Review: Zij die ontkomen — Roni Loren

Genre: Romance New Adult
Uitgever: Zomer & Keuning
Serie: Long Acre #1
ISBN: 9789020540826
Uitvoering: Paperback
Aantal pagina’s: 333
Uitgave: Juli 2020

Hartelijk dank aan Uitgeverij Zomer & Keuning voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Flaptekst:

Twaalf jaar geleden was het gala van de seniors van het Long Acre High School. Wat de mooistge avond van hun leven moest worden, werd een nachtmerrie die ze nooit meer zouden vergeten. Bij een schietpartij kwamen veel van hun vrienden om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Nu er een documentaire wordt gemaakt over de schietpartij, komen de overlevenden terug naar Long Acre.
Liv dacht dat ze nooit meer een voet in Long Acre zou zetten, maar de documentaire brengt haar na jaren weer terug naar huis. Ze wordt geconfronteerd met pijnlijke herinneringen, maar ook met een onverwachte verassing als ze haar high school crush Finn weer tegenkomt.
Finn voelt zich nog steeds schuldig over hoe het tussen hem en Liv afliep op het gala twaalf jaar geleden. Als hij haar na jaren weer ziet in zijn thuisstad, hoopt hij op een tweede kans. Kan Liv hem vergeven?

Dit is een verhaal dat je niet snel weer even achter je laat, want wow….Wat de overlevenden van de Long Acre shooting hebben meegemaakt is niet iets wat je zomaar even vergeet, het heeft tot nu toe de rest van hun hele leven bepaald. Roni Loren heeft met haar intense manier van schrijven de gevoelens van haar personages zo goed op papier weten te zetten dat je binnen no time een band met ze hebt en ongelooflijk met ze meeleeft. Zoiets heftigs in je leven meemaken laat natuurlijk bij iedereen zijn sporen na. Liv heeft er in ieder geval een zwaar geval aan PTSS aan overgehouden, maar ondanks dat ze zichzelf had voorgenomen nooit meer terug te keren naar Long Acre, doet ze dit toch omwille van de documentaire. Daar ontmoet ze ook de andere overlevenden weer. Waaronder haar jeugdliefde Finn. Geen van de overlevenden is na dit drama ooit weer een echte vaste relatie aangegaan en bijna niemand weet wie of wat zij echt zijn en hebben meegemaakt, wel zijn ze stuk voor stuk carrièretijgers geworden. Hoe verder je het verhaal in gaat merk je dat de overlevende meiden steeds meer een vriendinnenband beginnen te krijgen, wat zij op school niet hadden met elkaar, aangezien ieder van hen totaal verschillend van elkaar was…en eigenlijk nog steeds wel is, op hun gezamenlijke verleden na dan. Ook haar band met Finn begint steeds sterker te worden en het is duidelijk dat hij niets liever wil dan dat het weer goed komt tussen hun. Als geen ander begrijpen ze elkaar, maar ergens toch ook weer niet. Gaat dit goed komen, gaan ze er samen weer uit komen en een stralende toekomst tegemoet of heeft het verleden toch een te zware afdruk op hun samenzijn achtergelaten?

“Je bent niet gek. En als je dat zou zijn, dan ben ik dat denk ik ook. Ik herken het. Heb de nachtmerries gehad. De paniekaanvallen. Een tijdlang raakte elk geluid dat maar klonk als een pistoolschot of zelfs maar de klink van een geweer voor me. Ik werd gek en ging daarna hardlopen om het gevoel kwijt te raken. Zelfs als het midden in de nacht was.’ Hij ging met zijn handen door zijn warrige haar. ‘Ik liep tot ik fysiek niet meer verder kon, tot mijn benen me niet meer konden dragen. Ik werd er gek van. Dus, ik snap het.” -blz.87-

Zij die ontkomen is het eerste deel in een vierdelige serie over de overlevenden van de Long Acre High schietpartij. Je zou bij een thema als dit niet snel aan een romantisch verhaal denken en aan new adult waarschijnlijk al helemaal niet, toch heeft Roni Loren dit voor elkaar gekregen en hoe! Vanaf de allereerste bladzijde weet ze je mee te nemen het verhaal in en het laat je niet meer los, zelfs nadat je die laatste bladzijde hebt dichtgeslagen zal het verhaal je nog wel even bijblijven. Ik vind het zo ontzettend knap gevonden om met zo’n heftig onderwerp uit te komen en hoe dat de levens van de overlevenden heeft getekend. Je maakt tijdens het lezen allerlei emoties mee, van geschokt naar woedend naar verdrietig naar blij en ga zo maar door. Het is gewoon een emotionele rollercoaster, maar wel een die je gewoon gelezen moet hebben, want wauw wat een verhaal! Voor mij hoort deze serie nu al tot mijn meest favoriete van dit jaar en dan heb ik nog niet eens alle vier de boeken gelezen. Maar dat gaat zeker gebeuren natuurlijk. Ik hou ervan hoe het geschreven is, hoe de personages, hun gevoelens, hun levens en alles voor je ogen tot leven komen en dat je echt een band met ze opbouwt. Deze serie heeft absoluut een plek in mijn hart, een geweldige combinatie van verschillende factoren, geschreven op een manier waar je gewoon wel gek op moet worden.

“Ik hou van je. Ik wil de rest van mijn leven met je doorbrengen. Als ik niet denk dat dit het meeste egoistische is wat ik kon doen, zou ik je vragen met me te trouwen, op me te wachten, me iets te geven om naar huis voor te komen. Ik zou je beloven dat dit de laatste klus was. Maar je verdient meer dan dat.” -blz.297-

Happy Reading!!!

Liefs,
Bren

Cover: 🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟

2 Comments on “Review: Zij die ontkomen — Roni Loren

  1. Bren, WOW! What a strong review on your part of this first of a series of four, “Those Who Escape,” by Roni Loren!!! The premise is so strong, reuniting after years for a documentary of the tragic shooting at the senior gala at Long Acre High School. Liv left with PTSD! What emotions with the girls reuniting! And the old flame between Liv & Finn to work through! Author Roni Loren’s story must be so strong for you to say that she won’t let you go even after you finish the book, the story staying with you! And all the emotions you experience with the characters from shock to anger to sadness to happiness, like an emotional rollercoaster, you said!!! And this first of the series is already one of YOUR favorite books of the year! You said the book makes you bond with the characters, their feelings, their lives. And, you make quite the statement about this book when you said the series has a place in your heart & is “written in a way that just makes you go crazy.” –Now that’s quite a sterling review!!! Phil

    Like

  2. Hey Jeff en Bren,

    In de tweede regel van de flaptekst zit een typefoutje 😉 er staat ‘mooistge’ ipv ‘mooiste’

    Liefs Marsha

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: