Review: Marrah — Ninja Paap-Luijten

Genre: Fantasy
Uitgever: Verhalen Ninja
ISBN: 9798682078196
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 120
Uitgave: September 2020

Met dank aan Ninja Paap-Luijten voor dit recensie exemplaar!

marrah

Achterflaptekst:

William is gestationeerd op een grenspost als hij bevel krijgt om samen te werken met een officier uit de Mijnlanden. Ze moeten een misdadiger opsporen. Na de aanvankelijk stroeve kennismaking zetten ze de achtervolging in, maar de misdadiger is de twee steeds een stap voor – en deinst nergens voor terug. In deze korte fantasythriller gaat William tot het uiterste en zet hij alles op alles om zijn missie te voltooien. Maar is dat ook genoeg? Marrah is een op zichzelf staand verhaal uit de wereld van Fréyutan, bekend van Oragayn. Dit fantasyverhaal grijpt je vast en laat je niet meer los tot je het uit hebt.

Een tijdje geleden hadden wij een interview met Ninja Paap-Luijten. Maar met schaamrood op mijn kaken moest ik bekennen dat ik nog nooit een letter van Ninja had gelezen. Met Marrah is daar eindelijk verandering in gekomen. Eindelijk? Ja, want wat heb ik genoten van dit verhaal! De hoofdpersoon, William, is voor mensen die Oragayn hebben gelezen een bekende, maar voor mij was dit de eerste kennismaking met de wereld van Fréyutan.

Het verhaal leest een beetje weg als een detective, maar dan in een fantasy setting. William gaat samen met Jessar Dallan achter een crimineel aan. Zwahr laat een spoor achter dat redelijk makkelijk te volgen is, maar de bergen en grotten waar ze uiteindelijk in terecht komen zijn onherbergzaam en vol gevaar. Dat het niet makkelijk zal zijn om Zwahr in te rekenen, dat is wel duidelijk en of het uiteindelijk gaat lukken, dat blijft ook maar de vraag.

Marrah

Marrah is perfect als introductie in de wereld van Fréyutan van Ninja Paap-Luijten. Zelfs zonder enige voorkennis van deze wereld zat ik snel in het verhaal en mede door de schrijfstijl zat ik snel in het verhaal. Ninja heeft een zeer eigen manier van verhalen vertellen en ik begon me tijdens het lezen ook echt af te vragen wat de titel van het boek nou precies voor betekenis had. Daar kom je tijdens het lezen uiteraard achter. De wereld die neer is gezet zit vol wonderlijke wezens en je merkt dat Ninja goed heeft nagedacht over allerlei verschillende culturen en volkeren in haar verhaal. Voor liefhebbers van high fantasy is dit absoluut een aanrader en het is weer eens net even wat anders dan de zoveelste epische queeste van goed tegen slecht, wat ook wel eens verfrissend is!

Cover: 🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟½
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟½
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟½
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟½

Happy Reading!

Liefs,

Jeffrey

One Comment on “Review: Marrah — Ninja Paap-Luijten

  1. Jeffrey, Author Ninja Paap-Luijten’s self-contained story in this small book, “Marrah,” sounds most pleasing to you! The world of Freyutan, known from her book, “Oragayn,” I guess, is a real worldbuilder filled with wonderful creatures & cultures & peoples!!! You compliment the author for this High Fantasy so different in its quest of good vs evil!!! –No wonder you enjoyed it so much! Phil

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: