wacht maar af - kaft

“Wie kun je nog vertrouwen als je geheugen je in de steek laat”

Flaptekst:
Het leven van Franka is totaal veranderd. Er zijn weken voorbijgegaan waarvan ze zich niets herinnert. Ze ontdekt dat haar moeder is overleden en haar man gedraagt zich ineens erg afstandelijk. Franka is niet meer de vrouw die ze was voordat ze een hersenbloeding kreeg. Maar langzaam bekruipt haar het akelige gevoel dat niet alle veranderingen aan haar hersenletsel toe te schrijven zijn…

Toen ik zag dat dit boek uit zou komen was mijn interesse gelijk gewekt. Zelf weet ik uit eigen ervaring hoe ontzettend moeilijk het is om na een ziekteperiode weer te herstellen en hoe het is als je geheugen je keihard in de steek laat. En het is dan echt ongelooflijk moeilijk om te weten wie je nog kan vertrouwen, juist omdat zoveel van wat men je zegt jou als wereldvreemd voor komt. Wie zegt dat dat wel zo is allemaal? Ik was dan ook razend nieuwsgierig hoe de schrijfster een onderwerp als dit zou gaan verwerken in het boek.

“Kun je iemand voor je zien staan en met hem praten terwijl die persoon er niet is?”

Loes den Hollander heeft een ontzettend vlotte schrijfstijl, waardoor je al lezend door het boek heen schiet. Ze zet je behoorlijk vaak op een verkeerd spoor, net als je denkt dat je weet hoe het in elkaar zit brengt ze je toch stiekem weer op gedachten door ineens een andere kant op te gaan. De gebeurtenissen zijn zo ontzettend vreemd, dat het absoluut niet raar is dat Franka vragen begint te stellen, maar elke keer lijkt ze tegen een muur op te botsen. Haar man begint steeds vreemder gedrag te vertonen en neemt afstand van haar, de dood van haar moeder en het hoe en waarom daarom heen kan gewoon niet kloppen. En zo spelen er nog heel wat dingen. Franka besluit het er niet bij te laten zitten en moet en zal achter de waarheid komen. Zelfs als dat volledig tegen de verhalen van haar familie en vrienden ingaat. Iets klopt er niet en wat dat is, zal boven tafel moeten komen.

Wacht maar af - 1

“Mijn moeder is dood. Fataal hartfalen. En ondanks haar uitdrukkelijke wens om begraven te worden is ze gecremeerd. Hier klopt iets niet.”

Het boek houdt er aardig de vaart in. Het is niet dat je zegt ontzettend spannend of eng, maar houd je zeker wel in de greep. dit omdat je gewoon wilt weten hoe alles precies in elkaar zit. Wie spreekt er in vredesnaam nou de waarheid… of is Franka na haar hersenbloeding toch echt het spoor bijster geraakt? Het boek bevat flink wat plottwists en zet je best eens op het verkeerde been, eigenlijk is het best een mind fuck te noemen. Ik heb me zeker vermaakt tijdens het lezen van Loes haar zesentwintigste thriller alweer en hoop er in de toekomst nog vele meer van haar hand te mogen lezen. Haar boeken staan nog altijd garant voor een aantal uur leesplezier en ik weet zeker dat vele thriller liefhebbers dit boek zouden waarderen.

Cover: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Vertelling: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ1/2
Originaliteit: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ1/2
Verhaal: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Lettertype: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Papiergeur: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ
Overall: ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ๐ŸŒŸ

Happy Reading!

Liefs,

Bren

One Comment on “Review: Wacht maar af – Loes den Hollander

  1. Bren, A “change up” review for you from fantasies with this thriller, “Just Your Wait,” by Loes den Hollander!, her 26th thriller, you say!!! And you identified with the main character, Franka, & her memory lapse after her brain hemorrhage from your own personal experience with memory lapse after your own illness. The plot twists really keep this storyline going with whatever is going on with Franka’s husband’s strange behavior toward her & the death of her mother which she has no memory of. The author’s smooth writing style kept you sailing through this thriller despite the author playing tricks on the reader with “the wrong track” & then “brings you back…in a different direction.” Sounds like a fun read!!! –Nice, Bren! Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: