Kartonnen Sterren – Seren J. Smedts

Genre: Young Adult
Uitgever: Hamley Books
ISBN: 978 94 6396 747 1
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 275
Uitgave: 13 oktober 2020

Hartelijk dank aan Uitgeverij Hamley Books voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Kartonnen Sterren kaft

Flaptekst:
Bij de terugkeer van Liv’s vader uit Amerika wordt haar leven volledig omgegooid. Hij is immers niet langer meer de man waar ze altijd naar opkeek, waardoor hun vader-dochter relatie compleet de mist in gaat.
Een normaal onbezorgd tienerleven lijkt niet voor haar bestemd te zijn, tot ze Jasper ontmoet. Jasper, die haar hart op korte tijd verovert. Hij laat haar wegdromen onder een hemel van sterren.
Maar niet alle sterren schitteren als kristal. Sommigen zijn zo hard als karton.

Allereerst de cover, want hoe simpel die eigenlijk ook is, tegelijkertijd straalt het zo’n warme en knusse sfeer uit. En ik kreeg gelijk zin in koffie met caramel touch… thank you for that! πŸ˜› Het is gewoon echt zo’n uitnodigende cover, je krijgt gelijk zin om het boek op te pakken en te gaan lezen en dat heb ik dan ook snel gedaan πŸ™‚

Maar zo lieflijk als de cover eruit ziet zo anders is het verhaal, want my goth, wat gebeurt er veel in het leven van Liv. Het begint als een redelijk rustig verhaal, maar gaandeweg bouwt het zich steeds verder op en krijg je meer en meer te weten van wat er allemaal gaande is en nog gaat gebeuren. Liv haar leven staat werkelijk op zijn kop. En de dingen die er gebeuren komen niet over als dat het alleen maar in een fictief verhaal zou kunnen voorkomen, nee, het kan iedereen overkomen. Ik denk dan ook dat vele andere meiden van Liv’s leeftijd zichzelf in haar zullen herkennen. Ze is geen meid die werelden overwint zoals in fantasy verhalen, nee ze heeft haar eigen leven te leven en dat is al moeilijk genoeg met alles wat er om haar heen gebeurt. En dan wordt ze verliefd op Jasper, een intens lieve en mooie jongen, alleen hij lijkt volledig onbereikbaar voor haar en daarbij een jongen als hij kan iedereen krijgen, dan ziet hij toch zeker niets in haar. De twee tieners bouwen langzamerhand een mooie, diepe vriendschap op, maar of het ooit meer zal zijn dan dat?

Kartonnen Sterren 3

“Wat is er gebeurd met het beeld dat iedereen ons als kind gaf? Waar zijn de happy endings van alle sprookjes gebleven? Misschien heeft Jasper gelijk en moet ik me ook afvragen of er echt niet iets is als houden van. Sterker nog: of houden van er nog toe doet.”Β 

Kartonnen Sterren is een verhaal dat aan de ene kant heerlijk relaxt wegleest, maar laat ook heel goed zien dat het leven niet alleen maar over rozen gaat en dat er verdriet in verschillende gradaties bestaat, onzekerheid en al. Maar het allermooiste is, dat hoe donker het soms ook kan zijn en hoeveel verdriet je dan ook kan hebben er altijd ergens wel een heldere ster zal schijnen die het lichtje weer laat opbloeien. Dit verhaal is absoluut mooi en ik heb echt een traan of wat weg moeten pinken op een gegeven moment, maar juist dat ik me zo in kon leven in het verhaal, maakt het ook zoveel echter. De band die je met Liv en de andere personages krijgt is mooi en voelt echt en dat is een van de dingen die dit boek zo goed maakt.

Kartonnen Sterren 2

“Zonder liefde, zou de wereld niets zijn.”

Seren J. Smedts is de jongste auteur waar ik ooit een boek van heb gelezen en met dit debuut, dat zij schreef op haar zestiende heeft ze nu al een aardige indruk op me weten achter te laten. Ik ben dan ook razend nieuwsgierig hoe zij zich verder zal gaan ontwikkelen en wat we nog meer van haar hand te lezen krijgen, want een ding heeft ze met dit boek al wel bewezen, schrijven zit haar in het bloed. En ik, ik zou graag nog heel veel meer van haar willen lezen. Hamley Books heeft er wederom een absolute topper bij!

“Dan zie ik hem. Een licht, fel puntje dat tevoorschijn komt achter een wolk. Zo fel, dat zelfs de maan er niets bij is.”Β 

Kartonnen Sterren - Blogtour banner

Cover: 🌟🌟🌟🌟1/2
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟1/2
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟1/2

Happy Reading!

Liefs,

Bren

One Comment on “Kartonnen Sterren – Seren J. Smedts

  1. Bren, “Cardboard Stars” sounds like an excellent debut book for sixteen year old author, Seren J. Smedts. The story of teenager Liv & her life of both wonder & sorrow sounds intriguing. Her friendship with Jasper, who could have any girl for the choosing & sees nothing in her, may never turn to love. The bonding of Liv & her friends is beautiful you say. Your compliment & encouragement for the author is substantial in that you say this book is proof that she has writing in her blood!!! –Nice job, Bren! Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: