Review: Het nest van de harpij (Yougian #1) — Latoya Moirae

Genre: Fantasy / Young  Adult
Uitgever: Zilverspoor
Serie: Yougian #1
ISBN: 978-94-907-6708-2
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 257
Uitgave: 2012

‘Het nest van de harpij’ is het eerste deel in de Yougian reeks van Latoya Moirae. Dit boek vertelt het verhaal over de jonge Justin, die samen met zijn ouders in het dorpje Yougian woont. Op een zekere avond vinden ze een jong, verwilderd meisje voor hun deur. Na een kort beraad tussen zijn ouders besluiten ze Allyn, zoals ze zichzelf noemt, te adopteren. Het grote probleem is dat Allyn weinig weet over haar verleden en ook niet heel goed weet hoe ze nu precies in het dorpje terecht is gekomen.

Yougian 1

In dit boek volgen we Justin, Allyn en hun rijke vriend James op de voeten. Al snel vormen de drie een hecht paar, maar zoals dat bij jongeren gaat komen ze op een bepaald punt op een leeftijd dat ze ook wel eens gevoelens voor elkaar kunnen gaan krijgen. Zowel Justin als James blijken gevoelens voor Allyn te ontwikkelen, dit niet in de laatste plaats omdat ze zichzelf ontwikkelt tot een knappe, jonge dame. Maar dat is niet het enige, Allyn blijkt ook te beschikken over allerlei onverklaarbare magische gaven. Magie is al een hele tijd niet meer normaal en dus moet Allyn haar gaven zoveel mogelijk verborgen houden. Komt ze er ooit achter wie ze nou eigenlijk echt is?

Dit was mijn eerste kennismaking met de boeken van Latoya Moirae, maar ik moet toegeven dat het een erg fijne kennismaking is gebleken! Het verhaal zit goed in elkaar en je leeft volledig met de drie hoofdpersonages mee. Het verhaal bestrijkt een aantal jaren uit het leven van Justin, Allyn en James en er gebeurt nogal wat in deze jaren! Heftige onderwerpen als aanranding worden ook niet vermeden. Soms vond ik de gruwelijkheden in het verhaal voor een boek voor twaalf jaar en ouder zelfs best heftig, maar het waren in veel gevallen ook dingen die in het echte leven ook gebeuren.

Yougian 1

Naarmate het verhaal vordert word je steeds nieuwsgieriger naar het verleden van Allyn en wie ze nou eigenlijk is. Door sommige gebeurtenissen in het verhaal werd mij dat echter al snel duidelijk, dus was het niet een hele grote verrassing meer toen bepaalde dingen ook echt gebeurden in het boek. Wat dat betreft is het verhaal misschien niet bijster origineel. Een meisje dat bepaalde gaven blijkt te hebben en niet exact weet waar ze vandaan komt is een veelgebruikt archetype in verhalen. Gelukkig was het door de manier waarop het verhaal verteld wordt erg goed. De spanning, zowel qua gebeurtenissen als de onderlinge relaties tussen de drie hoofdrolspelers maakt dat je echt door wilt lezen tot je dan eindelijk bij de laatste bladzijde aanbelandt bent. Ik ben dan ook erg benieuwd naar het volgende deel in deze spannende young adult fantasy serie!

Cover: 🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!

Liefs,

Jeffrey

One Comment on “Review: Het nest van de harpij (Yougian #1) — Latoya Moirae

  1. Jeffrey, I was first struck by my gut reaction that this is the kind of book & story that we would be hearing from Bren reviewing this Fantasy novel for Young Adults!!! But your review had great credibility, given weight because of your usual honesty of what is good &, yet, critical as you see it. The “good”; story well put together with empathy for the three main characters, tension of events & relationships drives the reader on to the end. The “critical”; some of the “horrors” may be too intense for a book for 12+ readers, the story may not be very original/”a common archetype.” It speaks well for Latoya Moirae’s book, “The Harpy Nest,” that you are curious to read the next book in this series. Tell Bren I thought you did a very admirable job here with this review! Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: