Review: Een vlam in de duisternis – Sebastiaan Koen

Genre: Fantasy
Uitgever: Zilverbron
Serie: De verhalen van Auruco #4
ISBN: 978 94 6308 310 2
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 379
Uitgave: Oktober 2020

Hartelijk dank aan Sebastiaan Koen voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Een Vlam in de Duisternis - Kaft

Flaptekst:
Nadat Edilion en Dorvin achter de werkelijke gebeurtenis tijdens de grote overstroming zijn gekomen, krijgen ze ruzie. Dorvin begint zich steeds meer tegen de groep af te zetten. Hierdoor komen de familiebanden en vriendschappen hevig onder druk te staan.
Op hun zoektocht naar de laatste bondgenoten en bijbehorende Heilige Objecten om hen te helpen tegen Felkons dreiging, reizen de gebroeders Staalhart naar het zuiden af. Daar worden ze door een verraderlijke familie opgewacht.
Elisia en Skjald proberen zich in het noorden vrij te vechten. Ze leiden het noordelijke leger naar de Ijzeren Stad, maar niet zonder hindernissen. Een onverwachte bondgenoot sluit zich bij hen aan, klaar om hen naar Torfark te vergezellen.
Er is maar een manier om Felkon en zijn allesverwoestende leger te stoppen. Het is tijd voor de beslissende slag en iedereen zet alles op alles om hem te winnen.

Daar was ‘ie dan, het vierde en tevens laatste deel in de serie “De verhalen van Auruco”. Wat keek ik hier onwijs naar uit om in verder te gaan, maar wat voelde het ontzettend dubbel om het boek na het lezen te sluiten en te weten dat dit misschien wel de laatste trip naar Auruco was. Vanaf de allereerste bladzijde wist Sebastiaan Koen mijn aandacht vast te houden en werd ik gelijk weer meegenomen de wereld van Auruco en zijn bewoners in. Wat een knap staaltje aan worldbuilding weer en wat leefde ik ontzettend mee met zijn personages. Ik ben echt zo weg van deze serie. Het geeft je alles wat je in een fantasy zoekt en nog net een beetje meer zelfs. Ik kan niet eens zeggen welk personage mijn absolute favo is, want dat zijn er meerderen en ik heb ze dan ook voor altijd in mijn hart gesloten. Wat krijgen ze het weer te verduren in dit laatste deel, af en toe had ik het gevoel dat Sebastiaan met zijn schrijven mijn hart aan stukken scheurde zo leefde ik mee met het verhaal en zijn personages.

Een Vlam in de Duisternis 1

“Hij voelde zich dood, er was een stuk van zijn ziel afgescheurd”- blz.164-Β 

Het verhaal is van begin tot eind boeiend geschreven en zo ontzettend spannend. Op het moment dat je denkt; Okay, dit moet het dan wel zijn, doet de schrijver er nog een schepje bovenop qua spanning. Het is gewoon werkelijk onmogelijk om je tijdens het lezen van dit boek te gaan vervelen of iets anders te gaan doen, je moet en zal gewoon weten hoe het allemaal zal aflopen en of al je geliefde personages het ook wel gaan overleven. Niemand krijgt het makkelijk en krijgt aardig wat voor zijn of haar kiezen en toch is het ook echt een verhaal over de kracht van vriendschap en familie en wat voor een kracht een mens daar uit kan putten…. “Een vlam in de Duisternis” is echt een onwijs mooie en waardige afsluiter van deze fantasy reeks en al ga ik het echt onwijs missen en wil ik liever niet dat dit het einde was, er had gewoon geen mooiere finale aan kunnen zitten.

Een Vlam in de Duisternis 3

“Soms is dat meer dan genoeg. Herinneringen kunnen je namelijk nooit ontnomen worden. Ze blijven voor altijd voortleven en daar kun je kracht uit halen.”-blz.282-Β 

Ik zal deze serie zeker gaan herlezen, want wat is het een onwijs gaaf fantasy verhaal! Absoluut een van mijn favo’s en stiekem hoop ik in de toekomst meer over deze prachtige wereld te mogen lezen…want Auruco heeft een plekje in mijn hart ( en boekenkast) gekregen die nooit meer zal verdwijnen! Een absolute aanrader voor de fantasy lezers, deze serie hoort gewoon echt in je kast te staan en ook jouw wereld te verrijken!
Cover: 🌟🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟1/2
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!

Liefs,

Bren

2 Comments on “Review: Een vlam in de duisternis – Sebastiaan Koen

  1. Bren, What a “no holds barred” or “no holding back” five star review on this fourth & last book in the series, “The Stories of Auruco.” by Sebastian Koen!!! I found the “Blurb” for this book, “A Flame In The Darkness,” quite action packed in storyline. It must be a great book & series for you to be so sad that this might be your last trip to Auruco; the world of Auruco & its inhabitants, the worldbuilding here, empathizing with the characters, everything you look for in a fantasy & more, the captivating story & then the author adds more. Most of all it must be that it is a story about power & friendship & family & the strength a person draws from these. –Plus that great finale that is a beautiful ending to this series!!! And your personal comments about the book & the series that you love it & will reread it as one of your most favorites, hoping the author brings Auruco back since it has a place in your heart!!! –A must, you said, for fantasy readers!!! WOW! GREAT REVIEW & BOOK, BREN!!! Phil

    Like

  2. Pingback: In gesprek met: Sebastiaan Koen – The Book Dragon's Nook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: