Jeffrey’s vijfde Wrap-up van 2020

Het is weer tijd voor mijn nieuwste Wrap-up, want ik heb weer eens vijf mooie boekjes gelezen! Voordat ik aan ze begon had ik al een bericht gewijd aan mijn verwachtingen en waarom ik deze boeken had gekozen. Dat kun je lezen in dit bericht. Maar, voldeden ze dit keer ook weer? Pak er een lekker drankje bij en lees mee! 😉

Death by Black Hole  — Neil deGrasse Tyson

Death by Black Hole 1

Ik hou van boeken die over astrofysica gaan, want als klein jongetje was ik al gefascineerd door het heelal. Neil deGrasse Tyson is een van mijn persoonlijke helden en ik was dan ook zeer benieuwd naar dit boek van hem. Het bleek achteraf een compilatie van meerdere artikelen van hem te zijn die gebundeld waren in een boek. Hierdoor was er soms wat herhaling in het boek met onderwerpen die eerder al iets anders waren aangehaald, maar desondanks was het een super fascinerend boek die ik echt iedereen aan kan raden. Ik kwam uit op vier sterren in mijn review.

Star Wars: The Rise of Skywalker — Rae Carson

20200610_181110

Nadat ik genoten had van de film in de bioscoop (twee keer zelfs) moest ik natuurlijk ook het boek van de film lezen. Het boek gaat dieper in op een aantal zaken die in de film minder duidelijk waren, zoals het feit dat Finn ook Force-sensitive is en werd de relatie tussen Leia en Rey uitgediept. Wat de beste toevoeging was waren de gedachtegangen van de hoofdpersonages, hierdoor snap je hun motivaties voor wat ze doen veel beter dan in een film zou kunnen. Een absolute aanrader voor alle Star Wars fans! Ik beoordeelde The Rise of Skywalker dan ook met een dikke vijf sterren, omdat het mijn verwachtingen oversteeg.

Psy-Q — Ben Ambridge

Psy-Q 2

Psy-Q is een boek dat stampvol met testjes en experimenten staat. Het is dan ook een echt doe-boek en het kan je allerlei inzichten in jezelf geven. Hoewel het boek een zeer breed spectrum aan onderwerpen behandelt is dat tevens ook de valkuil. Op veel onderwerpen wordt niet heel diep ingegaan. Dit boek is dan ook echt bedoeld als introductie in de psychologie. Ondanks mijn aanmerkingen kwam ik toch op vier sterren uit, want het is absoluut wel een goed geschreven boek! Ik zou dit boek dan ook als kadotip willen geven, want het is echt zo’n boek waar je ook samen plezier aan kunt beleven!

Het teken in de lucht — Johan Klein Haneveld

Het teken in de lucht 1

Wat was ik benieuwd naar het werk van Johan Klein Haneveld! Het teken in de lucht was mijn eerste kennismaking met zijn werk. Het is een verhalenbundel die tot de verbeelding spreekt waarbij alle verhalen zich in hetzelfde universum afspelen waarin een toekomst wordt geschetst waar de mens uit een periode komt die De Duisternis wordt genoemd. Een zekere Autoriteit neemt dan de touwtjes in handen en dit is dan ook de rode draad die door alle verhalen heen loopt. Ik geef eerlijk toe, verhalenbundels zijn mijn ding gewoon echt niet en ik verwachtte dan ook bij elk verhaal op het einde een knaller die vaak uitbleef. Daardoor kreeg ik steeds meer het gevoel dat het beter was om anders een volledige roman van Johan te lezen, want schrijven kan hij zeker en later dit jaar komt er zelfs een fantasy roman van hem waar ik zeer nieuwsgierig naar ben! Toch zou ik deze bundel wel aanraden aan alle scifi fans in Nederland, want dit boek is zeker wel de moeite waard met alle ideeën die Johan erin heeft verwerkt!

Warrior Cats #3: Geheimen — Erin Hunter

20200722_161245

Na het spannende tweede deel van de Warrior Cats serie moest ik natuurlijk wel weten hoe het Vuurhart verder zou vergaan met zijn avonturen bij de DonderClan. Dit boek was absoluut boven mijn verwachtingen. Ik vond de vorige delen al goed, maar dit deel maakte me dat ik écht niet wilde stoppen met lezen zo snel volgden alle gebeurtenissen zich op en zo heftig waren ze! Ik kan dan ook niet wachten om verder te lezen in het volgende deel 😉 Mijn volledige recensie is hier te lezen.

Conclusie

Wat een heerlijke boeken waren dit allemaal! Ik ben dan ook weer blij met de keuzes die ik gemaakt heb met al deze pareltjes. Zoals altijd probeer ik een mix te maken van fictie en non-fictie. Al hoop ik wel dat ik bij de volgende selectie iets meer opsteek dan ik deze periode heb gedaan. Maar misschien is dat wel het nadeel als je vaker een bepaald soort boeken leest dat alles een beetje op elkaar begint te lijken en je al bekend bent met veel terminologie, of verhaalopbouw. Als schrijver kijk ik denk ik ook vaak anders naar boeken, hoewel ik altijd probeer gewoon lekker te genieten van de boeken, zonder te analyseren, of te denken hoe ik het zelf zou hebben gedaan. Maar een ding is zeker, het inspireert altijd om zelf weer te gaan schrijven, of aan mezelf te werken en te blijven ontwikkelen. 🙂

Uiteraard heb ik er voor de aankomende zomerperiode weer vijf uitgekozen. Die ga ik later met jullie delen, maar ik ben al wel vast begonnen in De Cambridge happiness-profiler, mede omdat ik zelf ook op het punt sta een hoofdstuk van mijn carrière af te sluiten en straks wel een gedegen keuze wil maken waar ik écht gelukkig van ga worden. Wellicht dat ik daar ook later eens verder over uit ga wijden, want het laatste half jaar was een roerige periode.

Voor nu wens ik iedereen veel leesplezier en ik hoop dat jullie ook allemaal mooie boekentips hebben. Laat het vooral weten in de commentaren!

Happy reading!

Liefs,

~Jeffrey

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: