Review: Asquil, boek 1: Een lange reis — Arlieke van Remmerden

Genre: Fantasy
Uitgever: Zilverbron
Serie: Asquil
ISBN: 9789463081825
Uitvoering: E-book
Aantal pagina’s: 241
Uitgave: Juli 2019
Asquil - Kaft
Samenvatting:
Enyria hoopt dat haar vader voor haar een echtgenoot zal uitkiezen tijdens hun volgende bezoek aan de stad. Dat is in haar ogen het doel in haar leven: trouwen en kinderen krijgen.
Dan wordt de stad tijdens het lentefestival, een dag die feestelijk hoort te zijn, aangevallen door een draak. Haar vader sterft in het gevecht. Enyria ontdekt vreemde magische krachten in zichzelf waarmee ze het monster doodt.
Hierdoor komt ze erachter dat ze een beschermer van het leven is, maar wat dit precies voor haar betekent?
Niets is zoals het was. Enyria moet zichzelf opnieuw leren kennen en haar plek in de wereld zien te vinden.
Het prachtige ontwerp van de kaft trok mijn oog. Donker, mysterieus en de fantasy gevoelens spatten er vanaf. Maar is dit boek ook donker, mysterieus en fantasy? Het antwoord op deze vragen zijn nee, ja en ja. Het begin is al mysterieus. Het verhaal gaat over Enyria een jong meisje die op het punt staat een vrouw te worden. Dit is niet zomaar iets want het betekent dat haar vader een man moet kiezen voor haar.
Iets wat ze heel graag wil; moeder worden, een huisvrouw en bovenal een getrouwde vrouw. Sayla, haar grote zus is al zover. Haar vriend maakte haar een jaar geleden het hof op het lentefestival. Het lentefestival van dit jaar loopt echter niet zoals ze gehoopt had. Een draak gooide roet in het eten. Haar vader, de man die haar zou moeten weggeven is hierdoor gestorven… wat moet ze nu? Verpest had Enyria het toch al…of toch niet?
“Ik hou van je zoals een vader van zijn dochter houdt”
Veel tijd heeft ze niet om na te denken. Ze moet vluchten. Die weg vlucht je als lezer met haar mee. Door de weinige perspectiefwissel wordt je als lezer meegenomen tot in het diepste van je gevoel. Angst, boosheid, moedeloosheid, oneerlijkheid maar ook kracht. Bizarre plottwists voeren de boventoon in dit verhaal. Als lezer vraag je je af hoeveel kan zo’n meisje aan, hoeveel moet er nog gebeuren voor ze breekt?
Asquil boek 1
“Mijn naam is Enyria, heer”
Het antwoord is niets. Enyria is de beschermer van het leven. Maar is dat het ook waard om zelf te overleven? Wat betekent deze grote verandering voor haar? Zal haar droom om een man te vinden, te trouwen en moeder te worden overleven? Dit weet zowel Enyria als de lezer niet. Er gebeurt veel en in delen van het verhaal spring je van actie naar actie. Ondanks de magische touch uit het boek is het boek verre weg van vrolijk. Het neemt je mee naar de duistere kant van de mens.
Dit zou vervelend kunnen zijn maar de schrijfster heeft de scenes goed uitgewerkt. Verschillende scenes zullen bij menig lezer een heleboel woede en walging oproepen. Wat kunnen mensen toch vreselijk zijn.
De vele actiescenes zorgen er voor dat je er in een ruk door komt. In dit verhaal speelt natuur een belangrijke rol. De natuur in het algemeen, de menselijke natuur, de elementaire kracht. Maar wat betekent dit voor Enyria valt nog te zien.
” Ik ben geen kind, ik ben geen soldaat, ik ben een beschermer!” 
Dit boek neemt de lezer mee naar een andere wereld, heeft een sterke zuigkracht en blijft goed hangen. Het nodigt uit om iedere keer weer het boek op te pakken. Opeens is hij dan ook uit… Maar het mooie is de reis gaat verder!
Dit boek nam mij mee naar een andere plek, deed de wereld om mij heen even vergeten. Dit is iets wat een boek al lang niet meer met mij heeft gedaan. Al met al kom ik dan ook uit op een dikke vijf ster.

Cover: 🌟🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!

Liefs,

Lisa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: