Review: Een ijzeren vuist — Sebastiaan Koen

Genre: Fantasy
Uitgever: Zilverbron
Serie: De Verhalen van Auruco #3
ISBN: 978-94-6308-193-1
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 313
Uitgave: November 2019

Met het laatste deel net uit leek het me goed om eindelijk eens verder te gaan in de serie van Sebastiaan Koen. De Verhalen van Auruco is een serie van vier boeken en het laatste deel Een vlam in de duisternis wordt binnenkort uitvoerig besproken op ons blog, want Bren doet mee aan de blogtour omtrent dit boek! Maar goed, zoals vaker loop ik natuurlijk hopeloos achter. Eerlijk toegegeven ben ik een klein beetje fantasy moe de laatste tijd, maar dat zal ongetwijfeld te maken hebben door de overdaad aan verhalen in het genre en mijn mindere ervaringen de laatste tijd met het lezen ervan.

Een ijzeren vuist - kaft

Wat was ik dan ook blij dat ik aan de slag kon in dit derde deel van De verhalen van Auruco reeks, ik had erg genoten van de voorgaande twee delen en wilde toen al weten hoe het allemaal verder ging. Ondanks mijn fantasy-moeheid zat ik heel snel weer in het verhaal, want vanaf de eerste pagina zit je al direct weer in de actie.

De acht van Auruco (hoewel het er niet meer acht zijn) zijn druk bezig met hun strijd tegen de kwaadaardige tovenaar Felkon Demonos. Nadat de Ijzeren Stad belegerd is door het leger van Styrr, een handlanger van Felkon, is het hoog tijd voor een tegenoffensief. De broeders Staalhart verzamelen bondgenoten om dit te bewerkstelligen, maar hun weg is er niet een zonder kleerscheuren.

Een ijzeren vuist 1

Het andere deel van het verhaal gaat over Skjald en Elisia. Skjald is aan het einde van het vorige deel spoorloos verdwenen en Elisia besluit om hem te gaan zoeken. Ze belooft dat ze zich daarna weer aan zullen sluiten bij de rest van het gezelschap. Haar reis brengt haar echter veel verder weg van de rest en ook die weg is geen gemakkelijke.

Dit derde deel van De verhalen van Auruco was weer van begin tot eind volgepakt met actie. Grote legers die tegen elkaar strijden, enorme steden gehouwen uit bergen, een brug die onmogelijk door mensen gemaakt had kunnen worden. Alles wat je verwacht van goede worldbuilding zit in dit verhaal. Toch is het een verhaal dat karakter gedreven is en dat is ook precies wat de serie zo sterk maakt. Je leeft mee met alle personages. Soms schreeuw je het uit van frustratie en andere keren juich je weer als er iemand kapot gaat die het zo enorm verdient. Hoewel de hoofdpersonen in de vorige boeken al aardig wat te lijden hadden is daar in dit boek nog even een schepje bovenop gedaan. Het is haast alsof Sebastiaan Koen ervan geniet om zijn personages zoveel leed voor te schotelen, maar tegelijkertijd toont het ook weer aan hoe verschrikkelijk oorlogen en verlies kunnen zijn, of het nou een fantasy setting is of niet. Dat een schrijver al die gevoelens los kan maken zegt ook wat over de kwaliteiten van de persoon in kwestie.

Een ijzeren vuist 2

Op de voorkant van het boek zien we ook een draak die vuurspuwend naar voren komt. Voor liefhebbers van draken; er zitten draken in dit boek! Maar of je nu wel of niet van draken houdt, deze fantasy reeks is absoluut de moeite waard en het lijkt wel of elk deel weer beter is geschreven. Wat dat betreft zie je dat Sebastiaan Koen zich als schrijver ook steeds verder blijft ontwikkelen. Ik kan dan ook niet wachten om de ontknoping te gaan lezen! Ben je nog niet begonnen aan deze reeks? Dan zou ik hem zeker eens gaan proberen, het is een perfecte serie voor deze steeds donker wordende dagen!

Cover: 🌟🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟½

Happy Reading!

Liefs,

Jeffrey

One Comment on “Review: Een ijzeren vuist — Sebastiaan Koen

  1. Jeffrey, You related the several storylines well & succinctly here! I was more taken my your personal comments about fantasy books! OK, “An Iron Fist,” the third book by author Sebastiaan Koen in this four book series, “The Stories of Auruco.” You are so honest a reviewer as I know; you say you are tired of fantasy, behind in your reading, fantasy books are in such abundance, & your lesser experience reading fantasy! Now that’s honest!!! But despite your “fantasy fatigue” you were back into the story quickly thanks to the book’s action from the outset, page one, from start to finish! You compliment the author’s worldbuilding here with this story. Plus you liked the story being character-driven with empathy towards the characters, suffering greatly & showing how terrible war & loss can be!!! And you offer readers dragons in this book! You compliment the author with the story getting better & better & feel the author develops as a writer! –Perfect series, you say, for these dark time!!! GREAT REVIEW, Jeffrey!!! Phil

    Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: