Review: Dertig dagen om te falen — Anita Henriet

Genre:New Adult Urban Fantasy
Uitgever:Godijn Publishing
ISBN:9789493157286
Uitvoering:Paperback
Aantal pagina’s:250
Uitgave:

Januari 2020

Hartelijk dank aan Uitgeverij Godijn Publishing voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar in ruil voor mijn eerlijke mening.

Wanneer engel Muriël een gevallen engel uit de Hel bevrijdt, wordt ze door God tijdelijk naar de Aarde verbannen. Ze krijgt dertig dagen de tijd om hem op te sporen, anders is er geen plek meer voor haar in de Hemel.
Haar aardse buurman Chad maakt het Muriël niet gemakkelijk om zich te focussen op deze missie. Zijn knappe looks en sexy lichaam roepen gevoelens in Muriël op. Emoties die haar vreemd zijn en in de war brengen.
Na dagen van speuren is Muriël niets opgeschoten en ziet ze geen andere keuze dan de hulp van Chad te accepteren. Doet Muriël er goed aan haar lot in zijn handen te leggen?

Dertig dagen om te falen - kaft

Het eerste wat je opvalt aan dit boek is natuurlijk de cover, een engel waarvan haar vleugels in brand staan, maar als je goed kijkt zitten er rondom haar gezicht en de rest van haar lichaam bubbeltjes, waardoor het lijkt dat ze verdrinkt. Doe daar dan ook de pakkende titel bij en ik moest en zou dit boek gewoon lezen. Het trok me zo aan. En niet alleen mij, want zelfs Jeff wil het boek gaan lezen mettertijd. En dat zegt absoluut iets met het genre New Adult er ook bij in, want dat is normaal echt zo zijn soort genre niet, hahaha.

Dertig dagen om te falen 3

Dertig dagen om te falen leest heerlijk weg, Anita heeft een fijne, vlotte schrijfstijl wat ervoor zorgt dat je binnen no time in het verhaal zit. De personages zijn goed uitgewerkt en je leeft dan ook al snel met ze mee. Muriël heeft niet de meest makkelijke missie gekregen van God om haar fout die zij in de hemel heeft begaan, het vertrouwen en bevrijden van een gevallen engel, weer goed te maken op Aarde. Ook krijgt zij daar nog maar eens dertig dagen de tijd voor. Het wordt haar verre van makkelijk gemaakt, maar hoe dan ook zet ze door. Maar of het nou werkelijk verstandig van haar is om Chad te vertrouwen blijft het hele boek door de vraag… Ook raakt ze behoorlijk in de war van haar ineens steeds sterker wordende menselijke gevoelens, iets waar zij in de Hemel geen last van had. Ze moet zichzelf rein zien te houden wil zij terug kunnen keren naar huis en daarbij ook nog haar opdracht uitvoeren om de gevallen engel in die tijd op te sporen en uit te leveren. Ze zal alles op alles moeten zetten om dit voor elkaar te kunnen krijgen, maar wie kan zij vertrouwen op een plek die zij eigenlijk helemaal niet zo goed kent en wie is Chad eigenlijk, waarom vertelt hij haar niet de waarheid over wie hij werkelijk is ? Gaat het haar lukken haar opdracht binnen de tijd te voltooien?

Dertig dagen om te falen 1

“Elke dag die ik langer op Aarde doorbreng, voel ik dat ik steeds meer menselijke trekjes krijg, tot er uiteindelijk niets meer over is van de engel die ik ooit in de Hemel was. Dat idee voelt als een strop om mijn nek die steeds strakker wordt aangetrokken.” -blz.93-

Het verhaal is geschreven vanuit twee perspectieven, zowel vanuit de ogen van Muriël als vanuit die van Chad. Op deze manier leer je beide personages steeds beter kennen en bouw je ook echt een band met ze op. Bij elk hoofdstuk wordt duidelijk aangegeven wie van de twee zijn gedachten je volgt. Ik vond het verhaal een klein beetje iets weg hebben van Fallen. Die serie heb ik jaren geleden echt verslonden, zo dol was ik er op. Vond het dan ook erg leuk om eindelijk weer eens zoiets te lezen, al is dit verhaal toch echt anders. Waar Fallen behoorlijk liefjes eigenlijk nog is, valt dat in deze New Adult, Urban Fantasy niet mee. Het is de perfecte combinatie tussen romantiek en urban fantasy, loved it! Ik vond het een heerlijk verhaal om te lezen en ben hierdoor absoluut benieuwd geraakt naar meer werk van deze schrijfster, waarvan in de toekomst dan hopelijk ook nog veel meer zal gaan uitkomen. Het boek was bij mij dan ook in een rap tempo uit en ik kan het de Urban Fantasy lezers dan ook zeker aanraden. Want dit is echt een verhaal waar je gewoon even de wereld om je heen kan loslaten en je kan verliezen in het boek. Precies wat je gewoon af en toe even nodig hebt, toch?!

Cover: 🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟1/2
Overall: 🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!

Liefs,

Bren

3 Comments on “Review: Dertig dagen om te falen — Anita Henriet

 1. Bren, Nice job reviewing this New Adult Urban Fantasy, “Thirty Days To Fail,” by Anita Henriet, which you say combines romance & urban fantasy. From what you reveal of the premise of angel Muriel temporarily banished from Heaven for mistakenly delivering a fallen angel to Earth & having only 30 days to track him down or be banished from Heaven herself, no wonder you could forget the world & get lost in this book. Of great significance as a character is Chad, handsome & sexy, who she needs to accept his help, thus, the love story! The cover & title really attracted you to this book as well as Jeffrey!!! And as added interest, the author writes from two perspectives of both Muriel & Chad! –That must be good!!! –Altogether, sounds like a great read! –Excellent review! With Geri’s surgery next week I may be absent from making comments for a while. Thank you for your good wishes expressed by Jeffrey for Geri. Phil

  Geliked door 1 persoon

  • Everyday I will send good wishes and energy to you and Geri. No worries about being absent, Geri needs you. Hope the surgery will help a lot. Shall I burn candles on the surgery date and the days after that? Love, Bren

   Geliked door 1 persoon

   • Bren, Thank you, Bren for the kind words of encouragement for Geri! The candles are a wonderful idea if you will! Love, Phil & Geri too

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: