Review: The Rise of Skywalker — Rae Carson

Genre:Science Fiction
Uitgever:Del Rey
Serie:Star Wars
ISBN:978-0-593-12840-4
Uitvoering:Hardcover
Aantal pagina’s:247
Uitgave:Maart 2020

“Long have I waited…”
— Emperor Palpatine

The Rise of Skywalker kaft.jpg

Toen The Rise of Skywalker eind vorig jaar in de bioscoop draaide was ik lyrisch over de afsluiter van The Skywalker Saga! Hoewel de fanbase vooral sinds Episode 8 (maar eigenlijk al ten tijde van de prequels) verdeeld was over het lot van hun geliefde Star Wars universum, was mijn liefde voor dit universum onverminderd groot. Ik vond juist dat Luke Skywalker overtuigend neergezet was als kluizenaar en zijn redenen om dit ook te doen.

The Rise of Skywalker was als film van bijna begin tot einde een grote rollercoaster ride. Toch wilde ik ook dit keer weer erg graag de novelization van de film lezen, want ik merkte dat dit bij The Last Jedi ook enorm hielp om het verhaal verder uitgediept tot je te nemen, met extra scenes die niet in de film zaten en natuurlijk iets wat in films bijna niet gedaan wordt, maar gelukkig in boeken wel: de gedachten van de personages worden verduidelijkt! Is dat ook met The Rise of Skywalker weer goed gelukt? Of kunnen we beter gewoon de film nog een keer aanzetten?

20200610_181110

Ze zeggen het vaker, maar ook in dit geval zeg ik het wederom: “Het boek is beter!”
Dit is vooral om de simpele reden dat je veel beter de motivaties en emoties die bij alle karakters snapt. Het is bijvoorbeeld in het boek veel duidelijker gemaakt dat Finn Force-sensitive is. Ook is de relatie tussen Leia en Rey veel dieper uitgewerkt in het boek, waardoor je veel beter snapt waarom Leia haar zo graag wil helpen.

Was het boek dan echt zo perfect? Nee, helaas niet. Vooral de eerste tien hoofdstukken heb ik mezelf kapot geërgerd aan het gebrek aan redactiewerk. Ik kwam om de pagina wel een spelling- of grammaticafout tegen. Hierdoor werd mijn leesplezier behoorlijk bedorven, maar hoe verder ik kwam, hoe minder fouten ik gelukkig tegenkwam. Hoe dit ook zo door de redactie is gekomen vraag ik me dan ook erg af, helemaal met zo’n franchise als Star Wars verwacht ik hoogstaande kwaliteit van het schrijfwerk. Hopelijk wordt dit opgelost in latere drukken.

Kylo Ren
En nog steeds ben ik van mening; Ben verdiende beter…

Wat deze hardcover editie van het boek nog beter maakt is dat er in het boek ook een sectie is opgenomen met foto’s uit de film, wat een leuke toevoeging is. Ook vond ik de extra toegevoegde scenes erg fijn. De kijkjes in het hoofd van alle personages is ook een enorm pluspunt aan het boek ten opzichte van de film. Hoewel de Skywalker saga nu klaar is, hoop ik dat we nog lang kunnen blijven genieten van Star Wars. Ik ben dan ook erg benieuwd welke film we nu als eerste kunnen verwachten en ook daar zal ik het boek denk ik van gaan lezen. 😉

Cover: 🌟🌟🌟🌟🌟
Vertelling: 🌟🌟🌟🌟
Originaliteit: 🌟🌟🌟🌟
Verhaal: 🌟🌟🌟🌟🌟
Lettertype: 🌟🌟🌟🌟🌟
Papiergeur: 🌟🌟🌟🌟🌟
Overall: 🌟🌟🌟🌟🌟

Happy Reading!

Liefs,

~Jeffrey

One Comment on “Review: The Rise of Skywalker — Rae Carson

  1. Pingback: Jeffrey’s vijfde Wrap-up van 2020 – The Book Dragon's Nook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: