Review: Nooit meer alleen — Angelique Haak

Genre: Thriller
Uitgever: De Crime Compagnie
ISBN: 978 94 6109 470 4
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 352
Uitgave: September 2020

Hartelijk dank aan Uitgeverij De Crime Compagnie voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Daar was ‘ie dan, het nieuwste boek van Angelique Haak, in mijn ogen een van Nederlands beste thriller schrijfsters. Ik keek dan ook enorm uit naar dit boek en was onwijs blij dat ik deze dan ook mocht lezen en recenseren. Maar of het boek mij ook gebracht heeft naar wat ik zocht, dat lees je zo.

Nooit meer Alleen - Kaft

“Zes vrienden, verbonden door een groot geheim…
Kunnen zij verborgen houden wat hen al die jaren geleden uit elkaar dreef?”

In dit verhaal volgen we het leven van Emma, zij leest in de krant een overlijdensbericht wat haar behoorlijk overstuur maakt. Haar beste vriendin uit haar schooltijd, Sara, is overleden en onderaan staan drie dik gedrukte letters: N.M.A. Letters waarvan Emma hoopte ze nooit meer tegen te komen in haar leven en waar ze zo haar best voor had gedaan ze proberen te vergeten. Emma moet weten hoe alles in elkaar steekt en wat de waarheid omtrent Sara haar dood is. Echter zal zij hiervoor het verleden ook weer toe moeten laten… iets wat zij liever niet zou doen. Ze roept de hulp in van haar vrienden van vroeger en samen proberen ze voor eens en voor altijd de waarheid boven water te halen, terwijl ze aan de andere kant een onwijs groot geheim hebben dat beter verborgen kan blijven. Al snel komen de herinneringen aan vroeger steeds meer boven, niet alleen die van haar en haar vrienden, maar ook die over Emma haar moeder. De vrouw die keer op keer weer haar leven verziekte met haar gedrag. Gaat het haar lukken om hun geheim veilig te houden tijdens de zoektocht naar de waarheid omtrent Sarah haar dood en weet ze de demonen uit het verleden tegen te houden om niet de overhand te nemen?

Nooit meer alleen 2

“Even geen geheimen en geesten uit het verleden, geen moeder die ziek was en geen wereld om me heen. Alleen al die prachtige kaften en de neiging elke achterflap te lezen. Eindelijk lukt het me om het gejaagde gevoel van me af te zetten. Boeken hadden me altijd geholpen alles op de rit te houden en mijn gedachten te verzetten.” —blz.161—

Het verhaal wordt verteld vanuit het heden 2019 en het verleden 1994/1995, dit is gelukkig geen enkel moment storend en zorgt er juist voor dat er een constante spanningsboog in het verhaal zit waardoor je alleen maar door wilt lezen. Angelique Haak schroomt er ook deze keer niet voor om onderwerpen die vaak als taboe worden beschouwd aan te halen in haar boek, zoals psychische problemen, verkrachting en geloofskwesties. Ik ben er helemaal voor dat zij dit doet, want dit zijn vaak ondergeschoven onderwerpen  waar mensen in het echte leven ook mee te kampen hebben. Angelique heeft met dit boek wederom een spannende thriller weten neer te zetten die je meerdere keren op een dwaalspoor zal doen stuiten. Hier hou ik van, het niet gelijk weten hoe iets in elkaar zit, continu door het hele boek heen moeten zoeken naar hoe het nou eigenlijk zit en dat heeft zij echt weer perfect gedaan. Ik kreeg hierdoor ook een sterke band met de personages en je leeft ontzettend met ze mee, al zou je anderen juist weer het liefste iets aan doen. Met “Nooit meer Alleen” heeft ze een echt spannende thriller geschreven die menig thriller liefhebber in het hart zal doen sluiten, want wat was dit boek weer goed! Spanning van de eerste tot aan de laatste bladzijde 😀

Nooit meer alleen 1

“In die schelp lag alles besloten wat tot dan toe fijn was geweest in mijn leven. De herinnering aan Tom, die me een goed gevoel over mezelf gaf, die me liet voelen wat het betekende om geliefd te zijn, de herinnering aan een moeder met wie het beter dan ooit ging, de zon, de zee, het strand… Alles wat ik koesterde zat in dit simpele object, dat ze in een seconde voor mijn ogen tot duizend stukjes vertrapte.” —blz.209—

Cover: 🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟1/2
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟1/2

Happy Reading!

Liefs,

Bren

One Comment on “Review: Nooit meer alleen — Angelique Haak

  1. Bren, Sounds like a really exciting thriller from all you relate in your review!!! “Never Alone Again” must be good for you to say that the author, Angelique Haak, is one of the best Dutch thriller authors!!! I love that name, Angelique! You said the story going from the present to the past adds good tension to the story that makes you want to read on. And it is admirable that the author is willing to bring up topics such as psychological problems, rape, & religious issues. You liked how the author leads the reader astray several times! And you always like a book in which you bond with the characters & sympathize with them. Finally, the tension in the story from beginning to end made this book so excellent! –Good review, Bren! It will make people want to read Angelique’s book here & her other books! Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: