Review: Death by Black Hole and other Cosmic Quandaries — Neil deGrasse Tyson

Genre:Wetenschap / Non-Fictie
Uitgever:W.W. Norton
ISBN:978-0-393-35038-8
Uitvoering:Paperback
Aantal pagina’s:384
Uitgave:November 2006

Neil deGrasse Tyson is een van mijn persoonlijke helden en veel mensen kennen hem op een of andere manier wel, de meesten van televisie. Hij is iemand die wetenschap toegankelijk probeert te maken voor het publiek en dat is iets wat we moeten koesteren. Dit boek van zijn hand; Death by Black Hole and other Cosmics Quandaries is een collectie van 42 artikelen die gebundeld zijn en allemaal een bepaald onderwerp binnen zijn vakgebied aanraken.

Death by Black Hole kaft.jpg

“We are too busy watching evening television to care what’s going on in the sky. To us, a simple rock alignment based on cosmic patterns looks like an Einsteinian feat. But a truly mysterious civilization would be one that made no culural or architectural reference to the sky at all.” – Blz. 66

Neil deGrasse Tyson heeft een talent om zijn kennis op een begrijpelijke manier te delen en ook nog eens voorzien van de nodige humor. Zo weet ik dankzij dit boek weer een beetje meer over hoe ons universum werkt en hoe wonderlijk ze ook is. In totaal is het boek opgedeeld in zeven secties en elk daarvan raakt weer een bepaald onderwerp. Zo gaan we van de betekenis van het leven naar kennis van de natuur en van het einde van het universum naar wetenschap en God. In elk van deze secties zijn dan weer een aantal essays opgenomen.

Death by Black Hole 1

“Heroic adventures through the Sun are best taken by photons and not by any other form of energy or matter. If any of use were to go on the same trip then we would, of course, be crushed to death, vaporized, and have every single electron stripped from our body’s atoms. Aside from such setbacks, I imagine one could easily sell tickets for such a voyage.” – Blz. 74-

Dit boek is een mooie bundel van diverse artikelen en dat maakt het een mooi naslagwerk om nog eens na te lezen, helemaal als je iets over een specifiek onderwerp zou willen weten. Wat mij echter wel opviel was dat, juist omdat het een verzameling is, dat sommige artikelen ook wel wat op elkaar lijken en sommige dingen dan ook diverse malen terugkomen. Dit hoeft niet perse als erg te worden ervaren, want soms zit de kracht in de herhaling, maar ik merkte dat ik dan eigenlijk liever door wilde naar het volgende stuk, omdat ik bepaalde dingen al wist. Maar wellicht is dat het nadeel als je vaker een boek oppakt over astrofysica en aanverwante onderwerpen. 😉

Neil deGrasse Tyson quote

Overall is dit een heerlijk boek om te lezen en alles is in begrijpbare taal geschreven, zodat ook wetenschapsliefhebbers zonder een diploma in het vak (zoals ik) het kunnen begrijpen. Helemaal als je nog weinig over dit onderwerp hebt gelezen zou ik dit boek aanraden. Het bevat zoveel informatie over zoveel verschillende onderwerpen dat je er een hoop van kunt opsteken!


Cover: 🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟
Informatie: 🌟🌟🌟🌟½
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!

Liefs,

Jeffrey

2 Comments on “Review: Death by Black Hole and other Cosmic Quandaries — Neil deGrasse Tyson

  1. Jeffrey, I knew Neil deGrasse Tyson’s book would be a big hit for you to read as a sc-fi author!!! I did not know it was a collection of his essays! You summarized the book well: ” In total, the book is divided into seven sections, each of which touches on a specific topic. Thus we move from the meaning of life to knowledge of nature and from the end of the universe to science and God.” –Great review of an excellent read! Phil

    Like

  2. Pingback: Jeffrey’s vijfde Wrap-up van 2020 – The Book Dragon's Nook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: