Review: LEGO® 75277: Boba Fett’s Helmet

Er zijn maar weinig slechteriken met zo weinig dialoog in films die zo’n groot icoon zijn geworden. Boba Fett is er daar zeker een van. Veel fans van Star Wars houden van hem, inclusief ikzelf. Een hoop fans zijn ook van mening dat Boba niet heel interessant is als personage, juist omdat we zo weinig van hem weten, maar juist dat mysterieuze in combinatie met het design van zijn helm hebben een grote aantrekkingskracht. Als je net als ik ook de boeken in de oude Extended Universe hebt gelezen, dan weet je ook veel meer over hem. Daarnaast speelde Boba ook een kleine rol in de Clone Wars, waar hij nog een kind was, maar toch is hij vrij belangrijk in het geheel. 

Wat veel personages memorabel en opmerkelijk maakt zijn hun helmen. LEGO heeft nu een lijn met vier helmen uitgebracht, die ook bestemd zijn voor een volwassener publiek. Dat zie je eigenlijk direct al aan het ontwerp van de doos. Het is duidelijk dat deze helmen niet zijn gemarket als speelgoed voor kinderen. Er staat zelfs 18+ op de doos, wat ik zelf een beetje overdreven vind. De set is niet erg complex om te bouwen.

20201023_135400

De vier helmen die nu door LEGO zijn uitgebracht zijn er drie van Star Wars en eentje van Marvel. Die van Star Wars zijn Boba Fett, Stormtrooper en TIE Fighter Pilot. Die van Marvel is de helm van Iron Man. We overwegen hier thuis om ze allemaal te verzamelen, want Bren is een mega fan van Iron Man. Mijn favoriet uit het Marvel universum is en blijft Spider-man, maar Iron Man staat op een mooie tweede plaats 😉

20201028_214836

In de best wel grote doos zitten vijf zakken met bouwsteentjes. Een ding wat mij direct opviel was dat het instructieboekje een heel erg stijvol zwart design heeft, wat er erg gaaf uitziet!

20201028_214843

Een ding wat ook opvalt tijdens het bouwen is dat het een kleurrijke boel is tijdens het bouwen. Je ziet hier echter niks meer van bij het uiteindelijke resultaat. Het maakt de set makkelijker te bouwen, omdat je sneller ziet wat je nodig hebt in de instructie. Als je een steentje zoekt is het makkelijker als niet alles dezelfde kleur heeft!

20201028_224652

Deze set is een beetje vergelijkbaar met hoe de BrickHeadz worden gebouwd, maar een stuk complexer. Eerst bouw je een fundering, inclusief de sokkel waar de helm op komt te staan. Daarna voeg je stukje bij beetje meer toe aan de buitenkant voor het uiteindelijke resultaat!

20201029_223627

Ik vond deze set echt heerlijk om te bouwen en er zit erg veel detail in. Er is wel een probleem nu, nu wil ik ze allemaal! Ze zijn echt super gaaf om neer te zetten en naar te kijken. De helmen zijn niet schaal 1:1, maar ze zijn groot genoeg dat je veel detail ziet en ook zelfs nog in je boekenkast zouden passen. Het zijn echt gave collector’s items voor Star Wars en Marvel fans!

Deze set heb ik met fikse korting gekocht. De adviesprijs is vrij hoog, dus ik heb de score voor de prijs ook bepaald aan de hand van de adviesprijs.

Overall score: 🌟🌟🌟🌟🌟

Prijs: 🌟🌟🌟🌟

Bouwplezier: 🌟🌟🌟🌟🌟

Toonbaarheid: 🌟🌟🌟🌟🌟

Leg godt, play well!

—Jeffrey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: