Review: Warrior Cats #4 – Voor de Storm — Erin Hunter

Genre: Fantasy
Uitgever: Fantoom
Serie: Warriors Cats #4
ISBN: 978-90-7834-531-2
Uitvoering: Hardcover
Aantal pagina’s: 381
Uitgave: 2010

Sinds ik begonnen ben aan de Warrior Cats serie kan ik nauwelijks stoppen met lezen. Nadat bij de eerste twee delen het vooral ging om het leren kennen van de wereld en de hoofdpersonages ging het bij het derde deel echt volledig los voor mijn gevoel. Is dat nu weer het geval met dit vierde deel van het eerste “seizoen”?

Warrior Cats - Voor de Storm - kaft

In dit vierde deel volgen we wederom de DonderClan op de voet en zien we hoe Vuurhart worstelt met zijn nieuwe positie als commandant van zijn geliefde clan. De leider van de clan, Blauwster is niet meer de oude geworden sinds het verraad van de oude commandant Tijgerklauw. Nog steeds is deze laatstgenoemde een bedreiging voor de DonderClan en het is niet de vraag of, maar wanneer hij weer toe zal slaan.

Vanaf het eerste moment was het boek weer spannend, want wat gebeurt er toch veel weer in dit deel. Ik blijf me erover verbazen hoe uitgebreid en diep de wereld van de Warrior Cats wordt beschreven. De onderlinge relaties tussen de clans verandert continu en hoewel er nooit echt sprake is dat een clan de absolute macht bezit, verplaatst de balans wel en kan een bevriende clan het volgende moment ineens loodrecht tegenover de ander staan.

Warrior Cats - Voor de Storm - 1

Wat ik erg gaaf vond aan dit deel was de constante dreiging die je voelde. De eerste keer dat Tijgerklauw weer opdoemde verscheurde mijn hart en alles wat daarna gebeurt is een grote emotionele achtbaan. Ondertussen volgen we natuurlijk Vuurhart die worstelt met zijn nieuwe positie, maar tegelijkertijd een enorme groei doormaakt in dit boek en je ziet hoe verder het verhaal vordert, hoe meer hij beslissingen neemt zonder erover na te hoeven denken. Hij doet alles voor zijn clan en zal alles geven wat in zijn macht ligt om te zorgen dat de clan veilig is.

Dit boek voelt in veel opzichten wel een beetje als een tussendeel. Dit komt vooral omdat het einde echt een mega cliffhanger is, waardoor ik wederom weer snel verder wil gaan lezen. Ook dit keer heb ik weer een paar keer een traan moeten laten om de verliezen die geleden zijn en heb ik weer gelachen om alle leuke dingen die er gebeurden, al was dit deel absoluut het meest duistere tot nu toe. Ik moet en zal weten hoe het nu weer verder gaat, want wat is dit een steengoede serie!

Cover: 🌟🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟½
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!

Liefs,

~Jeffrey

One Comment on “Review: Warrior Cats #4 – Voor de Storm — Erin Hunter

  1. Jeffrey, I know how much you & Bren love the Warrior Cats series. In this fourth in the series it sounds like the ThunderClan dominates the story. Yet, you say, no one clan dominates & the power shifts between the clans. You refer to tears & laughs & this being the darkest of the series thus far. And your drive to know what happens in this cliffhanger convinces any reader of your review to jump in & enjoy this series with you! Phil

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: