Review: LEGO® 75276: Stormtrooper Helmet

Na de iconische helm van Darth Vader zijn zijn handlangers, de Stormtroopers, misschien wel het allerbekendste “gezicht” van Star Wars. In de nieuwe helmen lijn van LEGO zit ook deze helm opgenomen en nadat ik die van Boba Fett had aangeschaft wist ik het zeker; ik moest en zou alle helmen bemachtigen! Gelukkig zijn het er in de eerste lichting drie, dus dat valt mee. 😉 Deze helm heb ik voor kerst/yule gekregen van Bren én de katjes! Mysty had zelfs nog geholpen met uitzoeken, vertelde Bren me.

20201225_224311

Een goede voorbereiding is altijd het halve werk. Ik had er een lekker glas verse citroen/gember ijsthee bij gepakt en de zakken steentjes netjes op volgorde gelegd. In totaal vijf, dus je bent wel eventjes zoet met deze set! Ik heb hem dan ook in twee sessies gebouwd.

Het blijft altijd apart die eerste stappen, waar je eigenlijk de fundering bouwt voor waar later de helm als het ware overheen wordt gebouwd. Je ziet allerlei steentjes met felle kleuren liggen en denkt bij jezelf: Een Stormtrooper helm heeft die kleuren niet eens! Maar als snel wordt duidelijk dat je daar later niks meer van ziet en dat het vooral bedoeld is om het bouwen minder moeilijk te maken, omdat de felle kleuren op de bouwtekeningen veel meer opvallen.

Wat erg gaaf is aan deze sets is dat je al vrij snel bezig bent met alle verschillende kanten van de helm en voor je het weet staat er een volledige helm voor je neus. Eerst maak je de achterkant, een deel van de voorkant en vervolgens beide zeiden en de rest van de onderkant van de voorkant van de helm.

Al met al is het dus best een werkje. Ik had ook een paar keer dat ik net iets te hard drukte op bepaalde stukken en er steentjes los kwamen. Dat vond ik wel jammer. Stel dat de helm een keer onverwacht valt, dan is de kans dus zeer groot dat je een deel opnieuw kunt gaan fixen. Nu is dat natuurlijk met LEGO wel vaker het geval, maar vooral de onderkant van de helm aan weerszijden en voor zitten best losjes.

20201230_012359

Als de helm dan eenmaal klaar is kun je nog zo’n mooi naamplaatje erbij zetten en is het plaatje compleet. Ik heb er ook een minifigure bij gezet die staat naast de helm, net als die van Boba Fett. Dat leek me wel leuk om de helmen zo tentoon te stellen. Ik zal later ook een collage maken van de volledige galerij aan helmen, als ik de TIE Fighter Pilot helm gebouwd heb!

De Stormtrooper helm is een super gave toevoeging aan de collectie en ik ben ook erg benieuwd hoeveel andere helmen we nog kunnen verwachten in deze serie. Het zijn mooie sets om tentoon te stellen en ze zijn groot genoeg dat er veel details zijn, maar ook weer niet onhandig groot dat ze in de weg staan, zoals echte helm replica’s dat wel hebben.

Overall score: 🌟🌟🌟🌟🌟

Prijs: n.v.t. (want ik heb deze set kado gekregen) 

Bouwplezier: 🌟🌟🌟🌟🌟

Toonbaarheid: 🌟🌟🌟🌟🌟

Leg godt, play well!

—Jeffrey

One Comment on “Review: LEGO® 75276: Stormtrooper Helmet

  1. Jeffrey, Glad to see the Stormtrooper next to your laptop in one photo to get an idea of scale/size. I was surprised to learn that there is a series of Stormtrooper helmets. Now I have more Lego ideas for gifts for my grandsons! “Lego on!” Phil

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: