Mijn top 5 video games van 2020

2020 was een erg goed jaar voor gamers. Er waren super veel goede releases, maar erg veel heb ik niet op mijn PlayStation 4 gespeeld, moet ik zeggen. Dat komt vooral omdat er zo’n enorme lading aan goede games op de Nintendo Switch uit kwam. Ik had wel Star Wars: Squadrons van Bren gekregen, maar omdat die game alleen in 1st person te spelen is, beviel het mij niet helemaal, want ik speel veel liever in 3rd person, zodat ik meer van mijn omgeving kan zien. Maar ik ga hem zeker nog spelen, voor het verhaal, maar PVP zal ik niet zoveel doen.

Maar goed, het gaat hier om mijn top 5 van dit jaar. Dat betekent niet dat de games perse ook dit jaar zijn uitgebracht, maar in veel gevallen wel. Het ging er vooral om wat mij bezig hield en waarom. 🙂 Kijken jullie gezellig mee?

#5 Yoshi’s Crafted World

Yoshi is een van mijn favoriete Nintendo karakters en altijd zo schattig, maar dit spel doet er nog even een flinke schep bovenop! Yoshi’s Crafted World is een klassieke side-scrolling platform game en het level design is echt fantastisch. Alles is gemaakt van papier, vilt, plastic bekertjes, keukenrollen en stukjes touw. De gameplay is ook erg goed. Hoewel de game overall vrij gemakkelijk is, is het wel lastig om alles aan collectibles in de game te halen. Ik heb het einde wel gehaald, maar nog lang niet alle levels op 100% gehaald, dus daar zit ook zeker een deel van de herspeelbaarheid in. Het is echt een heel schattige game en een absolute aanrader voor mensen die van platformers houden. Nintendo doet dat altijd goed!

yoshiscraftedworld1

#4 Fire Emblem: Three Houses

Fire Emblem is een van mijn favoriete IP’s van Nintendo. De games combineren strategische, turn-based RPG elementen met een geweldig verhaal, de mogelijkheid om al je teamgenoten compleet te customizen en iets van een dating sim element. Fire Emblem: Three Houses is een game waarin je een professor speelt op een academie in het midden van een enorm land. Het land is verdeeld in drie gebieden, elk met zijn eigen factie die in een onrustige vrede samenleven.

Fire Emblem Three Houses 11

Wat dit deel erg goed maakt is dat je het spel driemaal door kunt spelen, met elk van de huizen een keer. Dit zorgt er ook voor dat je het verhaal anders ervaart. De eerste keer dat ik speelde was met de Black Eagles, maar ik merkte al snel dat de normale moeilijkheidsgraad erg simpel was. In mijn tweede playthrough, waar ik nog mee bezig ben, heb ik gekozen voor de Blue Lions op Hard, maar ook dat is al veel te makkelijk geworden merk ik. Misschien toch eens de moeilijkste stand proberen? 😉 Als je van turn-based strategy gevechten houdt, dan moet je deze game absoluut toevoegen aan je collectie!

#3 Star Wars: Galaxy of Heroes

Dit jaar bestaat deze mobiele game van Star Wars al weer vijf jaar. In de tussentijd zijn er veel ontwikkelingen geweest in de game, toevoegingen van nieuwe spelmodi, raids en een hele sloot aan karakters. Het is wel een Pay-2-Win game, wat het lastig maakt om soms mee te komen tegen mensen die soms wel tot duizenden euro’s in het spel stoppen (zogeheten whales). Om te spelen hoef je zeker niet te betalen, maar je progressie zal natuurlijk een stuk minder snel zijn in dat geval. Ik speel nu ruim drie jaar. Eind 2020 had ik dan ook eindelijk een van de nieuwe Galactic Legens: Sith Eternal Emperor geunlocked. Een echte mijlpaal!

Met de toevoeging van allerlei karakters uit The Mandalorian en nog meer onderweg ben ik erg benieuwd wat er in 2021 allemaal toegevoegd gaat worden aan deze turn-based strategy game. Helaas zijn niet alle ontwikkelingen even goed. De “nieuwe” Rancor raid is zo belachelijk moeilijk en vereist ook dat mensen uit je guild allemaal tegelijk online zijn, alsof de game een MMO is. Wat we echt nodig hebben is een nieuwe raid. Ik hoop nog steeds dat die er aan gaat komen en dat je daar ook je vloot voor nodig hebt, want mijn schepen zijn goed ontwikkeld. 🙂

#2 Hyrule Warriors: Definitive Edition

Nintendo bracht vorig jaar een nieuw deel uit in deze reeks. Maar toen ik hoorde dat die kwam, kreeg ik enorm veel zin in het eerste deel en heb ik die uiteindelijk gekocht. Op de Wii U bracht me dat al uren spelplezier en nu ook weer. De Definitive Edition bevat alle DLC en karakters die ooit is uitgebracht voor deze game. Hyrule Warriors is een crossover tussen The Legend of Zelda en de Warriors franchise van Koei Tecmo.

Hyrule Warriors 1

In deze strategische hack ’n slash game ren je van hot naar her over het slagveld terwijl je duizenden vijand te lijf gaat met je gekozen karakter. Niks geeft zo’n heerlijke gevoel als complete legers wegvagen met speciale aanvallen en combo’s. Het tempo van de game ligt hoog en vereist dat je allerlei snelle beslissingen moet maken om te winnen. De grootste bonus van de game is de Adventure Mode. Hierin moet je een volledige landkaart ontdekken waarbij elk vakje een missie is. Hoe verder je komt, hoe lastiger de missies worden en vaak moet je specifieke karakters gebruiken voor extra beloningen.

#1 Animal Crossing: New Horizons

Animal Crossing speel ik al sinds het eerste deel ooit op de GameCube verscheen. Deze game is nooit in Europa uitgebracht, maar kon je dankzij een speciale disc toch spelen. Toen was ik al verslingerd aan deze superleuke en schattige game.

Animal-Crossing

Animal Crossing is best lastig uit te leggen. Je bent een eilandbewoner en het doel van het spel is om je eiland helemaal eigen te maken. Je kunt een huisje bouwen en deze steeds verder uitbouwen en inrichten en alles helemaal naar wens maken. Tom Nook, de lokale maffiabaas (eigenlijk een wasbeer) wil je uiteraard Bells (de lokale valuta) lenen om je dromen te verwezenlijken. Je spendeert je tijd met vissen, fossielen opgraven, insecten vangen en tal van andere activiteiten. Bren en ik spelen samen en delen een eiland, maar eigenlijk wil ze haar eigen eiland ondertussen.

Gamen in 2021

2021 belooft een goed jaar te worden voor gamers. Nu we nog steeds veel thuis zitten door de Corona crisis is het maar goed dat er zoveel games komen ook. 🙂 Persoonlijk kijk ik enorm uit naar de nieuwe Zelda die dit jaar uit zou moeten komen. Er gaan ook geruchten dat er misschien wel een rerelease komt van Ocarina of Time, omdat dit jaar de Zelda reeks 35 jaar bestaat. Misschien komt er iets vergelijkbaars als Super Mario 3D All-Stars? In Maart komt ook de nieuwste telg uit de Monster Hunter reeks uit: Monster Hunter: Rise. Deze game is exclusief voor de Nintendo Switch en ik heb de demo al even gespeeld en het belooft weer een heerlijke game te worden! Dat en nog veel meer komt allemaal dit jaar uit. Op ons blog zal ik ook regelmatig vertellen over mijn digitale avonturen dit jaar.

Wat waren jullie favorieten van 2020? Laat het ons weten in de commentaren!

Happy gaming!

~Jeffrey

One Comment on “Mijn top 5 video games van 2020

  1. Jeffrey, Good to read about your top five games for 2020. I am always on the learning curve when it comes to gaming! And for 2021 I am sure you are excited about the new Zelda game & the newest game of the Monster Hunter series! Looking forward to hearing about them from your future posts when these games come out! PLAY ON! Phil

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: