Review: Koninklijke magie — Petra Doom

Genre: Urban Fantasy
Uitgever: Hamley Books
Serie: Overstekers #3
ISBN: 9789463967570
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 636
Uitgave: 15 januari 2021

Hartelijk dank aan Uitgeverij Hamley Books voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Screenshot_20210201-115235_bolcom

“Jij bent aleitona. Als iemand het evenwicht kan bewaren, dan ben jij het.”

En daar was ‘ie dan, het derde deel in de Urban Fantasy trilogie “Overstekers”. Ik keek hier echt ontzettend naar uit en ben er ook zo snel mogelijk in begonnen met lezen toen ik het tweede deel uit had. Echter door een vijf daagse migraine aanval werd het lezen me eventjes nogal lastig gemaakt (als in: niet mogelijk) maar zodra dat weer kon ben ik gelijk weer verder gegaan met lezen. En ook dit deel wist me vanaf de allereerste pagina tot aan de laatste te boeien en vast te houden. Want dit boek zat boordevol gebeurtenissen, avontuur, hof intriges en spanning. Heerlijk!!!

“Omdat de troon de werelden regeert en de werelden het fundament zijn van de troon.”

Nadat er op de mensenwereld een magisch Portaal wordt vernietigd zit er niets anders op voor Mirabel dan terug te keren naar haar eigen wereld Aeterna. Ze moet zien uit te vinden wat er gebeurd is en hoe. Ze ziet er enorm tegenop, ondanks haar belofte aan haar zus Brumi om eens langs te komen, want ze is er niet voor niets vertrokken. De troon, het hof, het is gewoon niet haar ding, ze heeft een nieuw leven opgebouwd en wil dan ook niets liever dan zo snel mogelijk weer terug te kunnen keren naar haar leven in de wereld van de mensen.  Dan wordt het terugkeren naar Aeterna  nog urgenter als ze het verschrikkelijke nieuws van Ris hoort over zijn moeder en staat haar plan helemaal vast. Ze zal gaan en uitzoeken wat er nou precies in vredesnaam allemaal aan de hand is.

Daar aangekomen is echter niets meer zoals het was aan het Hof…haar moeder, de Koningin, heeft zich teruggetrokken uit de troonzaal en haar oom Helios lijkt zich er juist uitermate te amuseren… De troon zelf is volledig leeg, maar hij heeft zich de stoel eigen gemaakt waar Brumi hoort te zitten en dat pikt Mirabel niet, wat denkt die hooghartige eikel wel niet! Ze moet en zal met haar zus en de Koningin praten over alles wat er aan de hand is, maar de Koningin weigert elk bezoek en Brumi is in geen velden of wegen te bekennen…en de geruchten die ze opvangt over Brumi haar welzijn, zijn niet al te best. Kortom, nog meer problemen.. Maar Mirabel zou zichzelf niet zijn als ze hier niets aan zou willen doen. Ze zal Brumi vinden en ervoor zorgen dat alles weer zo wordt zoals het was op Aeterna, voordat zij er wegging. De balans tussen de werelden zal hersteld moeten worden en snel ook…Alleen gaat dit haar lukken zonder dat zij de gave hoeft te gebruiken die zij nooit had mogen accepteren? Of is die gave op dit moment nog het enige waardoor zij het zou kunnen redden? De werelden en alle levens daarin, staan op het spel en het lijkt erop dat Mirabel de enige is die hier iets aan kan en wil gaan doen, want aan Helios lijkt ze ook niet veel te hebben.

20210126_220241

“Stel je eens voor dat je zou weten dat je een paar decennia zou leven en dat daarna de dood je komt halen. En dan komt iemand je aanbieden om daar verandering in te brengen. Zou dat je niet in de verleiding brengen?”

Wat heb ik weer genoten van dit verhaal en wat ga ik dit missen. Dat gevoel dat je krijgt als je een serie uit hebt wat je onwijs goed vindt…en dan…stilte…het besef dat het nu echt voorbij is en dan begint het gemis. Zo, dat had ik best wel even met deze trilogie. Natuurlijk heb ik de boeken in mijn kast staan, dus kan ze gelukkig altijd nog herlezen. Maar toch had ik echt even dat moment van boekenrouw. Elke fervent lezer weet vast waar ik het over heb 🙂 Petra Doom heeft met deze trilogie echt een onwijs gaaf Urban Fantasy verhaal weten neer te zetten en wat heb ik er weer veel van genoten. Geen standaard verhaal, maar heerlijk origineel. Alles wat ik zocht in een Urban Fantasy zit in deze trilogie, het was echt onwijs genieten. Ik hoop dan ook echt veel meer van haar in de toekomst te kunnen lezen, want met mij heeft ze er absoluut een fan bij!

20210122_162548

“Ik verzette me tegen de kilte die zich over mijn lichaam verspreidde, maar de paniek had me te lang geparalyseerd: ik kon geen vin meer verroeren. Mijn gedachten vochten nog even, maar moesten het toen ook opgeven…”

Dus ben jij op zoek naar een goed Urban Fantasy verhaal en lijkt deze serie jou helemaal geweldig…dan hebben we iets onwijs leuks voor jullie 😀 Want deze week komt er een hele gave give-away online op ons blog waarbij je het eerste boek kunt winnen. Hoe gaaf is dat?! Hou ons blog en onze insta & facebook pagina dan ook goed in de gaten, want dit wil je toch niet missen!
Mijn recensies naar de eerste twee delen vind je hier :

Een kracht ontwaakt

De schaduw van de Sha

Cover: 🌟🌟🌟🌟1/2
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!

Liefs,

Bren

6 Comments on “Review: Koninklijke magie — Petra Doom

 1. Bren, Your review of “ROYAL MAGIC,” the third & last book in PETRA DOOM’s “Overstekers” trilogy, is a strong & total endorsement of this final book, the trilogy, & the author!!! You said it all about this third book with, “…this part managed to captivate and hold me from the very first page to the last. Because this book was packed with events, adventure, court intrigue and suspense. Delicious !!!” And quite a longer/big book for an Urban Fantasy! And from your previous reviews in this series, Mirabel is so familiar as a character as is her world of Aeterna. Sounds like you will reread this series unless Petra Doom writes you some new adventures!!! Great review, Bren! Phil

  Geliked door 1 persoon

  • Hahaha, yeah I will so reread this series until she has some new books. Really loved these ones. No standard story, but a lovely one with everything in it you can wish for as a Urban Fantasy lover🥰 What are you and Geri read at the moment ? Love for the both of you, bren 💞

   Geliked door 1 persoon

   • Bren, Geri reads romance novels faster than I can keep up with the latest title & author. Lately I notice she is reading “Love” by her favorite author Nora Roberts, I am in the process of reading books on John F. Kennedy that have been on my bookshelf for decades that I never read. Right now I am reading “A Thousand Days” by Arthur M. Schlesinger, Jr., renown historian & JFK advisor, 1031 pages. Love, Phil

    Geliked door 1 persoon

   • Oh that sounds like a really interesting book💞 Nora Roberts, the queen of romance novels. Never read anything she wrote, but she is really popular indeed 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: