Review: LEGO® 75179 Star Wars – Kylo Ren’s TIE Silencer

Een hele tijd geleden had ik van Bren voor onze eerste Kerst samen deze set gekregen. We hebben nog best wat ongebouwde LEGO projecten in de kast liggen en wanneer we dan zin hebben zoeken we iets leuks uit de kast en gaan dan lekker bouwen. Ik wilde al een tijd de TIE Silencer van Kylo bouwen, want ik vind het design een van de gaafste uit de hele TIE reeks. Het is een ontzettend gestroomlijnd design en voor mijn gevoel kun je als piloot ook degelijk om je heen kijken (al weten alle scifi liefhebbers dat ruimteschepen voornamelijk op sensors af zouden moeten gaan 😉 )

TIE Silencer 10

De TIE Silencer is een project waar je wel eventjes zoet mee bent. Het is dan ook een set die in het wat duurdere segment zit van de LEGO sets, maar als je ziet wat je daar voor terugkrijgt is het elke euro waard. De set bevat ook vier minifigures; Kylo Ren, First Order Stormtrooper, First Order TIE Pilot en BB-9E!

TIE Silencer 09
Het enige verschil met deze Kylo Ren en die bij de Micro Fighter zit is de stoffen cape, maar desondanks is hij erg gaaf! BB-9E vind ik zelf ook erg tof 🙂 En troopers zijn altijd leuk om te hebben!

De set bestaat in totaal uit zes zakken met LEGO steentjes en ik was in totaal zo’n twee uurtjes zoet, op een lekker rustig tempo. Want als je aan het Legoën bent, moet je gewoon lekker de tijd nemen 🙂

TIE Silencer 01.jpg

Eerst wordt er een solide fundering gelegd bij de eerste stappen. Dat moet ook wel bij sets als deze en er zitten dan ook veel technisch LEGO steentjes bij om alles stevig te maken.

TIE Silencer 02

De start van de cockpit is er al na het eerste zakje. Ook wordt alles goed op zijn plek gehouden door de blauwe en zwarte palletjes.

TIE Silencer 03

De buitenkant van de cockpit is nu ook al wat meer af en de eerste wapens zijn geïnstalleerd 😉 De basis waar de vleugels op gebouwd moet gaan worden begint ook al meer solide te worden in dit stadium.

TIE Silencer 05.jpg

De cockpit is nu volledig afgebouwd en ook het achterste deel waar de motoren van de TIE Silencer zitten wordt in dit stadium aangebouwd. Wat nu nog mist zijn de vleugels en die bouw je met de laatste twee zakken steentjes.

TIE Silencer 06

En hier dan het eindrestultaat! Echt zo’n ontzettend mooi en “sleek” design! Zoals ik al zei, ik vind dit een van de mooiste TIE designs die er is. Je kunt ook nu goed zien dat de piloot door de vleugels heen kan kijken, iets wat bij de originele TIE Fighters absoluut niet het geval was, maar goed, dat waren ook niet zulke belangrijke personen als onze Supreme Leader Kylo Ren ;P Dit is overigens wel het design uit Episode 8, want de variant die we in Episode 9 zien wordt de TIE Whisper genoemd en heeft meer rood in het design zitten, maar is verder qua design nagenoeg hetzelfde.

TIE Silencer 07

Eigenlijk moet ik nog een keer een mooie standaard hebben om hem op te zetten, of kabeltjes aan het plafond hangen waarin ik een mooie dogfight simuleer waar Kylo Resistance scum uit de lucht blaast, of zo. 😛 Maar dat gaat zeker nog wel komen!

Ik heb echt zoveel lol beleefd aan deze set! Kylo Ren is hét beste onderdeel van de Sequel Trilogie, wat mij betreft. Mede door het acteerwerk van Adam Driver, maar ook zeker door het innerlijke conflict dat bij Darth Vader ook was en je weer terugziet bij Kylo. Maar zo’n gaaf schip als deze hoort gewoon thuis in elke collectie van een Star Wars fan, zelfs al vond je de films misschien niks, ik denk niet dat er valt te ontkennen dat dit design gewoon erg gaaf is 😉

Bouwplezier: 🌟🌟🌟🌟🌟
Toonbaarheid: 🌟🌟🌟🌟🌟

Overall score: 🌟🌟🌟🌟🌟

Leg godt, play well!

~Jeffrey

One Comment on “Review: LEGO® 75179 Star Wars – Kylo Ren’s TIE Silencer

  1. Jeffrey, I enjoyed your step-by-step assembly, bag by numbered bag & sections, of TIE Silencer from Kylo!!! And I appreciate you saying you can’t rush things when “Legoing”!!! You also make this impressive ship more meaningful by mentioning aspects of the story & characters. I can’t help but feel you are living vicariously through your own trilogy here!!! And it sounds like there are more Star Wars Lego kits waiting for you in that closet!!! Good review! Happy flying!!! Phil

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: