Review: Levy en het witte wonderdoosje – Lara Reims

Genre: Jeugd
Uitgever: Hamley Books
ISBN: 9789463967303
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 222
Uitgave: 12 september 2020

Hartelijk dank aan Uitgeverij Hamley Books voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Levy en het witte wonderdoosje - Kaft

In dit verhaal volgen we Levy, een jong meisje die net even anders is dan de andere kinderen bij haar in de klas. Haar concentratie glipt vaak weg, waardoor sommen maken haar niet op tijd lukt, of ze een stuk van de uitleg mist. Het is niet dat ze niet slim is, integendeel namelijk, Levy is juist wel slim. Maar er ligt erg veel druk op haar schouders. Haar ouders zijn sinds kort gescheiden en Levy heeft het daar toch wel erg moeilijk mee, ook wordt er door haar moeder vaak tegen haar gezegd dat ze beter haar best moet doen en de kinderen op school pesten haar elke dag weer. Niet echt de meest ideale manier dus om je concentratie goed bij je schoolwerk te houden dus. Toch heeft Levy wel een hele lieve beste vriend, met een onwijs leuke naam vind ik, hij heet Robin en zo heet mijn beste vriend ook, dus dat kan alleen maar een hele gave vriend zijn dan! Samen kunnen ze uren de grootste lol hebben en Levy wil dan ook niets liever dan na dit schooljaar samen met hem naar dezelfde middelbare school gaan. Hiervoor zal ze alleen wel echt betere cijfers moeten krijgen. Levy lijkt steeds vaker de gemene woorden van haar klasgenootjes te geloven, dat ze dom is en traag en dat helpt haar concentratie ook niet bepaald. Ook blijft het pesten niet alleen bij schelden en gemene woorden, de pesters beginnen nu ook steeds vaker fysiek te worden en Levy voelt zich op school steeds eenzamer worden. Bijna elke nacht heeft ze er nachtmerries over, maar ze vertelt helemaal niemand wat er werkelijk speelt op school.

Levy en het witte wonderdoosje 2

“Dit was weken geleden. Sindsdien zorgt ze ervoor dat ze nooit meer op een pad komt waar de anderen haar kunnen pakken. Altijd past ze op. Altijd kijkt ze om zich heen. Alleen de dromen, die willen maar niet stoppen.” —blz.39—

Maar dan vindt ze zomaar op een dag, op de straat een klein, wit, prachtig uitziend doosje. Levy pakt het op en neemt het met haar mee, het lijkt echt een aantrekkingskracht op haar te hebben. Natuurlijk deelt ze haar vondst zo snel mogelijk met Robin. Vanaf dan beginnen er steeds vreemdere dingen om hun heen te gebeuren. Eerst krijgen ze een berichtje via een webpagina, dan via de telefoon en zo nog meer. Het lijkt wel alsof de eigenaar van het doosje precies weet hoe haar te bereiken en waar en met wie ze op dat moment is. Ondanks dat Robin in eerste instantie denkt dat het maar raar en niet slim is om het doosje te bewaren, houdt Levy het toch bij zich. Want haar gevoel zegt haar juist dat de vondst van het witte wonderdoosje haar kan helpen… maar is dit ook zo of is ze nu echt in gevaar?

Levy en het witte wonderdoosje 1

“In de klas zegt ze nooit zomaar iets. Maar bij Robin heeft ze altijd het hoogste woord. Dan kan ze haar gedachten gewoon laten stromen en als er eentje uit haar mond komt die niet klopt, dan doet dat er niet toe. Dan gaat ze er gewoon met een typex-kwastje overheen. Zou het anders zijn, als ze dat op school ook zou durven? ”
—blz.154—

Levy en het witte wonderdoosje is het vierde boek van Lara Reims, alleen is dit wel haar debuut als jeugdboeken schrijfster. Van haar eerdere “Remi” trilogie ben ik echt hartstikke fan, dus ik was dan ook razend nieuwsgierig naar hoe ze een jeugdboek zou gaan schrijven. Ik ben dan ook snel begonnen met lezen toen ik het boek in huis had. En wat heeft ze dit weer onwijs goed gedaan. Het is echt een ontzettend leuk en spannend verhaal. Veel kinderen zullen zich ook zeker in Levy en Robin herkennen en dat maakt het boek voor zowel jongen als meisje een perfect verhaal om te gaan lezen. Lara haalt de onderwerpen over gescheiden ouders, pesten en zo nog wel wat meer heel erg goed naar voren. Onderwerpen die in mijn leven en ik neem aan velen met mij, absoluut belangrijk zijn om naar voren te halen, want pesten is iets wat nog zoveel gebeurd en het kan iemand echt voor de rest van zijn/ haar leven blijven achtervolgen. Ik ben zelf vroeger ook heel erg gepest omdat ik anders was dan anderen en als kind doet dat je heel erg veel en je gaat je zo ontzettend eenzaam en rot voelen. Dat zou niemand moeten meemaken. Maar ook gescheiden ouders hebben komt tegenwoordig heel erg vaak voor en de emoties hierin van Levy zijn zo ontzettend goed verwoord. Ik vond het echt een top boek en raad het dan ook echt aan om op scholen te gaan lezen, dus ouders, opa’s en oma’s en natuurlijk de leraren, als je nog een goed boek zoekt, dan is deze de absolute topper. Buiten dat deze onderwerpen aangehaald worden is het ook nog eens een hartstikke leuk verhaal die je buiten de avonturen die ze beleven door het witte wonderdoosje ook nog eens laat zien hoe ontzettend mooi en goed de kracht van vriendschap is. Ik kan uren doorpraten over dit verhaal, maar dan ga ik veel te veel verklappen en dat is ook weer niet de bedoeling. Dus ik wens je alvast onwijs veel leesplezier voor als jij dit boek gaat lezen! Zowel voor jong als oud een hartstikke leuk boek!

Levy en het witte wonderdoosje 3

Cover: 🌟🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!

Liefs,

Bren

2 Comments on “Review: Levy en het witte wonderdoosje – Lara Reims

  1. Bren, Lara Reims first children’s book, after three other books, must be good for you to rate it so highly & even recommend it to parents, grandparents, & teachers to understand kids especially when it comes to topics of divorce, bullying, & more! You left me wondering what exactly was in this beautiful little white miracle box in this book, “Levy & The Whiten Miracle Box.” –So much here: Levy, smart, but not doing well in school with the pressures of her parents’ divorce & bullying, her “sweat best friend,” Robin, Levy wanting to pull her grades up to go to secondary school with Robin, the owner of the box she finds on the street knowing how to contact her & where & who she is with, should Levy keep the box or is she in danger, & more! What you say is important that this is a good children’s book because, not only is the story fun & exciting, but children will identify with Levy & Robin!!! –Topics like divorce, bullying & more. AND, the power of friendship!!!!!!!!!!! –And you identify with the story, especially about being bullied! Looks like a hit book & a hit review by YOU!!! –Very well done review! Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: