Review: Het hart van de adelaar – Emmelie arents

Genre: Young Adult / Fantasy
Uitgever: Hamley Books
ISBN: 978 94 6396 724 2
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 351
Uitgave: 25 augustus 2020

Hartelijk dank aan Uitgeverij Hamley Books voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Het hart van de adelaar Kaft

Het allereerste wat je natuurlijk opvalt aan een boek is de cover en wauw….deze is gewoon echt adembenemend mooi. De kleurencombinatie, de adelaar die zo’n belangrijke rol speelt in dit boek en het lettertype, gewoon alles aan het design is werkelijk waar geweldig. Zo’n boek dat je alleen al koopt om de cover…maar dan… is het verhaal ook zo goed? Dat is natuurlijk wel altijd weer de vraag.

Ik kan je zeggen; Hell yeah! Freaking love this book! Emmelie Arents heeft met dit debuut zo’n onwijs gaaf, meeslepend en geweldig goed verhaal neergezet. Dit is wat ik fantasy noem, ik begon met lezen en kon (en wou) het boek gewoon niet meer wegleggen, ik moest en zou weten hoe het verder ging, hoe het af zou lopen en heb het boek dan ook in een ruk uitgelezen.

Het hart van de adelaar 3

Joana Sky wordt volledig ten onrechte beschuldigd van het beoefenen van magie op haar verloofde. Ze zou een hartbewerking over hem hebben uitgesproken. Hierdoor worden zij en haar verloofde veroordeeld tot de doodstraf, maar net op het moment dat de beul zijn werk kan doen wordt Joana gered. De koning heeft andere plannen met haar en wil dat zij voor hem komt werken. Nou ja….werken? Eigenlijk heeft ze hier niets over in te brengen en heeft ze te doen wat hij wil. Ze moet en zal zijn meest machtige en sterkste wapen worden, het meisje dat de macht heeft om iemands leven te nemen… Het leven van zijn vijanden…”De adelaars“. Een groep rebellen die tegen de koning zijn, zij die streven naar gelijkheid, vrijheid en die zoveel meer onrecht uit de wereld willen helpen. De koning wil dat Joana ze volledig te gronde richten, iets wat Joana absoluut niet wil. Zij heeft juist respect voor deze rebellengroep en wilde niets liever dan zich bij hun aansluiten om zo te zorgen dat de koning van zijn plek wordt verstoten. Niet de adelaars zijn hier de bad guys, dat is de koning zelf met zijn giftige, tirannieke gedrag. Niemand zal ooit vrij zijn zolang hij aan de macht is. Toch kan ze niet anders dan haar lot ondergaan en zal ze de trainingen om de sterkste bewerker ooit te worden moeten volgen, of ze dit nou wil of niet. Zal Joana het lukken om haar hart te wapenen tegen dit onrecht en overeind te blijven staan of zal ze toch moeten doen wat de Koning haar opdraagt?

Het hart van de adelaar 1

“Ik weet niet of dit soort gevangenschap een beter vooruitzicht is dan executie,’ mompelde ik. ‘Voor de tweede keer in korte tijd verlies ik mezelf. Alleen denk ik dat er deze keer niemand zal zijn om mij te redden.” -blz.53-

Emmelie Arents heeft met het schrijven van dit boek een absolute plek in de top verdiend. Vanaf de allereerste pagina tot aan de laatste bladzijde wist ze me in vervoering te brengen en nam me mee de wereld van Joana in. Bij elk woord dat zij geschreven had kwam er steeds meer van deze fantasy wereld tot leven voor mijn ogen en ik heb me werkelijk waar geen seconde verveeld. Want wauw, wat is dit verhaal waanzinnig gaaf en goed. Als je dit boek nog niet in je bezit hebt, twijfel dan niet en ga het aan je collectie toevoegen, alleen de cover is het al waard, maar het verhaal zelf laat je ook zeker niet in de steek. Emmelie heeft een ontzettend spontane en enthousiaste schrijfstijl, waardoor je niet meer wilt stoppen met lezen. Spannende plottwists, intriges, liefde, verraad en ga zo maar door. Alles wat je in een fantasy zoekt vind je in dit verhaal. Ook het artwork bij elk hoofdstuk is verbluffend mooi, het heeft echt iets van de Victoriaanse stijl en laat ik daar nou echt helemaal weg van zijn. Al met al het hele boek is gewoon een must have voor je boekenkast. Je zal er zo geen spijt van krijgen. Ik kijk zo onwijs uit naar haar volgende boeken, met mij heeft ze er absoluut een fan bij in ieder geval!

Het hart van de adelaar 2

“Na een korte stilte zei hij: ‘Ik heb toch niet veel meer om voor te leven.’ Ik glimlachte verdrietig. ‘Dat is iets wat we gemeen hebben.’ -blz.147-

Cover: 🌟🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!

Liefs,

Bren

3 Comments on “Review: Het hart van de adelaar – Emmelie arents

  1. Bren, What a strong review for “The Heart of the Eagle” as a fantasy & an endorsement for author Emmelie Arents’ writing & all her books to come! The book cover & storyline had you completely captured!!! –The tyrant King vs. The Eagles who stand for equality, freedom, & justice. And Joana with her magical power to take someone’s life, saved from the executioner by the King, is commandeered by the King to destroy The Eagles against her will, while she really wants to join their cause!!! And you say so much in praise of the author, Emmelie Arents, & her writing; you were enraptured & taken into Joana’s fantasy world which comes to life with a “story cool & good,” spontaneous & enthusiastic writing style. plot twits, intrigues, love, betrayal, & more!!! –And that cover you cannot say enough good things about along with the stunning, beautiful artwork, Victorian style, in each chapter. –Great review, Bren!!!!!!!!!!!! And you are already looking forward to the author’s next books to come. –Quite a compliment for what I think you said was her debut book. (Sorry for the delay with my remarks….too much going on with our kids & care giving & house cleaning!) Phil

    Like

  2. Bren, Thank God I have learned to hit copy & paste before I comment on your reviews & Jeffrey’s. Here again when I hit “Comment” a box pops up that the comment “could not be posted at this time.” This has happened to me several times with your reviews & Jeffrey’s. If I lost all this I would be furious!!!!!!!!!!!!!!! Then I paste my comment again & it posts!!! Thank God! Phil

    Like

  3. Pingback: Review: De Woestijndief β€” Emmelie Arents – The Book Dragon's Nook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: