Review: Hell City — Joanne Carlton

Genre:Young Adult / Thriller
Uitgever:Hamley Books
ISBN:9789463967235
Uitvoering:Hardcover
Aantal pagina’s:147
Uitgave:Maart 2020
 
Ze ontwaakt in een brandende stad.
Op de eerste dag ontdekken de monsters haar.
Op de tweede dag leert ze zich verdedigen.
Op de derde dag rest een hond haar leven.
 
En dat verandert alles. 
 
Hell City
 
Ik begon in Hell City met een dubbel gevoel, niet wetende wat me te wachten stond. Wat voor verhaal schuilde er achter deze kaft? Als lezer kon ik me er slechts een voorstelling van maken. Wat zat ik er naast moet ik zeggen, haha. Dit was totaal niet wat ik had verwacht.
 
“Kom dan hier en vergeet alles. Het is hier zo rustig en zo stil en zo heerlijk warm, en ik wil je in mijn armen nemen en je nooit meer loslaten.”
 
Hell City 1
 
Het boek heeft een hele goede opbouw en neemt je vanaf het begin mee met een meisje dat jij kent als Allie. Het meisje bevindt zich in een brandende stad, je volgt vier dagen in haar leven daar. De schrijfster neemt je mee in het hoofd van Allie, een goede manier om je als lezer compleet in te leven in haar. Je denkt zoals zij, je begrijpt haar beweegredenen en boven alles voel je wat zij voelt. De verhaallijn is strak opgebouwd en houd je vast van begin tot eind, je moet weten wat er gebeuren gaat. Hoe loopt het verhaal af? 
 
“Zeven, Ze zal zeven keer moeten vechten.”
 
Dit alles maakt dat het ‘kleine’ boek heel snel uit is. De schrijfstijl is makkelijk en dat maakt ook dat het makkelijk weg leest. De tekeningen in het boek maken je beeld van de monsters duidelijk en ook dat speelt een grote rol in de beleving van het boek.
 
Al met al ben ik mega enthousiast over dit boek en kom ik uit op een dikke vijf sterren.
 

Cover: 🌟🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟

Liefs,

Lisa

One Comment on “Review: Hell City — Joanne Carlton

  1. Lisa, A nice short read of a book for a Young adult thriller. The cover itself is quite a motivator to read this book. And your review really motivates a reader when you said: “The writer takes you into the head of Allie, a good way to fully empathize with her as a reader. You think like her, you understand her motives and above all you feel what she feels.” –That unique for an author to pull off. And then you said how the storyline holds the reader from start to finish & that the author makes you want to know what will happen & how the story will end. –You can’t beat that! –Good review here, Lisa! Phil

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: