review: Overstekers #2 – de schaduw van de Sha

Genre: Urban Fantasy
Uitgever: Lannoo
Serie: Overstekers #2
ISBN: 9789401450133
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 510
Uitgave: Juni 2018

Flaptekst:
Wanneer Mirabel haar huis en bedrijf dreigt te verliezen, neemt ze noodgedwongen een nieuwe opdracht aan. Snezana, de machtigste Oversteker in de onderwereld van Westpoort, ligt onder vuur. Een signaal voor Mirabel om te bemiddelen. Terwijl Mirabel Westpoort tracht te behoeden voor een bendeoorlog, moet ze ook nog de daimonische invloed in haar leven onder controle krijgen.

Overstekers - Kaft

Mirabel zit aardig met zichzelf in de knoop sinds ze erachter is dat zij beschikt over daimonische krachten. Ze moet hier echt haar weg nog in vinden, wil ze dit echt wel en hoe gaat ze hier precies mee om…en nog meer…haar vrienden, het hof, nee, niemand mag erachter komen dat zij deze macht bij zich draagt. En dat is niet gemakkelijk om zo’n geheim met je mee te dragen. Ronban is de enige die het weet, wat ook logisch is, hij heeft het haar geschonken. Maar gaat het Mirabel lukken om dit geheim voor haar beste vrienden en familie te blijven verbergen?

” Hij leek vastbesloten me die gave verder te leren gebruiken. Ik wist alleen niet of ik dat wel wilde. Ik wist ook niet zeker dat ik het niet wilde.”Β 

Dan dreigen Mirabel en haar huisgenote en beste vriendin, Terya, hun huis kwijt te raken. En daarmee ook het bedrijf dat Mirabel runt, de pluktuin die aan het perceel verbonden is. Dit mag gewoon niet gebeuren, haar ziel en zaligheid ligt in haar bedrijf. Het zorgt ervoor dat ze een doel heeft en het maakt haar wie ze wil zijn. Er moet een manier te vinden zijn om het huis zelf te kunnen kopen. Maar dat gaat nog heel wat voeten in aarde hebben. Er is maar een manier hoe Mirabel hun thuis kan behouden… alleen de prijs die daar tegenover staat, is erg hoog. Ze zal de opdracht die Snezana haar aanbied aan moeten nemen, alleen dan zou ze het voor elkaar kunnen krijgen…Dit is echter geen gemakkelijke opdracht en zeker niet ongevaarlijk. Is de prijs die Mirabel hiervoor moet betalen misschien wel te hoog?

Overstekers 1

“Als hij me hierom zou haten, dan moest dat maar. Ik kon niet langer doen alsof ik geen verantwoordelijkheid droeg als ik niets deed. Alles was een keuze. En elke keuze had gevolgen.”

Het tweede boek in de Overstekers trilogie, is wederom een heerlijk Urban Fantasy verhaal. Van begin tot eind heeft het verhaal me weten vast te houden. Vanaf de eerste pagina waande ik me gelijk weer in de wereld van Mirabel. Waar het in deel een al een aardige flow had qua verhaalsopbouw, bouwde Petra met dit deel de boel nog even verder uit. De spanning spatte echt van de bladzijdes af. Ik wou gewoon niet stoppen met lezen, ondanks dat het vaak allang tijd was om te gaan slapen…maar ja…een goed verhaal en slapen…die twee dingen gaan gewoon niet samen, dan moet het ene gewoon even voor het andere wijken. De schrijfstijl van de schrijfster is zo prettig, vloeiend en heerlijk spontaan, het boek leest echt als een trein en dat is ontzettend fijn. Je verslindt gewoon het ene na het andere hoofdstuk en als je eenmaal het boek dichtslaat, wil je alleen maar meer. Wederom een heerlijk, leuk, spannend en gaaf Urban Fantasy verhaal, ik hou er gewoon van en ik hoop dat Petra Doom nog vele verhalen blijft schrijven in werelden als deze. Ik zal me er nooit in gaan vervelen. Ondanks dat de boeken echt dikke pillen zijn, zijn de hoofdstukken voor een fantasy vrij kort, dus je kan een pauze inlassen (als dat je lukt dan), waardoor dat ook veel prettiger te handelen is. Het lettertype is ook erg fijn, waardoor je ogen niet snel moe worden. Ik vind het zo ontzettend fijn lezen dan gewoon πŸ™‚ Ik ben zeker fan van haar schrijven!

“Macht, hoe tijdelijk die ook is, werkt verslavend.”

Cover: 🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!

Liefs,

Bren

2 Comments on “review: Overstekers #2 – de schaduw van de Sha

  1. Bren, You were really taken by this second book in Petra Doom’s ” Overstekers” trilogy, “THE SHADOW OF THE SHA.” The storyline centered around Mirabel’s powers & how to use them captured you with the author’s short but propelling chapters, driving you to the conclusion of this fantasy. I was surprised you did not comment on the book cover which i thought was quite striking! And I should know the name of your cat pictured here in the photo! I liked the review, short & sweet, revealing just enough for readers!!! Good job, Bren! Phil

    Like

  2. Pingback: Review: kONINKLIJKE MAGIE – Petra Doom – The Book Dragon's Nook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: