We sluiten 2020 af!

Wat een jaar was 2020 toch! Voor The Book Dragon’s Nook was dit een jaar vol met prachtige nieuwe boeken, heel veel recensies, winacties en allerlei mijlpalen die we hebben behaald. 2020 was natuurlijk een jaar dat we nooit meer gaan vergeten, want wat werden we toch met onze neuzen op de feiten gedrukt dit jaar door het Corona virus. We zagen de mooie kant van de mensheid, waar zorg voor anderen op de eerste plaats komt en werk aan een vaccin in een bijzonder rap tempo doorging. Daar mogen we wetenschap voor bedanken 😉 Helaas zagen we ook een mindere kant van de mensheid naar boven komen, waarbij iedereen met zijn/haar mening soms loodrecht tegenover elkaar komt te staan.

Helaas op persoonlijk vlak waren er ook een paar grote verliezen. Bren d’r beste vriendin Dineke, die ons eerder dit jaar verliet, het verlies is nog steeds erg groot. En natuurlijk onze lieve Mysty. Het huis is een heel stuk stiller geworden zonder onze grote kleine clanleidster. We koesteren de herinneringen aan hun allebei en zijn dankbaar dat ze onderdeel van ons leven zijn, voor altijd.

20200726_195942

Gelukkig hebben wij ondanks alles een erg goed leesjaar gehad. Bren heeft 137 boeken op haar teller staan en ik heb de 50 gered! Het is lastig om te zeggen welke boeken nou echt de beste waren, want er zaten zo veel goede boeken tussen, maar gelukkig helpt Goodreads daar ook altijd erg goed bij!

Bren’s Year in Books, 2020

Het is erg lastig om met 137 gelezen boeken te zeggen welke nu het beste was! Daarom laat ik deze lijst voor zichzelf spreken 🙂 Ik heb in ieder geval het overgrote deel met veel plezier gelezen en kijk nu al uit naar ons volgende leesjaar!

Bren books 1Bren books 2Bren books 3Bren books 4Bren books 5Bren books 6

Bren books 8Bren books 9Bren books 10Bren books 11Bren books 12Bren books 13Bren books 14Bren books 15

Bren books 16Bren books 17Bren books 18Bren books 19

Jeffrey’s Year in Books, 2020

Goodreads is zo’n heerlijk platform om al je boeken in bij te houden. Dit jaar is het mij zowaar gelukt om twee keer zoveel boeken te lezen als waar ik mijn challenge op had ingesteld. 50 boeken! Terwijl ik dacht er zo’n 2 per maand te lezen. Blijkbaar doet meer thuis zitten rare dingen met je leesgedrag 😛

Jeffrey Books 1

Jeffrey Books 2Jeffrey Books 3Jeffrey Books 4Jeffrey Books 5

Jeffrey Books 7Jeffrey Books 8Jeffrey Books 9Jeffrey Books 10

Mooie lijst wel, hè? 😀 Uiteraard weer heel veel non-fictie, Star Wars, boeken over katten en de nodige fantasy/scifi. Volgend jaar gaan we weer gewoon heerlijk op dezelfde voet verder. Begin volgend jaar stel ik mijn challenge voor 2021 denk ik dan in op 30 boeken. Ik wil wederom niet té hoog inzetten, omdat lezen leuk moet blijven en je niet jezelf allerlei eisen moet gaan opleggen. Maar een ding is zeker, mijn leeslust is enorm gegroeid dit jaar. Een paar boeken hebben zeker bijgedragen aan een dipje, waarbij andere juist weer een boost gaven, ook voor mijn eigen schrijfsels, omdat ze me zo wisten te inspireren! Kortom, een enorm goed leesjaar en op naar het volgende!

Wat 2021 ons brengt

Volgend jaar hebben we weer leuke plannen met The Book Dragon’s Nook, maar heel eerlijk gezegd houden we ons met zo veel meer dan alleen maar boeken bezig, dat we ook van plan zijn om wat breder in te gaan zetten op de content die op ons blog komt. Zo hebben we al regelmatig posts over LEGO en haken geplaatst. Heel veel mensen reageren enthousiast over de unboxings op ons blog, dus dat houden we er absoluut in!

Voor nu wensen we jullie allemaal in ieder geval een hele fijne jaarwisseling toe en een gelukkig 2021, vol met heerlijke boeken, veel creativiteit en goede gezondheid!

Happy reading and new year!

Bren & Jeffrey

2 Comments on “We sluiten 2020 af!

  1. Jeffrey & Bren, I am quite impressed with both your reading tallies for 2020 of total books read & your stats on those books! I am glad you gave tribute to your losses along the way of your best friends, Bren, Dineke, & leader of the Clan, Mysty, both so much a part of your lives. Your hopes for reading in 2021 as well as plans for The Book Dragon’s Nook sound, as they should, moving progressively forward!!! Thanks & wishing you both & all of us a Happy & Healthier New Year 2021!!! And may your year be as you wish “full of delicious books & lots of creativity”!!!!!!!!!!!!!! Phil

    Like

  2. Leuk, dat overzicht! Er zitten een hoop boeken bij die mij ook leuk lijken.
    Jullie ook het beste voor 2021 (en daarna) gewenst.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: