Jeffrey’s volgende TBR!

Het is weer zover! Ik heb weer vijf boeken uitgekozen uit onze thuisbieb om me eens lekker in vast te bijten tijdens deze zomerse dagen! Hopelijk houdt dit weer nu een beetje aan, want een beetje zomer kunnen we denk ik allemaal wel gebruiken 🙂 Op ons balkon is in de middag schaduw, dus dan is het best aardig vertoeven daar op de loungestoel met een fris drankje en een goed boek! Welke boeken ik gekozen heb? Kijk maar mee! ^_^

De meeste mensen deugen, een nieuwe geschiedenis van de mens — Rutger Bregman

De meeste mensen deugen

Bren en ik geven elkaar graag boeken kado, want wat is er nou leuker dan iemand blij maken met nieuw leesvoer? 😉 Dit boek was er dan ook eentje waar ze me aangenaam mee wist te verrassen. Elke keer als we in de boekwinkel waren zag ik hem liggen en zei ik tegen haar dat ik hem de volgende keer zou gaan kopen en deed dat dan vervolgens meerdere keren niet. Dat duurde denk ik te lang, want Bren kocht hem uiteindelijk maar voor me. Het is een aardig dikke pil, maar ik heb er zoveel goede dingen over gehoord, dat ik dan ook maar eens besloot om er onderhand aan te beginnen!

I am C-3PO, The Inside Story — Anthony Daniels

I am C-3PO.jpg

Biografieën kunnen zeer interessant zijn en soms komen er bepaalde boeken in dat genre uit die je gewoon perse gelezen wilt hebben. I am C-3PO is er zo een, want het leven van Anthony Daniels is denk ik zeer interessant om over te lezen. Hij is de enige acteur die in alle episodes van Star Wars heeft gespeeld als iedereen zijn favoriete goudkleurige, paniekerige droid; C-3PO. Het boek staat ook vol met foto’s en hopelijk allemaal leuke anekdotes over Star Wars!

Warrior Cats #4, Voor de storm — Erin Hunter

Warrior Cats 4 Voor de storm.jpg

Na het derde deel te hebben verslonden kon ik niet wachten om verder te gaan in de Warrior Cats serie en ga ik dus verder met het vierde deel: Voor de storm. In dit deel volgen we wederom Vuurhart op de poot en ik ben dan ook zeer nieuwsgierig naar hoe deze saga zich verder gaat ontwikkelen! Hopelijk heb ik dit keer geen doos tissues nodig 😛

Everything is Fucked, A Book About Hope — Mark Manson

Everything is Fucked

Heel eerlijk gezegd vond ik The Subtle Art of not Giving a Fuck niet helemaal voldoen aan de verwachtingen. Veel mensen waren er destijds lyrisch over en dan wil ik ook graag zelf een oordeel vellen. Vooral het onnodige gescheld begon me op een bepaald moment tijdens het lezen een beetje tegen te staan. Het maakte de punten die Mark Manson had in zijn boek juist minder sterk, vond ik zelf. Toch was het overall genomen best een leuk boek om te lezen en het benadrukte dat ik het leven best op een goede manier benader. Ook dit boek zag ik steeds maar weer in de winkel en was toch wel erg nieuwsgierig. Nu wel hopen dat er iets minder onnodig in gescholden wordt, want “populair” taalgebruik hoeft niet te betekenen dat je de heleboel maar aan elkaar moet knopen met een reeks aan Fucks. 😉

De Cambridge Happiness-profiler — Patrick van Hees

De Cambridge Happiness-profiler.jpg

Met dit boek ben ik ondertussen al weer halverwege en het leek me het perfecte moment om er nu aan te beginnen, omdat ik zelf op het punt sta weer een grote verandering in mijn leven te ondergaan. Daarover later meer in een persoonlijk blog! Dit boek gaat over geluk en wat je allemaal kunt doen om gelukkiger te worden. Het boek bevat ook een code waarmee je zelf de CHAP-test kunt uitvoeren en daar scoorde ik een 7.5. Helemaal niet verkeerd dus! Ik ben dan ook zeer nieuwsgierig of ik met behulp van dit boek die score de volgende keer dat ik de test doe op heb weten te krikken! 😉 Het leest in ieder geval lekker weg tot nu toe. De recensie zal dan ook niet lang op zich laten wachten!

Summer reading

Het is dus een leuke selectie met vooral non-fictie dit keer. Daar kan ik in deze zomerse temperaturen denk ik wat meer mijn hoofd bij houden. Fictie vind ik ook iets meer voor in de donkere dagen, merk ik, maar toch wilde ik wel graag verder met Warrior Cats, want na het derde boek wil je gewoon weten hoe dat verder loopt allemaal!

Wat lezen jullie de komende tijd? Laat het ons weten in de commentaren!

Happy reading!

Liefs,

~Jeffrey

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: