Review: Voorbij het Wederwoud — Valentijn Ringelberg

Genre: Young Adult
Uitgever: Hamley Books
Serie: De raad van Vha’rhymn #1
ISBN: 9789463967273
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 239
Uitgave: 22 september 2020

Hartelijk dank aan Uitgeverij Hamley Books voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Voorbij het Wederwoud - kaft

De zusjes Celi en Phaun wonen samen in hun huisje in het prachtige Wederwoud. Celi is echter ernstig en ongeneeslijk ziek, waardoor Phaun de zorg draagt voor haar oudere zus. Ze cijfert zich hier behoorlijk door weg, al neemt ze de verzorging met alle liefde op zich. Maar dan op het moment dat Celi steeds meer en meer lijkt te verslechteren doet er zich een unieke kans voor. Er lijkt een oplossing te bestaan om Celi te kunnen genezen, echter is dit er een met een prijs. Phaun bedenkt zich geen moment en start zo snel mogelijk aan haar queeste door het Wederwoud… Dit brengt vele gevaren met zich mee en zal het uiterste van haar vragen. Zal Phaun sterk genoeg zijn om hier zich tegen te kunnen wapenen?

Voorbij het Wederwoud 2

“Als we niet beter weten, hoe weten we dan dat het juist is waar we in geloven?” 

De cover van het boek is weer eens een plaatje, iets wat je absoluut aan Uitgeverij Hamley Books wel kan overlaten. Het maakt je gelijk nieuwsgierig naar het verhaal en die letters van de titel zijn echt stunning.
Het verhaal zelf is vanaf het begin af aan al pakkend en neemt je al heel snel mee de wereld in van Celi en Phaun. Toen ik het boek had opgepakt om te gaan lezen had ik het dan ook in no time uit.
Het verhaal is lekker vlot geschreven en de personages zijn goed uitgewerkt waardoor je al snel een band met ze opbouwt. Het is geschreven vanuit Phaun haar kijk op de wereld, het is in haar ik-vorm geschreven waardoor je Phaun dan ook het allerbeste leert kennen. De cliffhanger aan het eind is echt killing…. nu moet ik dus wachten tot het volgende deel uitkomt tot ik weet hoe het verder gaat…aaargh. Niettemin is die cliffhanger wel ontzettend goed en daardoor vergeef ik het Valentijn dan ook wel, hahaha. Ik ben absoluut mega nieuwsgierig naar het volgende deel en hoop daarin de wereld en haar regels, de personages en de wetten en al nog beter te leren kennen.

Voorbij het Wederwoud

“De dingen die ik had meegemaakt, de dingen die ik had gezien…Hadden ze me dusdanig veranderd? Was er geen weg mee terug? “

Voorbij het Wederwoud - Banner

Cover: 🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!

Liefs,

Bren

One Comment on “Review: Voorbij het Wederwoud — Valentijn Ringelberg

  1. Bren, Sounds like an intriguing storyline in “Beyond The Wederwoud,” by Valentijn Ringelberg, quite a name for this author!!! The story sounds so driven, as you say “catchy” & a fast read, with younger sister Phaun searching for a cure in the dangerous Jungle for the terminal illness of her sister Celi!!! And it’s the kind of book you like with good character development that you can bond with! The clincher must have been that this book is a “cliffhanger” at the end, a “killer” as you said! THat makes a next read for you in this author’s series to find out what happens!!! –SOLD to the reader of this review by you! Well done, Bren! Phil

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: