Mijn nieuwe draken aanwinst

De mensen die mij kennen weten het al onwijs lang dat een van mijn allergrootste liefdes, de draak is. En dan echt zoals in mythische / fantasy verhalen. Zo spaar ik al zo’n 20 jaar (als het niet al langer is ) spulletjes van draken, boeken, beelden, knuffels, mokken, LEGO, lampen en ga zo maar door. Zo heb ik ook een behoorlijk grote tatoeage op mijn volledige rechter dijbeen staan met een afbeelding van een prachtige draak van Anne Stokes, ik hou echt zoveel van haar artwork. En aangezien deze draak niet alleen kwam met pentagram, maar ook nog eens met een prachtige maan wist ik dat die vereeuwigd zou worden op mijn lichaam. En zo draag ik al jaren mijn drakenmetgezel met mij mee πŸ˜€ Maar laatst zag ik zoiets gaafs op Facebook, Yule ( of als je kerst viert, kerst) ballen maar dan met een drakenoog. En ik was gelijk verliefd. Want zeg nou zelf, dit is toch gewoon een beauty! En echt niet alleen om met de feestdagen op te hangen natuurlijk, want dit is het hele jaar door gewoon gaaf!

Drakencollectie 3

Het drakenoog is gemaakt door Sharon van Siebi’s Creations en dit is zeker niet de enige, ze maakt er nog zoveel meer en elk item is uniek, want het is helemaal met de hand gemaakt. And do I love that! Ook interesse in wat Sharon nog meer maakt of wil jij zelf ook zoiets prachtigs aanschaffen voor jezelf of een andere drakenliefhebber? Dan kun je haar werk hier vinden:

Β siebi’s creations . Geloof me het is zo de moeite waard om daar even rond te snuffelen!

Maar nu nog wat meer over draken, ik heb niet van alle draken een foto gemaakt die ik heb, want dat zou echt een ontzettend lange post gaan worden dan, maar er zijn er toch wel wat die ik jullie gewoon echt even wil laten zien als drakengekkie πŸ˜€

Deze draakjes zijn me onwijs dierbaar, ik heb ze ooit gekocht in Hilversum, a long, long time ago. Ze zijn van het merk Dragontales en ik blijf ze nog altijd schattig vinden, zo mooi gedetailleerd ook, looooove them!!! In de fantasyboekenkast staan er nog een aantal van deze lijn trouwens. Zoals je ziet houdt Bobbie ook heel erg van draken, want madam wou maar wat graag met haar snufferdje erbij op de foto staan πŸ™‚

Drakencollectie 4

Meet Draco, een van mijn knuffeldraakjes, deze staat op een van onze boekenkasten de boeken te beschermen (stiekem de kast zelf ook, want door hoe hij staat kan er geen kat bovenop de kast springen, maar ssssh don’t tell them!)

Een gedeelte van de boeken die ik over draken heb, of waar ze in ieder geval ook in voorkomen. En zoals ik al zei, echt een gedeelte, want ik heb er nog aardig wat meer staan. Binnenkort wil ik eens gaan kijken hoe ik ze allemaal bij elkaar kan gaan zetten. Maar zo hebben jullie toch alvast een inkijkje bij mijn geliefde drakenboeken. Heb ze nog niet allemaal gelezen, maar daar gaat toch echt spoedig verandering in komen. Misschien maak ik van 2021 wel een drakerig leesjaar… klinkt niet eens zo slecht, toch? πŸ˜€

Drakencollectie 5

Deze lamp heb ik nog niet zo heel lang geleden gekregen van Wesley, de man van Jeff zijn zus Marsha. Denk nu een jaartje geleden ongeveer. Dit exemplaar staat bovenop de vitrinekast met LEGO en niet alleen LEGO van Jeff, maar ook met mijn draken LEGO erin van LEGO Elves, wat jammer genoeg niet meer geproduceerd wordt, snik, snik. Vooral in deze tijd van het jaar staat deze lamp gezellig elke avond aan. Ik vind ‘m echt zo mooi en gaaf gewoon. En yes, erbij staat een ander draakje van de Dragontales serie. De kaars die ernaast staat met het elfje heb ik zelf gemaakt.

Drakencollectie 6

Deze beauty wou ik jullie ook echt nog even laten zien. Vorig jaar gekregen van Jeffrey bij de stand van Anne Stokes op Elfia. Het beeld heeft onderop ook haar handtekening. Ik vind dit echt zo’n onwijs mooi beeld gewoon, love it! Erachter staan ook wat boekjes van Anne Stokes die ook gesigneerd zijn door haar.Β 

En zo kan ik eigenlijk nog wel uren en uren doorgaan over draken, waar mijn liefde ervoor ooit ontstaan is, is echt in mijn kindertijd geweest. Ik zag ze altijd als de ultieme beschermers en heb mijn ouders hun hoofd stuk gezeurd over dat ik een draak als huisdier wou en vond het zo ongelooflijk flauw dat ik die nooit gekregen heb πŸ˜› Maar ik ga een einde haken aan deze post, mochten jullie vragen hebben of nog meer draken willen zien uit mijn collectie vraag het me gerust πŸ˜€ Want net als boeken en creativiteit, de liefde voor draken moeten we toch blijven delen.Β 

Hoop dat jullie de post leuk vonden en dat jullie een hele fijne dag hebben. Stay safe!Β 

Drakerig veel liefs,

Bren Medusa

4 Comments on “Mijn nieuwe draken aanwinst

 1. Hoi Hoi,
  Wat leuk om te lezen over je drakenfascinatie. Ik ben ook een verzamelaar van draken beeldjes. Helaas ontaat er ruimtegebrek 😏 en wil ik me gaan toeleggen op Pocketdragons. Dus als je nog interesse hebt om b.v. 5 Dragontales beeldjes over te nemen? 😁 groetjes Franka

  Geliked door 1 persoon

   • Bren, Your post on all things Dragon is a delight!!! What beauties!!! I learned so much, as usual, not only about your dragon collection but more about your library of books! AND, then there is that dragon tattoo of yours as you explain; ” I also have a pretty large tattoo on my full right thigh with an image of a beautiful dragon by Anne Stokes…” No, I won’t ask to see it! Ha! And what a story that as a child you wanted a pet dragon!!! –A great post, Bren! –Enjoyed it! Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: