Jeffrey’s volgende TBR

Nadat ik mijn Reading Challenge van Goodreads had gehaald was ik niet van plan de rest van het jaar geen boeken meer aan te raken. Sterker nog, ik heb de smaak flink te pakken en heb meteen weer vijf nieuwe boekjes uitgezocht waar ik de komende tijd lekker in wil gaan lezen! =) Kijken jullie mee wat mijn keuzes zijn geworden?

Hierboven is de selectie van boeken die ik wil gaan lezen! Het is weer een fijne mix van non-fictie en fictie en ik ben momenteel al in twee van deze boeken bezig. Twee tegelijk? Ja, want de ene is non-fictie en de andere is fictie, dus dat houd ik dan makkelijk uit elkaar. Bovendien heb ik vaak met zwaardere onderwerpen (zoals die van Neil deGrasse Tyson) dat ik niet veel achter elkaar wil lezen, omdat ik ook alles wil laten bezinken wat ik lees! Hieronder dus een korte uiteenzetting van mijn verwachtingen van elk van deze boeken!

Death by Black Hole and other Cosmic Quandaries — Neil deGrasse Tyson

Neil deGrasse Tyson is een van mijn persoonlijke helden. Hij is iemand die veel weet over ons universum en iemand die dat ook graag deelt met anderen, liefst in een beetje begrijpbare taal. Dit boek is een compilatie van allerlei artikelen die hij in de loop van de tijd heeft gepubliceerd en tot een mooi geheel heeft gesmeed. Tot nu toe ben ik al over de honderd pagina’s en het is fascinerend! Zo weet ik nu bijvoorbeeld hoe lang een photon erover doet om vanuit de kern van onze zon naar buiten te komen. Daarna duurt het “slechts” 500 seconden voor dat licht ons bereikt. Zo ben ik nog véél meer te weten gekomen wat ik nog niet wist en daarmee kan ik al zeggen dat dit boek fascinerend is. Ik verwacht nog veel meer kennis op te doen uit dit heerlijk geschreven boek!

Star Wars: The Rise of Sykwalker – Expanded Edition — Rae Carson

Ook met dit boek ben ik al bezig, want ik kon gewoon niet wachten om eindelijk deze versie van het verhaal te lezen! Tot nu toe een hoop extra informatie die simpelweg in een film niet mogelijk is. Ik hou echt van de extra laag psychologie en gedachten die in boeken wel mogelijk zijn. Het boek is alsnog niet mega dik, dus ik verwacht hem ergens deze week wel uit te hebben 🙂 Dit boek bevat ook meer scenes dan de film en dat maakt sommige stukken die in de film niet genoeg benadrukt werden een heel stuk beter ineens.

Warrior Cats #3: Geheimen — Erin Hunter

Het eerste seizoen van Warior Cats wil ik dit jaar nog uit hebben, dus kon het ook niet anders dan dat ik nu het derde deel maar eens ga oppakken. Ben erg benieuwd hoe het verder gaat met de Donderclan en de rest van de clans en wat alle ontwikkelingen dit keer weer gaan zijn!

Psy-Q — Ben Ambridge

Dit boek kreeg ik van Bren en het staat al een tijdje in de kast te schreeuwen om gelezen te worden. Dat gaat deze ronde dus gebeuren! Ben erg benieuwd, want ook psychologische non-fictie vind ik altijd machtig interessant! Ben erg benieuwd of dit boek me weer wat dingen bij kan brengen die ik nog niet weet over ons brein. 🙂

Het teken in de lucht — Johan Klein Haneveld

Dit is een recensieboek voor Godijn Publishing en het is scifi. Johan Klein Haneveld ken ik al een tijdje en we maken op beurzen altijd even een praatje, maar ik heb stiekem dus nog geen letter gelezen van hem… Ook daar ga ik nu dus verandering in brengen. Als scifi nerd heb ik hoge verwachtingen van dit boek, dus ik ben erg benieuwd naar de schrijfsels van Johan!

Conclusie

Dat was hem! De TBR voor de komende tijd 🙂 Naar welk boek zijn jullie ook nieuwsgierig? Houd ons blog vooral in de gaten voor mijn reviews! Want met mijn huidige tempo zullen ze redelijk snel volgen!

Happy reading!

~Jeffrey

3 Comments on “Jeffrey’s volgende TBR

 1. Jeffrey, You are off & running with five more TBR books! The Neil deGrasse Tyson book, “Death By Black Hole,” one of your personal heroes, must be an excellent collection of his articles. You are already quoting things you just learned from it! As Director of the New York Planetarium, we have known him for many years. He is a frequent guest on TV programs. “Star Wars: The Rise of Skywalker” is a must for you. You couldn’t wait to read the book version of the story! And you had to read “Warrior Cats,” Part II, to keep up with the Clan & Bren’s reading too!!! And from Bren, “Psy-Q,” a psychological non-fiction book to see if you expand your knowledge of the brain! And finally, Johan Klein Haneveld’s sci-fi book…. the title in Dutch is beyond me! Knowing Johan personally from speaking to him at trade fairs makes this a special read! –Great choices that make a whole lot of sense coming from your life experiences & where you are at in life. Read on, Jeffrey! Phil

  Geliked door 1 persoon

  • Hi Phil! Yes, I’m really happy about it too. I’ve really found back my love for reading and it’s been great thus far 🙂 Last year was a good year for reading, but this year is turning out to be the greatest yet. Despite suffering a burn-out, I always found reading to give me comfort and giving me the ability to “escape” reality just for a little bit. 🙂

   BTW, I’m going to try and send you an e-mail from our Book Dragon’s Nook address soon, because we weren’t quite successful using my personal address. So keep an eye on your inbox! 🙂

   ~Jeffrey

   Geliked door 1 persoon

 2. Pingback: Jeffrey’s vijfde Wrap-up van 2020 – The Book Dragon's Nook

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: